Seuraa Sony Finland.

Mutkatonta ja vapaata musiikin kuuntelua Sonyn uusilla langattomilla Bluetooth®i-kuulokkeilla

Lehdistötiedote   •   Syys 03, 2014 17:45 EEST

Tämän kauden Sonyn uusista langattomista Bluetooth® -kuulokkeista löytyy oikea valinta jokaiseen elämäntyyliin. MDR-XB950BT-kuulokkeilla kelpaa antaa periksi intohimolle ja nauttia matalasta bassosta. Hälynpoistotoiminnon ansiosta uutuuskuulokkeilla voi vaipua häiriöttömästi ja kokonaisvaltaisesti oman musiikin tunnelmaan hälinänkin keskellä. Liikkuvaan käyttöön suunnitellut MDR-AS800BT-kuulokkeet ovat roiskeenkestävät ja sopivat kaveriksi sateisellekin lenkkipolulle.

Kaikissa Bluetooth®-malleissa on yhden kosketuksen One-Touch NFC -yhteys. Välittömän langattoman yhteyden muodostamiseksi riittää vain kuulokkeiden kosketus mobiililaitettaii vasten. Yhteys muodostuu ilman johtoa, mutkikasta paritusta tai asennuskoodeja. Yhdistämisen jälkeen voi syventyä langattomaan kuunteluun nauttien sekä kirkkaista ja korkeista että syvän matalista äänistä – kontrastit herättävät jokaisen kappaleen henkiin.

Valitut Bluetooth®-kuulokemallit sisältävät myös sisäänrakennetun mikrofonin, joka mahdollistaa hands-free-puhelut älypuhelimella selkeällä, digitaalisella äänenlaadulla, huolimatta siitä, että puhelin on laukussa tai taskussa.

MDR-X950BT - Bluetooth® -kuulokkeet

Uudet MDR-X950BT-kuulokkeet tavoittavat yhä matalammat bassotaajuudet dupstepin kuuntelusta diskomusiikkiin. MDR-X950BT on ensimmäinen Bluetooth®-kuulokemalli Sonyn vaikuttavassa Extra Bass (XB) -sarjassa. Tehokkaat sankakuulokkeet viimeistellyllä muotoilulla on suunniteltu jykevän basson ystäville. Muotoilussa on hyödynnetty korkealaatuisia materiaaleja, kuten istuvuuden kannalta täydellisesti muotoiltu metallinen sanka.

Suuri 40 mm:n kaiutinelementti sisältää korkean magneettisen tiheyden omaavia neodyymimagneetteja, joiden ansiosta kuulokkeet toistavat täydellisesti jopa väkevimmin jytisevät bassoäänet. Vielä matalampaa äänentoistoa kaivatessa voi kytkeä päälle Electro Bass Booster -toiminnon, joka viiveettä korostaa matalat taajuudet yökerhon äänentoistoon verrattavilla tasoilla. Advanced Direct Vibe Structure -rakenne Bass Booster -toiminnon yhteydessä eristää tilan kaiutinelementin ja tärykalvon välissä varmistaen tarkoin suunnatun intensiivisen bassoäänien toiston. Yhteistyössä Sony Music Entertainmentin kanssa toteutetussa akustiikkatutkimuksessa todetaan, että bassoäänen rytmin ilmaisun merkitys (erityisesti välillä 30~40 Hz) on kasvavassa osassa musiikkipiireissä. Vaativimmatkin bassoäänet toistuvat laadukkaasti kiitos Sonyn Beat Response Control -toiminnon, joka erottaa transientit äänet paremmin.  Tätä edesauttaa myös kaiutinelementtien yläpäässä sijaitsevat suurennetut ilma-aukot.

Ilma-aukko

Käyttömukavuus on tärkeää, etenkin jos kuuntelee tuntikausia kestävää DJ-settiä MP3-soittimelta. MDR-XB950BT-kuulokkeiden korvatyynyt ovat ergonomiset ja pehmeästi muotoiltu, ja ne asettuvat mukavasti käyttäjän pään mukaan. Korvan ympärille tuleva kuppi ei muuta korvan luonnollista asentoa, samalla kun se toistaa laaja-alaisen äänen suoraan tärykalvolle.

MDR-ZX550BN Bluetooth® -kuulokkeet eristävät ulkopuolisen hälyn

MDR-ZX550BN-kuulokkeet mahdollistavat langattoman kuuntelun ilman häiriöitä siten, että vain musiikki kuuluu. MDR-ZX550BN-kuulokkeiden muotoilu sisältää sisäänrakennetun hälynpoistotoiminnon, joka peittää jopa 90 prosenttia ympäröivistä äänistä.

30 mm:n kaiutinelementti takaa täyteläisen ja kirkkaan äänen. Tämän lisäksi ekstrapitkä 25 tunnin taukoamaton soittoaika (hälynpoistotoiminnon ja Bluetoothin kanssa) takaa, että akkua riittää jopa pisimmälle bussimatkalle tai Atlantin ylittävälle lentomatkalleiii. Kuulokkeiden kokoontaitettavan muotoilun ansiosta ne sujahtavat kätevästi reppuun tai laukkuun.

Langattomat ja sporttiset MDR-AS800BT Bluetooth®-nappikuulokkeet

Pienet ja kevyet MDR-AS800BT -kuulokkeet on suunniteltu vauhdikkaampaa menoa varten – antamaan puhtia salitreeniin tai juoksulenkkiin. Ne on suunniteltu aktiivisille käyttäjille, jotka arvostavat mukavuutta ja varmaa istuvuutta yhtä paljon kuin laadukasta ääntä.

Langattomia MDR-AS800BT–kuulokkeita voi pitää perinteiseen tyyliin tai vaihtaa vielä varmempaan pysyvyyteen tuella, joka asettuu mukavasti korvan ympärille. Varmemman pysyvyyden takaa erikoismuotoiltu kaarituki, joka myötäilee korvan luonnollista kaarta säilyttäen käyttömukavuuden.

Sade ei pysäytä musiikkia, sillä MDR-AS800BT-kuulokkeet ovat roiskeenkestävät IPX4-standardien mukaisesti. Akku kestää 4,5 tunnin tauottoman musiikin kuuntelun, mikä tarjoaa runsaasti kuunteluaikaa rentouttavaan iltapäivän kahvilahetkeen tai päivittäiseen työmatkaan.

Sonyn uudet MDR-XB950BT-, MDR-ZX550BN- ja MDR-AS800BT -Bluetooth® -kuulokkeet ovat saatavilla Suomessa lokakuussa 2014. Uutuuskuulokkeiden suositushinnat ovat:

  • MDR-XB950BT: noin 200 euroa
  • MDR-ZX550BN: noin 100euroa
  • MDR-AS800BT: noin 130 euroa

Painokelpoisia kuvia kuulokkeista löytyy osoitteesta https://www.sonynordicimages.net/headphones  

i Bluetooth® teksti ja logo ovat Bluetooth SIG Inc. –yrityksen rekisteröimiä tavaramerkkejä. Kaikki merkkien käyttö tapahtuu linsenssillä. Muuta tavaramerkit ja -nimet kuuluvat niiden omistajille.

ii NFC-yhteensopiva älypuhelin, jolla voi hyödyntää One-touch yhden kosketuksen yhteyttä.

iii Riippuen lentoyhtiön säännöistä elektronisten laitteiden käytöstä.

Sony lyhyesti

Sony on yksi maailman johtavista sekä kuluttajille että ammattilaisille suunnattujen audio-, video-, viestintä- ja tietotekniikkatuotteiden innovoijista. Sony on tunnettu sen audiovisuaalisista tuotteista kuten 4K Ultra HD ja Full HD LED BRAVIA™ -televisioista, Cyber-shot™-digitaalikameroista, Handycam®-videokameroista, “α”-mallin (lausutaan Alpha) digitaalisista SLR-kameroista, Sony-tableteista ja Walkman®-MP3-soittimista sekä VAIO™-tietokoneista ja ammattilaisten broadcast-tuotantolaitteista.

Lisätietoja Sony Europesta osoitteessa: www.sony-europe.com. Lisätietoja Sony Corporationista osoitteessa: www.sony.net.

Sony, WALKMAN, VAIO, Cyber-shot, Handycam, α, Exmor, BRAVIA and XDCAM ovat Sony Corporationin rekisteröityjä tavaramerkkejä. Kaikki muut tavaramerkit ovat niiden yritysten omistamia joille kyseiset tavaramerkit ovat rekisteröity.


Liitetiedostot

PDF-tiedosto