Seuraa Sony Finland.

Anna Sonyn täyttää koti multi-room-musiikilla

Lehdistötiedote   •   Huhti 14, 2015 10:00 EEST

  • SRS-X99, X88 ja X77 langattomat kaiuttimet
  • HT-ST9 ja HT-NT3 Sound Barit ja HT-XT3 –TV Soundbase
  • STR-DN1060 ja STR-DN860 AV-viritinvahvistimet
  • CMT-SX7 ja CMT-SX7B mikrohifijärjestelmät
  • Uusi SongPal Link™ -sovellus multiroom-toistoon


Oman elämän rytmittäminen arkeen tai juhlaan sopivalla musiikilla ympäri taloa on nyt helpompaa kuin koskaan. Sonylta on nyt saatavilla uusi kattava valikoima langattomia multi-room-kaiuttimia, Sound Bareja, TV-bassokaiuttimia, AV-viritinvahvistimia ja mikrohifijärjestelmiä, millä nauttia tasapainoisesta ja korkealaatuisesta musiikista eri lähteistä milloin ja missä tahansa.

Musiikista voi nauttia parhaiden verkkopalveluiden kautta, kuten Google Castin™ tai Spotify Connectin1 tarjonnasta. suoratoiston voi aloittaa älypuhelimesta tai tabletista yhdellä kosketuksella NFC-yhteyden kautta. Musiikkia voi myös kuunnella tietokoneelta tai kotiverkon kautta toistettuna korkean resoluution yksityiskohdilla.

Korkean resoluution ääni vie lähemmäksi musiikkia

Korkean resoluution äänentoisto välittää kuulijalle musiikin puhtaana ja tunteikkaana, jollaisena artisti itse tarkoitti sen kuulostavan. CD- tai MP3-tiedostoja enemmän yksityiskohtia sisältävänä korkean resoluution äänentoisto välittää kuulijalle jokaisen nuotin monivivahteisen herkät piirteet. Vaikka kuuntelisi tiiviisti pakattuja MP3-kappaleita, Sonyn DSEE HX™ -teknologia ylösskaalaa musiikkitiedoston vastaamaan lähelle korkean resoluution äänenlaatua palauttaen puuttuvaa korkean taajuuden tietoa ja herkkiä yksityiskohtia ja luoden näin luonnollisemman äänimaailman.

multi-room-kuuntelu on helppoa SongPal Linkin™ avulla

Multi-room-musiikintoistolla voi nauttia musiikista milloin tai missä vaan ympäri kotia. Musiikintoistoa voi hallita älypuhelimella tai tabletilla eri lähteistä joka huoneessa Sonyn käyttäjäystävällisellä SongPal™-sovelluksella. SongPal™-sovelluksella voi yhdistää kaikki kaiuttimet toistamaan samaa musiikkia. Tämä on kätevää etenkin silloin, kun kylässä on paljon vieraita viihdytettävänä.

Edistynyt kaksitaajuuksinen Wi-Fi takaa vakaan ja häiriöttömän musiikintoiston kaikkialla kodin langattoman verkon alueella. Langaton suoratoisto Bluetooth®-laitteesta kuulostaa nyt paremmalta kuin koskaan.

Sonyn uusi LDAC™-ääniteknologia mahdollistaa korkealaatuisen äänen toistettaessa musiikkia langattomasti Bluetooth-yhteyden® kautta. LDAC tarjoaa parannetun langattoman kuuntelukokemuksen käyttäjälle koko musiikkivalikoiman laajuudelta.

Google Castilla™ vieläkin enemmän musiikkia

Maailmassa on niin paljon enemmän musiikkia kuunneltavaksi: Sonyn uusimmat langattomat kaiuttimet, Sound Barit, viritinvahvistimet ja Hi-Fi-järjestelmät ovat Google Cast™-yhteensopivia. Musiikkia voi helposti soittaa vaikkapa suosittujen suoratoistopalvelujen, kuten Deezerin ja Google Play™ Musicin kautta suoraan älypuhelimesta tai tabletista. Kuuntelu on keskeytyksetöntä ja säästää mobiililaitteen akkua.

Kaikki soi suoraan kaiuttimista puhtaalta kuulostaen. Kuuntelijan tarvitsee vain valita suosikkipalvelu, napauttaa cast-näppäintä älypuhelimessa tai tabletissa ja musiikki alkaa välittömästi.

Kun on kuunnellut suoratoistopalvelun kautta musiikkia mobiililaitteella, kotiin saapuessa voi vain yhdistää musiikin kaiuttimiin ja jatkaa kuuntelua kotona ilman katkoja.

Musiikkia voi toistaa mistä tahansa multi-room-järjestelmään ryhmitetystä laitteesta. Napsauttamalla cast-nappia lempisovelluksessa Android™-puhelimessa tai –tabletissa tai iPhonessa tai iPadissa musiikki alkaa, kun vielä valitaan vain kaiutin tai ryhmä kaiuttimia, jotka on liitetty multi-room-järjestelmään.

SRS-X99/X88 Langattomat multi-room korkean resoluution kaiuttimet

Kuuntelukokemus on nyt mahdollista viedä uudelle tasolle. Sonyn uusimmat langattomat kaiuttimet yhdistävät todellisen HiFi-äänenlaadun viettelevän pelkistettyyn ”one-box”-tyyliin, joka istuu joka sisustustyyliin.

Yhden kosketuksen One-touch-kuuntelulla NFC-yhteyden kautta oman musiikkivalikoiman toistaminen onnistuu helposti vain koskettamalla kaiutinta lyhyesti puhelimella tai tabletilla. Vaihtoehtoisesti verkkopalveluista nauttiminen järjestyy Google Castin™ tai Spotify Connectin kautta, jonka jälkeen musiikista voi nauttia yhden tai useamman multi-room-järjestelmään liitetyn kaiuttimen kautta.

Langaton multi-room korkean resoluution kaiutin SRS-X99 antaa todellisten musiikinystävien nauttia jokaisesta kappaleesta aivan kuten artisti alun perin tarkoitti. 154 watin kokonaisteho tuotetaan upean 2.1-kanavaisen seitsemän kaiuttimen järjestelmän kautta. Kaiutinjärjestelmä sisältää jopa neljä superdiskanttikaiutinta, jotka toistavat korkeat äänet virheettömästi. Kaiuttimessa on hyödynnetty Sonyn edistynyttä tekniikkaa ja siitä löytyy esimerkiksi S-Master HX™ -digitaalinen vahvistin, joka minimoi äänen särkymisen, DSEE HX ja tuki korkean resoluution äänitiedostoille.

SRS-X88-kaiutin on yhdistelmä loistavaa äänentoistokykyä vieläkin kompaktimmassa kuoressa. Kaiuttimessa on sub-woofer, keskiäänikaiutin ja kaksi superdiskanttikaiutinta, mitkä takaavat tinkimättömän korkean resoluution kuuntelukokemuksen. Jos ei halua olla paikkaan sidottu, kannettava, ladattavalla akulla varustettu SRS-X77 antaa mahdollisuuden nauttia musiikista kotona tai liikkeellä ollessa taaten jopa 10 tuntia kuunteluaikaa yhdellä latauksella (arvioitu toistoaika, kun WiFi on pois päältä).

HT-ST9 ja HT-NT3 Sound Barit – ensiluokkaista laatua varustettuna korkean resoluution äänellä ja multi-room-ominaisuudella

Turboahdettuja iltoja TV:n ääressä uuden virtaviivaisen Sound Barin kanssa. Sound Bar tuo monikanavaisen äänen TV-katsomoon vähemmällä sotkulla olohuoneessa. NFC-yhteyden ja One-touch yhden kosketuksen tekniikan avulla musiikin suoratoisto suoraan älypuhelimesta on helppoa ja juhlat ovat käynnissä välittömästi.

HT-ST9 ja HT-NT3 ovat kummatkin korkean resoluution äänen kanssa yhteensopivia ja kummatkin tukevat LDAC™-koodekkia, joka takaa audioharrastajamaisen äänenlaadun toistettaessa Bluetooth®-yhteydellä musiikkia. Google Cast™ ja Spotify Connectin tukien ansiosta kuunneltava ei koskaan lopu kesken.

Referenssitasoinen ST9 on Sonyn tähän mennessä hienoin Sound Bar. ST9 antaa sykähdyttävän yksityiskohtaisen 7.1-kanavaisen kuuntelukokemuksen ja siinä on aivan uudet korkean resoluution koaksiaalikaiuttimet, joissa on samassa pienikokoisessa yksikössä erillinen basso- ja diskanttikaiutin. Elokuvan dialogi, tehosteet ja musiikki tuntuvat sulkevan katsojan sisäänsä Sony Picturesin kanssa yhteistyössä kehitetyn DSP-tilaääniteknologian ansiosta. HT-ST9 tuottaa mahtipontisen 800 watin kokonaisulostulotehon. Laiteen suuri teho on tehty toimimaan erityisen hyvin suurten, 46-tuumaisten ja sitä isompien, televisioiden kanssa.

HT-XT3 TV Soundbase-kaiutin – multi-room-yhteensopiva korkean resoluution kaiutin

Sonyn ensimmäinen Google Cast- ja korkean resoluution ääneen yhteensopiva TV Soundbase-kaiutin HT-XT3 on sijoitettavissa mukavasti television alle. Nämä 350 watin tehon tuottavat ensiluokkaiset 2.1-kanavaiset korkean resoluution koaksiaalikaiuttimet, joissa on kaksi integroitua subwoofer-bassokaiutinta, antavat lisäpotkua elokuviin ja televisio-ohjelmiin.

NFC- ja Bluetooth® -yhteyksien avulla musiikin suoratoisto älypuhelimella käy helposti – kaikki on skaalattu ylös vastaamaan lähes korkean resoluution äänentasoa Sonyn ainutlaatuisella DSEE HX -moottorilla. Tukevatekoinen kaiutin kestää jopa 50 kilogrammaa painavan television ja näin ollen se onkin oivallinen kumppani suuremmille BRAVIA-malleille aina 65-tuumaisiin televisioihin saakka.

STR-DN1060/DN860 AV-viritinvahvistimet: elokuvallinen ääni sekä musiikinsuoratoisto- ja multi-room-ominaisuudet

7.2-kanavaiset AV-viritinvahvistimet STR-DN1060/DN860 vievät kotiteatterielämyksen riemukkaasti uudelle asteelle. HiFi-intoilijoita hemmotellaan luokkansa parhaalla äänellä ja suorituskyvyllä, joista kertovat ensiluokkainen laatu, laaja liitettävyys (mukaan lukien kuusi HDMI-sisääntuloa DN1060-mallissa ja viisi vastaavaa DN860-mallissa) sekä huippulaatuiset komponentit.

Korkean resoluution ääni tuo elävän musiikin sykkeen suoraan olohuoneeseen. Vahvistin tukee laajaa valikoimaa korkean resoluution tiedostomuotoja mukaan lukien jopa DSD 5.6 MHz 2ch (USB/verkko), DSD 2.8 MHz 5.1ch (USB/verkko/HDMI), 24b 192 kHz WAV (7.1ch) / FLAC (5.1ch). Lisäksi LDAC™ mahdollistaa korkealaatuisen langattoman äänentoiston. Musiikkia voi valita verkon laajasta suoratoistopalveluiden valikoimasta.

Laitteessa on myös 4K-ylösskaalaus ja HDCP 2.2 läpimeno tinkimättömään 4K-toistoon. Screen mirroring –ruudunheijastusominaisuus mahdollistaa älypuhelimen näytön heijastamisen isolle näytölle ja MHL 3.0 tuki heijastaa yksityiskohdilla kyllästetyn 4K Ultra-HD –kuvan älypuhelimesta televisioon. Sisäänrakennettu Bluetooth® sallii katsojan vain istua, rentoutua ja nauttia upeasta äänimaailmasta Bluetooth®-kuulokkeilla ilman häiritseviä johtoja.

CMT-SX7/CMT-SX7B langaton mikrohifijärjestelmä

Musiikinystäville tehty CMT-SX7-mikrohifijärjestelmä antaa kuulijalle miellyttävän vahvan äänimaailmaan. Sonyn multi-room-mallistoa täydentävällä kompaktilla ja älykkäästi suunnitellulla järjestelmällä on helppoa käyttää valtavaa valikoimaa eri musiikinlähteitä.

Järjestelmällä voi kuunnella CD-levyjä, musiikkia USB-kovalevyltä, käyttää verkon musiikkipalveluita Google Castin™ kautta tai liittää iPadin/iPhonen/iPodin tai Walkman®-soittimen. Kaikki kuulostaa upealta, sillä laitteessa on seuraavat ominaisuudet: korkean relsoluution äänen tuki, DSEE HX ja S-Master HX –teknologia. CMT-SX7B-mallissa on lisäksi DAB-viritin digitaalisten radiokanavien kuunteluun.

Uudet multi-room-yhteensopivat Sound Barit, TV Soundbase ja AV-viritinvahvistimet ovat saatavilla jälleenmyyjiltä toukokuussa, langattomat kaiuttimet ovat saatavilla kesäkuussa ja mikrohifijärjestemät ovat saatavilla elokuussa.

Uutuusmalliston suositushinnat ovat:

CMT-SX7: n.620 euroa

CMT-SX7B: n.700 euroa

SRS-X77: n.350 euroa

SRS-X88: n.475 euroa

SRS-X99: n.700 euroa

HT-NT3: n.800 euroa

HT-ST9: n.1700 euroa

HT-XT3: n.550 euroa

STR-DN860: n.660 euroa

STR-DN1060: n.810 euroa

Alla malliston teknisiä tietoa (englanniksi):

Langattomat kaiuttimet

SRS-X99 SRS-X88 SRS-X77
Dimensions mm (W x H x D) Approx. 430x133x125 Approx. 359x111x103 Approx. 300x132x60
Built-in battery - - Yes (rechargeable)
Sound 154W RMS. 4 x Super tweeter (2 x top, 2 x front). 2 x mid-range1 x subwoofer. Passive radiator. S-Master HX amplifier, DSEE-HX up-scaling 90W RMS. Super tweeter (2 x front). 2 x mid-range, 1 x subwoofer. Passive radiator. S-Master HX amplifier, DSEE-HX up-scaling 40W RMS. 2 x full-range. 1 x subwoofer. Passive radiator. S-Master amplifier. DSEE up-scaling
Inputs/output Audio-in/USB terminal (USB A Port/USB B Port)
Network Port
Audio-in/USB terminal (USB A Port/USB B Port)
Network Port
Audio-in/ Network Port/DC-IN
DC-OUT for charging (USB A Port)
Connectivity Dual band Wi-Fi (2.4/5GHz), DLNA, Airplay, LDAC, Bluetooth, NFC Dual band Wi-Fi (2.4/5GHz), DLNA, Airplay, LDAC, Bluetooth, NFC Dual band Wi-Fi (2.4/5GHz), DLNA, Airplay, LDAC, Bluetooth, NFC
Music services Google Cast Ready, Spotify Connect Google Cast Ready, Spotify Connect Google Cast Ready, Spotify Connect
multi-room SongPal Link Wireless multi-room SongPal Link Wireless multi-room SongPal Link Wireless multi-room
High-Resolution Audio playback AAC, WAV, AIFF, FLAC,
ALAC(up to 24bit/192KHz), DSD(DSF/DSDIFF) 2.8MHz(1bit)
AAC, WAV, AIFF, FLAC,
ALAC(up to 24bit/192KHz), DSD(DSF/DSDIFF) 2.8MHz(1bit)
-
Sound Bar/ TV Soundbase
HT-ST9 HT-NT3 HT-XT3
Sound 7.1ch, 800W RMS, 7 x carbon fibre Magnetic Fluid Speakers (including 3 x coaxial units). Wireless active subwoofer. 2.1ch, 400W RMS, 2 x coaxial units. Wireless active subwoofer 2.1ch, 350W RMS, 2 x coaxial units. 2 x integrated subwoofer drivers
High-Resolution Audio playback AAC, WAV, AIFF, FLAC,
ALAC(up to 24bit/192KHz), DSD(DSF/DSDIFF) 2.8MHz(1bit)
AAC, WAV, AIFF, FLAC,
ALAC(up to 24bit/192KHz), DSD(DSF/DSDIFF) 2.8MHz(1bit)
AAC, WAV, AIFF, FLAC,
ALAC(up to 24bit/192KHz), DSD(DSF/DSDIFF) 2.8MHz(1bit)
HDMI 3 x HDMI in, 1 x HDMI out. HDCP2.2 / 4K Pass thru 3 x HDMI in, 1 x HDMI out. HDCP2.2 / 4K Pass thru 3 x HDMI in, 1 x HDMI out. HDCP2.2 / 4K Pass thru
Connectivity Dual band Wi-Fi (2.4/5GHz), DLNA, LDAC, Bluetooth, NFC, Miracast Dual band Wi-Fi (2.4/5GHz), DLNA, LDAC, Bluetooth, NFC, Miracast Dual band Wi-Fi (2.4/5GHz), DLNA, LDAC, Bluetooth, NFC, Miracast
Music services Spotify Connect, Google Cast Ready Spotify Connect, Google Cast Ready Spotify Connect, Google Cast Ready
multi-room SongPal Link Wireless multi-room SongPal Link Wireless multi-room SongPal Link Wireless multi-room
AV-viritinvahvistimet
STR-DN1060 STR-DN860
Sound 7.2ch. 165W (6ohms, 1kHz, 1ch driven THD 0.9%), DSEE-HX up-scaling 7.2ch 150W (6ohms, 1kHz, 1ch driven THD 0.9%), DSEE-HX up-scaling
HDMI HDMI in x 6, HDMI out x 2. (4K UHD Up-scaling, 4K Pass through, HDCP 2.2) HDMI in x 5, HDMI out x 1 (4K UHD Up-scaling, 4K Pass through, HDCP 2.2)
Connectivity Dual band Wi-Fi (2.4/5GHz), LDAC, Bluetooth, NFC, Screen Mirroring, Airplay Dual band Wi-Fi (2.4/5GHz), LDAC, Bluetooth, NFC, Screen Mirroring, Airplay
Decoding formats DSD (2.8MHz/Up to 5.1ch); LPCM (Up to 192kHz/24bit/7.1ch) LPCM 24bit/192kHz;

DTS HD MA / DTS HD HR;

Dolby TrueHD/Dolby Digital Plus;

DTS / DTS-ES (Matrix6.1 / Discrete6.1);

Dolby Digital EX / Dolby Digital;

DTS 96/24;

Dolby Prologic / II / IIx;

Dolby Dual Mono

DSD (2.8MHz/Up to 5.1ch); LPCM (Up to 192kHz/24bit/7.1ch) LPCM 24bit/192kHz;

DTS HD MA / DTS HD HR;

Dolby TrueHD/Dolby Digital Plus;

DTS / DTS-ES (Matrix6.1 / Discrete6.1); Dolby Digital EX / Dolby Digital;

DTS 96/24;

Dolby Prologic / II / IIx;

Dolby Dual Mono

High-Resolution Audio formats AAC, MP3, WMA, FLAC, ALAC DSD (5.6MHz/2ch, 2.8MHz/Up to 5.1ch); LPCM (192kHz/24bit/Up to 7.1ch);

FLAC (192kHz/24bit/Up to 5.1ch)

AAC, MP3, WMA, FLAC, ALAC DSD (5.6MHz/2ch, 2.8MHz/Up to 5.1ch); LPCM (192kHz/24bit/Up to 7.1ch);

FLAC (192kHz/24bit/Up to 5.1ch)

Music services Google Cast Ready, Spotify Connect Google Cast Ready, Spotify Connect
multi-room SongPal Link Wireless multi-room SongPal Link Wireless multi-room
Mikrohifijärjestelmät
CMT-SX7B / CMT-SX7
Sound 100W RMS, 2-way woofer and High-Resolution Audio tweeter per speaker. DSEE-HX up-scaling. ClearAudio+
High-Resolution Audio playback AAC, WAV, AIFF, FLAC,
ALAC(up to 24bit/192KHz), DSD(DSF/DSDIFF) 2.8MHz(1bit)
General functions CD playback, USB A/B, Line-in, Optical in, Analogue in, Digital audio in, headphone output, FM Radio, DAB* (*SX7B only)
Connectivity Dual band Wi-Fi (2.4/5GHz), DLNA, Airplay, LDAC, Bluetooth, NFC
Music services Spotify Connect, Google Cast Ready
multi-room SongPal Link Wireless multi-room

Android, Google Cast ja Google Play ovat Googlen tuotemerkkejä.

Painokelpoisia kuvia tuotteista on saatavilla osoitteesta https://www.sonynordicimages.net

Lisätietoja:

Ulrik Petersen, Senior Marketing Manager, Home Entertainment

ulrik.petersen@eu.sony.com / +45 43 55 70 11

Tai

Lene Aagaard, PR communications Manager, Sony Nordiclene.aagaard@eu.sony.com / +45 43 55 72 92

Tai (myös tuotenäytepyynnöt):

Jukka-Pekka Hares, Viestintätoimisto Manifestosony@manifesto.fi / 050 371 5364

Sony on yksi maailman johtavista sekä kuluttajille että ammattilaisille suunnattujen audio-, video-, viestintä- ja tietotekniikkatuotteiden innovoijista. Sony on tunnettu sen audiovisuaalisista tuotteista kuten 4K Ultra HD ja Full HD LED BRAVIA™ -televisioista, Cyber-shot™-digitaalikameroista, Handycam®-videokameroista, “α”-mallin (lausutaan Alpha) digitaalisista SLR-kameroista, Sony-tableteista ja Walkman®-MP3-soittimista sekä VAIO™-tietokoneista ja ammattilaisten broadcast-tuotantolaitteista.

Lisätietoja Sony Europesta osoitteessa: www.sony-europe.com. Lisätietoja Sony Corporationista osoitteessa: www.sony.net.

Sony, WALKMAN, VAIO, Cyber-shot, Handycam, α, Exmor, BRAVIA and XDCAM ovat Sony Corporationin rekisteröityjä tavaramerkkejä. Kaikki muut tavaramerkit ovat niiden yritysten omistamia joille kyseiset tavaramerkit ovat rekisteröity.

Liitetiedostot

PDF-tiedosto