Seuraa Sony Finland.

Sony esittelee kaksi uutta huippuobjektiivia

Lehdistötiedote   •   Syys 15, 2014 17:45 EEST

·  α-sarjan E- tyypin kameroille tehty Vario-Tessar T* FE 16–35 mm F4 ZA OSS (SEL1635Z) varustettuna monipuolisella laajakulma-zoomilla

·  FE PZ 28–135 mm F4 GOSS (SELP28135G) – maailman ensimmäinen 35 mm:n täyden kennokoon objektiivi Power Zoom -ominaisuudellaꜞ

SEL1635Z-objektiivi laajakulma-zoomilla

Sonyn uusin täyden kuvakoon ZEISS laajakulma-zoom tarjoaa todellista kuvaustehoa pienenä ja kompaktina lisänä α-sarjan kameroihin sopivien E-tyypin objektiivien valikoimaan.

Kuvaajien innolla odottama Vario-Tessar T* FE 16-35 mm F4 ZA OSS (SEL1635Z) tarjoaa valokuvaharrastajille kolmen laaja-aukkoisen, ensiluokkaisen zoom-objektivin valikoiman. Täydentäen jo aiemmin ilmestyneitä SEL2470Z zoom-objektiivia ja SEL70200G kauko-objektiivia, laajakulmainen SEL1635Z on erinomainen valinta maisemakuvaukseen, sisutuksen ja arkkitehtuuristen kohteiden kuvaukseen sekä jokapäiväisten kuvien ottamiseen.

Legendaarinen ZEISS-laatu täydentää kiitellyn α7-sarjan 35 mm täyden kuvakoon kameroiden valtavia luovia mahdollisuuksia. Objektiivi on myös ihanteellinen lisävaruste kaikkiin muihin Sonyn E-tyypin kameroihin ja videokameroihin.

Optiikan tinkimätön muotoilu käsittää viisi asfääristä linssielementtiä mukaan lukien yhden suuren AA (advanced asherical) elementin ja kolme ED-lasielementtiä. Nämä ominaisuudet auttavat SEL1635Z-objektiivia saavuttamaan erinomaisen tarkkuuden ja terävyyden kulmasta kulmaan, ja samanaikaisesti ne vähentävät vääristymiä ja väripoikkeamia minimiinsä. Kaikki nämä ominaisuudet löytyvät tästä samasta objektiivista, joka on pienikokoinen ja kevyt kantaa.

ZEISSin linsseille ominainen T*-pinnoite optisilla pinnoilla minimoi heijastuksia ja haamukuvia, mikä edesauttaa kontrastia, selkeyttä ja syvyyttä maisemakuvissa ja voimakkaasti taustavalaistuissa kuvauskohteissa.

Vakiona oleva maksimiaukko F4 mahdollistaa kauniit taustan epätarkennukset kuvissa kapealla syväterävyysalueella kaikilla polttoväleillä. Yhdessä sisäänrakennetun Optical SteadyShot -kuvanvakaimen kanssa tämä mahdollistaa upeat käsivaralla kuvatut otokset hämärässä valaistuksessa ilman lisättyä ISO-herkkyyttä ja kohinariskiä.

Minne tahansa työtehtävä viekään, objektiivin pölyn- ja kosteudenkestävä rakenne mahdollistaa valokuvaamisen ankarimmissakin olosuhteissa ilman, että luottamus objektiiviin horjuisi.

SELP28135G täyden kennokoon objektiivi Power Zoom -ominaisuudellai

Sony esittelee valokuvaajille ja videoiden tekijöille uuden ja tehokkaan luovan työkalun – ensimmäisen täyden kuvakoon kennolla varustettu zoom-objektiivin Ɑ-sarjan E-tyypin -kameroille.

Suunniteltu ja kehitetty tinkimättömästi standardien mukaan, FE PZ 28–135 mm F4 G OSS (SELP28135G) -objektiivi tarjoaa videokuvaajille ja elokuvantekijöille vaikuttavaa ilmaisuvoimaa. Objektiivi on ihanteellinen pari esimerkiksi 35 mm:n täyden kuvakoon kennon α7S-kameralle taltioiden täydellisen virheettömästi kaikki yksityiskohdat riippumatta siitä kuvataanko 4K-videota, Full HD -kuvaa vai stillkuvaa.

SELP28135G–objektiivi on yhteensopiva kaikkien Sonyn E-tyypin kameroiden ja videokameroiden kanssa. Sen polttoväli ulottuu jopa vielä laajemmalle kuin 42–202,5 mm (vastaava kuin 35 mm) kun se lisätään APS-C -kennolla varustettuihin runkoihin. Näihin kuuluvat Sonyn α6000- ja α5100-kamerat sekä ammattitason Super 35 mm:n koon videokamerat, kuten NEX-FS700- tai PXW-FS7.

Vakiona oleva suurin F4-aukko tarjoaa video- ja valokuvaajille kauniin syväterävyysalueen ja vakaan valotusajan kontrollin koko zoomausskaalassa laajakulmasta kaukokuvaan.

Ammattitason videokuvaajien tarpeista huolehditaan Sonyn uuden ”Smooth Motion Optics” -suunnittelun periaatteilla. Tähdäten parhaimpaan mahdolliseen kuvanlaatuun kuvattaessa suurikennoisilla kameroilla edistyksellinen optinen ja tekninen muotoilu painottavat kolmea tärkeintä videokuvaajien tarvetta: kuvakulman muutos (”breathing”) tarkentaessa, tarkennuksen muutos zoomauksessa ja optisen akselin liikkeet zoomatessa.

Lisäksi asfääriset linssielementit ehkäisevät epätoivottuja heijastumia samalla kun edistynyt useiden päällysteiden teknologia lisää kontrastia ja poistaa häikäisevät heijastukset jopa voimakkaasti taustavalaistuissa tilanteissa.

SELP28135G-objektiivin käyttömukavuus ja ergonomisuus ovat paljon Sonyn ammattikameroiden ansiota, jotka on suunniteltu elokuva- ja televisiokuvaajille. Kolme erillistä hallintarengasta tarjoavat erilliset kontrollit tarkennukseen, zoomiin ja aukkoon (iiris) yhdessä optimaalisen vääntövoiman kanssa mahdollistaen vakuuttavan herkän, ammattimaisen tuntuman. 

Jopa hallintarenkaan urat on suunniteltu huolellisesti mukavan ja luistamattoman otteen takaamiseksi.

SSM-moottorin ansiosta, jota käytetään ensimmäistä kertaa kuvauksessa, zoomi on poikkeuksellisen tasainen ja hiljainen – pakollinen ominaisuus ammattimaiseen elokuvan tuotantoon. Zoomausnopeutta voi kontrolloida pikkutarkasti laajalla alueella. Lisäksi zoomin säätösuuntaa on mahdollista vaihtaa omien henkilökohtaisten mieltymysten mukaanꜞꜞ.

Tarkennusääni on myös tehty mahdollisimman hiljaiseksi vähentämällä tarkennuselementtiryhmän painoa ja käyttämällä herkästi reagoivaa kaksinkertaista lineaarimoottoria. Hienosäätönä tarkennusasetuksen voi vaivattomasti vaihtaa automaattiasetuksista käsisäätöön yksinkertaisesti pyörittämällä tarkennusrengasta ilman, että kuvauksen kesken täytyy hapuilla löytääkseen tarkennussäädöt.

Korkealuokkaista optista suorituskykyä ja toimivuutta täydentää pölyltä ja kosteudelta suojattu rakenne tehden objektiivista ihanteellisen ulkokuvauksiin. Erityistä monikäyttöisyyttä lisää sisäänrakennettu Optical SteadyShot -kuvanvakain, joka tarjoaa lisävakautta käsivaralta kuvatessa. Huolimatta objektiivin raskaan sarjan ominaisuuksista objektiivin kompaktit mitat ja kevennetty paino ovat erittäin tervetulleita kuvaustilanteisiin, joissa tarvitaan mahdollisimman hyvää liikkuvuutta.

Saatavuus- ja hintatiedot

Vario-Tessar T* FE 16-35 mm F4 ZA OSS (SEL1635Z) täyden kuvakoon laajakulmazoom-objektiivi tulee myyntiin Suomessa marraskuussa 2014. FE PZ 28–135 mm F4 G OSS (SELP28135G) täyden kuvakoon zoom-objektiivi ammattitason valokuvaajille ja elokuvantekijöille on nyt tilattavissa ennakkoon osoitteessa www.sony.co.uk. Objektiivin myyntiintulopäivä Suomessa täsmentyy myöhemmin.

Suositushinnat ovat:

SEL1635Z    n. 1 200 euroa

SELP28135G  n. 2 250

SEL1635Z-objektiivin tärkeimmät tekniset tiedot (englanniksi):

35mm equivalent focal-length (when attached to APS-C body)

24-52.5mm

Max. magnification ratio

0.19x

Min. focus distance

0.28m

Filter diameter

72mm

Dimensions

78 x 98.5mm

Weight

518g

Supplied accessories

Front cap, Rear cap, Hood, Case

Colour

Black

SELP28135G -objektiivin tärkeimmät tekniset tiedot (englanniksi):

35mm equivalent focal length (when attached to APS-C body)

42-202.5mm

Max. magnification ratio

0.15x

Min. focus distance

0.4m (W) - 0.95m (T) (AF, MF);

0.95m (Full MF)

Filter diameter

95mm

Dimensions

Max. diameter 105 x 162.5 mm

Weight

Approx. 1125g (without tripod mount)

Supplied accessories

Hood cap, rear cap, tripod mount, hood, case, strap

Colour

Black

ꜞ Tilanne 12.syyskuuta 2014, Sonyn tutkimuksen mukaan. Tutkimus kattaa kaikki vaihdettavat objektiivit digikameroihin. 

ꜞꜞ Kameran rungossa olevien asetusten kautta, saatavana tietyissä malleissa, kuten PXW-FS7 ja A7S

Sony on yksi maailman johtavista sekä kuluttajille että ammattilaisille suunnattujen audio-, video-, viestintä- ja tietotekniikkatuotteiden innovoijista. Sony on tunnettu sen audiovisuaalisista tuotteista kuten 4K Ultra HD ja Full HD LED BRAVIA™ -televisioista, Cyber-shot™-digitaalikameroista, Handycam®-videokameroista, “α”-mallin (lausutaan Alpha) digitaalisista SLR-kameroista, Sony-tableteista ja Walkman®-MP3-soittimista sekä VAIO™-tietokoneista ja ammattilaisten broadcast-tuotantolaitteista.

Lisätietoja Sony Europesta osoitteessa: www.sony-europe.com. Lisätietoja Sony Corporationista osoitteessa: www.sony.net.

Sony, WALKMAN, VAIO, Cyber-shot, Handycam, α, Exmor, BRAVIA and XDCAM ovat Sony Corporationin rekisteröityjä tavaramerkkejä. Kaikki muut tavaramerkit ovat niiden yritysten omistamia joille kyseiset tavaramerkit ovat rekisteröity.

Liitetiedostot

PDF-tiedosto