Seuraa Sony Finland.

Sony julkistaa uudet tuotteensa IFA 2015 -messuilla korkean resoluution äänentoiston ja mobiililaitteiden tuotekategorioista

Lehdistötiedote   •   Syys 02, 2015 17:45 EEST

Tokio, Japani - Berliinissä 4.9. alkavilla IFA-kuluttajaelektroniikkamessuilla Sony Corporation (”Sony”) tulee julkistamaan uuden tuotemallistonsa, joka edustaa yhtiön luovuuden ja teknisen osaamisen ehdotonta kärkeä. Näiden IFA 2015 -messuilla esillä olevien tuotteiden kehityksen ja suunnittelun tukeminen noudattaa Sonyn filosofiaa ”inspiroida, tyydyttää uteliaisuus ja liikuttaa tunnetasolla”.

Sony piti lehdistötilaisuuden Berliinissä 2.9. klo 16:15 paikallista aikaa, ennen IFA-messujen varsinaista avautumista. Tilaisuudessa Sony Corporationin hallintoneuvoston puheenjohtaja ja yhtiön toimitusjohtaja Kazuo Hirai esitteli Sonyn uusimmat tuotteet korkean resoluution äänentoiston ja mobiililaitteiden puolelta. Hirai nosti esille myös uudet elämykset, joita Sonyn muu tuotevalikoima tarjoaa, kuten digitaalivalokuvaustuotteet ja televisiot.

”Uskon, että kuluttajaelektroniikka tarjoaa edelleen suuren potentiaalin innovaatioille. Jatkamme Sonylla elämää parantavia ja wau-kokemuksia antavien edistysaskelien ottamista.” Kazuo Hirai, hallintoneuvoston puheenjohtaja ja toimitusjohtaja, Sony Corporation.

Lehdistötilaisuudesta kuvatun videon voi katsoa osoitteessa www.sony.co.uk/ifa-press.

Tärkeimmät esillä olevat tuotteet

Hi-Res Audio -äänentoisto

Sonyn uusi h.ear™ kuulokemallisto ja uudet Walkman-musiikkisoitinmallit tulevat antamaan lisämaustetta kuluttajien maailmaan uskomattomalla Hi-Res Audio -äänenlaadulla ja päitä kääntävillä upeilla väreillään. Sekä kuulokkeet että Walkmanit noudattelevat yksinkertaista ja pelkistettyä muotokieltä ja niitä on saatavilla joka tyyliin sopivissa upeissa väreissä. Yhdessä käytettynä ne tarjoavat käyttäjälleen ensiluokkaisen Hi-Res-äänenlaadun ja ovat samalla mieleenpainuva osa tyylikokonaisuutta.

Sonyn h.ear-sarja käsittää sekä panta- että nappikuulokemalleja. Pantamalli ”h.ear on” edustaa todella sulavalinjaista muotoilua ja kuulokkeiden saumat ovat käytännössä näkymättömät. Näin ollen muotokieli on tavallisia kuulokkeita paljon yksinkertaisempaa. Kuulokkeiden kupit istuvat kauniisti korvien päällä. ”h.ear in NC” -kuulokkeet puolestaan ovat maailman ensimmäiset*1 digitaalisella vastamelutoiminnolla varustetut Hi-Res*2-nappikuulokkeet. Tämä tarkoittaa, että kuulokkeiden käyttäjät voivat aikaisempaa paremmin nauttia uskomattoman täyteläisestä ja häiriöttömästä kuuntelukokemuksesta. Uusi kompakti NW-A25HN Walkman®, johon kuuluu Hi-Res -digitaalinen vastameluominaisuus, toimitetaan yhdessä Hi-Res-vastamelukuulokkeiden kanssa ja ne tarjoavat mutkattoman kokemuksen uudesta näkökulmasta. Sonyn uusilla värikkäillä Hi-Res-äänentoistolaitteilla ensiluokkainen ääni näyttää tyylikkäämmältä kuin koskaan.

Sony julkaisee myös NW-ZX100HN Walkman®-soittimen, joka on hienointa äänenlaatua tavoittelevan ZX-sarjan uusin tuote. NW-ZX100HN-soittimessa on korkean resoluution digitaalinen hälynpoisto-ominaisuus ja laite myydään yhdessä Hi-Res-tason vastamelukuulokkeiden kanssa. Tämä Walkman® kykenee yhtäjaksoisesti toistamaan Hi-Res-laatuista musiikkia jopa 45 tuntia*3. Soitin on siis edeltäjiään mukana kulkevampi.

Lisäksi Sony julkistaa joukon muita tuotteita laajentaessaan Hi-Res-äänentoistolaitteiden valikoimaansa. Uutena tuotteena julkaistaan esimerkiksi CAS-1-äänentoistojärjestelmä, jonka kompaktin koon perusteella ei uskoisi laitetta niin tehokkaaksi ja puhdasääniseksi kaiuttimien tai kuulokkeiden kanssa käytettäessä. Äänentoistojärjestelmä tuottaa uskomattoman täyteläisen äänen ja saa aikaan tunteen kuin itse olisi paikan päällä kuuntelemassa, jopa silloin kun järjestelmä on ahtaissa tiloissa, kuten työpöydällä. Uusi RSX-GS9-äänentoistojärjestelmä autoon ja muut tuotteet täydentävät Sonyn vahvaa Hi-Res-tuotteiden tarjontaa, joka esitellään IFAssa.

*1: Julkaisuajankohtana perustuen Sonyn tekemään selvitykseen.

*2: Japan Audio Societyn (JAS) määritelmän mukaan.

*3: 24bit/192kHz FLAC

Xperia™-älypuhelimet ja kuulokemikrofoni

Sony julkaisee IFA-messuilla uusimmat lippulaivaälypuhelimensa, 5.2’’ näytöllä varustetun Xperia Z5-mallin sekä 4.6’’ näytöllä varustetun Xperia Z5 Compactin, jossa on kaikki suuremman mallin toiminnallisuudet ja ominaisuudet pienemmässä rungossa. Kummassakin mallissa on hyödynnetty innovatiivista kamerateknologiaa, joka on kehitetty yhteistyössä Sonyn α™-sarjan kamerainsinöörien kanssa. Kameroissa on mobiililaitteille suunniteltu 23 megapixelin Exmor RS™-kuvakenno sekä Hybrid AutoFocus -automaattitarkennus, joka yhdistää vaihetunnistuksen ja kontrastin tunnistuksen. Tämä tarkoittaa maailman nopeinta älypuhelimen AutoFocus*1-automaattitarkennusta, joka tarkentaa mullistavan nopeasti, vain 0.03 sekunnissa2*. Kun käsillä on näin tehokas laite, helposti ohi vilahtavat ikuistamisen arvoiset hetket, eivät enää mene sivu suun.

Xperia Z5- ja Xperia Z5 Compact -älypuhelimissa on erinomaiset zoom-ominaisuudet ja jopa kuvatessa 5-kertaisella zoomilla kuvanlaatu pysyy korkeana ja kuvat eläväisinä. Puhelimissa on myös parannettu kuvanvakain, jonka ansiosta kameran tärähtelyn vaikutus on minimaalista

videota kuvatessa – jopa silloin kun puhelin on kiinnitetty esimerkiksi liikkuvaan moottoripyörään. Näissä Xperia-uutuuksissa on myös ensimmäistä kertaa sormenjälkitunnistus virtanapissa, jonka ansiosta puhelimen lukituksen avaaminen sujuu täysin mutkattomasti. Lisäksi Sonyn älypuhelinuutuudet ovat veden- ja pölynkestäviä (IP65/68)*3 ja niiden muotoilu on yksinkertaista ja sulavalinjaista. Sulava muotoilu on toteutettu yhdistämällä kehys ja maitolasista tehty takakansi, minkä ansiosta lopputulos on sekä näyttävä että mukava käteen.

Näiden kahden mallin lisäksi Sony esittelee myös Xperia Z5 Premium -superlippulaivamallin, jossa on ensimmäisenä*4 älypuhelimena maailmassa 4K*5-näyttö. Tällä mallilla pystyy 4K-videon kuvaamisen lisäksi myös katsomaan sitä täysilaatuisena Xperia Z5 Premium -älypuhelimen 5.5’’ näytöltä. Lisäksi tällä premium-mallilla voi toistaa videota suoraan 4K-televisiosta MHL*6-yhteyden kautta, jonka ansiosta kuvattua 4K-materiaalia on helppo katsoa isolta näytöltä. Puhelin on varustettu myös 4K-ylösskaalausteknologialla, joka parantaa ei-4K-tasoiset kuvat ja videot vastaamaan uskomattoman terävää 4K-tasoa.

Saumattomasti näiden uusien älypuhelinten kanssa toimiva, hälynpoistolla varustetun MDR-NC750-Hi-Res-kuulokemikrofonin avulla saa kaiken irti Xperia-malliston ensiluokkaisesta äänentoistoteknologiasta. Kolme Xperia Z5 -mallia ja Xperia-kuulokemikrofoni tulevat myyntiin Japanissa ja muualla maailmassa valikoiduilla markkinoilla tänä syksynä*7.

*1 Perustuu teknisen testin tuloksiin, jossa testattiin Auto-Focuksen nopeutta Sonyn Xperia™ Z5 Compact ja Xperia™ Z5 -malleissa. Mukana oli myös Apple iPhone6, Apple iPhone 6 Plus, HTC One M9, LG G4, Samsung Galaxy Note 4 ja Samsung Galaxy S6. (Nämä ovat Strategy Analyticsin mukaan kuusi johtavaa lippulaivamallia suurimmilla markkinaosuuksiilla vuonna 2015) .Tutkimuksen toteutti Strategy Analytics 5.- 6.8.2015. Lisätietoja osoitteesta: www.sonymobile.com/testresults/

*2 CIPA-ohjesääntöjen mukaisesti (http://www.cipa.jp/index_e.html)

*3 Xperia™ Z5 on vesitiivis ja pölynkestävä, joten yllättävä sade ei haittaa ja puhelimen voi tarvittaessa huuhdella vesihanan alla. Mutta muista, että kaikkien liitäntöjen ja suojusten on oltava täysin kiinni. Et saa upottaa laitetta kokonaan veteen tai altistaa sitä merivedelle, suolavedelle, kloorivedelle tai muille nesteille, kuten juomille. Laitteen väärinkäyttö mitätöi takuun. Laitteen suojaluokitus on IP65/68.

Lisätietoja on osoitteessa www.sonymobile.com/waterproof. Huomaa, että Xperiassa on liittämistä ja latausta varten USB-liitäntä, jossa ei ole suojakantta. USB-liitännän on oltava täysin kuiva, ennen kuin lataat laitteen

*4 Julkaisuajankohtana. Lähde: Sony Mobile Communications Inc.

*5 3840 vaakapikseliä ja 2160-pystypikseliä (perustuen SID-standardeihin)

*6 Mobile High-Definition Link

*7 Lisätietoa Xperia Z5, Xperia Z5 Compact, Xperia Z5 Premium ja MDR-NC750 -tuotteista saatavilla tuotekohtaisista lehdistötiedotteista: http://blogs.sonymobile.com/category/press-releases/

Digitaalikuvaus

Sonyn viimeisimpiin kamerauutuuksiin lukeutuvat aiemmin tänä vuonna julkaistut RX100 IV ja RX10II kamerat, jotka tuovat vahvan täydennyksen Sonyn Cyber-shot™-digitaalikameroiden mallistoon. Nämä kamerat tuovat ennen vain ammattilaisten käyttämät ominaisuudet tavallisten käyttäjien saataville. Molemmilla edellä mainituilla kameroilla pystyy kuvaamaan huippuhidastettua videota*1 (jopa 40-kertaisesti), (kuvataajuuksilla 1000p, 500p, 250p sekä 50p ja 25p toistomuodoissa)*2 tehden ratkaisevan hetken vangitsemisen kuvaan helpommaksi kuin koskaan aiemmin. Molemmat mallit on lisäksi varustettu Exmor RS -kuvakennolla, joka on maailman ensimmäinen*3 1.0-tyypin kasattu CMOS-kuvakenno sisältäen edistyneen signaaliprosessoinnin ja DRAM-muistisirun. Exmor RS -kuvakenno mahdollistaa huippunopean sulkimen, joka estää vääristymät. Sulkimen suurin nopeus on 1/32000 sekuntia. Lisäksi kamerat taltioivat korkean resoluution 4K-videota*4 ja niissä on monia muita hienoja ominaisuuksia.

Edellä mainittujen lisäksi Sonyn viimeisimpiin kameralanseerauksiin lukeutuu α7R II, joka on tuorein lisäys vaihdettavilla objektiiveilla varustettujen α7-kameroiden sarjaan. Malli on uusi yhtiön peilittömien täyden kinokoon kameroiden lippulaivamalli. α7R II vie kolme kuvausulottuvuutta uudelle tasolle: resoluutio (42.4 tehokasta megapikseliä), herkkyys (laajennettavissa jopa ISO-arvoon 102 400*5) ja AF-automaattitarkennuksen vastenopeus, joka on nostettu uusiin lukemiin. Kaikki tämä on mahdollista kamerassa olevan maailman ensimmäisen takaa valaistun täyden kinokoon CMOS-kuvakennon, Exmor R™-kennon ansiosta. Kuvakennossa on lisäksi 399 vaiheittaista

automaattitarkennuspistettä, joka tarkoittaa maailman laajinta automaattitarkennusaluetta täyden kinokoon kennolla*6, näin mahdollistaen kameran uskomattoman reaktiivisen Fast Hybrid AF -automaattitarkennuksen toiminnan. Lisäksi α7R II on varustettu sisäänrakennetulla viisiakselisella kuvanvakaajalla ja se kykenee taltioimaan 4K-videoita sisäisellä muistilla täydellä pikselien hyödyntämisellä*7 (ilman pikselien yhdistämistä). Näin ollen kamera on kompakti paketti, joka on kuitenkin ominaisuuksiensa puolesta runsas kaikenlaista kuvausta ajatellen, on sitten kyseessä tavallinen valokuvaus tai videokuvas.

*1 Ääniä ei voi tallentaa hidastuksella kuvatessa. Vaaditaan vähintään 10-luokan SDXC-muistikortti.

*2 PAL-muodossa.PAL/NTSC ovat vaihdettavissa valikossa.

*3 Digitaalivalokuvakameroille (Perustuen Sonyn selvitykseen 26.6.2015)

*4 SDXC-muistikortti 10-luokassa tai korkeammassa on vaadittu XAVC S tallentamiseen ja UHS-nopeusluokka 3 on vaadittu tallentamaan 100 Mbps bittinopeudella. RX100IV-kamera kykenee kuvaamaan tauotta jopa 5 minuuttia 4K-videota.

*5 Laajennettu ISO-alue käytössä vain still-kuvia kuvatessa.

*6 35 mm täyden kinokoon vaihto-objektiivikameroissa (Perustuen Sonyn selvitykseen 26.6.2015)

*7 Kuvatessa 4K-tarkkuudella Super 35 mm -tilassa.

4K BRAVIA®

Sony esittelee IFA-messuilla myös upean, jo aiemmin julkistetun 4K BRAVIA-televisiomallistonsa mukaan lukien 65’’/55’’ X90C-sarjan television joka herättää huomiota olemalla ohuin*1 LCD-televisio. Nämä mallit ovat vain 4.9 mm ohuimmasta kohdasta. Sony esittelee myös Euroopan markkinoille 75’’ X91C -sarjan joka on ainoastaan 15 mm paksu. Lisäksi esillä on kaarevanäyttöiset 4K LCD -televisiot S85C ja S80C -mallit (65’’/55’’), jotka imaisevat katsojan viihteen maailmaan uskomattomilla visuaalisilla ominaisuuksillaan. Jokainen näistä mallistoista edustaa jättimäistä askelta eteenpäin kirkkaudessa, väreissä ja kontrastissa X1™ 4K-prosessorin ansiosta. Kaikissa tuotesarjoissa on Android TV, joka mahdollistaa esteettömän pääsyn monipuoliseen sisältöön, intuitiivisen käytön ja lyömättömän yhdistettävyyden ja ristikkäistoiminnallisuuden älypuhelinten kanssa.

Sony on aloittanut yhteistyön videosuoratoistopalveluiden, kuten Amazon Videon kanssa, jotta käyttäjille olisi enemmän sisältöä HDR-muodossa (High Dynamic Range). Tämän myötä mustat ovat syvempiä, huiput kirkkaampia ja värisävyt täyteläisempiä. 4K BRAVIA-tuoteperhe on varustettu X-tended Dynamic Range -teknologialla, joka tuottaa verrattoman kontrastin. Mallisto hyödyntää koko HDR-visuaalisten efektien tarjoaman potentiaalin paremmin kuin muut markkinoiden televisiot.

*1 20-tuumaisille tai isommille LCD-televisioille. Julkaisuajankohtana.

Pelit ja verkkopalvelut

Sony Computer Entertainmentin ”Project Morpheus” -nimellä kulkeva virtuaalitodellisuuden (VR) järjestelmä vie PlayStation®4 (PS4™) uudelle tasolle, mitä tulee mukaansatempaavuuteen ja se esittelee myös pelaamisen tulevaisuuden. Yksinkertaisesti pukemalla päällensä VR-kypärän pelaaja astuu sisään peliin ja hänen näkökenttäänsä ympäröi 360-asteen virtuaalimaailma. Pelaajan päänasentoja ja liikkeitä seurataan tarkasti, joten kun pelaaja kääntää päätään, myös virtuaalinen maailma kääntyy intuitiivisesti ja reaaliaikaisesti. Laitteessa on 5.7" 1920 x RGB x 1080 resoluution OLED-näyttö ja kyky muuntaa digitaalinen tieto näytölle sopivaan muotoon 120p-kuvataajuudella. Project Morpheus tuottaa ällistyttävän hienoja näkymiä ja luo läsnäolon tunteen, joka venyttää pelin rajoja. Laitteen suunniteltu julkaisuajankohta on vuoden 2016 ensimmäisellä puoliskolla.

Life Space UX

Sony esittelee IFA-messuilla myös tuotteita Life Space UX -mallistostaan, joka animoi ja luo kokonaan uusia tapoja hahmottaa fyysisiä tiloja. Kymmensenttinen, kuutionmallinen Portable Ultra Short Throw Projector -lyhyen etäisyyden projektori heijastaa 20’’-50’’ kuvan huolimatta kompaktista koostaan. Projektori voidaan laittaa mihin tahansa, kuten pöydälle tai seinää vasten. Symphonic Light Speaker on valaistu kaiutin, joka täyttää huoneen joka nurkan kristallin kirkkaalla äänellä. Molemmat tuotteet

edustavat uutta parannettua muotoilua. Tuotteiden suunniteltu julkaisuajankohta on ensi keväänä.

Life Space UX –tuotemalliston tavoitteena on perustavanlaatuisesti muuttaa tapaa, jolla ihmiset hahmottavat elinympäristöä. Tämä sallii käyttäjille suuremman vapauden tavoissa hyödyntää ympäristöä. Näin tehden laitteet luovat uusia malleja elää merkityksellisten ja oikeasti interaktiivisten tilojen kautta. Tuotemallisto sisältääedellä mainitut uudet tuotteet ja jo olemassa olevat 4K Ultra Short Throw Projector -lyhyen etäisyyden projektorin ja LED Bulb Speaker -kaiuttimen.

Seed Acceleration Program -ohjelma

Sonyn Seed Acceleration Program -ohjelma on sisäinen start-up-hautomo, jonka tavoitteena on etsiä ja tarjota lupaaville normaali organisaation rajat ylittäville bisnesideoille nopea väylä saada toiminta pystyyn. Tämä ohjelma on poikinut sellaisia start-up-projekteja kuin ”MESH™”-älykäs tee-se-itse-setti, ”FES Watch”, ”Qrio Smart Lock”, ”HUIS REMOTE CONTROLLER” ja ”wena wrist”. Nämä tuotteet esitellään IFA 2015 -messuilla ensimmäistä kertaa.

Painokelpoisia kuvia tuotteista on saatavilla osoitteesta https://www.sonynordicimages.net

Lisätietoja:

Lene Aagaard, PR communications Manager, Sony Nordic lene.aagaard@eu.sony.com / +45 43 55 72 92

Tai (myös tuotenäytepyynnöt):

Jukka-Pekka Hares, Viestintätoimisto Manifesto sony@manifesto.fi / 050 371 5364

Sony lyhyesti

Sony on johtava sekä kuluttajille että ammattilaisille suunnattujen audio-, video-, viestintä- ja tietotekniikkatuotteiden valmistaja. Sony on Music-, Pictures-, Computer entertainment- ja Online-liiketoiminnoillaan maailman johtava elektroniikka- ja viihdeyritykseksi. Sonyn yhteenlaskettu myynti edellisenä, 31.3.2015 päättyneenä tilivuonna oli noin 68 miljardia Yhdysvaltain dollaria.

Sony on johtava sekä kuluttajille että ammattilaisille suunnattujen audio-, video-, viestintä- ja tietotekniikkatuotteiden valmistaja. Sony on music-, pictures-, computer entertainment- ja online-liiketoiminnoillaan maailman johtava elektroniikka- ja viihdeyritykseksi. Sonyn yhteenlaskettu myynti edellisenä, 31.3.2015 päättyneenä tilivuonna oli noin 68 miljardia Yhdysvaltain dollaria.
Lisätietoja Sony Corporationista osoitteessa: www.sony.net.

Liitetiedostot

PDF-tiedosto