Seuraa Sony Finland.

Parhaasta tuli vielä parempi – Sony julkistaa WH-1000XM4 -mallin, markkinoiden johtavat langattomat vastamelukuulokkeet

Lehdistötiedote   •   Elo 06, 2020 18:00 EEST

  • Huipputason äänenlaatu markkinoiden parhaan melunvaimennuksen kanssa
  • Älykäs tekniikka vähentää hälyä ja automaattisesti personoi kuuntelukokemusta
  • Käytännölliset, mukavat ja tyylikkäät sekä jopa 30 tunnin akunkesto

Sony julkaisee tänään WH-1000XM4 -kuulokemallin, joka on neljäs versio palkitussa 1000X-sankakuulokeperheessä. Uusissa kuulokkeissa on runsaasti pidettyjä ominaisuuksia edeltäjästä WH-1000XM3:sta ja uusia älyominaisuuksia, joiden avulla musiikinkuuntelua voi personoida ja hallita entistä paremmin. Uutuusmalli parantaa melunvaimennusta ympäristöön sopivaksi perustuen käyttäjän omiin mieltymyksiin.

Erinomainen ääni ja myös hiljaisuus

Olipa käyttäjä lennolla tai rentoutumassa kahvilassa, WH-1000XM4 tarjoaa Sonyn historian parhaan melunvaimennuksen vähentämällä korkea- ja keskitaajuisia ääniä. Molemmissa korvakupeissa on kaksi mikrofonia, joita käytetään melunvaimennuksessa. Sonyn Dual Noise Sensor -tekniikka sieppaa ympäristön äänen ja antaa datan HD Noise Cancelling Processor QN1:lle. Uusi BLUETOOTH® Audio SoC (System on Chip) -toiminto tunnistaa taustaäänet ja käsittelee sekä kuunneltavaa ääntä että taustamelua yli 700 kertaa sekunnissa. Uuden algoritmin avulla HD Noise Cancelling Processor QN1 pystyy muokkaamaan melunvaimennustasoa reaaliajassa, minkä ansiosta kuulokkeiden käyttäjä pystyy uppoutumaan musiikkiin ja muuhun kuuntelemaansa sisältöön ilman häiriötekijöitä.

Edge-AI DSEE ExtremeTM koostaa digitaalisessa käsittelyssä menetetyn äänen takaisin täysin alkuperäiselle tasolle. Edge-AI analysoi musiikkia reaaliaikaisesti, tunnistaa instrumentit, musiikkigenret ja yksittäiset elementit kappaleissa ja palauttaa ne kuulokkeiden käyttäjälle rikkaaksi musiikinkuuntelukokemukseksi. Tekoälyn kehittämiseksi Sony teki tiiviisti yhteistyötä Sony Musicin Tokion studioiden kanssa saadakseen tarpeeksi dataa siitä, miten erilaiset musiikin äänisignaalit muodostuvat.

Uusi immersiivinen kuuntelukokemus 360 Reality Audio on myös käytössä WH-1000XM4 -kuulokkeissa, kun ne yhdistetään Android™-puhelimeen tai iPhoneen, joissa on asennettuna 360 Reality Audiota tukeva sovellus[1]. 360 Reality Audio tarkoittaa kuuntelukokemusta, jossa musiikki tuntuu kuuluvan ympäriltä, eikä ainoastaan oikealta ja vasemmalta kuten perinteisesti kuunneltaessa. Kuuntelukokemusta voi lisäksi personoida WH-1000XM4 -kuulokkeissa sekä käyttämällä “Sony | Headphones Connect” -sovellusta[2].

Älykkäämpää musiikinkuuntelua kuin koskaan ennen

Adaptive Sound Control on WH-1000XM4 -kuulokkeiden älykäs toiminto, joka tunnistaa kuulokkeiden käyttäjän sijainnin ja säätää ympäristön ääniä käsittelevät asetukset sen mukaan. Ajan myötä Adaptive Sound Control oppii tunnistamaan paikkoja, joissa kuulokkeiden käyttäjä vierailee säännöllisesti, kuten esimerkiksi työpaikan, kuntosalin, lempikahvilan ja muokkaa ääniasetuksia sen mukaisesti. Käyttäjä voi listata usein vieraillut paikat sekä haluamansa asetukset “Sony | Headphones Connect App” -sovelluksen kautta ja kuulokkeiden asetuksetkin päivittyvät automaattisesti sijainnin mukaan[3].

Jokapäiväistä mukavuutta

WH-1000XM4 -kuulokkeissa on uusi Speak-to-Chat -ominaisuus, jonka ansiosta käyttäjä voi käydä lyhyitä keskusteluja ottamatta kuulokkeita pois päästä. Ominaisuus on kätevä esimerkiksi kahvilassa tilausta tehdessä. Käyttäjän tarvitsee vain sanoa jotain ja kuulokkeet tunnistavat äänen ja pysäyttävät musiikin ja päästävät ympäristön äänet sisään. Musiikki alkaa soida jälleen automaattisesti 30 sekuntia viimeisen puhutun sanan jälkeen[4]. WH-1000XM4 -kuulokkeiden ‘Quick Attention’ -tilan ansiosta voi myös lyhyesti sanoa pari sanaa tai kuunnella tiedotuksia. Riittää, että asettaa oikean käden oikeanpuoleisen korvakupin yläpuolelle, jolloin äänenvoimakkuus alenee automaattisesti ja ympäristön äänet kuuluvat läpi.

Kuulokkeet myös tunnistavat milloin niitä käytetään ja mukauttavat toiston vastaavasti akun virran säästämiseksi. Kuulokemikrofonien läheisyysanturin ja kahden kiihtyvyysanturin avulla kuulokkeet pysäyttävät musiikin automaattisesti, kun ne poistetaan päästä, ja jatkavat toistoa, kun ne laitetaan uudelleen päähän.

Lisäksi WH-1000XM4:ssä on uusi Precise Voice Pickup -tekniikka. Se kontrolloi viittä mikrofonia ja prosessoi äänisignaaleja niin, että puheääni kuuluu selkeästi handsfree-puheluissa sekä Speak-to-Chat -toiminnossa.

Täydellisen muotoilun jäljillä

WH-1000XM4 yhdistää hienostuneen tyylin poikkeukselliseen mukavuuteen ja kevyeen muotoiluun. Käyttäjä tuskin edes huomaa niitä. Erittäin pehmeät, painetta vähentävät kuulokepehmusteet jakavat tasaisesti paineen ja lisäävät istuvuutta.

WH-1000XM4 -kuulokkeet voi yhdistää kahteen BLUETOOTH®-laitteeseen samanaikaisesti. Kun esimerkiksi puhelin soi, kuulokkeet ymmärtävät mikä laite hälyttää ja yhdistää automaattisesti oikein. Kuulokkeiden kanssa käytettävää laitetta voi vaihtaa lennosta yhdellä napautuksella, edellyttäen, että laite on toinen kahdesta liitetystä.

WH-1000XM4 ovat NFC- ja BLUETOOTH®-yhteensopivia ja niissä on jopa 30 tunnin akunkesto[5]. Nopean latauksen ansiosta kymmenen minuutin latauksella saa peräti viisi tuntia langatonta musiikintoistoa[6].

WH-1000XM4 tukee Googlen uutta ja kätevää Fast Pair -toimintoa, joka auttaa helposti paikantamaan kuulokkeet. Niihin voi yhdistää ja kuulokkeet päästävät erityisen äänen, tai viimeisimmän tunnetun sijainnin voi tarkistaa puhelimen Find My Device -sovelluksella.

Uutuusmallissa on samanlainen kosketushallintapaneeli kuin edeltäjässään ja se on optimoitu Google Assistantin ja Amazon Alexan käyttöä varten.[7]

Markkinoiden parhaat melunvaimennuskuulokkeet WH-1000XM4:t ovat saatavilla mustana ja hopeanvärisenä elokuun puolesta välistä lähtien suositushintaan €380.

Lisätietoja: https://www.sony.fi/electronics/pantakuulokkeet/wh...

Tuotekampanjan video: https://youtu.be/lIJPrYIR8Ek

Julkistusvideo: https://www.youtube.com/watch?v=RudzhutfxY0&feature=youtu.be

Lisätietoa 360 Reality Audiosta: http://www.music.com/360RA

[1]Lisätietoja 360 Reality Audiosta: https://www.sony.net/360RA/

[2] Sony | Headphones Connect -sovellus edellyttää lataamista iOS-laitteisiin App Storesta tai Android-laitteille Google Playsta. Sovellukselle, verkkopalveluille, sisällölle, tämän sovelluksen käyttöjärjestelmälle ja ohjelmistolle voidaan asettaa yksittäisiä ehtoja, ja niitä voidaan muuttaa, keskeyttää tai lopettaa milloin tahansa, ja ne voivat edellyttää maksuja, rekisteröintiä ja luottokorttitietoja. Edellyttää tuotteen kytkemistä langattomaan verkkoon.

[3]Paikkaa ei lähetetä palvelimelle, koska paikannus toimii offline-tilassa.

[4]Säädettävissä Sony | Headphones Connect Appin kautta.

[5]Melunvaimennustoiminnon ollessa päällä. Jopa 38 tuntia ilman melunvaimennusta.

[6]AC-lisäadapterin kanssa.

[7] Google on Google LLC:n tavaramerkki. Amazon Alexa ja kaikki siihen liittyvät logot ovat Amazon.com, Inc:n tai sen tytäryhtiöiden tavaramerkkejä. Google Assistant ja Alexa ovat saatavilla valituilla kielillä ja alueilla.

Tietoja Sony Corporationista

Sony Corporation on luova viihdealan yritys, joka perustaa liiketoimintansa vankkaan teknologiaosaamiseen. Peli- ja verkkopalveluista musiikkiin, valokuvaukseen, elektroniikkaan ja rahoituspalveluihin – Sonyn tarkoituksena on tuoda maailmaan tunnetta luovuuden ja teknologian kautta. Lisätietoja osoitteessa http://www.sony.net/