Seuraa Sony Finland.

Pieniä ihmeitä: Sonyn uusi Action Cam Mini mahdollistaa uusia ulottuvuuksia

Lehdistötiedote   •   Syys 03, 2014 17:45 EEST

  • Kaikkien aikojen pienin Action Cam painaa vain 63 grammaa ja on noin 2/3 nykyisten mallien koosta(1, ja se mahtuu mukaan, minne ikinä seikkailut vievät.
  • Uusi ranteen kiinnitettävä Live-View -kaukosäädin GPS-toiminnolla.
  • ZEISS Tessar® -optiikka, Exmor R™ CMOS -kuvakenno ja edistyksellinen SteadyShot™-kuvanvakain takaavat loistavan kuvalaadun.
  • Reaaliaikainen USTREAM™-videostriimaus mahdollistaa kuvattujen kokemusten jakamisen heti, ja Action Cam Movie Creator(2 -ilmaisohjelma luo upeat videot.

Sonyn pienin Action Cam koskaan, HDR-AZ1VR, tuottaa upeaa Action Cam -tason kuvan- ja äänenlaatua pienenpienessä Full HD videokamerassa, joka on aina valmis seikkailuihin.

Sony Action Cam Mini tallentaa upeaa kuvaa niin matkoilta ja vaelluksilta kuin pyörän selästä tai kävelyltä. Vaikka pikkuruinen kamera painaa vain 63 grammaa(3 ja on vain 2/3 edeltävien Action Cam -mallien koosta, HDR-AZ1 sisältää samat Sonyn johtavat teknologiat kuten SteadyShot-kuvanvakaimen, silmiä hivelevän Full HD -kuvanlaadun, tarkan stereoäänen ja paljon muita toimintoja, joilla Sonyn Action Camit ovat niittäneet mainetta. Kameran kyky tallentaa videota korkealla bittinopeudella XAVC S -muodossa 50 megabitin sekuntivauhtia sekä 170° laajakuvaobjektiivi romuttavat mahdolliset ennakkoluulot pienen kameran suorituskyvystä.

Action Cam Mini on myös erittäin kestävä: IPX4-tason roisketiiveydellä ylpeilevää pikkukameraa ei pienet sadekuurot eikä mutalätäköt haittaa. Vedenkestävän kotelon avulla Action Cam Mini kestää myös kolhuja, hiekkaa ja syvyyksiä jopa viiteen metriin saakka(4.

Action Cam Mini HDR-AZ1VR -tuotepakettiin kuuluu lisäksi upouusi RM-LVR2V Live-View -kaukosäädin(5. Kätevän, ranteeseen asennettavan ja näytöllä varustetun säätimen kautta pystyy paitsi näkemään mitä kuvaa, myös ohjata kameraa ja säätää asetuksia sekä toistaa ja poistaa kuvattua videota ilman, että kameraa tarvitsee irrottaa esimerkiksi kypärästä tai pyörän ohjaustangosta. Kaukosäätimellä voi ohjata samanaikaisesti jopa viittä kameraa, jos kyseessä on monikameratuotanto. Uudessa laitekokonaisuudessa GPS-signaali siirtyy rannekesäätimestä kameran tallenteeseen. Siirtämällä GPS-yksikön rannekelaitteeseen Sony on pystynyt pienentämään kameran kokoa merkittävästi, joka mahdollistaa Action Cam Mini HDR-AZ1VR -kameran pikkuruisen koon.

Uuden, intuitiivisen Action Cam Movie Creator -ohjelman avulla on helppo luoda näyttäviä videoita. Ohjelma tarjoaa laajan valikoiman erilaisia editointitoimintoja kuten nopeuden ja etäisyyden peittokuvat, jotka antavat lisää potkua videoihin. Tallenteet ovat oivallinen tapa tutkia maastopyöräilyn tai puolimaratonin jokainen käänne jälkikäteen. Kameran mahdollistama 120 kuvaa sekunnissa tallennusmuoto tuottaa kauniita, hidastettuja videopätkiä.

Kameran taustavalaistu Exmor RTM CMOS -kuvakenno takaa yhdessä huipputason ZEISS-objektiivin ja Sonyn tehokkaan BIONZ XTM -kuvaprosessorin kanssa täydellisen eloisia ja yksityiskohtaisia kuvia myös hämärässä kuvattaessa. Edistynyt SteadyShot-kuvanvakain(6 toteuttaa vakaita ja kauniita kuvia niin kävellessä kuin tärisevän moottoripyörän selästä.

HDR-AZ1VR-kameran videotallenteita voi suoratoistaa koko maailmalle nähtäväksi reaaliaikaisesti tapahtuman keskeltä esimerkiksi USTREAM-suoratoistosivustoa käyttäen(7. Ystäviä voi varoittaa alkavasta videosuoratoistosta lähettämällä heille SNS-viestin. Lisäksi katsojien lukumäärä on helposti nähtävissä ja suoratoistettavan videon voi tallentaa muistikortille. 

Laajennettu valikoima tarvikkeita tekevät Action Cam Minin käytön entistä monipuolisemman. VCT-BPM1 Backpack Mountilla kameran voi kiinnittää turvallisesti repun olkaremmeihin9). BLT-CHM1 on helppokäyttöinen, clip-on-tyylin kiinnitysmekanismi, jolla kamera kiinnitetään lippalakkiin mahdollistaen täydellisen kuvakulman. Vedenkestävälle SPK-AZ1-kotelolle kosteus ei ole ongelma. Jälleenladattava NP-BY1-akku takaa, ettei kameran virta lopu kesken. ACC-TRDCY-tarvikepaketti yhdistää akku- ja USB-laturin. Lisäksi on saatavissa neljä erilaista Action Cam Mini -tarvikepakettia, kukin räätälöity erilaisia tarpeita varten, esimerkiksi pyöräilijälle, lumilautailijalle tai muuten vaan seikkailuhaluiselle.

Sony Action Camin virallisella, pian avautuvalla verkkosivustolla www.sony.net/actioncam julkaistaan tuotepäivityksiä ja tuotevideoita.

Uusi Sony HDR-AZ1 Action Cam Mini on jo ennakkotilattavissa osoitteessa www.sony.co.uk. Suomessa uutuustuote on saatavilla lokakuussa 2014. HDR-AZ1 Action Cam Minin suositushinnat ovat:

  • Action Cam Mini Wearable-kiinnikepaketilla (HDR-AZ1VWW): noin 440 euroa
  • Action Cam Mini Bike-polkupyöräkiinnikepaketilla (HDR-AZ1VBW): noin 440 euroa
  • Action Cam Mini rannekaukosäätimellä (HDR-AZ1VRW): noin 380 euroa
  • Action Cam Mini (HDR-AZ1): noin 270 euroa

Painokelpoisia tuotekuvia on ladattavissa osoitteessa: https://www.sonynordicimages.net/camcorders

HDR-AZ1VR – tärkeimmät tekniset tiedot (englanniksi):

Image sensor

1/2.3-type back-illuminated Exmor R CMOS sensor with 11.9 megapixels (effective, approx.)

Image processor

BIONZ X

Video formats

XAVC S: 

1920x1080 60p/50p(50Mbps)

1920x1080 30p/25p(50Mbps)

1920x1080 24p(50Mbps)

MP4: 

PS:   1920x1080 60p/50p (28Mbps),

HQ:  1920x1080 30p/25p (16Mbps),

STD: 1280x720 30p/25p (6Mbps)

SSLOW: 1280x720 120p/100p (6Mbps)

VGA:   640x480 30p/25p (3Mbps)

HS120(HS100): 1280x720 120p/100p (28Mbps)

Lens type

ZEISS Tessar® F2.8

Angle of view

SteadyShot OFF: approx. 170°

SteadyShot ON: approx. 120°

Image stabilisation

SteadyShot

Audio

Stereo microphone

GPS

Yes(8

Terminals

Multi/Micro USB Terminal (Supports Micro USB compatible devices)

Wi-Fi/NFC

Yes (One-touch remote)

Dimensions

WxHxD 24.2 x 36.0 x 74.0 mm (approx.)

Media card compatibility

MP4: Micro SD/SDHC/SDXC Memory Card (Class 4 or higher), Memory Stick Micro™ (Mark 2)

XAVC S: Micro SDXC Memory Card (Class 10)

Weight

Approx. 63g (with supplied battery)

RM-LVR2 (osana HDR-AZ1VR-tuotepakettia):

Avaintoiminnot

GPS, WiFi, Veden kesätävä 3 metriin saakka

Paino

Noin 98 g (vyön kera)

Koko

LxKxS 72,3 mm x 50,2 mm x 20,8 mm (noin)

Portit

Multi/Micro-USB-portti (tukee Micro-USB-laitteita)

1) Noin 63 g mukaan lukien akku. 2/3 edellisen mallin HDR-AS100V Action Camin koosta.

2) Ladattavissa osoitteesta http://www.sony.net/actioncam/support/ lokakuun alusta alkaen.

3) Paino (noin) mukaan lukien akku.

4) Toiminnallisuus jopa 5 metrin syvyyteen asti 30 minuutin ajan mahdollistaa vedessä tapahtuvien harrastusten kuvaamisen kuten surffaus ja melonta. Kameran tarkennusjärjestelmä ei toimi vedenalaisissa harrastuksissa kuten snorklaus.

5) RM-LVR2V-kaukosäädintä ei myydä erikseen.

6) Sama taso kuin HDR-AS100V.

7) Videon resoluutio on 1280×720 tai 640×480. Vaatii rekisteröitymisen suoratoistopalveluun ja WiFi-yhteyden joko älypuhelimen tai WiFi-verkon kautta.

8) Sisäänrakennettu RM-LVR2V-kaukosäätimeen, ei HDR-AZ1-kameran rungossa.

9) VCT-BPM1 Backpack Mount –reppukiinnitys kiinnittää kameran turvallisesti repun olkaimeen tai hihnaan.

Sony on yksi maailman johtavista sekä kuluttajille että ammattilaisille suunnattujen audio-, video-, viestintä- ja tietotekniikkatuotteiden innovoijista. Sony on tunnettu sen audiovisuaalisista tuotteista kuten 4K Ultra HD ja Full HD LED BRAVIA™ -televisioista, Cyber-shot™-digitaalikameroista, Handycam®-videokameroista, “α”-mallin (lausutaan Alpha) digitaalisista SLR-kameroista, Sony-tableteista ja Walkman®-MP3-soittimista sekä VAIO™-tietokoneista ja ammattilaisten broadcast-tuotantolaitteista.

Lisätietoja Sony Europesta osoitteessa: www.sony-europe.com. Lisätietoja Sony Corporationista osoitteessa: www.sony.net.

Sony, WALKMAN, VAIO, Cyber-shot, Handycam, α, Exmor, BRAVIA and XDCAM ovat Sony Corporationin rekisteröityjä tavaramerkkejä. Kaikki muut tavaramerkit ovat niiden yritysten omistamia joille kyseiset tavaramerkit ovat rekisteröity.

Liitetiedostot

PDF-tiedosto