Seuraa Sony Finland.

​2019 Sony World Photography Awards -kuvakilpailu kutsuu kaikki suomalaiset valokuvaajat osallistumaan kansalliseen kilpailusarjaan Finnish National Award

Lehdistötiedote   •   Loka 02, 2018 12:00 EEST

 • Finnish National Award -kilpailuun otetaan nyt vastaan kilpailutöitä suomalaisilta valokuvaajilta kansainväliselle yleisölle esiteltäviksi
 • Vuoden 2019 tuomaristoon on kutsuttu valokuvausalan huippuasiantuntijoita
 • Uusia julkaisuvapaita valokuvia on saatavilla osoitteessa www.worldphoto.org/press

Ilmoittautuminen World Photography Organisationin kansalliseen Finnish National Award -kilpailusarjaan on alkanut. National Award -sarja on ollut osa Sony World Photography Awards -kilpailua jo useamman vuoden ja se tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden kaiken tasoisille valokuvauskyvyille yli 50 maassa kilpailla oman maansa parhaan kuvaajan tittelistä kuuluisan kansainvälisen kilpailun yhteydessä.

Jokainen suomalainen mihin tahansa kymmenestä avoimen kilpailun kategoriaan ilmoitettu kilpailutyö liitetään automaattisesti myös Suomen kansallisen palkinnon kilpailusarjaan. Tuomaristo tarkastelee yksittäisiä kuvia esimerkiksi kategorioissa Arkkitehtuuri, Matkailu, Kulttuuri ja Katukuvaus (täydellinen avoimen kilpailun kategorialista jäljempänä).

Suomenkansallisen palkinnon voittaja saa palkinnoksi Sonyn uusimman digitaalisen kuvauslaitteiston, jonka lisäksi voittovalokuvaa esitellään ympäri maailman. Valokuva on esillä muiden kilpailutöiden tavoin myös Sony World Photography Awards -valokuvanäyttelyssä Lontoossa huhtikuussa 2019.

Kansallinen Finnish National Award -kilpailusarja on järjestetty Suomessa vuodesta 2012

Vuoden 2018 Sony World Photography Awards -kuvakilpailun kansallisen palkinnon sai suomalainen valokuvaaja Damond Beckford (kuva). Beckford palkittiin Sonyn uusimmalla valokuvakalustolla ja hän pääsi osallistumaan Sony World Photography Awards -palkintoseremoniaan Lontoossa huhtikuussa 2018. Lisäksi voittajakuva pääsi näytille osana Sony World Photography Awards Exhibition -näyttelyä Lontoossa keväällä 2018. Beckfordin kuva julkaistiin myös kilpailun voittajakuvista tehtävässä kirjassa.

Beckfording “Musta Aukko” -voittokuvaansa kuvattiin marraskuussa 2017.

“Ensilumien tultua Etelä-Suomeen, lähdin Nuuksion kansallispuistoon kuvaamaan talvisia maisemia. Otin kuvauskopterin mukaan, jotta saisin uusia kuvakulmia. Tämä pieni lampi keskellä metsää näytti erittäin komealta valkoisten puiden ympäröimänä”, Beckford kertoo voittokuvan kuvaushetkestä.

“Olin erittäin innoissani voitettuani kansallisen kilpailusarjan näin suuressa ja arvostetussa kilpailussa. Voitto motivoi kuvaamaan seikkailujani ja matkojani myös jatkossa.” kommentoi ammattilaisvalokuvaajan urasta unelmoiva Beckford.

Nyt 12. kertaa järjestettävä Sony World Photography Awards -kilpailu kerää yhteen nykyvalokuvauksen parhaimmistoa kuluneelta vuodelta eri genreissä. Maksuttomaan kilpailuun voi osallistua osoitteessa www.worldphoto.org/swpa.

Voittajat ja palkintosijoille päässeet kuvaajat saavat laajasti mainetta rahapalkintojen, Sonyn uusimman digitaalilaitteiston ja maailmanlaajuisiin näyttelyihin osallistumisen lisäksi.

Tänään julkistetut tuomaristojen jäseniksi on valittu valokuvausalan huippuasiantuntijoita museoista, kustannusalalta, mediasta ja festivaaleilta eri puolilta maailmaa. Avoimen, nuoriso- ja kansallisen kilpailusarjan puheenjohtajana toimi Rebecca McClelland, Photography Director & Head of Art Production, Saatchi Saatchi & Prodigious(UK).

Tarkempia tietoja tuomaristojen jäsenistä on katsottavissa täältä: https://www.worldphoto.org/sony-world-photography-awards/judges

Vuoden 2019 ammattilaiskilpailun tuomariston puheenjohtaja Mike Trow neuvoo kilpailijoita:

”On kunnia tulla kutsutuksi tuomariston puheenjohtajaksi Sony World Photography Awards -ammattilaiskilpailuun. Sony World Photography Awards on jännittävä aiheiden monipuolisuuden sekä tarinoiden ja kuvien globaalin ulottuvuuden vuoksi. Neuvon kilpailijoita valitsemaan kategoriansa huolella ja kertomaan tarinoita, joihin he itse uskovat. Näyttäkää meille, miten te näette maailman. Välttäkää kliseitä. Tekniikat ja tyylit kehittyvät jatkuvasti rohkeammiksi ja dynaamisemmiksi, ja loistava tekninen osaaminen on välttämätöntä. Maailmanluokan tuomariston vakuuttamiseksi kelpaa vain paras mahdollinen työ, johon kuuluu myös kyky editoida työtä niin, että siitä tulee jämäkkä, dynaaminen ja kaunis.”

Määräajat ja julkistusaikataulut

Vuoden 2019 Sony World Photography Awards -kuvauskilpailun määräajat ovat:

 • 30. marraskuuta 2018 (13.00 GMT) – Opiskelijakilpailu
 • 4. tammikuuta 2019 (13.00 GMT) – Avoin, nuoriso- ja kansallinen kilpailu
 • 11. tammikuuta 2019 (13.00 GMT) – Ammattilaiskilpailu

Palkintoehdokkaat avoimessa ja nuorisokilpailussa julkistetaan 5. helmikuuta 2019. Avoimen ja kansallisen kilpailun voittajat julkistetaan 26. helmikuuta 2019. Ammattilais- ja opiskelijakilpailujen palkintoehdokkaat julkistetaan 2. huhtikuuta 2019. Vuoden valokuvaaja, avoimen sarjan kokonaisvoittaja sekä opiskelija-, nuoriso- ja ammattilaiskilpailujen voittajat julkistetaan 17. huhtikuuta 2019. 2019 Sony World Photography Awards -kilpailutöiden näyttely on avoinna 18. huhtikuuta–6. toukokuuta 2019 Somerset Housessa Lontoossa.

Lisätietoja:

Press Department, World Photography Organisation press@worldphoto.org/ +44 (0) 20 7886 3043

Markus Hilden, Viestintätoimisto Manifesto, sony@manifesto.fi/ +358 44 363 9961

--

2018 SONY WORLD PHOTOGRAPHY AWARDS -kilpailun kategoriat:

 • Ammattilaiset – Arvioidaan kuvasarjan perusteella.
  • Kategoriat: Arkkitehtuuri / Lyhyt / Luova / Löytä / Dokumentti / Maisema / Luonto & eläimet / Muotokuva / Urheilu / Asetelma
 • Avoin sarja – Arvioidaan yhden kuvan perusteella.
  • Kategoriat: Arkkitehtuuri / Kulttuuri (Culture Tripin sponsoroimana) / Luova / Liike / Maisema / Luonto & eläimet / Muotokuva / Asetelma / Katukuvaus / Matkailu (Eurostarin sponsoroimana)
 • Nuoret – 12-19 -vuotiaille, arvioidaan yhden kuvan perusteella, aihealueena Moninaisuus.
 • Opiskelijat – Valokuvauksen opiskelijoille, arvioidaan kuvasarjan perusteella, aihealueena Evoluutio. Jatkoon päässeiden palkintoehdokkaiden tulee toimittaa toinen kuvasarja toisesta, myöhemmin annettavasta aiheesta.
 • Kansallinen sarja – Juhlistetaan paikallisia valokuvaustaitureita valitsemalla maan paras valokuvaaja yli 50 maassa, arvioidaan yhden kuvan perusteella.

Kategorioiden täydelliset kuvaukset löytyvät täältä.

--

World Photography Organisationista (WPO) lyhyesti:

WPO on järjestö, joka tarjoaa kansainvälisen kumppanin valokuvaukseen liittyville hankkeille. Järjestö toimii jopa 180 eri maassa ja sen tavoitteena on herättää keskustelua valokuvauksen tiimoilta antamalla arvoa ja tuomalla esiin maailman parhaita valokuvia ja valokuvaajia. Rakennamme ylpeydellä kestäviä suhteita sekä yksittäisten valokuvaajien että alan johtavien yhteistyökumppaniemme kanssa. WPO isännöi ympäri vuoden järjestettäviä tapahtumia. Näitä ovat muun muassa maailman suurin valokuvakilpailu Sony World Photography Awards, joka juhlii kymmenenvuotista taivaltaan 2017, erilaisia paikallisia kokouksia ympäri vuoden, valokuvanäyttelyitä ja kansainvälisiä valokuvataidenäyttelyitä Shanghaissa ja San Fransiscossa. Lisätietoja www.worldphoto.org

Sony Imaging Products & Solutions Inc. on Sony Corporationin kokonaan omistama tytäryhtiö, joka vastaa Sonyn valokuvaustuotteista ja -ratkaisuliiketoiminnasta. Kuluttajakameroista ammattikäyttöön ja -lähetykseen sopivaan kalustoon ja lääketieteellisiin kameroihin.

Yhteistyökumppanit Open-sarjan kategorioissa

Tämän vuoden kilpailun Open-sarjan kahdessa kategoriassa on ensimmäistä kertaa kilpailun historiassa yhteistyökumppanit. Culture Trip toimii yhteistyökumppanina kulttuuriin keskittyvässä Culture-kategoriassa ja Eurostar on yhteistyökumppanina matkustusaiheisessa Travel-kategoriassa.

Culture Trip on startup-yritys, joka innoittaa ihmisiä tutustumaan eri kulttuureihin luovasti innovatiivisten teknologioiden avulla ja sekä paikalliskontaktienglobaalin verkoston kautta.

Eurostar tarjoaa ihanteellisen tavan matkustaa Lontoon ja manner-Euroopan välillä. Yhtiö tarjoaa saumatoman siirtymisen kaupungin keskustasta keskustaan. Lisäksi matkaanlähtö sisäänkirjautumisineen on nopeaa ja mukavaa, eikä matkatavaramäärissä ole tiukkoja rajoituksia. Eurostar tarjoaa vaivattoman tavan matkustaa Sony World Photography Awards -kaupunkien, Lontoon, Pariisin ja Brysselin välillä.

Sony on johtava sekä kuluttajille että ammattilaisille suunnattujen audio-, video-, valokuvaus-, peli- ja viestintä-, key device- ja tietotekniikkatuotteiden valmistaja. Sony on music-, pictures-, interactive entertainment- ja online-liiketoiminnoillaan maailman johtava elektroniikka- ja viihdeyritys. Sonyn yhteenlaskettu myynti edellisenä, 31.3.2018 päättyneenä tilivuonna oli noin 77 miljardia Yhdysvaltain dollaria. Lisätietoja, Sony Global -verkkosivut: www.sony.net

Liitetiedostot

PDF-tiedosto