Seuraa Sony Finland.

Kaksi suomalaisvalokuvaajaa selvitti tiensä maailman monipuolisimman valokuvakilpailun Sony World Photography Awardsin 2018 loppukilpailuun

Lehdistötiedote   •   Helmi 28, 2018 08:00 EET

©JasmineFärling_Finland_StudentFocus_2018

● Jasmine Färling kamppailee Student Focus -opiskelijasarjan voitosta.

● Antti Hallakorven kuva selviytyi kilpailun avoimessa sarjassa maailman 50 parhaan valokuvan joukkoon.

● Kaikki loppukilpailun valokuvat ovat saatavilla osoitteessa worldphoto.org/press

Bitteinsaarilla, Swansea College of Art, University of Wales Trinity Saint David -yliopistossa opiskeleva helsinkiläislähtöinen Jasmine Färling puolestaan kamppailee opiskelijasarjan voitosta. Opiskelijasarjan voittajan yliopistolle on luvassa 30 000 euron arvosta Sonyn valokuvauskalustoa.

”Menestys Sony World Photography Awardsissa on minulle todella iso juttu. Valmistun tänä vuonna yliopistosta ja kilpailun mukanaan tuoma näkyvyys on merkittävä etu tulevaa valokuvausuraani ajatellen. Olen erittäin iloinen ja ylpeä siitä, että minut on valittu finaaliin lukuisten kilpailijoiden joukosta. On tosi hienoa, että minulle on suotu tämä poikkeuksellinen mahdollisuus saada kuvani esille Lontoossa kaikkien lahjakkaiden kuvaajien kuvien joukkoon. Lisäksi erittäin tärkeä seikka on, että voin kuvieni avulla levittää tietoa merkittävästä muoviongelmasta maailman merissä”, Färling kommentoi valintaansa.

Suomalainen Antti Hallakorpi on valokuvauksen ammattilainen 30 vuoden kokemuksella mainos- ja ruokakuvauksesta. Hän sijoittui jälleen hyvin Sony World Photography Awards -kilpailussa selviytyen tänä vuonna 50 parhaan joukkoon avoimessa sarjassa. Vuonna 2017 Hallakorpi vei voiton Suomen kansallisessa sarjassa.

”Olen otettu tästä sijoutuksesta Sony World Photography Awards -kilpailussa. Mahdollisuus olla osana tässä kaikessa on paras tunnustus pitkälle uralleni. Kuvieni pääteemoina ovat valotus ja asettelu. Suurin innoittaja hommassa on huomata jotain ja saada siitä palava inspiraation kipinä. On kutkuttavaa miettiä, miten tämän kokonaisuuden saa taltioitua hyväksi valokuvaksi. Täällä onnistumiseni saavat tunnustusta”, Hallakorpi kertoo.

Vuoden 2018 Sony World Photography Awards -valokuvakilpailu on järjestyksessään yhdestoista ja se keräsi ennätykselliset 320 000 osallistujaa yli 200 maasta. Verrattuna vuoteen 2017 osallistujamäärä kasvoi 131 prosenttia. Kilpailussa on neljä pääsarjaa: amattilaisille suunnattu Professional-sarja, kaikille avoin Open-sarja, nuorille suunnattu Youth-sarja sekä Student Focus -opiskelijasarja.

Kokonaiskilpailun ja ammattilaissarjan voittajat julkistetaan 19.4.2018 ja avointen sarjojen voittajat ratkeavat 20.3.2018. Kilpailun kuvista kuratoitu näyttely on avoinna 20.4.–6.5.2018 Lontoossa Somerset House -näyttelytilassa.

Lisätietoja:

Lene Aagaard, PR communications Manager, Sony Nordic lene.aagaard@eu.sony.com / +45 43 55 72 92

Press team, World Photography Organisation press@worldphoto.org / +44 (0) 20 7886 3043 / 3049

Huom! Kaikki loppukilpailuun valitut kuvat ovat ladattavissa julkaisutarkoituksiin osoitteessa: www.worldphoto.org/press

World Photography Organisation lyhyesti:
WPO on järjestö, joka tarjoaa kansainvälisen alustan valokuvaukseen liittyville hankkeille. Järjestö toimii jopa 180 eri maassa ja sen tavoitteena on herättää keskustelua valokuvauksen tiimoilta antamalla arvoa ja tuomalla esiin maailman parhaita valokuvia ja valokuvaajia. Rakennamme ylpeydellä kestäviä suhteita sekä yksittäisten valokuvaajien että alan johtavien yhteistyökumppaniemme kanssa. WPO isännöi ympäri vuoden järjestettäviä tapahtumia. Näitä ovat muun muassa maailman suurin valokuvakilpailu Sony World Photography Awards, erilaiset paikalliset kokoukset ympäri vuoden, valokuvanäyttelyt ja kansainväliset valokuvataidenäyttelyt Shanghaissa ja San Fransiscossa. Lisätietoja www.worldphoto.org.

Sony on johtava sekä kuluttajille että ammattilaisille suunnattujen audio-, video-, valokuvaus-, peli- ja viestintä-, key device- ja tietotekniikkatuotteiden valmistaja. Sony on Music-, Pictures-, Computer Entertainment- ja Online-liiketoiminnoillaan maailman johtava elektroniikka- ja viihdeyritys. Sonyn yhteenlaskettu myynti edellisenä, 31.3.2017 päättyneenä tilivuonna oli noin 76 miljardia Yhdysvaltain dollaria. Lisätietoja, Sony Global -verkkosivut: www.sony.net