Seuraa Sony Finland.

Sony julkistaa jälleen kuumat tuoteuutuutensa IFA 2016 -messuilla

Lehdistötiedote   •   Syys 01, 2016 14:15 EEST

Sony julkistaa jälleen Berliinissä pidettävillä IFA-messuilla uudet tuotteensa. Messut lehdistöpäivänä avaava tiedotustilaisuus pidetään 1.9. torstaina kello 13:00 ja tilaisuutta voi seurata internetistä suoratoistolähetyksenä osoitteesta www.sony.co.uk/ifa-press, mikäli ei pääse paikan päälle. Lisää tiedotteita ja tarkempia tietoja uutuustuotteista on luettavissa Sonyn lehdistöhuoneesta: http://www.sony.fi/ifa2016

Koottuna tärkeimmät messuilla esiteltävät tuotteet

Xperia älypuhelimet ja -tuotteet

Xperia XZ- ja Xperia X Compact -malleilla Sony Mobile kehittää eteenpäin Xperia X -sarjaa, joka esiteltiin vuoden 2016 helmikuussa. Sarjan uudet tulokkaat tarjoavat yhä älykkäämmän ja yksilöllisesti mukautetun älypuhelinkokemuksen.

Xperia XZ- ja Xperia X Compact -kameroissa yhdistyvät Sonyn hyvin todennettu kamera-asiantuntemus ja uusi digitaalitekniikka, minkä johdosta ne lukeutuvat kaikkien aikojen edistyksellisempiin älypuhelimiin. Ne varustetaan ensimmäisinä Sonyn uudella kolminkertaisella kuvantunnistustekniikalla, minkä ansiosta tarkkoja kuvia voi ottaa myös liikkeessä ja varmistaa luonnollinen värintoisto käytännöllisesti katsoen kaikissa olosuhteissa. Teknologia perustuu siihen, että jo aiemmin tunnustusta saaneella Exmor RS™ -kennolla, joka tuottaa korkealaatuisia kuvia nopean ja älykkään automaattitarkennuksen avulla sekä ennakoi ja seuraa kuvattavan kohteen liikkeitä, on nyt kaksi avustavaa kennoa: yksi laserautomaattitarkennukseen tarkoitettu kenno, jonka etäisyydenmittaustekniikka tekee kuvista teräviä myös vaikeissa olosuhteissa, kuten heikossa valossa, sekä yksi RGBC-IR-kenno2, joka tuottaa kuviin luonnollisen värintoiston säätämällä valkotasapainon entistä paremmin kuvan valoisuuden perusteella.

Still-kuvien ohella myös videotoiminnon kuvanvakautusta on parannettu. Sony Handycamista® peräisin olevan teknologian avulla kamera on varustettu SteadyShotilla™ ja älykkäällä Active Mode -tilalla, minkä ansiosta voi tallentaa erittäin laadukasta videokuvaa. 5-akselisen kuvanvakain tuottaa pehmeän ja tasaisen4 kuvan myös liikkuessa tai käsien täristessä. Xperia XZ voi lisäksi tallentaa 4K-videokuvaa.

Sony julkaisee messuilla myös marraskuussa myyntiin tulevan Xperia Ear on, langattoman in ear -kuulokkeen, joka tarjoaa täysin uuden viestintätavan. Se vastaa äänikomentoihin ja avustaa luonnollisen sananvaihdon välityksellä. Sony Agent -teknologian ja liikeanturin ansiosta Xperia Ear tarjoaa hyödyllistä tietoa heti, kun sen asettaa korvaan. Se voi esimerkiksi lukea ääneen aikataulut. Liikkeellä ollessa voi pyytää sitä soittamaan puheluita, tekemään Google-hakuja tai muistiinpanoja sekä opastamaan liikkumisessa. Xperia Ear tulee myyntiin valituilla markkina-alueilla marraskuusta alkaen.

Äänentoisto

Sony julkaisee Signature Series -lippulaivamalliston, joka edustaa Sonyn analogisen ja digitaalisen teknologian huippuosaamista, joka on muovautunut huippuunsa vuosien saatossa. Kyseinen High-Resolution Audio (Hi-Res) -tuotesarja koostuu MDR-Z1R-kuulokkeista, kahdesta uudesta WM1-sarjan Walkman®-mallista (NW-WM1Z ja NW-WM1A) ja TA-ZH1ES-kuulokevahvistimesta.

Sonyn tänään julkaisemissa MDR-1000X -kuulokkeissa on markkinoiden parasi Noice Cancelling -ominaisuus. Näiden premium-kuulokkeiden lippulaivatasoinen taustahälynpoisto tarjoaa markkinoiden kattavimman ympäröivien melutaajuuksien vaimennuksen. Kuulokkeissa olevan Quick Attention -ominaisuuden ansiosta kuulokkeiden käyttäjä kuulee hänelle suunnatun puheen. Ominaisuus käynnistyy kuuntelijan asettaessa kätensä kuulokekotelon sivulle, jolloin ympäristön äänet kuuluvat läpi. Kuulokkeita ei siis tarvitse ottaa pois päästä esimerkiksi lentokoneessa juomaa tilatessa.

*1: Tilanne syyskuussa 2016 taustahälynpoistavien kuulokkeiden markkinoilla pohjautuen Sonyn selvitykseen, joka on mitattu käyttäen JEITA-yhteensopivia ohjeita. (JEITA: Japan Electronics and Information Technology Industries Association)Edellä mainittujen lisäksi Sony julkistaa IFA-messuilla joukon muita audio-tuotteita. Uusia julkistuksia ovat muun muassa Hi-Res High Power Home Audio -äänentoistojärjestelmä (MHC-GT7WD, kahdet langattomat EXTRA BASS™-urheilukuulokkeet (MDR-XB80BS ja MDR-XB50BS) sekä NW-A30-sarjan Walkman®-soitin, jonka käyttöä helpottaa 3.1’’ kosketusnäyttö.

4K BRAVIA®

Sonyn Z-sarja muodostaa BRAVIA 4K HDR TV -lippulaivamalliston (100’’, 75’’ ja 65’’ -mallit julkaistu aiemmin). Televisioissa on huippuominaisuudet, kuten X1 4K-kuvaprosessori. Kyseinen 4K HDR X1™ Extreme -kuvaprosessori, jonka ylivertainen suorituskyky perustuu kolmeen teknologiaan; objektipohjaiseen HDR-remasterointiin, kaksoistietokantaprosessointiin sekä Super Bit Mapping™ -teknologiaan. Edeltäjäänsä verrattuna se kykenee jopa 40 prosenttia tehokkaampaan reaaliaikaiseen kuvaprosessointiin. Toinen käänteentekijä, joka on tässä televisiomallistossa ensimmäisenä, on Sonyn ainutlaatuinen taustavaloteknologia, Blacklight Master Drive™, joka mahdollistaa poikkeuksellisen kontrastin sekä äärimmäisen tarkan ja laajan väriskaalan.

Life Space UX*2

Sony julkisti Iso-Britannian markkinoille jo Yhdysvalloissa ja Japanissa lanseeratut huippulyhyen etäisyyden projektorin ja lasisen kaiuttimen. Kuution muotoinen projektori, joka on vain 10 cm sivuiltansa kykenee heijastamaan jopa 80-tuumaisen kuvan. Lasinen kaiutin toimii tunnelmanluojana lämpimällä LED-tuikullaan ja kirkkaalla äänellään.

*2: Life Space UX on konsepti, joka on määritetty tuottamaan ainutlaatuisia kokemuksia ja mahdollistamaan uusia tapoja muokata elinympäristöä.

Digitaalinen valokuvaus

Uusi FDR-X3000R 4K*3 Action Cam on ensimmäinen Action Cam, jossa on Balanced Optical SteadyShot -kuvanvakautusteknologia. Kuvanvakaaja toimii myös 4K-tarkkuudella ja suurien nopeuksien tallennuksella. Uusi laajakulmainen ZEISS® Tessar -objektiivi tuottaa luonnollisempia ja vääristymättömämpiä kuvia. Kameran mukana tulee viimeisin versio Sonyn Live-View Remote-kaukosäätimestä. Kaukosäätimellä voi mm. kytkeä kameran päälle ja pois päältä sekä aloittaa ja lopettaa kuvaamisen ilman, että kameraan tarvitsee koskea.

*3: 3840 × 2160

Game & Networks

PlayStation VR (“PS VR”) -virtuaalitodellisuusjärjestelmä laajentaa PlayStation®4 (PS4™) -maailmaa mahdollistaen sukeltamisen 360-asteen virtuaalimaailmaan sisään. Laitteen avulla voi astua sisään peliin. Pään liikkeet ja katseen suunta jäljitetään tarkasti, joten virtuaalimaailman kokeminen on sujuvaa ja vaikutelma luonnollinen.

Future Lab Program™

Sony esittelee messuilla myös T-konseptin, joka on yrityksen Future Lab Program™ -ohjelman synnyttämä toinen prototyyppi. Future Lab Program™ -ohjelman tavoitteena on kehittää loppukäyttäjien kanssa yhteistyössä tulevaisuuden elintapoja. T perustuu ajatukselle siitä, että tiedon hankkimisesta muotoutuisi yhä luonnollisempi kokemus. Se muuttaa pöydän päällisen tai minkä tahansa tason interaktiiviseksi näytöksi, joka projisoi kuvia, jotka vastaavat kosketukseen. Future Lab Program™ aloittaa Yhdysvalloissa 1. syyskuuta uusien loppukäyttäjien hakemisen uuteen N-konseptiin. Lisätietoja ja hakuohjeet: http://www.futurelab.sony.net/N/.

*Kaikki tässä tiedotteessa mainitut tuotenimet ovat Sony Corporationin tai sen omistajien tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä.

Tai (myös tuotenäytepyynnöt):

Noora Orlimo, Viestintätoimisto Manifesto sony@manifesto.fi / +358 44 517 40 55

Lisätietoja:

Lene Aagaard, PR communications Manager, Sony Nordic lene.aagaard@eu.sony.com / +45 43 55 72 92

Liitetiedostot

PDF-tiedosto