Seuraa Sony Finland.

Sony α5100 – maailman pienimmän vaihdettavan objektiivin kamerani huippunopea automaattitarkennus ja ammattitason kuvalaatu takaavat entistä tarkempaa kuvaamista.

Lehdistötiedote   •   Elo 18, 2014 07:00 EEST

  • Huippunopea 179 vaihetunnistuspisteen Fast Hybrid -automaattitarkennus takaa luotettavan liikkuvan kohteen automaattitarkennuksen. Tarkennuspisteen valintaa ja sulkimen käyttöä voi myös ohjata kosketusnäytön kautta.
  • Suuri ja herkkä 24,3 megapikselin APS-C-koon Exmor™ CMOS -kuvakenno ja tehokas BIONZ X™-kuvaprosessori takaavat ensiluokkaisen kuvanlaadun.
  • Kohdetta seuraava Fast Hybrid -automaattitarkennus mahdollistaa elokuvatason Full HD -videon kuvaamisen.
  • Uusi 180 astetta kääntyvä LCD-kosketusnäyttö.
  • PlayMemories Camera AppsTM-sovellukset tuovat lisää hauskuutta ja luovuutta kuvaukseen
  • Kuvat ja elokuvat on helppo jakaa yhdellä kosketuksella (One-touch) WiFi/NFC-yhteyden kautta.  

Teräviä ja sumuttomia toimintaotoksia sekä sielukkaita muotokuvia. Jouheita ja elokuvallisia Full HD -videoita. Paremman näköisiä omakuvia. Kaikki tämä on mahdollista Sonyn uudella taskukokoisella α5100-kameralla. Kyseessä on älykäs pikkukamera suunnattomalla kuvausteholla.

Napakasti käteen istuva α5100 on maailman pienin vaihdettavan objektiivin digitaalikamera, joka on varustettu isolla APS-C-kuvakennolla sekä sisäänrakennetulla salamalla ja Wi-Fi-yhteydellä. Pikkuruisista mitoistaan huolimatta se on joka tuumaltaan varteenotettava valinta niille, ketkä aikovat siirtyä seuraavalle tasolle älypuhelimen kamerasta tai tähtää ja näppää -tyyppisestä kompaktikamerasta.

Mikään ei päihitä α5100-kameran salamannopeaa Fast Hybrid -automaattitarkennusjärjestelmää, joka löytyy myös α6000-kamerasta. Järjestelmässä on 179 vaihetarkennuspistettä, jotka pysäyttävät nopeat liikkeet tarkasti tarkennettuna kuva kuvalta. Kamera jäljittää jopa nopea-liikkeiset kohteet, kuten terävät rangaistuslaukaukset ja eloisat lemmikit, tarkasti ja tärinättömästi. Hetken taltiointi käy helpommin kosketusnäytöstä tarkentamalla ja laukaisemalla. Kosketa vain kohdetta missä tahansa terävällä ja kirkkaalla LCD-näytöllä ja laukaise terävät otokset sormenpäillä.

Sonyn viimeisimmän sukupolven Exmor CMOS -kenno on varustettu 24,3 tehokkaalla megapikselillä ja se takaa virheettömät yksityiskohdat ja rakenteen. Kamera on varustettu yhtä suurella APS-C-kuvakennolla kuin suuremmat järjestelmäkamerat ja lisäksi siinä on tehokas BIONZ X -kuvaprosessori, joka löytyy myös kiitellystä α7-sarjan kameroista. Eron huomaa upean hienostuneesta kuvausjäljestä ja valoherkkyydestäii hämärissä valaistusolosuhteissa sekä valokuvia että videoita kuvatessa.

Sony α5100 -kameran herkkyyden ja yksityiskohtien ansiosta videokuvaaminen on lumoavaa ja jälki elokuvamaista. Kasvavaa suosiota nauttivan ammattimaisen XAVC Siii -muodon tuki 50 Mbps tiedonsiirtonopeudella takaa komean Full HD -kuvan loistavalla äänitallenteella. Kuten valokuvauksessa, Fast Hybrid -automaattitarkennus tuottaa myös videokuvauksessa veitsenterävän kohdetta seuraavan tarkennuksen. Kosketusnäytön kautta hallinnoitava Touch Focus -automaattitarkennus tuo lisämukavuutta valokuvaamiseen.

Vaikka kyseessä saattaakin olla maailman pienin vaihdettavan objektiivin kamera, α5100 pitää sisällään lukuisia kekseliäitä ominaisuuksia, jotka helpottavat jokapäiväistä kuvaamista.

Suuren LCD-näytön voi kääntää ympäri 180 astetta ja ergonomisesti muotoiltua kameraa pitää mukavasti käsivarren mitan päässä. Omakuva on helppo sommitella fiksusti sijoitetun zoom-painikkeen avulla. Sitten vain painetaan laukaisinta loistavan omakuvan ottamiseksi.

Kuvien ja videoiden (MP4) jakaminen on helppoa puhelimien, tablettien ja televisioiden avulla. NFC-yhteys mahdollistaa yhden kosketuksen tiedonsiirron ja Wi-Fi Direct -yhteys mahdollistaa helpon langattoman tiedonsiirron yhteensopivien Android- ja iOS-laitteiden kanssa. Yhden kosketuksen One-touch-yhteys aktivoi myös Smart Remote Control -kaukosäätimen, mikä mahdollistaa kuvien sommittelun ja laukaisimen operoimisen älypuhelimen tai tabletin näytön kautta.

Kasvava valikoima ilmaisia ja maksullisia PlayMemories Camera Apps -sovelluksia, kuten käteviä ominaisuuksia, hauskoja tehosteita ja vaikuttavia luovia työkaluja tosivalokuvaajille, laajentavat entisestään α5100-kameran käyttömahdollisuuksia.

Uudet lisävarusteet käsittävät esimerkiksi tyyliin sopivan LCS-EBD -kotelon, josta on saatavissa kolme eri värivaihtoehtoa, sekä kompaktin ja kätevästi mukana pidettävän RM-SPR1-kaukosäätimen, joka on erinomainen tärinättömiä jalustalta otettuja omakuvia varten.

Kevyt ja helppokäyttöinen Sony α5100 vaihdettavan objektiivin kamera on ennakkotilattavissa osoitteessa www.sony.co.uk. Suomessa kamera tulee myyntiin syyskuun puolivälissä 2014 ja malliston suositushinnat ovat seurvaavat:

ILCE-5100: n. 520 euroa

ILCE-5100L: n. 680 euroa

ILCE-5100Y: n. 940 euroa

i Vaihdettavan objektiivin kameroiden luokassa, jotka on varustettu APS-C-kennoa vastaavalla kuvakennolla, sisäänrakennetulla salamalla ja WiFi-yhteydellä. Väite perustuu elokuun 2014 tilanteeseen ja Sonyn suorittamaan tutkimukseen.

ii Jopa ISO25600 asti.

iii XAVC S-tallennukseen vaaditaan Class 10 tai nopeamman nopeusluokan SDXC-muistikortti.

iv Vaihtelee kuvausolosuhteiden ja käytetyn muistikortin mukaan.

v Jatkuva ajo (Hi) ajotilassa. Vaihtelee kuvausolosuhteiden ja käytetyn muistikortin mukaan.

Lataa pdf-tiedosto tutustuaksesi tärkeimpiin teknisiin tietoihin (englanniksi).


Sony lyhyesti

Sony on yksi maailman johtavista sekä kuluttajille että ammattilaisille suunnattujen audio-, video-, viestintä- ja tietotekniikkatuotteiden innovoijista. Sony on tunnettu sen audiovisuaalisista tuotteista kuten 4K Ultra HD ja Full HD LED BRAVIA™ -televisioista, Cyber-shot™-digitaalikameroista, Handycam®-videokameroista, “α”-mallin (lausutaan Alpha) digitaalisista SLR-kameroista, Sony-tableteista ja Walkman®-MP3-soittimista sekä VAIO™-tietokoneista ja ammattilaisten broadcast-tuotantolaitteista.

Lisätietoja Sony Europesta osoitteessa: www.sony-europe.com. Lisätietoja Sony Corporationista osoitteessa: www.sony.net.

Sony, WALKMAN, VAIO, Cyber-shot, Handycam, α, Exmor, BRAVIA and XDCAM ovat Sony Corporationin rekisteröityjä tavaramerkkejä. Kaikki muut tavaramerkit ovat niiden yritysten omistamia joille kyseiset tavaramerkit ovat rekisteröity.


Liitetiedostot

PDF-tiedosto