Seuraa Sony Finland.

​2019 Sony World Photography Awards -kilpailun tuomaristot julkistettu

Lehdistötiedote   •   Loka 02, 2018 12:00 EEST

 • Uusia julkaistavia kuvia saatavilla: www.worldphoto.org/press
 • Vuoden 2019 tuomariston jäsenet ovat alansa huippuja museoista, valokuvaustoimistoista, messuilta ja festivaaleilta

2. lokakuuta 2018: World Photography Organisation on tänään julkaissut vuoden2019Sony maailman monimuotoisimman World Photography Awards -kilpailun tuomaristot. Samassa yhteydessä World Photography Organisation julkaisee valikoiman avoimen sarjan kilpailutöitä sekä tuomariston puheenjohtajan neuvoja kilpailuun osallistuville.

World Photography Organisation julkistaa tänään myös listan maista, joissa järjestetään kilpailuun liittyvät kansalliset kilpailut vuonna 2019. National Awards -sarja on ollut osa Sony World Photography Award -kilpailua jo useamman vuoden ja se tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden kaiken tasoisille valokuvauskyvyille yli 50 maassa kilpailla oman maansa parhaan kuvaajan tittelistä kuuluisan kansainvälisen kilpailun yhteydessä.

Nyt 12. kertaa järjestettävä Sony World Photography Awards -kilpailu kerää yhteen nykyvalokuvauksen parhaimmistoa kuluneelta vuodelta eri genreissä. Maksuttomaan kilpailuun voi osallistua osoitteessa www.worldphoto.org/swpa.

Asiantuntevat tuomaristot etsivät maailman parasta nykyvalokuvausta

World Photography Organisation on valinnut vuoden 2019 tuomaristot valokuvausalan huippuasiantuntijoiden joukosta.

Ammattilaiskilpailun 10 kategoriaa tuomaroivat tämän vuoden kilpailussa seuraavat alansa asiantuntijat:

 • Erin Barnett,Director of Exhibitions and Collections, International Center of Photography (USA)
 • Brendan Embser, Editor, Aperture (USA)
 • Olivier Laurent, Foreign Photo Editor, The Washington Post (USA)
 • Emma Lewis, Assistant Curator, Tate (UK)
 • Isabella van Marle, Head of Exhibitor Relations, Unseen (The Netherlands)
 • Puhaanjohtaja: Mike Trow, editor, photographer, producer (UK)

Vuoden 2019 ammattilaiskilpailun tuomariston puheenjohtaja Mike Trow neuvoo kilpailijoita:

”On kunnia tulla kutsutuksi tuomariston puheenjohtajaksi Sony World Photography Awards -ammattilaiskilpailuun. Sony World Photography Awards on jännittävä aiheiden monipuolisuuden sekä tarinoiden ja kuvien globaalin ulottuvuuden vuoksi. Neuvon kilpailijoita valitsemaan kategoriansa huolella ja kertomaan tarinoita, joihin he itse uskovat. Näyttäkää meille, miten te näette maailman. Välttäkää kliseitä. Tekniikat ja tyylit kehittyvät jatkuvasti rohkeammiksi ja dynaamisemmiksi, ja loistava tekninen osaaminen on välttämätöntä. Maailmanluokan tuomariston vakuuttamiseksi kelpaa vain paras mahdollinen työ, johon kuuluu myös kyky editoida työtä niin, että siitä tulee jämäkkä, dynaaminen ja kaunis.”

Avoimessa kilpailussa kilpailijoilta arvioidaan yksittäisiä kuvia 10 eri kategoriassa. Sen tuomariston puheenjohtaja on Rebecca McClelland, Photography Director & Head of Art Production, Saatchi Saatchi & Prodigious(UK). McClelland toimii myös puheenjohtajana nuoriso- ja kansallisten kilpailujen tuomaristossa.

Tämän vuoden opiskelijakilpailua tuomaroi kolme niin ikään alansa huippua: Jason Baron, valokuvauspäällikkö, BBC Creative (UK); Bruno Bayley, päätoimittaja, Magnum Photos (UK) sekä Jeff Hamada, perustaja ja toimittaja, BOOOOOOOM (Canada)

Tarkempia tietoja tuomaristojen jäsenistä on katsottavissa täältä: https://www.worldphoto.org/sony-world-photography-awards/judges

Inspiroivia kuvia avoimesta kilpailusta

Vuoden 2018 kilpailuun saapui ennätysmäärä kilpailutöitä*, ja vuoden 2019 kilpailuun on ilmoitettu jo nyt kuvia ympäri maailmaa. Ammattilaiskilpailu arvioidaan kuvasarjojen perusteella. Tänään julkaistut kuvat ovat avoimesta kilpailusta, jossa kilpailijoita arvioidaan yksittäisten kuvien perusteella 10 eri kategoriassa. Julkaistuihin kilpailutöihin kuuluu jäävuoria Huippuvuorilla (Marco Gaiotti, Italia) Maisema-kategoriassa sekä sukeltaja Guggenheim-museon edustalla Bilbaossa (Pedro Luis Ajuriaguerra, Espanja) ja ihmisiä veden pyörteissä (Christy Lee Rogers, USA) Liike-kategoriassa.

Maailmanlaajuista tunnustusta kaiken tasoisille kuvaajille kansallisten kilpailujen ja Sony Grant -apurahan kautta

Sony World Photography Awards -kilpailussa kunnioitetaan ja palkitaan vuosittain kaiken tasoisia valokuvaajia ammattilaisista ja opiskelijoista aina nuorisokilpailuun ja avoimeen kilpailuun. Kansallisissa kilpailuissa tarkastellaan oman maansa parhaimmistoa yli 50 maassa. Maiden ja palkintojen listat löytyvät täältä, ja niitä täydennetään vielä tulevina kuukausina: https://www.worldphoto.org/2019-national-awards

Voittajat ja palkintosijoille päässeet kuvaajat saavat laajasti mainetta rahapalkintojen, Sonyn uusimman digitaalilaitteiston ja maailmanlaajuisiin näyttelyihin osallistumisen lisäksi.

Tarjolla on myös Sony Grant -apuraha tulevia projekteja varten. Valituille ammattilaiskilpailussa palkituille myönnetään 7 000 dollarin apurahoja, ja opiskelijakilpailun palkintoehdokkaille myönnetään 3 500 dollarin apurahoja. Apurahojen tarkoituksena on mahdollistaa työskentely Sonyn World Photography Organisation -järjestön järjestämässä luovassa projektissa.

Määräajat ja julkistusaikataulut

Vuoden 2019 Sony World Photography Awards -kuvauskilpailun määräajat ovat:

 • 30. marraskuuta 2018 (13.00 GMT) – Opiskelijakilpailu
 • 4. tammikuuta 2019 (13.00 GMT) – Avoin, nuoriso- ja kansallinen kilpailu
 • 11. tammikuuta 2019 (13.00 GMT) – Ammattilaiskilpailu

Palkintoehdokkaat avoimessa ja nuorisokilpailussa julkistetaan 5. helmikuuta 2019.Avoimen ja kansallisen kilpailun voittajat julkistetaan 26. helmikuuta 2019.Ammattilais- ja opiskelijakilpailujen palkintoehdokkaat julkistetaan 2. huhtikuuta 2019. Vuoden valokuvaaja, avoimen sarjan kokonaisvoittaja sekä opiskelija-, nuoriso- ja ammattilaiskilpailujen voittajat julkistetaan 17. huhtikuuta 2019. 2019 Sony World Photography Awards -kilpailutöiden näyttely on avoinna 18. huhtikuuta–6. toukokuuta 2019 Somerset Housessa Lontoossa.

* Vuoden 2018 Sony World Photography Awards -kilpailuun jätettiin ennätykselliset 320 000 kilpailutyötä yli 200 maasta.

Lisätietoja:

Press Department, World Photography Organisation press@worldphoto.org/ +44 (0) 20 7886 3043

Markus Hilden, Viestintätoimisto Manifesto, sony@manifesto.fi/ +358 44 363 9961

---

2018 SONY WORLD PHOTOGRAPHY AWARDS -kilpailun kategoriat:

 • Ammattilaiset – Arvioidaan kuvasarjan perusteella.
  • Kategoriat: Arkkitehtuuri / Lyhyt / Luova / Löytä / Dokumentti / Maisema / Luonto & eläimet / Muotokuva / Urheilu / Asetelma
 • Avoin sarja – Arvioidaan yhden kuvan perusteella.
  • Kategoriat: Arkkitehtuuri / Kulttuuri (Culture Tripin sponsoroimana) / Luova / Liike / Maisema / Luonto & eläimet / Muotokuva / Asetelma / Katukuvaus / Matkailu (Eurostarin sponsoroimana)
 • Nuoret – 12-19 –vuotiaille, arvioidaan yhden kuvan perusteella, aihealueena Moninaisuus.
 • Opiskelijat – Valokuvauksen opiskelijoille, arvioidaan kuvasarjan perusteella, aihealueena Evoluutio. Jatkoon päässeiden palkintoehdokkaiden tulee toimittaa toinen kuvasarja toisesta, myöhemmin annettavasta aiheesta.
 • Kansallinen sarja –Juhlistetaan paikallisia valokuvaustaitureita valitsemalla maan paras valokuvaaja yli 50 maassa, arvioidaan yhden kuvan perusteella.

Kategorioiden täydelliset kuvaukset löytyvät täältä.

--

World Photography Organisationista (WPO) lyhyesti:

WPO on järjestö, joka tarjoaa kansainvälisen kumppanin valokuvaukseen liittyville hankkeille. Järjestö toimii jopa 180 eri maassa ja sen tavoitteena on herättää keskustelua valokuvauksen tiimoilta antamalla arvoa ja tuomalla esiin maailman parhaita valokuvia ja valokuvaajia. Rakennamme ylpeydellä kestäviä suhteita sekä yksittäisten valokuvaajien että alan johtavien yhteistyökumppaniemme kanssa. WPO isännöi ympäri vuoden järjestettäviä tapahtumia. Näitä ovat muun muassa maailman suurin valokuvakilpailu Sony World Photography Awards, joka juhlii kymmenenvuotista taivaltaan 2017, erilaisia paikallisia kokouksia ympäri vuoden, valokuvanäyttelyitä ja kansainvälisiä valokuvataidenäyttelyitä Shanghaissa ja San Fransiscossa. Lisätietoja www.worldphoto.org

Sony Imaging Products & Solutions Inc. on Sony Corporationin kokonaan omistama tytäryhtiö, joka vastaa Sonyn valokuvaustuotteista ja -ratkaisuliiketoiminnasta. Kuluttajakameroista ammattikäyttöön ja -lähetykseen sopivaan kalustoon ja lääketieteellisiin kameroihin.

Yhteistyökumppanit Open-sarjan kategorioissa

Tämän vuoden kilpailun Open-sarjan kahdessa kategoriassa on ensimmäistä kertaa kilpailun historiassa yhteistyökumppanit. Culture Trip toimii yhteistyökumppanina kulttuuriin keskittyvässä Culture-kategoriassa ja Eurostar on yhteistyökumppanina matkustusaiheisessa Travel-kategoriassa.

Culture Tripon startup-yritys, joka innoittaa ihmisiä tutustumaan eri kulttuureihin luovasti innovatiivisten teknologioiden avulla ja sekä paikalliskontaktienglobaalin verkoston kautta.

Eurostartarjoaa ihanteellisen tavan matkustaa Lontoon ja manner-Euroopan välillä. Yhtiö tarjoaa saumatoman siirtymisen kaupungin keskustasta keskustaan. Lisäksi matkaanlähtö sisäänkirjautumisineen on nopeaa ja mukavaa, eikä matkatavaramäärissä ole tiukkoja rajoituksia. Eurostar tarjoaa vaivattoman tavan matkustaa Sony World Photography Awards -kaupunkien, Lontoon, Pariisin ja Brysselin välillä.

Sony on johtava sekä kuluttajille että ammattilaisille suunnattujen audio-, video-, valokuvaus-, peli- ja viestintä-, key device- ja tietotekniikkatuotteiden valmistaja. Sony on music-, pictures-, interactive entertainment- ja online-liiketoiminnoillaan maailman johtava elektroniikka- ja viihdeyritys. Sonyn yhteenlaskettu myynti edellisenä, 31.3.2018 päättyneenä tilivuonna oli noin 77 miljardia Yhdysvaltain dollaria. Lisätietoja, Sony Global -verkkosivut: www.sony.net

Liitetiedostot

PDF-tiedosto