Seuraa Sony Finland.

Sony on seitsenkertainen EISA-voittaja vuonna 2018

Lehdistötiedote   •   Elo 15, 2018 02:00 EEST

Seitsemän Sony-tuotetta palkittiin vuoden 2018 EISA(European Imaging and Sound Association) -raadissa. EISA on Euroopan suurin toimituksellinen multimediaorgaanisaatio.

Vuoden kamera 2018–2019: α7 III

Sonyn kennoinnovaatio on tämän kameran ehdoton valttikortti. Kamerassa on 24,2 MPI taustavalaistu Exmor R® CMOS -kuvakenno. Kennossa on suurempi herkkyysaste, suurenmoinen resoluutio ja vaikuttava 15 aukon dynamiikka matalilla herkkyyksillä. Lisäksi α7 III-kamerassa on useita huippuominaisuuksia, kuten 93 % automaattitarkennusalueen kattavuus, nopea 10 valotuksenIII -kuvataajuus AF/AE–seurannalla, sekä mekaanisella sulkimella että äänettömällä kuvauksella, monipuoliset 4K-video-ominaisuudet ja paljon muuta. Sony on luonut uuden työkalun monipuoliseen käyttöön harrastajasta ammattilaiseen.

– Peilitön järjestelmäkamera suurilla ominaisuuksilla ja erinomaisella hinta-laatusuhteella, Timo Ripatti Kamera-lehdestä kommentoi valintaa.

Vuoden peilitön ammattilaiskamera 2018–2019: α7R III

Sonyn α7R III -kamerassa yhdistyvät korkean resoluution 42.4 megapikselinI taustavalaistu Exmor R CMOS -kuvakenno vaikuttavalla kuvausnopeudella, jopa 10 fpsv kuvataajuudella täydellä AF/AE-seurannalla. Kamerassa on myös hieno kuvanlaatu sekä 4Kvi-video, laaja 15 aukon dynaaminen alue, korkea herkkyys melkein täyden aukonVII parannetulla kohinan vaimennuksella ja paljon muuta. Edellä mainitut ominaisuudet kevyessä ja kompaktissa rungossa tekevät kamerasta hyvin monipuolisen työkalun valokuvaajille, videokuvaajille, multimediaihmisille ja muille ammattilaisille, kenelle luotettavuus, joustavuus ja monipuolisuus ovat avainominaisuuksia.

– Monipuolinen ammattilaisen työkalu, jonka resoluutio yhdessä laajan dynamiikan ja kennon lisäominaisuuksien kanssa jättää monet kilpailijat varjoonsa, Timo Ripatti kertoo.

Vuoden 2018–2019 superzoomkamera: RX10IV

RX10 IV -kamerassa on maailman nopeinviii 0.03 sekunnin automaattitarkennusaika ja se kykenee 24 fps kuvataajuuden jatkuvaan kuvaukseenx täydellä AF/AE-seurannalla. Lisäksi kamerassa on 315 vaihetarkennuspistettä, mikä vetää vertoja ammattitasoisille järjestelmäkameroille. RX10 IV on varustettu poikkeuksellisen monipuolisella ZEISS® Vario-Sonnar T* 24-600mm[i] F2.4-F4 -objektiivilla. Sonyn RX10 IV -kamera on lähes lyömätön kaikki ominaisuudet yhdessä paketissa tarjoava joka paikan kamera sekä ammatti- että harrastajakäyttöön.

– Suuren kuvataajuuden ja nopean automaattitarkennuksen lisäksi kamerassa on 4K-tallennus koko kuva-alan leveydeltä, Ripatti arvioi valintaperusteita.

Vuoden 2018–2019 peilitön laajakulmazoomobjektiivi: FE 16–35 mm F2.8 GM

Sonyn FE 16–35 mm F2.8 GM laajakulmazoomissa on hyödynnetty useita Sonyn parhaita objektiiviteknologioita. Objektiivi on ensimmäinen laajakulmainen G MasterTM -malli. Näin ollen se on ihanteellinen objektiivi hyvin monenlaisissa kuvaustilanteissa, kuten maisemakuvauksessa, arkkitehtuurikuvauksessa, lähikuvissa, urheilukuvauksessa sekä toimintakuvauksessa. Objektiivi on lisäksi poikkeuksellisen kevyt ja pienikokoinen tehden siitä helposti mukana kulkevan ja käytettävyydeltään erinomaisen. Objektiivissa on erinomainen nurkasta nurkkaan ulottuva terävyys, ja optinen muotoilu käsittää viisi asfääristä elementtiä, joista kaksi on Sonyn alkuperäistä XA (extremely aspherical) -elementtiä, jotka vähentävät toistovirheitä ja tuottavat parhaan resoluution koko aukko- ja zoomalueella.

– Objektiivissa on vaikuttava terävyys ja kontrasti, ja toistovirheet on korjattu minimiinsä, Timo Ripatti kertoo.

Vuoden 2018–2019 peilitön telezoomobjektiivi: FE 100-400mm F4.5–5.6 GM OSS

FE 100-400mm F4.5–5.6 GM OSS Super Telephoto Zoom -objektiivi on resoluutioltaan G Master -sarjalle tyypillisesti korkeatasoinen. Objektiivissa on myös huippunopea ja tarkka automaattitarkennus. Lisäksi se on kevyt ja helposti mukana kulkeva sekä varustettu monilla ammattitoiminnoilla. Toiminnot ovat myös muokattavissa. Objektiivi on suorituskykyinen työkalu erityisesti urheilu- ja luontokuvaajille.

– Pitkäpolttovälisen telezoomin resoluutio on huippuluokkaa kaikilla polttoväleillä, täydelläkin aukolla, eikä kuvanvakaajakaan tuota pettymystä. Objektiivi tukee monipuolisesti a7 III -sarjan kameroiden parannettua tarkennusjärjestelmää, Ripatti kehuu.

Vuoden 2018–2019 UHD Blu-Ray-soitin: Sony UBP-X700

UBP-X700-blu-ray-soitin käsittää kaikki ominaisuudet, mitä tarvitaan 4K HDR -sisällöstä nauttimiseen. Vanhoja helmiäkään tarvitse unohtaa, sillä soitin toistaa myös DVD-levyt, tavalliset blu-ray-levyt ja jopa SACD-sisällön. Lisäksi soitin yhdistyy langattomasti ja sen kautta voi katsella myös online-video- ja audio-sisältöä. Soittimella voi siis katsoa esimerkiksi Netflix- ja YouTube-sisältöä ja siinä on myös korkean resoluution DLNA-toisto. Tarvittaessa soittimen toisen HDMI-ulostulo voi kanavoida pelkästään audiosignaalille, jolloin pääulostulo vie ainoastaan videosignaalia (mukaan lukien HDR10- ja Dolby Vision -muodot) suoraan televisioon.

Jokainen 4K-televisio tarvitsisi Ultra HD Blu-ray -soittimen korkealaatuisen videosisällön lähteeksi. UBP-X700-soittimen kuluttajaystävällinen hinnoittelu tekee siitä hinta-laatusuhteeltaan loistavan.

Vuoden 2018–2019 premium-projektori: VPL-VW760ES

VPL-VW760ES-projektori on Sonyn premium-tason natiivia 4K(4096 x 2160) HDR -sisältöä toistava 2000 luumenin laserprojektori, joka on kompaktiudessaan omaa luokkaansa. Koska projektori käyttää valonlähteenään laseria, se antaa 20 000 tuntia käyttöaikaa ilman huoltotarvetta. Lisäksi valon laatu on tasaista koko valonlähteen elinkaaren ajan. Projektori käyttää dynaamista laserin ohjausta hyödyntäen Sonyn ainutlaatuisia algoritmeja, jotka luovat poikkeuksellisen dynaamisen kontrastin joka kohtaukseen reaaliajassa. Kirkkaat kohtaukset näyttävät eläväisemmiltä ja pimeissä kohtauksissa on enemmän syvyyttä, mikä on ihanteellista HDR-sisältöä ajatellen. Projektori käyttää parasta 4K-prosessointia ja uusimman sukupolven Reality Creation skaalaa ylös HD-sisällön 4K-tasoiseksi kohinaa lisäämättä. Lisäksi 4K Motionflow -interpolointiteknologia tuottaa sumentumattoman kirkkaan kuvan nopeisiin toimintakohtauksiin ja urheilutapahtumiin. VPL-VW760ES-projektori tuottaa hyvin todenmukaisen kuvanlaadun sisällöstä riippumatta käsittäen 4K HDR-sisälllön, TV-sarjat ja videopelit.

Lisää tuotetietoja on saatavilla tuotesivuilta:

https://www.sony.fi/electronics/jarjestelmakamerat/ilce-7m3-body-kit

https://www.sony.fi/electronics/jarjestelmakamerat/ilce-7rm3

https://www.sony.fi/electronics/cyber-shot-kompaktikamerat/dsc-rx10m4

https://www.sony.fi/electronics/kameran-objektiivit/sel1635gm

https://www.sony.fi/electronics/kameran-objektiivit/sel100400gm

https://www.sony.fi/electronics/blu-ray-disc-soittimet/ubp-x700

https://pro.sony/en_GB/products/4k-sxrd-projectors/vpl-vw760es

http://lehdistohuone.sony.fi/

i Arvio, tehokkaat

ii Sonyn testiolosuhteet tavallisille valokuville

iii jatkuvalla Hi+ -asetuksella. Suurin fps-kuvataajuus riippuu kameran asetuksista.

iv Nopeasti liikkuvissa kohteissa voi esiintyä vähäistä vääristymää

v Jopa 10 fps kuvataajuus jatkuvalla Hi+ -asetuksella ja jopa 8 fps kuvataajuus jatkuvalla Hi-asetuksella. Suurin fps-kuvataajuus riippuu kameran asetuksista.

vi XAVC S -muodon® -videotallennukseen vaaditaan luokan 10 tai korkeampi SDHC/SDXC -muistikortti. UHS-nopeuksinen luokan 3, tai nopeampi, muistikortti tarvitaan 100 Mbps -tallennuksen.

vii Verrattuna α7R II -järjestelmäkameraan Sony-testien perusteella.

viii 1.0 -tyypin kennoilla varustetuissa kiinteäobjektiisivisissa kameroissa. Tilanne syyskuussa 2017 julkaistun lehdistötiedotteen mukaisesti perustuen Sonyn omaan tutkimukseen.

ix CIPA-standardi, sisäinen mittaus, f=8.8 mm (laaja pää), EV6.8, tarkennustila: AF-A, AF-alue: keskellä.

x Jatkuvan kuvauksen Hi-tilalla

xi vastaava kuin 35 mm

Lisätietoja:

Sofie Bay, PR Coordinator, Sony Nordic, sofie.bay@sony.com / + 45 28 92 89 40

Tai (myös tuotenäytepyynnöt):
Jukka-Pekka Hares, Viestintätoimisto Manifesto, sony@manifesto.fi/ +358 50 371 5364

Sony on johtava sekä kuluttajille että ammattilaisille suunnattujen audio-, video-, valokuvaus-, peli- ja viestintä-, key device- ja tietotekniikkatuotteiden valmistaja. Sony on music-, pictures-, interactive entertainment- ja online-liiketoiminnoillaan maailman johtava elektroniikka- ja viihdeyritys. Sonyn yhteenlaskettu myynti edellisenä, 31.3.2018 päättyneenä tilivuonna oli noin 77 miljardia Yhdysvaltain dollaria. Lisätietoja, Sony Global -verkkosivut: www.sony.net