Seuraa Sony Finland.

Sony Europe julkistaa uudet BRAVIA XR 8K LED-, 4K OLED- ja 4K LED -mallit uudella “Cognitive Processor XR” -prosessorilla

Lehdistötiedote   •   Tammi 07, 2021 20:00 EET

-Innovatiivinen uusi prosessori jäljittelee ihmisaivoja tarjotakseen ennenäkemättömän immersiivisen katselukokemuksen -

Sony Europe on tänään julkistanut maailman ensimmäiset kognitiivisen älyn televisiot[1]. Uusiin BRAVIA XR -televisioihin lukeutuvat MASTER Series Z9J 8K LED, MASTER Series A90J ja A80J OLED sekä X95J ja X90J 4K LED.

Uuden BRAVIA XR-malliston aivojen, eli Cognitive Processor XR -prosessorin avulla televisiot käyttävät täysin uudenlaista, perinteisen tekoälyn päihittävää prosessointimetodia, joka on suunniteltu toistamaan tapaa, jolla ihmiset näkevät ja kuulevat. Kun näemme esineitä, keskitymme tiedostamatta tiettyihin kohtiin. Kognitiivisen älyn tehostama Cognitive Processor XR jakaa ruudun lukuisiin vyöhykkeisiin ja havaitsee, missä kuvan “keskiö” sijaitsee. Siinä missä perinteinen tekoäly osaa ainoastaan havaita ja analysoida kuvaelementtejä kuten väriä, kontrastia ja yksityiskohtia erikseen, uusi Cognitive Processor XR pystyy ristiinanalysoimaan joukon elementtejä samanaikaisesti, aivan kuten aivomme tekevät. Tällä tavalla kaikki elementit tulevat säädellyiksi suhteessa toisiinsa parhaan mahdollisen lopputuloksen aikaansaamiseksi – ja kunkin kohtauksen kokonaisuus on niin synkronoitu ja todentuntuinen, ettei perinteinen teloäly pystyisi samaan.

Cognitive Processor XR kykenee myös analysoimaan äänen tulosuunnan signaalissa, minkä myötä ääni osuu tarkalleen yksiin näytöllä näkyvien tapahtumien kanssa. Lisäksi se konvertoi mitä tahansa ääntä ylöspäin 3D-surroundääneksi luodakseen äärimmäisen realistisen immersiivisen äänimaiseman. Se oppii, analysoi ja ymmärtää ennennäkemättömän määrän dataa ja älykkäästi optimoi jokaisen pikselin, ruudun ja kohtauksen – tuloksena on todentuntuisin kuva ja ääni, joita Sonylta on koskaan nähty ja kuultu.

‘Sonyn tavoitteena on jatkuvasti innovoida uutta TV-teknologian saralla, jotta se voi jatkaa immersiivisimpien katselukokemusten tarjoamista’, sanoo Masaomi Ando, Sony Europen TV-bisnesyksikön johtaja. ‘Uudet BRAVIA XR -televisiot mallintavat todellisuutta paremmin kuin koskaan, kiitos maailman ensimmäisen kognitiivisen prosessorin[2]tehon. Se jättää kirkkaasti jälkeensä perinteisen tekoälyn.'

BRAVIA XR -malliston kärkiominaisuudet:

  • BRAVIA CORE™[3]: Sony Pictures Entertainmentin (SPE) kanssa yhteistyössä kehitetty BRAVIA CORE™ yhdistää viihteen ja teknologian. Se kehitettiin tuomaan lisäarvoa ja esittelemään ainutlaatuisia Sony-kokemuksia. Se on esiladattuna kaikille uusille BRAVIA XR -malleille, eli käyttäjät pääsevät nauttimaan laajasta valikoimasta SPE:n uusimpia huippu- ja klassikkoelokuvia[4]sekä suurimmasta IMAX Enhanced -kokoelmasta. BRAVIA CORE käyttää Pure Stream™ -teknologiaa ensimmäisenä koko toimialalla, ja saavuttaa lähes häviötöntä UHD BD -verrattavaa laatua jopa 80 Mbps[5] striimauksella. Lue lisää yhteistyöstä täältä: https://www.sony.fi/electronics/bravia-core
  • Google TV: Mallistoon esitellään myös Google TV, täysin uusi viihdekokemus, joka tuo yhteen elokuvat, ohjelmat, live-lähetykset ja paljon muuta sovelluksista ja tilauksista[6] ja organisoi ne juuri sinua varten. Löydä helposti mieleistäsi katseltavaa personoitujen suositusten avulla ja kirjamerkitse ohjelmia ja elokuvia yhdellä katselulistalla pysyäksesi kärryillä siitä, mitä katsella. Käyttäjät voivat tehdä lisäyksiä katselulistaansa puhelimeltaan tai kannettavalta tietokoneeltaan Google Searchilla.
  • HDMI 2.1 -yhteensopivuus: Kaikissa BRAVIA XR -televisioissa on HDMI 2.1 -yhteensopivuus, ml. 4K 120fps, Variable Refresh Rate (VRR)[7], Auto Low Latency Mode (ALLM) ja eARC, eli ne tukevat korkeampaa resoluutiota ja ruutunopeutta, jotka ovat ideaaleja pelattaessa seuraavan sukupolven konsoleilla.
  • Sound-from-Picture Reality™: Luokkansa parhaan kuvanlaadun lisäksi uusi Cognitive Processor XR tarjoaa huikeaa ääntä Sound-from-Picture Realityn™ myötä. Se yhteensovittaa äänen tulosuunnan ja kuvan, jotta ruudun ääressä voi kokea ainutlaatuisen todentuntuisen elämyksen.
  • Hands-Free -äänitoiminto: Sonyn Google-televisioihin[8] sisäänrakennetun ääniohjauksen avulla voit laittaa kaukosäätimen sivuun ja käyttää ääntäsi viihdesisältöjen etsimiseen, vastausten saamiseen sekä television ja kodin älylaitteiden ohjaamiseen. Kokeile sanoa ”Hei Google, laita televisio päälle” tai ”Hei Google, mitä voisin katsella?”
  • Älykaiuttimien yhteensopivuus: Google Assistant- ja Amazon Alexa[9]-soveltuvilla laitteilla voit jakaa ja hallita YouTube-videoita Google Nest -kaiuttimilla[10] tai vaihtaa kanavaa tai säätää äänenvoimakkuutta Google Assistant- ja Amazon Alexa -yhteensopivilla laitteilla.
  • Sisällönluojien ajatus näkyväksi: Uudet mallit jatkavat sisällönluojien ajatusten saattamista näkyviksi Netflix Calibrated Mode -moodilla, joka tarjoaa studiolaatuista Netflix-sisältöä, sekä IMAX-remasteroitua kuvaa ja ääntä tuottavalla IMAX® Enhanced™:lla ja elokuvallisen sisällön toiston optimoivalla IMAX Enhanced Modella.

Lisätietoja Sonyn uusista televisiomalleista saat katsomalla Sonyn BRAVIA XR -julkistusvideon täältä tai käymällä BRAVIA XR:n kotisivuilla verkko-osoitteessa: https://www.sony.fi/electronics/bravia-xr

Lisätietoja kaikista Sony-televisioista saat verkko-osoitteesta https://www.sony.fi/electronics/tv/t/tv

--

[1]Sisältää prosessorin, joka ristiinanalysoi lukuisia kuvaelementtejä yhdistettynä toiminnan keskipisteisiin jäljitelläkseen ihmisen perspektiiviä. Joulukuussa 2020 mikään muu brändi ei ole nimenomaisesti väittänyt tv-prosessoreidensa hyödyntävän vastaavanlaista kognitiivista älyä. Strategy Analyticsin verifioima.

[2]Joulukuussa 2020, Cognitive Processor XR ristiinanalysoi lukuisia kuvaelementtejä yhdistettynä toiminnan keskipisteisiin jäljitelläkseen ihmisen perspektiiviä. Strategy Analyticsin verifioima.

[3]BRAVIA CORE ei toistaiseksi ole saatavilla Italiassa.

[4]Elokuvien lukumäärä ja valikoima vaihtelee malleittain ja voi muuttua.

[5]Videopalvelu on tavanomaisesti noin 25-30Mbps, internetyhteydestä riippuen.

[6] Google TV:hen integroidut palvelut ovat palveluntarjoajan ehtojen alaisia ja voivat muuttua tai ne voidaan sulkea ilman ennakkoilmoitusta.

[7]VRR vaatii laiteohjelmapäivityksen.

[8]Yhteensopivat laitteet vaativat internetyhteyden. Voice Search -äänihaku on saatavilla mukana olevan kaukosäätimen tai Android 4.0:aa tai uudempaa käyttävän Android TV Remote Control -sovelluksen kautta tai käyttämällä Sonyn TV SideView -sovellusta, joka on saatavilla Android 4.0.3:lle tai uudemmalle tai iOS 7.0 tai uudemmalle.

[9]Amazon Alexa -yhteensopivat laitteet (myydään erikseen), jotka ovat yhteensopivia Sonyn Google TV-laitteiden kanssa. Amazon-tili vaaditaan. Tilauksia saatetaan tarvita tietyn sisällön käyttämiseksi. Sekä Sonyn TV- että Alexa -laitteet vaativat internetyhteyden. Kodin älylaitteiden kaikki ominaisuudet eivät tue Alexaa, tarkista tuettujen ominaisuuksien lista. Amazon, Echo, Alexa ja kaikki niihin liittyvät logot ovat Amazon.com, Inc.:in tai sen tytäryhtiöiden tavaramerkkejä.

[10] Google Nest -kaiuttimet (myydään erikseen). Vaatii yhteensopivien laitteiden yhdistämistä samaan langattomaan verkkoon. Lataa Google Home -sovellus iPhone App Storesta tai Google Playstä. Kolmannen osapuolen sovellusehtojen alainen. Käyttäjän on linkitettävä yhteensopivat laitteet toiminnan ohjaamiseksi. Kun lataus on valmis, Google Home -ominaisuus voidaan kytkeä Sony-laitteeseen ääniohjaustoiminnon käyttämiseksi.

Tietoja Sony Corporationista

Sony Corporation on luova viihdealan yritys, joka perustaa liiketoimintansa vankkaan teknologiaosaamiseen. Peli- ja verkkopalveluista musiikkiin, valokuvaukseen, elektroniikkaan ja rahoituspalveluihin – Sonyn tarkoituksena on tuoda maailmaan tunnetta luovuuden ja teknologian kautta. Lisätietoja osoitteessa http://www.sony.net/