Seuraa Sony Finland.

Makujen sinfoniaa kirjaimellisesti – musiikilla on vaikutusta makuelämykseen

Lehdistötiedote   •   Kesä 18, 2015 08:31 EEST

Tutkimuksen mukaan ruuan kanssa kuunneltu musiikki vaikuttaa ruuasta saatuun makuelämykseen.

Oikeat mausteet tuovat viimeisen ripauksen jokaiseen ateriaan. Maustaminen voi kuitenkin tarkoittaa paljon muutakin kuin perinteisiä maustekaapin antimia – maustaa voi nimittäin myös musiikilla. Oxfordin yliopiston kokeilevan psykologian konkarin Charles Spencerin tutkimuksen mukaan ateria tulisi maustaa myös musiikilla. Spencerin mukaan esimerkiksi oopperan mahtipontiset soinnut tai flamencon kepeät rytmit voivat parantaa makuelämystä yllättävän paljon. Makuelämys syntyy muistakin aisteista kuin makuaistista yksinomaan.

Spencer testasi ideaa ”musiikilla maustamisesta” yhdistämällä ranskalaisen keittiön aterian autenttiseen musiikkiin. Tulosten mukaan maku oli parempi yhdistettynä ranskalaiseen musiikkiin, kun taas Puccinin musiikki paransi pasta-aterian makua. Nämä tulokset on mahdollista jäljentää myös saksalaiseen, espanjalaiseen ja kreikkalaiseen ruokaan. Tietyt soittimet puolestaan toimivat tiettyjen ruokien kanssa, esimerkiksi piano sopii hyvin aprikoosin ja vadelman kaltaisten hedelmien kanssa.

Sonyn multi-room-teknologia tarjoaa mahdollisuuden testata musiikin vaikutusta ruokailukokemukseen omassa kodissa. Multi-room-laitteet, mahdollistavat sen, että kansainvälisellä, maailman eri keittiöistä vaikutteita saaneellakin aterialla voi helposti sovittaa yhteen kuhunkin ruokalajiin sopivaa musiikkia. Sonyn multi-room-yhteensopivilla laitteilla jokaiseen tilaan voi valita eri musiikin tai sitten yhdistää sama musiikki useampaan eri huoneeseen. Kotiin on laitteiden avulla helppo luoda tunnelmaa eri paikoista: keittiössä voi soida J-rock sushin kyytipoikana, olohuoneessa tahdittaa Bouillabaisse-keiton aromeita ranskalaisilla chansoneilla ja terassilla jälkiruuaksi nautitun hedelmäsalaatin lisukkeeksi voi tarjoilla hilpeitä pianosonaatteja.

Sonylla on laaja valikoima multi-room-tuotteita, joka kattaa laitteet langattomista kaiuttimista ja soundbareista vahvistimiin. Alla on lista Sonyn multi-room-laitteista:

Langattomat kaiuttimet:

Malli           ovh.

SRS-X77:   349 euroa

SRS-X88:   475 euroa

SRS-X99:   699 euroa

Soundbase- ja soundbar-kaiuttimet

HT-NT3:     799 euroa

HT-ST9:     1699 euroa

HT-XT3:      549 euroa

AV-viritinvahvistimet:

STR-DN1060: 809 euroa

STR-DN860: 659 euroa

HIFI Systems:

CMT-SX7: hinta ei saatavilla

Painokelpoisia kuvia tuotteista on saatavilla osoitteesta https://www.sonynordicimages.net

Lisätietoja:

Lene Aagaard, PR communications Manager, Sony Nordiclene.aagaard@eu.sony.com / +45 43 55 72 92

Tai (myös tuotenäytepyynnöt):

Jukka-Pekka Hares, Viestintätoimisto Manifestosony@manifesto.fi / 050 371 5364

Sony on yksi maailman johtavista sekä kuluttajille että ammattilaisille suunnattujen audio-, video-, viestintä- ja tietotekniikkatuotteiden innovoijista. Sony on tunnettu sen audiovisuaalisista tuotteista kuten 4K Ultra HD ja Full HD LED BRAVIA™ -televisioista, Cyber-shot™-digitaalikameroista, Handycam®-videokameroista, “α”-mallin (lausutaan Alpha) digitaalisista SLR-kameroista, Sony-tableteista ja Walkman®-MP3-soittimista sekä VAIO™-tietokoneista ja ammattilaisten broadcast-tuotantolaitteista.

Lisätietoja Sony Europesta osoitteessa: www.sony-europe.com. Lisätietoja Sony Corporationista osoitteessa: www.sony.net.

Sony, WALKMAN, VAIO, Cyber-shot, Handycam, α, Exmor, BRAVIA and XDCAM ovat Sony Corporationin rekisteröityjä tavaramerkkejä. Kaikki muut tavaramerkit ovat niiden yritysten omistamia joille kyseiset tavaramerkit ovat rekisteröity.

Liitetiedostot

PDF-tiedosto