Seuraa Sony Finland.

Sony julkistaa laajennuksen 360 Reality Audio -ekosysteemille

Lehdistötiedote   •   Tammi 08, 2021 16:00 EET

Kuluttajille ja sisällönluojille tarjolla laaja kattaus uusia palveluita ja laitteita

Sony on tänään julkistanut laajentavansa 360 Reality Audio -palveluidensa ja -tuotteidensa tarjoamaa, muun muassa lisäämällä uusien videostriimaus- ja sisällöntuotantotyökalujen määrää. Uudistuksien myötä Sony jatkaa 360 Reality Audio -ekosysteeminsä laajentamista.

Vuonna 2019 ensi kerran esitelty Sonyn 360 Reality Audio antaa artisteille ja sisällönluojille mahdollisuuden tuottaa musiikkia kartoittamalla vokaalien, kertosäkeen ja soittimien äänilähteitä paikannustiedon avulla ja asettamalla ne pallomaiseen tilaan. Sonyn tilaääniteknologioiden tehostamana tämä mullistava musiikkikokemus herättää tunteen musiikkistudiossa tai live-konsertissa olemisesta – ihan omasta kodista käsin!

Kuuntelijat pääsevät tällä erää nauttimaan 360 Reality Audiossa noin 4 000 kappaleesta, joiden tekijöihin lukeutuvat muun muassa Alicia Keys, Lil Nas X, Megan Thee Stallion, Noah Cyrus ja Zara Larsson. Tämänpäiväisen julkistuksen myötä Sony lisää innovatiiviselle musiikkiformaatille uusia kyvykkyyksiä; lue lisää uusista päivityksistä alta:

360 Reality Audio -ekosysteemin laajentaminen

Kautta aikain ensimmäinen videostriimauspalvelu 360 Reality Audiossa

Sony on tänään esitellyt live performance -videosisältöä immersiivisellä 360 Reality Audio -äänellä. Havainnoidakseen näitä uusia videokyvykkyyksiä Sony Music Entertainment -artisti Zara Larsson julkaisee eksklusiivisen live-esityksen 360 Reality Audiolla 11. ja 12. tammikuuta välisenä yönä puoliltaöin Suomen aikaa. Katsojat voivat striimata esityksen älypuhelimellaan käyttämällä Artist Connection app[1]-sovellusta.Valikoiduilla Sonyn kuulokkeilla ja Sony | Headphones Connect app[2]-sovelluksella käyttäjät voivat myös optimoida kokemuksensa analysoimalla korviensa yksilöllisen muodon ja nauttimalla kustoimoidusta, immersiivisestä musiikkikentästä, joka on optimoitu täydelliseksi juuri heitä varten.

360 Reality Audio mahdollistaa todentuntuisen musiikkielämyksen luomisen ja antaa kuuntelijoille vaikutelman siitä, että nämä olisivat live-konserttiympäristössä. Sony toivoo tilaääniteknologiasta innovatiivista ratkaisua musiikin ystäville, jotka eivät pääse nauttimaan live-konserteista COVID 19 -pandemian aiheuttamana poikkeusaikana.

Sony sekä johtavat levy-yhtiöt ja palveluntarjoajat tekevät yhteistyötä aloittaakseen uuden videosisällön striimaamisen myöhemmin tänä vuonna.

Esittelyssä uusi 360 Reality Audio Creative Suite

Sony ja Virtual Sonics, Inc. ovat kehittäneet uuden sisällönluontiohjelmiston nimeltään 360 Reality Audio Creative Suite mahdollistaakseen muusikoille ja sisällönluojille aiempaa helpomman tavan tuottaa 360 Reality Audio -sisältöjä. 360 Reality Audio Creative Suite -ohjelmalisäke on yhteensopiva suositun digital audio workstationin (DAW) kanssa. Virtual Sonics, Inc. lanseeraa ohjelmiston tämän kuun lopulla tytäryhtiönsä Audio Futures, Inc.:n kautta.

Lisäksi Sony ja Music.com, jakelijana The Orchard, lanseeraavat Creators’ Programin, jonka avulla sisällönluojat voivat tuottaa 360 Reality Audio -sisältöjä käyttämällä 360 Reality Audio Creative Suitea ja striimata sen jälkeen sisältöjään.

CES-tapahtuman aikana sen seuraajat voivat katsoa videon siitä, kuinka GRAMMY-palkittu tuottaja Keith Harris muuntaa musiikkiaan 360 Reality Audio Creative Suiten avulla.

Yhteensopivat laitteet ja lisensoinnin laajennus

Tänä keväänä tulevat saataville 360 Reality Audion kanssa yhteensopivat kaiuttimet SRS-RA5000 ja SRS-RA3000. WiFi-soveltuvat kaiuttimet luovat immersiivisen, huoneen täyttävän 360 Reality Audio -äänikokemuksen käyttämällä Sonyn ainutlaatuista Immersive Audio Enhancement -algoritmia. Kaiuttimia voi ohjata Google Assistant[3]- tai Amazon Alexa[4]-laitteilla, joten käyttäjät voivat hallita musiikkia helposti.

360 Reality Audion voi myös kokea useimpien valmistajien kuulokkeilla, kun ne on yhdistetty Android™/iOS -älypuhelimeen, johon on asennettu yhteensopivastriimauspalvelusovellus[2]. Lisäksi Sony toimii yhdessä muiden kuluttajaelektroniikkayhtiöiden kanssa tehdäkseen360 Reality Audio -elämyksestä yhä tunnetumman.

Jatkaakseen yhteensopivien äänilaitteiden tarjoamansa laajentamista Sony lisensoi seuraavat teknologiat:

  • 1.Kuulokkeiden personointiteknologia, joka analysoi käyttäjän kuulo-ominaisuuksia
  • 2.Teknologioita, joiden avulla älypuhelimet ja ajoneuvot voivat soittaa 360 Reality Audiota

Lisätietoja saa seuraavilta verkkosivuilta:

# # #

*Kaikki mainitut tuotenimet ovat Sony Corporationin tai omistajiensa tuotemerkkejä tai rekisteröityjä tuotemerkkejä.

[1] Artist Connection -sovellus vaatii lataamista iOS-laitteille App Store -sovelluskaupasta tai Android™-laitteille Google Playsta.

[2] Headphones Connect -sovellus vaatii lataamista iOS-laitteille App Store -sovelluskaupasta tai Android™-laitteille Google Playsta. 360 Reality Audio vaatii yhteensopivan verkkomusiikkipalvelun tilaamisen ja tällöin kolmannen osapuolen ehtoja, tilejä ja maksuja voidaan soveltaa.

[3] Ääniassistenttitoiminto on yhteensopiva Android-älypuhelimen (Google App) tai iPhonen (Siri) kanssa. Bluetooth®-yhteys vaaditaan.

[4] Amazon, Echo, Alexa ja kaikki niihin liittyvät logot ovat Amazon.com, Inc.:in tai sen tytäryhtiöiden tavaramerkkejä. Amazon-tili vaaditaan. Bluetooth®-yhteys vaaditaan.

Tietoja Sony Corporationista

Sony Corporation on luova viihdealan yritys, joka perustaa liiketoimintansa vankkaan teknologiaosaamiseen. Peli- ja verkkopalveluista musiikkiin, valokuvaukseen, elektroniikkaan ja rahoituspalveluihin – Sonyn tarkoituksena on tuoda maailmaan tunnetta luovuuden ja teknologian kautta. Lisätietoja osoitteessa http://www.sony.net/