Seuraa Sony Finland.

Elävän musiikin tunnelmaa Sonyn premium-luokan MDR-Z7M2–kuulokkeilla

Lehdistötiedote   •   Elo 30, 2018 14:15 EEST

MDR-Z7M2
  • Parannettu äänenlaatu on toteutettu Sonyn parhaimmistoa edustavan Signature-sarjan MDR-Z1R-kuulokkeista tutulla tekniikalla.
  • Uudet 70 mm kaiutinelementit, alumiinipinnotteiset nestekidepolymeerikalvot, suuremmat magneetit ja Fibonacci-kuvioiduti säleiköt.
  • Erinomainen äänenlaatu kolmiulotteisella tilaäänen tuntumalla, joka tuottaa leveän ja tilavan äänen 4Hz–100kHz välillä.
  • Paksusta, hitaasti mukautuvasta uretaanivaahdosta valmistetut korvatyynyt vähentävät painetta ja ovat mukavat pitkässäkin käytössä.

Sony julkaisee vihdoin seuraajan kehutuille MDR-Z7-kuulokkeille. Uudessa MDR-Z7M2-mallissa on hyödynnetty huippuluokan Signature-sarjan MDR-Z1R-kuulokkeiden teknologiaa, niissä on mm. Fibonacci-kuvioiden säleiköt ja Φ4,4 mm tasapainotettu liitäntäkaapeli.

Z7M2-kuulokkeissa on myös laaja taajuusvaste sekä dynaaminen alue, jotka yhdessä linear plane front waven kanssa tuottavat todenmukaisen ”ilmatilan” instrumenttien ja äänten ympärille. Tämä tarkoittaa kolmiulotteista ja tilavaa kuuntelukokemusta, joka on lähellä elävän musiikin kuuntelua Kuulokkeiden hienostunut äänentoisto on pitkälti 70 mm HD-kaiutinelementtien ja profiililtaan optimoitujen, korostetulla kuvulla varustettujen alumiinipinnoitettujen nestekidepolymeerikalvojen ansiota.

Ammattimaista ääntä hienostuneeseen makuun

Z7M2-kuulokkeiden kaiutinelementit ovat samat, jotka ovat myös MDR-Z1R-kuulokkeissa. Alumiinipinnoitetun nestekidepolymeerikalvon ansiosta ääni on luonnollinen, eikä juurikaan värity keskialueella. Kaiutinelementti sisältää edeltäjämalliin nähden kaksi kertaa suuremman magneetin, jolloin saadaan lisää tehoa ja näin ollen terävöitetyn selkeä ääni.

Jäykästä hartsista valmistettu Fibonacci-kuvioitu säleikkö on ohut mutta kestävä. Näin ollen säleiköstä johtuva äänenvaimennus on mahdollisimman pieni hyvin korkeilla taajuuksilla ja äänentoisto on sujuvaa koko taajuusalueen laajuudelta.

Beat Response Control on erityinen akustinen portti kuulokekotelossa, joka hallitsee ilmavirtaa kaiutinelementin takana ja optimoi kaiutinkalvon liikkeen alhaisilla taajuuksilla. Samalla se parantaa bassoäänen transienttisuutta, jolloin musiikin rytmi toistuu tarkasti.

Z7M2-kuulokkeiden kuulokeliittimissä on erityinen lyijytön juotos koronimetalliseoksesta. Sonyn itsekehittämä audiotason juotos minimoi hävikin signaalissa ja takaa häiriöttömän liitännän. Koronimetalliseos (eräänlainen kupariseos) on ihanteellinen materiaali sähköliitännöille kuulokeliittimissä sen alhaisen resistanssiarvon ja hyvän kestävyyden ansiosta.

Kaapelit ja liittimet

Z7M2-kuulokkeiden mukana tulee kaksi erilaista kuulokekaapelia: standardin mukainen epätasapainotettu kaapeli sekä tasapainotettu kuulokekaapeli. Ruuvattava lukitus on tukeva. Kuparisessa tasapainotetussa kaapelissa on hopeapinnoite, joka nostaa musiikin yksityiskohdat hienommin esiin, tekee diskantista sulavamman sekä vähentää äänen heikentymistä.

Sony suosittelee myös KIMBLER KABLEn® kanssa kehittämiään erikseen myytäviäii kuulokekaapeleita. Kaapeleissa on kahdeksansäikeinen punottu rakenne. Näillä kaapeleilla äänenlaatu on huipputasoa ja vieläkin selkeämpi. Taustakohina on pienempi, ylikuuluminen on pienimmillään ja elektroniset parametrit on optimoitu. Kultapinnoitteen ansiosta kaapelin johtavuusominaisuudet ovat huipussaan, joten signaali on erittäin puhdas. Alumiiniseos otepinnassa tukee erinomaista akustista suorituskykyä ja vaimentaa äänen värinää paremmin. Ruuvilukitus kiinnittyy tukevasti.

Mukavuus pääasiana

Z7M2-kuulokkeiden käyttömukavuutta on parannettu ergonomisemmin muotoiluilla korvatyynyillä, joissa on käytetty 3D-ompeleita. Mukavuuden lisäksi paine on tasapainossa. Korvatyynyt mukautuvat kuuntelijan pään mukaisesti. Mukautuva rakenne vähentää äänen vuotoa ja näin ollen bassot toistuvat täyteläisinä. Tyynyjen pintaan valittu kosteutta haihduttava ja palautuva uretaanivaahto on erittäin mukavan tuntuinen.

Synteettisellä nahalla päällystetty panta, jossa on alumiiniseoksinen ripustin ja liukusäädin, on kevyt ja kestävä. Erityinen anodisointi tekee ripustuksesta kovemman ja vähentää käytöstä aiheutuvia naarmuja. Lisäksi sisäisen akselirakenteen kehittämiseen on kiinnitetty erityistä huomiota kohdassa, jossa sivupaine on lähempänä päätä. Lisäksi nivelkohtien äänettömyyteen on panostettu.

MDR-Z7M2-kuulokkeet tulevat myyntiin lokakuussa ja suositushinnaksi tulee n. 700 euroa.

https://www.sony.fi/electronics/pantakuulokkeet/mdr-z7m2

i Fibonacci-kuvio on luonnon oma lukujärjestelmä, joka esiintyy kaikkialla kukan terälehtien muodoista optimaalisen auriongonkukan siemenien jakaumaan.

ii MUC-B205B1 saatavuus vaihtelee alueittain.

Lisätietoja:

Sofie Bay, PR Coordinator, Sony Nordic sofie.bay@sony.com / + 45 28 92 89 40

Tai (myös tuotenäytepyynnöt):
Jukka-Pekka Hares, Viestintätoimisto Manifesto sony@manifesto.fi / +358 50 371 5364

Sony on johtava sekä kuluttajille että ammattilaisille suunnattujen audio-, video-, valokuvaus-, peli- ja viestintä-, key device- ja tietotekniikkatuotteiden valmistaja. Sony on music-, pictures-, interactive entertainment- ja online-liiketoiminnoillaan maailman johtava elektroniikka- ja viihdeyritys. Sonyn yhteenlaskettu myynti edellisenä, 31.3.2018 päättyneenä tilivuonna oli noin 77 miljardia Yhdysvaltain dollaria. Lisätietoja, Sony Global -verkkosivut: www.sony.net