Seuraa Sony Finland.

Sony julkistaa uuden 360 Reality Audio -musiikkiekosysteemin yhdessä musiikkialan kumppanien ja huippuartistien kanssa

Lehdistötiedote   •   Loka 15, 2019 22:40 EEST


Sony on julkistanut tuovansa uuden objektipohjaista tilaäänitekniikkaa hyödyntävän 360 Reality Audio -formaattinsa markkinoille vielä tänä syksynä. Lanseerauksen yhteydessä suoratoistopalveluissa Amazon Music HD, Deezer, nugs.net ja TIDAL[1]pääsee kuuntelemaan noin tuhatta uudella formaatilla tallennettua kappaletta. Musiikkia on tarjolla esimerkiksi Billy Joelilta, Bob Dylanilta ja Pharrell Williamsilta.

CES 2019 -tapahtumassa alun perin lanseerattu konsepti on herättänyt laajaa kiinnostusta sekä musiikkialan toimijoiden että artistien keskuudessa. 360 Reality Audio -formaatin tarjoama elämys muistuttaa monitahoisuudessaan elävän musiikin kuuntelukokemusta.

Sony tekee yhteistyötä merkittävien levy-yhtiöiden (Sony Music Entertainment, Universal Music Group ja Warner Music Group), Live Nationin, musiikinjakelupalvelujen ja muiden musiikkiorganisaatioiden kanssa rakentaakseen uuden 360 Reality Audio -formaattia hyödyntävän musiikkiekosysteemin. Sony tekee myös kehitysyhteistyötä Euroopan suurimpiin soveltavan tutkimuksen organisaatioihin kuuluvan Fraunhofer IIS -tutkimusinstituutin kanssa. Tämän yhteistyön johdosta uusi formaatti on muun muassa jatkossa yhteensopiva myös suoratoistomusiikille optimoidun MPEG-H 3 D Audio -standardin kanssa.

Lanseeraukseen osallistuvat suoratoistopalvelut (lokakuu 2019)

Amazon Music HD[2]

Deezer

nugs.net

TIDAL

Yhteensopiva sisältö

360 Reality Audio -formaatilla julkaistaan aluksi noin 1 000 kappaletta. Musiikkia on tarjolla niin nykymusiikin eturivin artisteilta kuin genrensä ikoneilta. Yhteistyölevy-yhtiöt ovat myös julkaisemassa lisää yhteensopivaa sisältöä.

Yhteensopivat laitteet

360 Reality Audio toimii kuulokkeilla ja langattomilla kaiuttimilla.

Kuulokkeet: 360 Reality Audio toimii useimpien valmistajien kuulokkeilla, kun formaatilla tallennettuja kappaleita kuunnellaan Android™/iOS -älypuhelimilla, joissa on ladattuna jokin kumppanisuoratoistopalveluista. Palveluja lanseerausvaiheessa ovat Deezer, nugs.net ja TIDAL.

Yhteensopivien[3] Sony-kuulokkeiden ja Sony Headphones Connect[4] -sovelluksen käyttäjät voivat lisäksi luoda oman räätälöidyn kuuntelukokemuksen. Tämä on mahdollista Sony Headphones Connect -sovellukseen kuuluvan ainutlaatuisen, korvan ulottuvuuksia mittaavan algoritmin ansiosta.

Kaiuttimet: 360 Reality Audio -formaatti edellyttää Sonyn omalla dekooderilla varustettua kaiutinjärjestelmää, useita kaiutinyksiköitä sekä signaalinkäsittelyteknologiaa. Yhteensopivia kappaleita voidaan toistaa Amazon Music HD -palvelulla Echo Studiota käyttämällä.

Sony tekee myös yhteistyötä alusta- ja piirisarjatuottajien kanssa, jotta 360 Reality Audio olisi käytettävissä tulevaisuudessa laajasti myös muissa laitteissa.

Amazon Alexa[5]

Google Chromecast built-in[6]

Piirisarjavalmistajat Media Tek Inc., NXP Semiconductors N.V., ja Qualcomm Technologies International, Ltd.

Lisätietoja on saatavilla seuraavilta verkkosivuilta:

360 Reality Audion virallinen verkkosivu: https://www.sony.net/360RA/

Tutustu artistien 360 Reality Audio -tarinoihin Music.com-palvelussa: http://www.music.com/360RA

*Kaikki mainitut tuotenimet ovat Sony Corporationin tai vastaavien haltijoidensa tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä.

*Amazon, Echo, Alexa sekä kaikki näihin liittyvät logot ovat Amazon.comin tai yhteistyötahojen tavaramerkkejä.

*Google ja Chromecast ovat Google LLC:n tavaramerkkejä.

[1] 360 Reality Audio -formaatin kuunteleminen edellyttää maksettua jäsenyyttä kaikissa kumppanisuoratoistopalveluissa. Palvelusuunnitelmien ja maakohtaisten saatavuuden tarkemmat tiedot tulee tarkistaa yksittäisiltä palveluntarjoajilta julkistuksen yhteydessä. Kolmannen osapuolen sovelluksiin, verkkopalveluihin, sisältöihin, käyttöjärjestelmiin tai ohjelmistoihin voivat vaikuttaa tapauskohtaiset ehdot ja säännöt ja ne voivat muuttua, keskeytyä tai loppua milloin vain ja voivat edellyttää käyttömaksuja, rekisteröitymisen ja luottokorttitietoja. Palvelua toistavan laitteen tulee olla yhdistettynä langattomaan verkkoon.

[2]Amazon Music HD:lla 360 Reality Audio toimii ainoastaan Echo Studiolla.

[3]Yhteensopivat Sony-kuulokkeet: https://www.sony.net/360RA/

[4] Sony | Headphones Connect -sovellus edellyttää, että se on ladattu laitteelle joko App Store tai Google Play -sovelluskaupasta. Sovellus, verkkopalvelut, sisältö, käyttöjärjestelmä ja ohjelmisto ovat riippuvaisia yksittäisistä ehdoista ja säännöistä sekä ne voivat muuttua, keskeytyä tai loppua milloin vain ja voivat edellyttää käyttömaksua, rekisteröimistä ja luottokorttitietoja. Laitteen tulee olla yhdistettynä langattomaan verkkoon.

[5]Jokaisessa laitteessa tulee olla dekooderi.

[6]Jokaisessa laitteessa tulee olla dekooderi.

Tietoja Sony Corporationista

Sony Corporation on luova viihdealan yritys, joka perustaa liiketoimintansa vankkaan teknologiaosaamiseen. Peli- ja verkkopalveluista musiikkiin, valokuvaukseen, elektroniikkaan ja rahoituspalveluihin – Sonyn tarkoituksena on tuoda maailmaan tunnetta luovuuden ja teknologian kautta. Lisätietoja osoitteessa http://www.sony.net/