Seuraa Sony Finland.

Sony laajentaa Lens Style -linssikameramallistoaan ja esittelee uuden vaihdettavien objektiivien konseptin

Lehdistötiedote   •   Syys 03, 2014 17:45 EEST

  • ILCE-QX1-linssikamera on varustettu suurella APS-C Exmor™-kennolla sekä edistyneillä kameratoiminnoilla; QX1 toimii yhdessä sekä E- että A-tyypin(1 vaihdettavien objektiivien kanssa.
  • ILCE-QX1-kameran mukana vakiovarusteena tulee aina Vapaan kuvakulman varustepaketti, joka helpottaa omakuvien ottamista ja kuvaamista matalasta ja korkeasta kuvakulmasta.
  • DSC-QX30-kamerassa on 30-kertainen zoom ja Optical SteadyShot -kuvanvakaaja.
  • PlayMemories-sovelluksen uusi 5.0-versio helpottaa kameran hallintaa älypuhelimella.
  • DSC-QX10:lle kaksi uutta, raikasta värivaihtoehtoa.

Sonyn uusimmissa Lens Style -linssikameramalleissa yhdistyvät älypuhelimen ja huippuluokan kameran parhaimmat ominaisuudet: älypuhelimen spontaanius ja kuvien jakamisen helppous sekä huippukameran kuvantamisteho ja luovat asetukset. 

Kamera ja yhdistyy älypuhelimeen helposti Wi-Fi-yhteydellä. NFC-yhteyden ansiosta puhelin ja älypuhelin yhdistyvät yhdellä kosketuksella, ja yhteys syntyy nyt entistä nopeammin QX100- ja QX10-kameroiden(2 laiteohjelmistopäivitysten sekä PlayMemories-­mobiilisovelluksen parannusten ansiosta. Xperia-puhelimiin(3 linssikamerat yhdistyvät vieläkin nopeammin!

Linssikameraa on helppo hallinnoida Sonyn ilmaisella, Android- ja iOS-puhelimiin tarkoitetulla PlayMemories-mobiilisovelluksella, josta on juuri julkaistu uusi 5.0-versio. Uusi käyttöliittymä tekee valokuvaamisesta entistä helpompaa ja kuvaaminen onnistuu entistä kätevämmin myös yhdellä kädellä. Uusi, ruudulle ilmestyvä rajausruudukko antaa lisää tarkkuutta kuvien sommitteluun ja rajaamiseen näytöllä. GPS-paikannin lisää sijaintitiedot valokuviin, jotka tallentuvat älypuhelimeen(4.

Kameran suljinta voi hallinnoida kosketusnäytöltä. Kuvat on helppo jakaa nopeasti eteenpäin, kun kuvat tallentuvat automaattisesti älypuhelimeen.

ILCE-QX1

ILCE-QX1 tarjoaa ammattilaisvalokuvaajille mahdollisuuden hyödyntää kallisarvoisia E-tyypin optiikkakokoelmiaan. Kuvaamiseen voi valita suosikkiobjektiivin, zoom-, laajakulma- tele- tai vaikka makro-objektiivin, jonka jälkeen voi päästä taiteellisuuden valloilleen valotusta, tarkennusta ja kuvaustoimintoja hallinnoiden.

QX1-linssikameran 20,1 megapikselin APS-C Exmor CMOS -kuvakenno tallentaa sunnattoman määrän virheettömiä yksityiskohtia, kuten järeämmältä kameralta voi odottaa. Kamera on varustettu Sonyn kehittyneellä BIONZ-prosessorilla, jonka uutena ominaisuutena on aluekohtainen kohinanvaimennus. Eron huomaa erityisesti lähes pimeässä kuvattaessa, jolloin pienemmät kuvakennot epäonnistuvat: QX1:n tallentamissa kuvissa on äärettömän vähän kohinaa.

QX1-linssikameran iso kenno mahdollistaa ammattimaiset bokeh-efektit hienostuneella epätarkalla taustalla, johon älypuhelimet eivät pysty.

Sekä ammattitason valokuvaajia että satunnaisesti kuvausta harrastavia käyttäjiä hemmotellaan myös useilla muilla huippuominaisuuksilla. Superior Auto -toiminto tunnistaa kymmeniä erilaisia näkymiä maisemista taustavalaistuihin muotokuviin ja säätää linssikameran asetuksia automaattisesti korkealaatuista lopputulosta varten. QX1 tallentaa RAW-tiedostotyypin kuvia, mikä on iloksi varsinkin kuvaajille, jotka tykkäävät RAW-kuvien jälkikäsittelystä. QX1 on myös ensimmäinen linssikamera, jossa on sisäänrakennettu salama muotokuvien, hämärien sisätilojen ja yökuvien valaisemiseksi.

Kestävä LCS-QXA-kotelo ja -kiinnityspaketti tuo ripauksen luksusta ruskeanvärisine tekonahkoineen. QX1 liikkuu turvallisesti mukana paikassa kuin paikassa joko olkahihnaan tai vyöhön kiinnitettynä. 

DSC-QX30

Älypuhelimella kuvaaville harmaita hiuksia tuottavat usein otokset, joita tarvitsee zoomata voimakkaasti. Lopputulos on usein rakeinen ja kamera tärähtää helposti juuri laukaisuhetkellä. Kompakti DSC-QX30 säilyttää kuvattavat kohteet tarkkoina ja kirkkaina. Tämän linssikameran salaisuus on 30-kertainen optinen zoom-objektiivi ja Optical SteadyShot -kuvanvakaaja, joka ehkäisee tärähtäneet ja epätarkat kuvat.

Kameralla voi sujuvasti zoomata 24 mm laajakuvakulmasta huikeaan 720 mm(5 teleobjektiivitilaan. Täydessä teleasennossa kamera tallentaa täydellisesti rajatun kokovartalokuvan henkilöstä, joka seisoo jopa 40 metrin päässä kamerasta. Jos haluaa päästä vieläkin lähemmäksi kuvauskohdetta, Clear Image Zoom -toiminto tekee 60-kertaisen suurennoksen ilman, että pikselimäärä kärsii.

Upeaa zoomaustehoa täydentää lukittava automaattitarkennus ja jatkuva sarjakuvaustoiminto, joka kuvaa jopa 10 kuvaa sekunnissa. Nopeasti liikkuvan kohteen kuvaaminen on mahdollista purkauksellisella terävästi tarkentuneita sarjakuvia, joita tallentuu monta sekunnin aikana. Kamera tallentaa myös upeaa Full HD -videokuvaa 60 kuva sekunnissa kuvataajuudella(6.

Molempia uusia linssikameroita voi hallita myös Sonyn RM-LVR1(7 ja RM-LVR2V(8 Live View -kaukosäätimillä(9. Ranteeseen kiinnitettävät kaukosäätimet mahdollistavat kuvien tarkistamisen ja valitsemisen jopa viidestä kamerasta yhtä aikaa. Ominaisuus on erityisen hyvä kuvaajille, jotka harrastavat monikamerakuvausta.

Uusi värejä DSC-QX10:lle

Linssikamera QX10 saa kaksi uutta trendikästä värivaihtoehtoa, jotka sopivat hyvin yhteen tämän päivän älypuhelinten kanssa. Mustan ja valkoisen lisäksi se on nyt saatavilla myös kirkkaana pinkkinä ja kuparinruskeana. 

Vapaan kuvakulman varustepaketti ADP-FSK1

Vapaan kuvakulman varustepaketti ADP-FSK1 (valinnainen lisävaruste) laajentaa Sonyn linssikameroiden kuvausvaihtoehtoja entisestään. Tämä varustepaketti tulee vakiovarusteena ILCE-QX1-kameran kanssa ja sen saa valinnaisena lisävarusteena kaikkiin muihin QX-malleihin. Tarvikepaketti sisältää kallistuspidikkeen ja kahvan, jotka mahdollistavat kuvauksen matalasta tai korkeasta kuvakulmasta sekä helpottavat omakuvan ottamista mistä kuvakulmasta tahansa.

QX1- ja QX30-linssikamerat sekä QX10:n uudet värivaihtoehdot ovat ennakkotilattavissa osoitteesta www.sony.co.uk. Laitteet tulevat myyntiin Suomessa lokakuussa 2014.

QX-linssikameroiden suositushinnat:

  • DSC-QX10: noin 230 euroa
  • DSC-QX100: noin 470 euroa
  • DSC-QX30: noin 310 euroa
  • ILCE-QX1: noin 310 euroa

Painokelpoisia kuvia linssikameroista on saatavilla osoitteesta https://www.sonynordicimages.net/cyber-shot-qx-series

Tärkeimmät tekniset tiedot (englanniksi) oheisesta pdf-liitetiedostista.

---

1) Vaatii LA-EA4-adaptorin A-tyypin objektiiveille.

2) DSC-QX100, DSC-QX10.

3) Varmista Xperia-älypuhelimen yhteensopivuuden osoitteessa www.sony.co.uk.

4) Sijaintitieto ei tallennu kameraan tallennettuihin kuviin.

5) Vastaa 35 mm (kuvasuhde 4:3).

6) Kamerassa on oltava muistikortti videokuvaus-, jatkuva kuvas- ja eräitä muita kuvaustoimintoja käytettäessä.

7) Ohjelmistoversio 2.0 tai uudempi.

8) Osana HDR-AZ1VR, HDR-AZ1VB ja HDR-AZ1VW-tuotepaketteja.

9) Nämä lisätarvikkeet ovat valinnaiset.

Sony on yksi maailman johtavista sekä kuluttajille että ammattilaisille suunnattujen audio-, video-, viestintä- ja tietotekniikkatuotteiden innovoijista. Sony on tunnettu sen audiovisuaalisista tuotteista kuten 4K Ultra HD ja Full HD LED BRAVIA™ -televisioista, Cyber-shot™-digitaalikameroista, Handycam®-videokameroista, “α”-mallin (lausutaan Alpha) digitaalisista SLR-kameroista, Sony-tableteista ja Walkman®-MP3-soittimista sekä VAIO™-tietokoneista ja ammattilaisten broadcast-tuotantolaitteista.

Lisätietoja Sony Europesta osoitteessa: www.sony-europe.com. Lisätietoja Sony Corporationista osoitteessa: www.sony.net.

Sony, WALKMAN, VAIO, Cyber-shot, Handycam, α, Exmor, BRAVIA and XDCAM ovat Sony Corporationin rekisteröityjä tavaramerkkejä. Kaikki muut tavaramerkit ovat niiden yritysten omistamia joille kyseiset tavaramerkit ovat rekisteröity.

Liitetiedostot

PDF-tiedosto