Seuraa Sony Finland.

Maailman parhaat yksittäiset valokuvat on valittu vuoden 2017 Sony World Photography Awards -valokuvakilpailussa

Lehdistötiedote   •   Maalis 28, 2017 02:01 EEST

© Alexander Vinogradov

Maailman suurimman valokuvakilpailun avoimen ja kansallisten sarjojen voittajat on julkistettu

Avoimen sarjan voittajat kilpailevat Lontoon-matkasta ja 5000 Yhdysvaltain dollarin rahapalkinnosta

Kuvat ovat saatavilla osoitteessa press.worldphoto.org


28.3.2017
: Maailman suurimassa valokuvakilpailussa, vuoden 2017 Sony World Photography Awardsissa on tänään julkaistu avointen sarjojen voittajakuvat. Maailmanlaajuisessa kilpailussa valittiin kymmenen voittajakuvaa.

Voittajakuvat valittiin yli 105 000 kilpailukuvan joukosta kilpailun avoimessa sarjassa. Ammattilaisista koostuva tuomaristo valitsi parhaat yksittäiset valokuvat jokaisessa kymmenessä kategoriassa.

Kymmenen avoimen sarjan voittajat ovat:

Architecture - Tim Cornbill (Iso-Britannia)

Culture - Jianguo Gong (Kiina)

Enhanced - Lise Johansson (Tanska)

Motion - Camilo Diaz (Kolumbia)

Nature - Hiroshi Tanita (Japani)

Portraits - Alexander Vinogradov (Venäjä)

Still Life - Sergey Dibtsev (Venäjä)

Street Photography - Constantinos Sofikitis (Kreikka)

Travel - Ralph Gräf (Saksa)

Wildlife - Alessandra Meniconzi (Sveitsi)

Näyttävät otokset huokuivat luovuutta ja lahjakkuutta ja käsittelivät eri aihepiirejä ja tyylejä. Alessandra Meniconzin voitti upealla Namibian Walvis Bayssa kuvatulla flamingokuvallaan. Hiroshi Tanita onnistui taltioimaan jään sinisen ja talven valkoisuuden hienossa kuvassa. Alexander Vinogradovin yksinkertainen muotokuva on kaunis. Jianguo Gongin kuvaan Tai-Chitä harjoittavista 1300 ihmisestä on saatu suhteuttamalla vaikuttava tunnelma. Tim Cornbill taltioi komeasti arkkitehtuuria Berliinissä ja Camilo Diaz onnistui ikuistamaan maalintekohetken vedenalaisessa rugbyottelussa. Lise Johansson ja Ralph Gräf käyttivät värejä näyttävästi kuvissaan. Constantinos Sofikitis hyödynsi puolestaan kuvassaan taitavasti mustavalkoisuutta.

Kaikki voittajat saivat palkinnoksi Sony α7 II-kameran objektiiveineen ja kilpailevat vielä Sony World Photography Awards’ Open Photographer of the Year -tittelistä, matkasta kilpailun palkintojenjakotilaisuuteen Lontooseen sekä 5000 Yhdysvaltain dollarin suuruisesta rahapalkinnosta.

Myös kansallisten sarjojen voittajat julkistettiin tänään. Yhteensä 66 maassa otetut voittaja- ja loppukilpailukuvat ovat nähtävissätäällä.

Näyttely

Avoimen sarjan eri kategorioiden sekä kansallisten sarjojen voittajakuvat ovat esillä Sony World Photography Awards & Martin Parr – 2017 Exhibition -näyttelyssä Somerset House -näyttelytilassa, Lontoossa. Näyttely on avoinna 21.4.–7.5.2017

Sony World Photography Awards

Vuoden 2017 Sony World Photography Award -valokuvakilpailu juhlii tänä vuonna kymmenenvuotista taivaltaan. Kilpailun tuottaa World Photography Organisation. Yhteistyö pääyhteistyökumppani Sonyn kanssa on myös kestänyt jo kymmenen vuotta. Kilpailussa palkitaan joka vuosi nykyvalokuvauksen parhaimmisto. Voittajat valitaan edellisenä vuonna otetuista kilpailuvalokuvista, jotka on ilmoitettu johonkin kilpailun neljästä pääsarjasta, jotka ovat avoin sarja sekä nuorille, ammattilaisille tai opiskelijoille suunnatut sarjat. Vuoden 2017 Sony World Photography Awards -kokonaiskilpailun voittajat julkistetaan huhtikuun 20. päivä.

Kaikki kansallisten ja avoimien sarjojen voittajavalokuvat ovat saatavilla osoitteessa press.worldphoto.org.


Lisätietoja:

Kristine Bjørge, Press Department, World Photography Organisation press@worldphoto.org / +44 (0) 20 7886 3049

Toimittajille:

Vuoden 2017 Sony World Photography Awards osallistui yhteensä227 596 kuvaa

oAmmatttilaissarja: 110 270 kuvaa

oAvoin sarja: 105 692 kuvaa

oNuorten sarja: 116 34 kuvaa

World Photography Organisationista (WPO) lyhyesti:

WPO on järjestö, joka tarjoaa kansainvälisen alustan valokuvaukseen liittyville hankkeille. Järjestö toimii jopa 180 eri maassa ja sen tavoitteena on herättää keskustelua valokuvauksen tiimoilta antamalla arvoa ja tuomalla esiin maailman parhaita valokuvia ja valokuvaajia. Rakennamme ylpeydellä kestäviä suhteita sekä yksittäisten valokuvaajien että alan johtavien yhteistyökumppaniemme kanssa. WPO isännöi ympäri vuoden järjestettäviä tapahtumia. Näitä ovat muun muassa maailman suurin valokuvakilpailu Sony World Photography Awards, joka juhlii kymmenenvuotista taivaltaan vuonna 2017, erilaiset paikalliset kokoukset ympäri vuoden, valokuvanäyttelyt ja kansainväliset valokuvataidenäyttelyt Shanghaissa ja San Fransiscossa.

Liitetiedostot

PDF-tiedosto