Seuraa Sony Finland.

Korkean resoluution äänenlaatua aina mukana - Sonylta uusi korkealaatuinen musiikkisoitin

Lehdistötiedote   •   Syys 02, 2015 17:45 EEST

Sonyn tavoitteena on tarjota parasta mahdollista äänenlaatua ja Sony esitteleekin nyt uuden NW-ZX100HN Walkman® -musiikkisoittimen, jossa on uusi korkean resoluution äänentoistoon yhteensopiva digitaalinen taustahälynpoistotoiminto.

Sonyn yhä laajentuvan ja yhtiön viimeisintä akustiikkasuunnitteluteknologiaa hyödyntävän Hi-Res Audio –tuotevalikoiman tavoitteena on saada toistettu musiikki kuulostamaan juuri sitä kuin artistit ovat tarkoittaneet sen kuulostavan, CD-äänenlaatua1 parempana. Uusi ZX100HN noudattaa myös edellä mainittua linjaa, ja soitin toistaa Hi-Res-tiedostomuotojen lisäksi myös muut pakatut tiedostomuodot, kuten MP3-tiedostot, upealla äänenlaadulla. Tämä on toteutettu hyödyntämällä DSEE HX™ -teknologiaa, joka täydentää pakattujen äänilähteiden diskanttiääniä sekä lisää bittipituutta yli alkuperäisten arvojen lähelle aluetta, joka vastaa Hi-Res Audio -äänenlaatua. ZX100HN-soittimen mukana tulevat digitaalisella vastameluominaisuudella varustetut kuulokkeet vaimentavat ympäristön häiriöäänet, jopa meluisassa ja hälinäntäyteisessä tilassa, ja näin sallii käyttäjänsä nauttia musiikista täysin rinnoin ja uppoutua sisälle sen äänimaailmaan.

S-Master HX™ -ominaisuuden avulla saavutetaan hienompi ja dynaamisempi ääni. Se käsittelee äänisignaalin digitaalisesti, jotta se tukisi korkean resoluution äänentoistoa. Kuulokeajurien suorituskykyä on parannettu vähentämällä hälyä korkean resoluution äänen äänialalla. Tämä on toteutettu

poistamalla kuulokevahvistimen ulostulon coupling condenser ja hyödyntämällä ainutlaatuista muotoilua, joka yhdistää neljä itsenäistä kuulokeajurinvirtalähdettä positiivisiin, negatiivisiin sekä vasempaan ja oikeaan kanavaan.

ZX100HN-soittimessa on myös LDAC-ominaisuus, joka antaa musiikinkuunteluun lisää valinnanvaraa. LDAC edustaa Sonyn uutta äänentoistoteknologiaa ja sen avulla voi nauttia korkealaatuisesta langattomasta musiikista Bluetoothin® kautta. LDAC lähettää kolminkertaisen2 määrän tietoa, joka takaa paremman langattoman musiikin kuuntelukokemuksen koko musiikkivalikoiman laajuudelta.

Jopa ZX100HN-musiikkisoittimen muotoilu - sekä sisältä että ulkoa - on suunniteltu parhaan äänenlaadun tuottamiseksi. Soittimen sileä ja pyöristetty alumiinikehikko ja bassolevy tekevät soittimesta jäykän, jonka ansiosta vokaalit soivat heleinä, bassot jykevän puhtaina ja korkeat äänet kirkkaina. Soittimen sisäpuoliset komponentit on tehty parhaista mahdollisista materiaaleista, jotta äänenlaatu olisi ensiluokkainen. Esimerkiksi korkealaatuista tinajuotosta on käytetty erityisesti luonnollisemman taajuustasapainon saavuttamiseksi. Piirilevyn läpivientireikä on puolestaan täytetty kuparilla vakaamman basson sekä erottuvien korkeiden äänien ja kirkkaiden lauluäänten saavuttamiseksi. Tämä ainutlaatuinen menetelmä vakauttaa virtajohtoa ja vähentää piirilevyn impedanssia.

Sekä kuuntelijan että mukana kulkevan musiikkivalikoiman liikkeellä pitävänä voimana on 45 tunnin akunkesto3 sekä suurennettavissa oleva muisti laitteen sisäisen 128 Gigatavun lisäksi. MicroSD-muistikorttipaikan lisäys tarkoittaa, että mukana voi kulkea rajaton määrä kappaleita. Laite tukee myös jopa yli 64 gigatavun micro SDXC -muistikortteja.

NW-ZX100HN tulee myyntiin lokakuussa 2015 ja soittimen suositushinta on n. 700 euroa. 

NW-ZX100HN-soittimen tekniset tiedot PDF-liitteenä (englanniksi).

Painokelpoisia kuvia tuotteista on saatavilla osoitteesta https://www.sonynordicimages.net

Lisätietoja:

Tanni Toft, Product Manager, wireless speakers, Walkman. tanni.toft@eu.sony.com / +45 43 55 72 18

Tai

Lene Aagaard, PR communications Manager, Sony Nordic lene.aagaard@eu.sony.com / +45 43 55 72 92

Tai (myös tuotenäytepyynnöt):

Jukka-Pekka Hares, Viestintätoimisto Manifesto sony@manifesto.fi / 050 371 5364

Sony on johtava sekä kuluttajille että ammattilaisille suunnattujen audio-, video-, viestintä- ja tietotekniikkatuotteiden valmistaja. Sony on music-, pictures-, computer entertainment- ja online-liiketoiminnoillaan maailman johtava elektroniikka- ja viihdeyritykseksi. Sonyn yhteenlaskettu myynti edellisenä, 31.3.2015 päättyneenä tilivuonna oli noin 68 miljardia Yhdysvaltain dollaria.
Lisätietoja Sony Corporationista osoitteessa: www.sony.net.

Liitetiedostot

PDF-tiedosto