Seuraa Sony Finland.

​Sony julkaisee kaksi uutta, 3D-skannaustoiminnolla varustettua älypuhelinta – Xperia™ XZ1 ja Xperia™ XZ1 Compact

Lehdistötiedote   •   Elo 31, 2017 15:12 EEST

Sony julkaisee kaksi uutta, 3D-skannaustoiminnolla varustettua älypuhelinta – Xperia™ XZ1 ja Xperia™ XZ1 Compact

  • Xperia XZ1 -lippulaivamallissa on ohut metallinen muotoilu, sekä Super slow motion -videoita tallentava Motion Eye™ -kamera. XZ1-puhelimen Predictive Capture -ominaisuus ja Autofocus Burst –sarjakuvaustoiminto ovat uudistettu. Lisäksi puhelimessa on 5,2 tuuman Full HD -resoluution HDR-näyttö ja ylivoimainen äänenlaatu Hi-Res Audion ja entistä tehokkaampien kaiuttimien ansiosta.
  • Xperia XZ1 Compact jatkaa Sonyn kompaktien ja huippusuorituskykyisten älypuhelimien ainutlaatuista tarinaa. Puhelin on varustettu 4,6 tuuman näytöllä, uudella Motion Eye™ -kameralla, Hi-Res Audiolla jasuperlaajakulmaisella etukameralla, jossa on 120 asteen kuva-ala (FoV).
  • Sonyn uusi, maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen 3D Creator -toiminto mahdollistaa kasvojen, pään tai muiden kohteiden helpon skannauksen 3D-malleiksi. Käytä 3D-tuotoksiasi hauskalla tavalla viestisovelluksissa ja sosiaalisessa mediassa tai luo ainutlaatuisia 3D-tulostettuja matkamuistoja – 3D Creator on todellinen läpimurto mobiilin luovuuden alalla.
  • Sekä Xperia XZ1 että Xperia XZ1 Compact on varustettu Qualcomm® Snapdragon™ 835 –järjestelmäpiirillä, joka tarjoaa alan johtavan suorituskyvyn ja äärimmäisen suuret latausnopeudet1.
  • Xperia XZ1:n ja Xperia XZ1 Compactin myynti alkaa 6. lokakuuta 2017. Ennakkovarauksia on mahdollista tehdä 14. syyskuuta alkaen. Xperia XZ1:n ennakkovaraajat saavat uudet h.ear on 2 Wireless NC (WH-H900N) –kuulokkeet puhelimensa mukaan.
  • Kaksi uutta mallia, joissa käytetään innovatiivista tekniikkaa

Sony Mobile esittelee IFA 2017 -messuilla Xperia-lippulaivaperheen kaksi uutta jäsentä: Xperia XZ1- ja Xperia XZ1 Compact -puhelimet. Kummassakin puhelimessa on Sonyn uusi Motion Eye™ -kamera, joka tallentaa sellaisetkin yksityiskohdat, joita ihmissilmä ei havaitse. Lisäksi kummassakin mallissa käytetään innovatiivista älypuhelintekniikkaa: Sonyn uusi ainutlaatuinen 3D-skannaustoiminto, uraauurtava kuvatekniikka (Xperia XZ1:ssä on myös HDR-näyttö) ja Hi-Res Audion mahdollistama maailmanluokan kuunteluelämys. Sekä Xperia XZ1 että Xperia XZ1 Compact tarjoavat markkinoiden parhaan suorituskyvyn yhdistettynä äärimmäisen suuriin latausnopeuksiin1 – ajattomaan ja upeaan pakettiin muotoiltuna.

– Xperia™ XZ1- ja Xperia™ XZ1 Compact -puhelimilla Sony Mobile kehittää edelleen jo Xperia XZ Premium -mallissa esiteltyä tinkimätöntä suorituskykyä tarjoten nyt useita kokoja ja uusia innovaatioita. Uusissa malleissa on nyt myös Android 8.0 Oreoä. Vahvistamme näin edelleen johtoasemaamme ja kehitämme mobiilia tekniikkaa ja luovuutta, sanoo Rikard Skogberg, Sony Mobilen Pohjoismaiden PR- ja tuotepäällikkö.

Uusi 3D Creator -sovellus: ainutlaatuinen 3D-skannaus

Xperia XZ1 ja Xperia XZ1 Compact merkitsevät todellista läpimurtoa mobiilin luovuuden alalla – 3D Creator on Sonyn itsensä kehittämä ainutlaatuinen ja innovatiivinen sovellus erilaisten kohteiden nopeaan ja helppoon 3D-skannaukseen. Tämä avaa aivan uuden luovien mahdollisuuksien maailman, älypuhelimella voi nyt ensimmäistä kertaa tehdä korkealaatuisia 3D-skannauksia nopeasti vain minuutissa neljässä eri skannaustilassa: pääskannaus, kasvoskannaus, ruokaskannaus ja vapaa skannaus. Kullekin skannaustilalle on käyttöä helpottava opas, ja 3D-skannauksen suoritettuasi sinua odottaa aivan uusi maailma. Jaa tuotoksesi sosiaalisessa mediassa ja viestisovelluksissa 3D-tarrojen avulla tai herätä skannaamasi kohteet eloon kameran AR-tehoste -sovelluksella, erilaisilla kolmannen osapuolen ohjelmilla tai elävänä taustakuvana. Voit myös lähettää skannauksesi 3D-tulostimeen ainutlaatuisen muiston valmistamiseksi.


– Näemme, että suuri 3D-ekosysteemi on syntymässä, mutta tähän asti kuluttajilla ei ole ollut mahdollisuutta skannata itse helposti. Täysin itse kehittämämme ja innovatiivisen 3D Creator -sovelluksen sekä uusien Xperia-puhelimien Motion Eye™ -kameran ja loistavan suorituskyvyn ansiosta Sony Mobile voi maailman ensimmäisenä matkapuhelinvalmistajana tarjota tämän täysin ainutlaatuisen toiminnon, sanoo Rikard Skogberg, Sony Mobilen Pohjoismaiden PR- ja tuotepäällikkö.

Innovatiivinen kameratekniikka3D-skannaustoiminto hyödyntää Sonyn ainutlaatuista Motion Eye™ -kameraa. Sekä Xperia XZ1 -puhelimessa että Xperia XZ1 Compactissa on tämä loistava kamera, joka on kehitetty Sonyn α- ja Cyber-shot™-kameroiden kehitystyöstä saadun osaamisen pohjalta. Motion Eye™ -kamera tallentaa elämän ja liikkeen paremmin kuin mikään muu älypuhelin. Muistilla varustettu Exmor™ RS -sensori takaa ainutlaatuisen kuvanlaadun ja vie liikkuvan kuvan seuraavalle tasolle. Luo arjen hetkistä mahtavia videoita tallentamalla 960 kuvaa sekunnissa – näin voit toistaa upeita, huippuhitaita Super slow motion -videoita. Uusi Predictive Capture -toiminto on aina askeleen edellä: se alkaa tallentaa kuvia automaattisesti havaitessaan liikettä tai vaikka vain hymyn, jopa ennen kuin painat suljinpainiketta. Puhelimien uusi nopea sarjakuvaustoiminto (Autofocus Burst) seuraa kuvauskohdetta automaattitarkennuksella ja varmistaa, että vauhdikkaat kuvat pysyvät terävinä tallennusnopeuden ollessa jopa kymmenen kuvaa sekunnissa. Puhelimien etukameroissa on uutuutena näyttösalama, joka mahdollistaa erinomaiset selfiet myös heikossa valossa. Xperia XZ1 Compactin etukamerassa on lisäksi alan johtava superlaajakulma 120 asteen kuva-alalla (FoV) luovia selfieitä varten – se on täydellinen ryhmäkuvien tai kuvauskohteiden ja niiden taustalla olevan kauniin luonnon taltioimiseen. Vaihto 80 asteen normaalikulmaan onnistuu helposti näyttöä napauttamalla.

Loistava näyttö ja voimakkaampi ääniSekä Xperia XZ1 että Xperia XZ1 Compact tarjoavat maailmanluokan viihdettä! Kummassakin puhelimessa hyödynnetään Sonyn BRAVIA-tekniikkaa, joten voit katsoa lempiohjelmiasi ja elokuvia täydellisellä väritoistolla ja kontrastilla – olipa kyseessä 5,2 tuuman näytöllä varustettu Xperia XZ1 tai 4,6 tuuman näytön sisältävä Xperia XZ1 Compact. Xperia XZ1:ssä on lisäksi Full HD -resoluutio ja HDR-näyttö.

Sony on tunnettu ainutlaatuisista ääni-innovaatioistaan. Molemmat uudet Xperia-mallit on luonnollisesti varustettu uusimmilla ääntä parantavilla tekniikoilla, joita ovat esimerkiksi Hi-Res Audio, DSEE HX -ylösskaalaus, LDAC, Digital Noice Cancelling (DNC) ja ClearAudio+. Kummassakin puhelimessa on lisäksi Sonyn uudet eteenpäin suunnatut stereokaiuttimet, joissa äänenpaine on kokonaiset 50 prosenttia suurempi kuin edeltävissä malleissa2. Kaiuttimet ovat tehokkaammat kuin missään aiemmassa Xperia-puhelimessa, joten voit nauttia täysin ylivoimaisesta äänenlaadusta, kuuntelitpa musiikkia kuulokkeilla tai sisäänrakennettujen kaiuttimien avulla. Mikset myös valitsisi Sonyn uusimpia, värikkääseen musiikkimakuusi sopivia h.ear-kuulokkeita (h.ear on 2 mini Wireless, h.ear on 2 Wireless NC ja h.ear in 2 Wireless) luodaksesi tyylikkään ja väreiltään yhteensopivan kokonaisuuden!

Maailmanluokan muotoilua

Xperia XZ1 -lippulaivamallissa on Sonylle tunnusomainen muotoilu – nyt ilman näkyviä saumoja – joten se istuu käteen täydellisesti. Myös Xperia XZ1 Compact edustaa Sonyn tinkimätöntä muotoilufilosofiaa kauniisti timanttileikattuine reunoineen ja tyylikkäine metalliviimeistelyineen. Lisäksi puhelimessa on metalliantenni sekä ylä- että alapuolella vastaanoton parantamiseksi sekä erittäin vääntöjäykkä, lasikuituvahvistettu muovirakenne.

Xperia XZ1 ja Xperia XZ1 Compact eivät vain näytä upeilta ja istu hyvin käteen, vaan ne myös kestävät aktiivista elämäntyyliä, sillä ne ovat IP65/IP68-luokituksen mukaisesti veden- ja pölynkestäviä3 ja niissä on Corning® Gorilla® Glass 5 -näyttölasi. Puhelimien muotoilu ja yhdestä ainoasta kappaleesta valmistetut kotelot lisäävät myös murto- ja vääntölujuutta. Kummassakin mallissa on luonnollisesti virtapainikkeeseen integroitu sormenjälkilukija turvallisen ja nopean käytön takaamiseksi.

Xperia XZ1 on saatavana väreissä Moonlit Blue, Black, Warm Silver ja Venus Pink, kun taas Xperia XZ1 Compact on myynnissä Horizon Blue-, Black-, White Silver- ja Twilight Pink -värisenä.

Alan johtava suorituskykyXperia XZ1 ja Xperia XZ1 Compact on kumpikin rakennettu Qualcomm® Snapdragon™ 835 -alustalle, jossa on X16 LTE. Puhelimet mahdollistavat huippunopean gigabittiluokan LTE-latauksen1 jopa 1 Gbps:n nopeudella (800 Mbps Xperia XZ1 Compactissa). Snapdragon 835 Mobile -alusta tarjoaa veitsenterävät grafiikat, supernopean suorituskyvyn ja paremman akunkeston. Suorituskyky sopii täydellisesti lempipeliesi pelaamiseen PS4 Remote Playn kautta.

Akunkesto optimoidaan Smart Staminalla, joka arvioi käyttötapojesi pohjalta tarkasti, kuinka kauan akun latausmäärä kestää. Se myös varoittaa sinua, jos vaikuttaa siltä, että akkusi voi tyhjentyä päivän aikana. Jos toiminto havaitsee akun olevan tyhjenemässä, se auttaa sinua optimoimaan virrankulutuksen niin, että akku kestää pidempään.

Täydellisesti yhteensovitetut tarvikkeet

Xperia XZ1- ja Xperia XZ1 Compact -puhelimiin on saatavana monia erilaisia tarvikkeita. Xperia XZ1 -puhelimeen voidaan valita Style Cover Touch ja Style Cover Stand yhteensopivissa väreissä. Xperia XZ1 Compactiin on saatavana Style Cover Stand yhteensopivana lisävarusteena. Quick Charger UCH12W -pikalaturi mahdollistaa pikalatauksen, joka antaa puhelimelle tunteja käyttöaikaa muutaman minuutin lataamisella. Uusien Stereo Bluetooth® SBH24 -kuulokkeiden avulla voit vastata puheluihin ja kuunnella langattomasti musiikkia. Kuulokkeiden värit ovat luonnollisesti yhteensopivat Xperia XZ1- ja Xperia XZ1 Compact -mallien kanssa.

• • •

Hinta, saatavuus ja ennakkovaraustarjous

Xperia XZ1:n suositeltu vähittäishinta on 699€, ja Xperia XZ1 Compactin suositeltu vähittäishinta on 599€. Kummankin mallin myynti alkaa 6. lokakuuta. Xperia XZ1 –puhelimen ennakkovaraajat saavat 14. syyskuuta alkaen kaupan päälle yhden parin h.ear on 2 Wireless NC – WH-H900N -kuulokkeita (arvo 345€). Ennakkovaraajien kampanja päättyy 5.10.2017.

Lisätietoja:

Rikard Skogberg, Pohjoismaiden PR- ja tuotepäällikkö, Sony Mobile Communications

rikard.skogberg@sonymobile.com, +46 (0) 705 49 49 23

Suuriresoluutioisia kuvia voi ladata täältä:

http://bit.ly/SonyMobile-ifa2017

Lue lisää uutuuksista täältä:

Xperia™ XZ1

Xperia™ XZ1 Compact

3D Creator

• • •

Tekniset ominaisuudet

Xperia XZ1 Xperia XZ1 Compact
Mitat Paino 148 x 73 x 7,4 mm 156 g 129 x 65 x 9,3 mm 143 g
Muotoilu Sormenjälkilukija nopeaan ja turvalliseen avaamiseen
IP65/IP68-luokituksen mukaisesti veden- ja pölynkestävä3 Corning® Gorilla® Glass 5
Sormenjälkilukija nopeaan ja turvalliseen avaamiseen
IP65/IP68-luokituksen mukaisesti veden- ja pölynkestävä3 Corning® Gorilla® Glass 5
Suoritin Qualcomm® Snapdragon™ 835 Mobile Platform -mobiilialusta Qualcomm® Snapdragon™ 835 Mobile Platform -mobiilialusta
Muisti RAM-muisti: 4 Gt Flash-muisti: 64 Gt UFS (tukee microSD™-kortteja 256 Gt:hen asti) RAM-muisti: 4 Gt Flash-muisti: 32 Gt UFS
(tukee microSD™-kortteja 256 Gt:hen asti)
Näyttö 5,2” Full HD HDR Mobiililaitteelle suunniteltu TRILUMINOS™-näyttö
Mobiililaitteelle suunniteltu X-Reality™
4,6” HD Mobiililaitteelle suunniteltu TRILUMINOS™-näyttö Mobiililaitteelle suunniteltu X-Reality™
Liitettävyys LTE Cat16, MIMO NFC Bluetooth 5.0

USB Type-C 3.1

LTE Cat15, MIMO NFC Bluetooth 5.0

USB Type-C 2.0

Akku 2 700 mAh Smart Stamina
Qualcomm® Quick Charge 3.0
Adaptiivinen Qnovo Adaptive Charging -lataus
Battery Care4
2 700 mAh Smart Stamina
Qualcomm® Quick Charge 3.0
Adaptiivinen Qnovo Adaptive Charging -lataus Battery Care4
Kamera 19 MP:n Motion Eye™ Mobiililaitteelle suunniteltu, muistilla varustettu 1/2,3 tuuman Exmor RS™ -kuvasensori
25 mm:n F2.0 G -laajakulmaobjektiivi
960 fps:n Super Slow Motion
Ennakoiva Predictive Capture -kuvaus (liike/hymy) Kolminkertainen kuvantunnistustekniikka

Ennakoiva hybridiautomaattitarkennus

Autofocus Burst

SteadyShot™ ja Intelligent Active Mode -asetus (5-akselinen vakautus)
4K-videotallennus

19 MP:n Motion Eye™ Mobiililaitteelle suunniteltu, muistilla varustettu 1/2,3 tuuman Exmor RS™ -kuvasensori
25 mm:n F2.0 G -laajakulmaobjektiivi
960 fps:n Super Slow Motion
Ennakoiva Predictive Capture -kuvaus (liike/hymy) Kolminkertainen kuvantunnistustekniikka

Ennakoiva hybridiautomaattitarkennus

Autofocus Burst

SteadyShot™ ja Intelligent Active Mode -asetus (5-akselinen vakautus)
4K-videotallennus

Selfiekamera Mobiililaitteelle suunniteltu 13 MP:n 1/3,06”:n Exmor RS™ -kuvasensori 22 mm:n laajakulmaobjektiivi F2.0
ISO 6400
Mobiililaitteelle suunniteltu 8 MP:n 1/4”:n Exmor R™ -kuvasensori 18 mm:n laajakulmaobjektiivi F2.4
ISO 3200
Ääni ja viihde 3D Creator Digitaalinen taustamelun vaimennus (DNC)
DSEE HX: parantaa MP3-tiedostojen ja striimatun äänen laatua
Hi-Res Audio
AHC: optimoi äänen langallisissa kuulokkeissa
LDAC: parempi äänenlaatu BT-kuulokkeissa
Qualcomm® aptX™ HD audio PS4™ Remote Play
3D Creator Digitaalinen taustamelun vaimennus (DNC)
DSEE HX: parantaa MP3-tiedostojen ja striimatun äänen laatua
Hi-Res Audio
AHC: optimoi äänen langallisissa kuulokkeissa
LDAC: parempi äänenlaatu BT-kuulokkeissa
Qualcomm® aptX™ HD audio PS4™ Remote Play
Suunniteltu lanseeraus 6. lokakuuta 2017 6. lokakuuta 2017
Suunniteltu suositeltu vähittäishinta 6 990 SEK 5 490 SEK

11 Gbps:n / 800 Mbps:n maksiminopeus perustuu Gigabit Class LTE Cat 16:een / Cat 15:een ja määräytyy markkinan ja verkon mukaan.

250 prosenttia suurempi äänenpaine kuin aiemmissa Xperia-älypuhelimissa.

3 Xperia™ XZ1 ja Xperia XZ1 Compact ovat veden- ja pölynkestäviä, joten yllättävä sade ei haittaa ja puhelimen voi tarvittaessa huuhdella vesihanan alla. Mutta muista, että kaikkien liitäntöjen ja suojusten on oltava täysin kiinni. Älä upota laitetta kokonaan veteen tai altista sitä merivedelle, suolavedelle, kloorivedelle tai muille nesteille, kuten juomille. Laitteen väärinkäyttö ja asiaton käyttö mitätöivät takuun. Laite on testattu IP65/68-kotelointiluokan mukaisesti. Lisätietoja on osoitteessa www.sonymobile.com/waterresistant. Huomaa, että Xperia™ XZ1:ssä ja Xperia XZ1 Compactissa on liittämistä ja latausta varten USB-liitäntä, jossa ei ole suojakantta. USB-liitännän on oltava täysin kuiva, ennen kuin lataat laitteen.

4 Battery Care lataa puhelimesi 90 %:iin asti ja odottaa sen jälkeen normaalia heräämisaikaasi, jolloin se lataa akun 100 %:iin asti.