Seuraa Sony Finland.

​Sony lanseeraa uusia OLED-televisiomalleja, joissa ensiluokkainen kuvanlaatu ja laadukkaat ääniominaisuudet

Lehdistötiedote   •   Tammi 06, 2020 23:59 EET

48 tuuman 4K OLED on TV-malliston uutuus, ja Sonyn huipputekniikat on tuotu moniin malleihin

Sony Europe julkisti tänään laajan valikoiman uusia TV-malleja, mukaan lukien uuden A9 (48-tuumaisen) 4K OLED -mallin. Uusi TV-mallisto sisältää parhaat tekniset innovaatiot, jotta viihdekokemus olisi mahdollisimman todenmukainen. Uuden TV-valikoiman myötä Sony tarjoaa markkinoiden immersiivisimmän katselukokemuksen, alan laadukkaimman kuvan ja äänen sekä erinomaiset käyttöominaisuudet yhdistettynä laajaan näyttökokoon.

Sonyn premium-tason X1™ Ultimate -kuvaprosessorin ansiosta uutuusmalleissa on selkeä ja tarkka kuvanlaatu ja katselukokemus on realistinen. Ensiluokkainen ääni on niin ikään keskeistä ja uutuusmalleissa on Sound-from-Picture Reality™ -ominaisuus, joka välittää äänen siten, että se vaikuttaa tulevan suoraan ruudulta.

Kaikissa uusissa malleissa on jo tuttu Netflix Calibrated Mode, minkä ansiosta Netflix-sisällöt toistuvat täysin tarkoitetulla laadulla. Valikoiduissa malleissa on lisäksi IMAX Enhanced™ -ominaisuus immersiivisen viihdekokemuksen saavuttamiseksi myös kotioloissa.

Sonyn uudet televisiot esittelevät myös Ambient Optimization -tekniikan, joka optimoi kuvan ja äänen laadun missä tahansa ympäristössä. Se mukauttaa kuvan kirkkauden automaattisesti huoneen ympäristön valoon, lisäten kirkkautta valoisissa tiloissa ja vähentäen pimeissä täydellisen kuvan valoisuustasapainon saavuttamiseksi. Tekniikka tunnistaa jopa huoneessa olevat esineet, kuten verhot ja huonekalut, jotka voivat imeä itseensä ääntä tai heijastaa sitä. Niinpä se hienosäätää akustiikkaa mahdollisimman todenmukaisen äänen aikaansaamiseksi.

Ambient Optimization -tekniikan lisäksi uusissa TV-malleissa on Immersive Edge -muotoilu eli hyvin huomaamaton minimalistinen jalusta on ruudun reunalla. Täten katselukokemus ei häiriinny juuri lainkaan.

Sonyn uuden OLED TV-malliston kärkiominaisuudet:

 • X-Motion Clarity: Suuren suosion saanut Sonyn X-Motion Clarity -teknologia nyt myös OLED-televisioissa. Se näyttää esimerkiksi nopeatempoiset urheilutapahtumat ruudulla selkeämmin ja sujuvammin kuin koskaan aikaisemmin.
 • Hands-Free -toiminnot[1]: Sonyn TV-mallit tukevat Google Assistant[2] -tekniikkaa älykkään katselukokemuksen takaamiseksi. Puhumalla tv-ruudulle voi etsiä ja katsoa suosikkielokuvia, hakea urheilutuloksia ja säätiedotteita sekä hallita tv:n ominaisuuksia.
 • Android™ TV: Uusi mallisto käyttää Android™ TV, joka tarjoaa helpon pääsyn sisältöön, palveluihin ja laitteisiin laajan alustansa kautta. Myös Sonyn alkuperäisiä käyttöliittymävalikoita ja ääniohjauksia on parannettu parempaan päivittäiseen käyttöön sopivaksi. Laajennetut ääniohjaustoiminnot sisäänrakennetun mikrofonin avulla antavat käyttäjille mahdollisuuden nauttia tv-ohjelmista, sovelluksista ja liitetyistä laitteista hands-free1 toiminnolla.
 • Helppo yhdistää muihin laitteisiin: Google Home[3] - ja Amazon Alexa[4] -yhteensopivuuden ansiosta televisiota voi ohjeistaa äänellä ja pyytää esimerkiksi näyttämään videoita YouTubesta tai vaihtaa kanavaa tai äänenvoimakkuutta Amazon Alexa -yhteensopivilla laitteilla. Apple HomeKit- ja Airplay 2 -tuki integroi saumattomasti iPhone- ja Siri-laitteet Sony-televisioon ja mahdollistaa esimerkiksi suoratoiston ja kodin laitteiden ohjaamisen

  [5]

  Uudet Sony-televisiot ja niiden ominaisuudet

A8 (65” ja 55”) 4K OLED TV

 • Picture Processor X1™ Ultimate tarjoaa parhaan mahdollisen
 • 4K HDR -kokemuksen seuraavilla tekniikoilla: Object-based Super Resolution, Object-based HDR remaster, Super Bit Mapping™ 4K HDR sekä Dual database -prosessointi.
 • Pixel Contrast Boosterin avulla kahdeksan miljoonaa itsevalaisupikseliä ja Sonyn alkuperäinen OLED parantavat visuaalista kokemusta tuoden esille aiempaa syvemmänkin mustan, aidot värit ja laajan katselukulman.
 • Suuren suosion saanut Sonyn X-Motion Clarity -teknologia nyt myös OLED-televisioissa. Se näyttää esimerkiksi nopeatempoiset urheilutapahtumat ruudulla selkeämmin ja sujuvammin kuin koskaan aikaisemmin.
 • Kaksi bassokaiutinta parantavat ja lisäävät Acoustic Surface Audio™ -äänenlaatua.
 • Dolby Vision- ja Dolby Atmos -yhteensopivuus.
 • Uusi Ambient Optimization -ominaisuus optimoi kuvan ja äänen laadun missä tahansa ympäristössä. Se säätää kuvan kirkkauden automaattisesti huoneen valoon, lisäten kirkkautta valoisissa huoneissa ja vähentäen pimeissä täydellisen tasapainon saavuttamiseksi.
 • Helppo yhdistää monenlaisten laitteiden, kuten Apple AirPlay 2:n, HomeKitin ja Amazon Alexan, sekä älykaiuttimien kanssa.
 • Android™ TV ansiosta monet palvelut ja laitteet ovat nopeasti käyttöön otettavissa.

A9 (48”) 4K OLED TV

 • Äskettäin lisätty 48-tuumainen televisio kohtaa kuluttajien toiveen pienemmästä korkealuokkaisesta OLED-televisiosta.
 • Pieni ja keskelle sijoitettu alumiinijalusta tarjoaa joustavuutta pienempiin tiloihin.
 • Tarjoaa luokkansa parhaan kuvanlaadun pienemmässä koossa.
 • Sisältää Sonyn korkealuokkaisen OLED-television ominaisuudet, kuten Picture Processor X1™ Ultimate, Pixel Contrast Booster ja Acoustic Surface Audio™.
 • Suuren suosion saanut Sonyn X-Motion Clarity -teknologia nyt myös OLED-televisioissa. Se näyttää esimerkiksi nopeatempoiset urheilutapahtumat ruudulla selkeämmin ja sujuvammin kuin koskaan aikaisemmin.
 • Uusi Ambient Optimization -ominaisuus optimoi kuvan ja äänen laadun missä tahansa ympäristössä. Se säätää kuvan kirkkauden automaattisesti huoneen valoon, lisäten kirkkautta valoisissa huoneissa ja vähentäen pimeissä täydellisen tasapainon saavuttamiseksi.
 • Dolby Vision- ja Dolby Atmos -yhteensopivuus.
 • Helppo yhdistää monenlaisten laitteiden, kuten Apple AirPlay 2:n, HomeKitin ja Amazon Alexan, sekä älykaiuttimien kanssa.
 • Android™ TV ansiosta monet palvelut ja laitteet ovat nopeasti käyttöön otettavissa.

[1] Saatavilla ZH8, XH95 55-tuumaisissa ja suuremmissa.

[2] Ominaisuuksien ja yhteensopivien laitteiden saatavuus vaihtelee maittain.

[3] Google Home (myydään erikseen) on yhteensopiva Android TV:n sisältävien Sonyn televisioiden kanssa. Vaatii yhteensopivien laitteiden yhdistämistä samaan langattomaan verkkoon. Lataa Google Home -sovellus iPhone App Storesta tai Google Playstä. Kolmannen osapuolen sovellus voi vaatia myös muita toimenpiteitä. Käyttäjän on linkitettävä yhteensopivat laitteet toiminnan ohjaamiseksi. Kun lataus on valmis, Google Home -ominaisuus voidaan kytkeä Sony-laitteeseen ääniohjaustoiminnon käyttämiseksi.

[4] Amazon Alexa -yhteensopivat laitteet (myydään erikseen), jotka ovat yhteensopivia Android TV:tä tukevien Sony-televisioiden kanssa. Amazon-tili vaaditaan. Tilauksia saatetaan tarvita tietyn sisällön käyttämiseksi. Yhteensopivat laitteet vaativat internet-yhteyden. Amazon, Echo, Alexa ja kaikki niihin liittyvät logot ovat Amazon.com Inc:n tai sen tytäryhtiöiden tavaramerkkejä.

[5] Apple® AirPlay® 2 ja HomeKit™ -ominaisuudet ovat saatavilla FY19 malleista ZF9, AF9, Z9G, AG9, XG95 ja XG85 (85”, 75”, 65” ja 55”) ja FY20 malleista ZH8, A9S, AH8, XH95, XH90. AirPlay 2 ja HomeKit -ominaisuudet vaativat iOS-laitteen päivityksen iOS 12.3 tai uudemmantai Mac macOS 10.14.5. Apple, AirPlay, HomeKit, iPhone, iPad, Mac, ja macOS ovat Apple Inc. tavaramerkkejä, rekisteröity Yhdysvaltoihinja muihin maihin. Ohjelmistopäivitys vaatii nettiyhteyden.

Tietoja Sony Corporationista

Sony Corporation on luova viihdealan yritys, joka perustaa liiketoimintansa vankkaan teknologiaosaamiseen. Peli- ja verkkopalveluista musiikkiin, valokuvaukseen, elektroniikkaan ja rahoituspalveluihin – Sonyn tarkoituksena on tuoda maailmaan tunnetta luovuuden ja teknologian kautta. Lisätietoja osoitteessa http://www.sony.net/