Seuraa Sony Finland.

Sony esittelee uusia tapoja kuunnella musiikkia kotona – entistä yksilöllisempää ja vapaampaa

Lehdistötiedote   •   Tammi 06, 2015 03:00 EET

  • Musiikkia, kuten artistit ovat sen tarkoittaneet kuulostavan korkean erottelun Hi-Res Audio -äänentoistolla
  • Monihuonekuuntelun mahdollistavalla SongPal Link™-sovelluksella puhdasta ääntä missä vain kotona
  • Korkealaatuista langatonta kuuntelua LDAC™–yhteydellä
  • Nauti kuuntelusta ja jaa musiikkia lukuisten suoratoistopalveluiden kautta äänentoistoon tarkoitetulla Google Cast -ominaisuudella

Sony esittelee CES 2015 -messuilla valikoiman uudenlaista innovatiivista elektroniikkaa, joka avaa kokonaan uuden oven musiikinkuuntelun maailmaan – mahdollistaen puhtaan ja vaikuttavan musiikkielämyksen kaikkialla kotona.

SongPal–sovellus yhdessä Wi-Fi –yhteyden kanssa mahdollistaa musiikin kuuntelun useissa huoneissa samanaikaisesti. Korkean erottelun Hi-Res Audio -tuotteet takaavat puhtaan äänen ja verkon musiikkipalveluista löytyy kuunneltavaa jokaisen makuun. Uuden Google Cast Audion ansiosta on mahdollista yhdistää musiikki jopa mobiililaitteesta suoraan kaiuttimiin.

CD- tai MP3-laatua huomattavasti korkealaatuisempana Hi-Res Audio vangitsee jokaisen nuotin hienoimmankin vivahteen tuoden alkuperäisen ja aidon kuunteluelämyksen yhä lähemmäs kuulijaa. Uuden LDAC–koodekin ansiosta langaton musiikinkuuntelukokemus on entistä parempi. Se siirtää dataa lähes kolme kertaa tehokkaammin kuin perinteinen Bluetooth-toisto®.

Sony on tehnyt tiivistä yhteistyötä Googlen kanssa ja julkaissut Google Cast äänentoistojärjestelmille, joka virallisesti lanseerataan CES-messuilla. Google Cast äänentoistojärjestelmille on uusi ja vaivaton tapa nauttia suoratoistopalveluista, kuten Google Play Musicista, Deezerista ja monista muista suoraan omista kotikaiuttimista. Yhdistäminen onnistuu vaivattomasti koskettamalla Cast-nappia audio-sovelluksessa Anroid- tai iOS-mobiililaitteessa sekä valitsemalla sopivan kaiuttimen tai kaiutinryhmät, joihin lukeutuvat myös Sonyn kaiutinpalkit, langattomat kaiuttimet ja AV-kotiteatterivahvistimet.

– Chromecastin menestyksen perusteella, olemme innoissamme Google Cast -ekosysteemin laajentamisesta työskentelemällä tiiviissä yhteistyössä johtavien valmistajien, kuten Sonyn kanssa, ja näin ollen tehdä musiikista, uutisista, podcasteista ja muusta sisällöstä nauttimisen kodin parhaan äänentoiston kautta helpommaksi kuluttajille, sanoo Suveer Kothari, Google Cast liiketoiminnan kehitysyksikön johtaja.

SongPal Link -sovellus mahdollistaa lempimusiikin samanaikaiseen kuunteluun asunnon eri huoneissa huippulaadulla suoraan mobiililaitteelta tai tietokoneelta WiFi-yhteyden avulla. Nyt on vihdoin aika jättää hyvästit yhteysongelmille ja katkoksille. Kehittynyt kaksitaajuuksinen Wi-Fi-yhteys (2,4 GHz/5 GHZ) tarkoittaa entistä vakaampaa yhteyttä ja vähemmän katkoksia mahdollistaen häiriöttömän Spotify Connectin1 ja muiden Google Cast Audion tukemien suoratoistopalveluiden kuuntelemisen. Kaikista näistä palveluista on mahdollista nauttia parhaalla mahdollisella äänenlaadulla, joka on skaalattu lähelle Hi-Res Audio -tasoa rikkaamman ja puhtaamman äänen takaamiseksi Sonyn ainutlaatuisella DSEE-HX™-ominaisuudella.

Smart Zone Management priorisoi taitavasti langattomia yhteyksiä mahdollistaen langattoman, puhtaan kuuntelun niin monessa eri huoneessa kuin halutaan2. Käyttöönotto ja hallinnointi ovat ilahduttavan yksinkertaisia – kaikki hoituu uusimmalla SongPal-sovelluksella™ (Anroid- tai iOS-puhelimiin).

Langattoman Bluetooth®-kuuntelun ei tarvitse tarkoittaa yhtään vähemmän laadukasta kuuntelukokemusta. Sony esittelee CES-messuilla joukon uusia tuotteita, jotka tukevat uutta tehokasta LDAC-koodekkia. Uusiin tuotteisiin kuuluu kaiutinpalkkeja, AV-kotiteatterivahvistimia, kuulokkeita ja langattomia kaiuttimia. Tähän asti korkean erottelun Hi-Res Audio -laatuisen musiikin kuuntelu Bluetooth-yhteydellä on tarkoittanut signaalin pakkaamista, jossa on jouduttu tinkimään äänenlaadusta. Nyt LDAC parantaa kuitenkin merkittävästi yhteyttä ja mahdollistaa huippulaatuisen suoratoiston esimerkiksi Walkman® NW-ZX2 -soittimesta siihen yhteensopivilla laitteilla.

Sonyn uudet, kuunteluelämyksen muuttavat Audio-tuotteet ovat saatavilla Suomessa seuraavien kuukausien aikana.

1 Päivitys yhteensopivuudelle on suunniteltu tuotteen julkaisun jälkeen firmware-päivityksen kautta. Vahvistukset ja tarkka aikataulu firmware-päivityksistä on nähtävillä Sonyn tuotesivuilla kunkin tuotteen kohdalla (www.sony.fi)

2 SongPal Link voi käsittää korkeintaan 10 laitetta sisältäen keskusyksikön.

Lisätietoja:

Tanni Toft, Nordic Product Manager Walkman, Sony Nordic

tanni.toft@eu.sony.com / +45 28 94 56 20

Tai:

Lene Aagaard, PR communications Manager, Sony Nordic
lene.aagaard@eu.sony.com / +45 43 55 72 92

Tai (myös tuotenäytepyynnöt):Jukka-Pekka Hares, Viestintätoimisto Manifesto
sony@manifesto.fi / +358 50 371 5364

Sony Hi-Res Audio lyhyesti

Sonyn High-Resolution Audio -tuotteet toistavat musiikin juuri siten kuin artisti on musiikin tarkoittanut. Tavoitteenamme on tarjota ensiluokkainen musiikkikokemus riippumatta siitä missä tai miten musiikista nautitaan. Sony jatkaa parempien ja helpompien musiikkikokemusten kehittämistä musiikin ystäville.

Hi-Res Audio muuntaa audiosignaalit digitaalisesti vastaamaan merkittävästi korkeampaa resoluutiota kuin MP3 tai CD vangiten jokaisen musiikkiesityksen hienoimmat nyanssit jännittävän yksityiskohtaisina, läpinäkyvinä ja dynaamisina. Aivan kuin olisi itse äänitysstudiossa tai konserttisalissa suorassa kosketuksessa artistin esitykseen.

Kaikki Sonyn Hi-Res Audio -tuotteet kykenevät käsittelemään tiedostot jopa 24 bittiä/192 kHz resoluutiossa FLAC-, WAV-, AIFF- ja DSD-muodoissa. Arvokas DC-kokoelma ja digitaaliset lataukset saavat myös lisäpiristystä. Sonyn tehokas DSEE-HX prosessori parantaa olemassa olevan musiikin laatua vastaamaan lähes Hi-Res Audio -tasoa.

Sony on yksi maailman johtavista sekä kuluttajille että ammattilaisille suunnattujen audio-, video-, viestintä- ja tietotekniikkatuotteiden innovoijista. Sony on tunnettu sen audiovisuaalisista tuotteista kuten 4K Ultra HD ja Full HD LED BRAVIA™ -televisioista, Cyber-shot™-digitaalikameroista, Handycam®-videokameroista, “α”-mallin (lausutaan Alpha) digitaalisista SLR-kameroista, Sony-tableteista ja Walkman®-MP3-soittimista sekä VAIO™-tietokoneista ja ammattilaisten broadcast-tuotantolaitteista.

Lisätietoja Sony Europesta osoitteessa: www.sony-europe.com. Lisätietoja Sony Corporationista osoitteessa: www.sony.net.

Sony, WALKMAN, VAIO, Cyber-shot, Handycam, α, Exmor, BRAVIA and XDCAM ovat Sony Corporationin rekisteröityjä tavaramerkkejä. Kaikki muut tavaramerkit ovat niiden yritysten omistamia joille kyseiset tavaramerkit ovat rekisteröity.

Liitetiedostot

PDF-tiedosto