Seuraa Sony Finland.

​Sony korostaa CES 2020 -tapahtumassa kehitystään luovana, teknisistä innovaatioista ammentavana viihdeyrityksenä

Lehdistötiedote   •   Tammi 07, 2020 04:00 EET

Sony Corporation on vahvasti mukana CES 2020 -tapahtumassa Las Vegasissa, Nevadassa, tiistaina 7. tammikuuta alkaen.

Sonyn visio on valmistaa tuotteita, sisältöä ja palveluita, jotka resonoivat ihmisten viihteen käytön kanssa ja vaikuttavat myönteisesti yhteiskuntaan, ja sen tarkoituksena on "täyttää maailma tunteilla luovuuden ja tekniikan avulla". Sony Corporationin toimitusjohtaja Kenichiro Yoshida piti puheen Sonyn lehdistötilaisuudessa, ennen CES-tapahtuman avautumista yleisölle ja totesi, että ”Luovuus on voima, joka liikuttaa Sonya eteenpäin. Kun luovuus yhdistetään tekniseen osaamiseemme, olemme pysäyttämättömiä.” Sen jälkeen hän esitteli Sonyn tuoreimmat uutuudet ja innovaatiot elektroniikan ja viihteen saralta.

Seuraavaksi puheenvuoron sai Sony Interactive Entertainmentin toimitusjohtaja Jim Ryan, joka ilmoitti, että PlayStation®4-konsolia on myyty yli 106 miljoonaa*1 kappaletta maailmanlaajuisesti ja että PlayStation™Network on ylittänyt 103 miljoonan*2 aktiivisen kuukausikäyttäjän rajapyykin. Sitten hän kertoi ensi syksynä lanseerattavan PlayStation®5:n ominaisuuksista ja esitteli sen logon yleisölle ensimmäistä kertaa. “Lupaamme tarjota PlayStation®-yhteisön sadalle miljoonalle jäsenelle kaikkein parasta tekniikkaa ja uniikkeja pelikokemuksia.”

Lisäksi Sony esitteli äskettäisen konseptikokeilun NBC Sportsin ja Verizonin kanssa amerikkalaisessa jalkapallossa. NBC Sports Groupin teknologiajohtaja David Mazza nosti esiin Sonyn vahvan panoksen urheilun mediatuotannoille ja langattomalle viestintäteknologialle, joka tuo uusia mahdollisuuksia live-lähetysten kulkuun.

Yoshida totesi vielä, että ”Ei ole liioittelua sanoa, että Mobile on ollut viimeisen vuosikymmenen megatrendi. Uskon, että seuraava megatrendi on liikenne”, kun hän esitteli prototyyppiajoneuvon, joka sisältää sekä kuvaus- ja havaitsemistekniikoita, jotka edistävät turvallisempaa ja luotettavampaa autonomista ajamista, että joukon korkeatasoisia elektroniikkatekniikoita, jotka yhdessä tuottavat ennennäkemättömän viihdekokemuksen ajaessa. Hän päätti puheenvuoronsa toteamalla, että yhteiskunnallisen myötävaikuttamisen pyrkimyksen lisäksi "Sony jatkaa kehitystä luovana viihdeyrityksenä, jolla on vankka teknologian perusta

*1: Arvioitu määrä perustuen SIE-tutkimukseen 31.12.2019.

*2: Arvioitu määrä perustuen SIE-tutkimukseen joulukuussa 2019.

Koko lehdistötilaisuus on katsottavissa osoitteessa https://www.sony.com/CES

Tärkeimmät uutuustuotteet ja prototyypit

Sonyn osastolla CESissä esitellään suuri joukko uusia innovaatioita ja hankkeita, joissa hyödynnetään luovuuden ja tekniikan yhdistämistä ja luodaan kestävää arvoa. Sonyn tavoite on ”lähestyä ihmisiä”. Esittelyssä on muun muassa Sonyn tekijöiden ja käyttäjien kohtaamista helpottavaa, ”todellisuuden” luomisen mahdollistavaa tekniikkaa, kuten korkearesoluutioista videotuotantoa ja kolmiulotteisen tilan ääntä, ”reaaliaikaista” tekniikkaa, joka tukee tuotannon kaikkia vaiheita sekä katselukokemuksia ja kaikkien edellä mainittujen teknologiainnovaatioiden yhdistelmiä.

Osallistuminen yhteiskuntaan tarjoamalla turvallisuutta ja luotettavuutta

Sony osoittaa, millaisen panoksen se antaa erittäin edistyneen autonomisen tekniikkaympäristön muodostamiseen ja millaisia uusia tunnekokemuksia se pyrkii tuomaan alati mobilisoituvaan maailmaan.

Kuvaus- ja havaitsemistekniikoiden uutuudet hyödyksi liikenteessä

”Safety Cocoon” on Sonyn turvallisuuskonsepti, jossa tuetaan ajoneuvon turvallisuutta erilaisissa päivittäisissä tilanteissa havaitsemalla ajoneuvon ympäristöä 360-asteisesti ja mahdollistaen riskien välttämisen. Sonyn osastolla vierailijat voivat kokea edistystä alla luetelluissa Sonyn kuvantamis- ja havaitsemistekniikoissa. Ihmisen silmän ulkopuolelle ulottuvien välineiden avulla pyrimme edistämään turvallisuutta ja luotettavuutta liikenteessä.

  • CMOS-kuva-anturit ovat hyvin herkkiä, teräväpiirtoisia ja mittaavat suurelta alueelta samalla kun tuottavat myös LED-vilkkuja *3 tunnistaakseen esineet tarkasti myös tilanteissa, joissa havaitseminen on yleensä haastavaa.
  • Solid State LiDAR käyttää erittäin tarkkaa etäisyysmittausta, jotta ympäristöstä saa tarkan kolmiulotteisen käsityksen.
  • Anturifuusio-tekniikka yhdistää erilaisten antureiden ominaisuudet ennakoivan ja tarkan tunnistamisen mahdollistamiseksi jopa haastavissa olosuhteissa, kuten sumussa, taustavalossa ja yöajossa.
  • Time-of-Flight (ToF) havaitsimet matkustamossa käyttävät etäisyyden mittaustekniikkaa autossa olevien ihmisten ja esineiden havaitsemiseen ja tunnistamiseen. Tätä tietoa käytetään optimoidun viihdejärjestelmän tarjoamiseen, jossa on intuitiiviset rajapinnat, kuten eleiden hallinta, ja turvallisuuden ja mukavuuden parantaminen ajoneuvon sisällä.

Lisää mukavuutta ja viihdettä liikenteeseen

Sonyn pyrkimykset liikenteen alalla - kuten turvallisuuden, luotettavuuden, mukavuuden ja viihteen tavoittelu - asetetaan uudeksi aloitteeksi, jota kutsutaan nimellä ”VISION-S”. Ensimmäinen prototyyppiajoneuvo ”VISION-S”: n tuloksena tulee esille Sonyn osastolle. Tämä prototyyppi sisältää Sonyn kuvaus- ja havaitsemistekniikat sekä Sonyn tekoäly-, tietoliikenne- ja pilvitekniikoiden avulla hallitut ajoneuvojen ohjelmistot, jotta sen ominaisuuksia voidaan jatkuvasti päivittää ja kehittää.

Ajoneuvoon on upotettu yhteensä 33 anturia, mukaan lukien CMOS-kuva-anturit ja ToF-anturit, ihmisten ja esineiden havaitsemiseksi ja tunnistamiseksi autossa sekä sen ulkopuolella, ja erittäin edistyneen ajamiskokemuksen tarjoamiseksi. Sonyn ”360 Reality Audio” tarjoaa syvän ja immersiivisen äänielämyksen kaikkiin istuimiin sisäänrakennettujen kaiuttimien avulla. Etuistuimet ovat panoraamanäytön kohdalla, josta rikas ja monipuolinen sisältö voidaan nauttia intuitiivisen käyttöliittymän kautta. Sony jatkaa edistyneiden tekniikoidensa yhdistämistä paremman turvallisuuden ja luotettavuuden saavuttamiseksi yrittäen samalla luoda uusia tunteita vallankumouksellisten autoviihdekokemusten avulla.

*3:LED-valossa ja signaalin siirrossa ilmenevät vaihtelut.

Tekijöiden auttaminen unelmiensa toteuttamisessa

Sony on käynnistämässä teknologisen vallankumouksen luovan prosessin jokaisessa vaiheessa tuotannosta aina siihen asti, kun sisältö saavuttaa yleisön, inspiroidakseen tekijöitä edelleen ja auttaakseen heitä toimittamaan työnsä katsojille ja kuulijoille.

Live-urheilulähetysten muuntaminen tekniikan avulla

Kehitys 5G- ja tekoälyteknologioissa tuo uusia taiteellisia ja videotuotannon työnkulkumahdollisuuksia luoville tekijöille.

5G todiste konseptikokeesta

Sony teki joulukuussa 2019 konseptikokeen videoimalla jalkapallo-ottelun 5G-kytketyllä kameralla, mikä osoitti, kuinka 5G voi mahdollistaa luovemman ja liittämättömän kameratyön, säästäen samalla asennusaikaa ja kustannuksia. Sony-osastolla vierailijat näkevät tämän aloitteen esittelevän videon ja kokeilun aikana käytetyt laitteet, kuten Sonyn PXW-Z450 -kameran, nopeaa tiedonsiirtoa mahdollistavan Xperia 5G mmWave -laitteen ja prototyyppilähettimen laatikon, joka koodaa ja välittää korkealaatuista videota reaaliajassa.

Tekoälypohjaiset reaaliaikaiset videoanalyysit

Sony esittelee myös uusia videokokemuksia, jotka lisäävät urheilun jännitystä tekoälypohjaisen, reaaliaikaisen videoanalyysitekniikkamme kautta. Osastolla järjestetään urheilijoiden pöytätennisdemonstraatio, ja peli tallennetaan usealla laitteella, kuten Sonyn HDC-P50 POV -kameralla ja kameroilla, joissa on Sonyn ainutlaatuiset, nopeat visioanturit. Kuvan perusteella urheilijoiden asennot ja pallon lentorata analysoidaan heti, ja CG-merkit jäljittelevät liikkeitä perustuen arvioihin urheilijoiden asennoista syvän oppimistekniikan avulla. Osastolla on myös nähtävillä demovideo, joka analysoimalla superhidastettua videota näyttää, kuinka monta kertaa pallo pyörähti.

Tekijöiden mielikuvituksen lisääminen 3D Volumetric Visual Technology -tekniikan avulla

3D Spatial Reality Display -teknologia

Sonyn ainutlaatuisessa Eye-sensing Light Field Display -näytössä käytetään nopeita visioantureita ja kasvojentunnistusalgoritmeja, jotta voidaan mahdollistaa erittäin tarkka paikallinen todellisuuskokemus, jota ei löydy tavanomaisista paljaan silmän 3D-näytöistä. Sitä voidaan helposti soveltaa virtuaalitodellisuuden (VR) ja laajennetun todellisuuden (AR) maailmaan, mikä tarjoaa monipuolisen, tilavan sisällön luomisympäristön eri alojen, kuten viihteen ja tuotesuunnittelun, tekijöille.

Virtuaalinen tuotantoteknologia, joka käyttää 3D Volumetric Capture -sovellusta

Sonyn osastolla on myös virtuaalinen tuotantosarja, joka mullistaa elokuvien ja TV-ohjelmien valmistustavan. Sarja on otettu Sony Pictures Studio -erästä fotorealistisena tilavuusdatana ja näytetään taustakuvana Crystal LED -näytössä. Tausta muuttuu reaaliajassa kameran liikkeen myötä, mikä varmistaa lopullisen kuvan oikean perspektiivin ja syvyyden. Virtuaalituotanto tukee tekijän mielikuvitusta antamalla ohjaajalle, elokuvantekijälle ja näyttelijälle mahdollisuuden kokea kohtaus ikään kuin he todella olisivat elokuvan miljöössä, ja tarjoaa joustavuutta luovuuteen, sillä elokuvatuotantoa voi tehdä missä ja milloin tahansa.

Uusi, korkearesoluutioinen näyttöjärjestelmä sisällöntuotantoa varten

Televisioiden ruudut ovat yhä suurempia, tarkkuudeltaan parempia ja HDR-tasoisia, joten samat kriteerit tulevat myös ammattilaisten käyttämiin laitteisiin. Ammattimaisessa editointihuoneessa, jossa on 4K x 2K Crystal LED -näyttöjärjestelmä (220 tuumaa), kävijät voivat kokea jatkuvan ja tulevan kehityksen elokuvien, TV-ohjelmien ja online-sisällön tuotannossa.

Tunteita herättäviä katselukokemuksia

Sony esittelee CES-tapahtumassa uusia televisioita, joissa on patentoitu tekniikka, jota on aikaisemmin käytetty vain BRAVIA®- MASTER-sarjan lippulaivasarjassa. 8K LCD-televisio Z8H tarjoaa luokan parhaan kuvankäsittelyprosessorin X1™ Ultimaten upean kuvanlaadun sekä Sonyn ainutlaatuisen uuden Frame Tweeter -tekniikan, joka luo Sound-from-Picture -kokemuksen säilyttäen samalla virtaviivaisen ulkonäön. Lisäksi OLED TV A8H -sarjassa on uusi X-Motion Clarity, joka piirtää nopeasti liikkuvat kuvat selkeästi säilyttäen kirkkauden.

Lisäksi Sonyltä tulee uusia laitteita, jotka ovat yhteensopivia 360 Reality Audio -sovelluksen eli syventävän äänikokemuksen kanssa. 360 Reality Audio tuli alun perin saataville Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa syksyllä 2019. Sonyn osastolla kävijät voivat kokea 360 Reality Audion yhdistämällä kuulokkeet ja älypuhelimet suoratoistopalveluihin*4, kun taas vertaisnäyttely osoittaa, miten 360 Reality Audiosta voi nauttia soundbarin ja langattomien kaiuttimien kautta niin, että tuntuu kuin olisi samassa tilassa musiikin esittäjien kanssa.

*4: Deezer, nugs.net, TIDAL

Lisätietoja Sonyn osastosta CES-tapahtumassa:

https://www.sony.net/brand/event/ces/2020/

Kaikki tässä mainitut tuotenimet ovat Sony Corporationin tai niiden omistajien tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä.

Tietoja Sony Corporationista

Sony Corporation on luova viihdealan yritys, joka perustaa liiketoimintansa vankkaan teknologiaosaamiseen. Peli- ja verkkopalveluista musiikkiin, valokuvaukseen, elektroniikkaan ja rahoituspalveluihin – Sonyn tarkoituksena on tuoda maailmaan tunnetta luovuuden ja teknologian kautta. Lisätietoja osoitteessa http://www.sony.net/