Seuraa Sony Finland.

Sony säväyttää jälleen upeilla uutuustuotteilla vuoden 2017 IFA-messuilla

Lehdistötiedote   •   Elo 31, 2017 14:15 EEST

WI-1000X

Sonylta on luvassa jälleen tuotejulkistuksia Berliinissä pidettävillä IFA-messuilla. Messut käynnistävä lehdistöpäivän tiedotustilaisuus pidetään torstaina 31.8. kello 14:00 Suomen aikaa. Tilaisuutta voi seurata verkossa suoratoistolähetyksenä osoitteesta http://www.sony.fi/electronics/ifa-2017-uutiset-ja-live-suoratoisto. Tiedotteita ja tarkempia tietoja uutuustuotteista on luettavissa uutishuoneesta: http://lehdistohuone.sony.fi

Yhteenveto messuilla esiteltävistä tuotteista:


Äänentoisto, TV/Smart Home

Sony julkaisee uudet korkean resoluution vastamelukuulokemallit, jotka ovat jatkoa vuoden 2016 IFA-messuilla julkistetuille kiitellyille MDR-1000X-vastamelukuulokkeille. Uutuudet käsittävät kolme mallia: sangallinen WH-1000XM2, niskan takaa kulkeva WI-1000X ja kokonaan langaton WF-1000X. Jokainen edellä mainittu Bluetooth®-kuulokemalli on varustettu alan johtavalla1 vastamelutoiminnolla. Kuulokkeissa on myös ensimmäisenä maailmassa2 Adaptive Sound Control -toiminto, joka tunnistaa kuulokkeiden käyttäjän aktiviteetit ja kytkee vastamelutoiminnon päälle tai pois päältä tarpeen mukaan. Kaikki kolme mallia mahdollistavat kuulokkeiden käyttämisen mukavasti ilman, että niitä tarvitsee ottaa koko ajan pois päästä äänenvoimakkuutta säätääkseen. Kuulokkeiden kanssa voi rauhassa uppoutua täysin ensiluokkaiseen kuunteluelämykseen. Edellä mainittujen lisäksi Sony julkistaa myös uudet h.ear-kuulokemallit, jotka tulevat uusissa upeissa värisävyissä. Värit sointuvat täydellisesti myös uusien Xperia™-älypuhelimien ja Walkman®-mallien kanssa.

Sony julkaisee myös uuden 77-tuumaisen mallin 4K OLED BRAVIA A1 -televisiomallistoon. Televisio tarjoaa uraauurtavan katselukokemuksen Sonyn ainutlaatuisen X1™ Extreme 4K HDR -prosessorin ansiosta. Lisäksi televisiot on varustettu Acoustic Surface™ -tekniikalla, joka toistaa äänet suoraan television ruudun kautta väräyttelemällä koko näyttöä.

Osastollaan Sony esittelee koko 4K HDR -maailmaa X1 Extreme -prosessorilla varustettujen 4K LCD BRAVIA XE94/XE93 -mallien, PlayStation®4 Pro (PS4®Pro) -konsolin sekä muiden 4K HDR -tuotteidensa kautta. Messuvieraiden on mahdollista kokea todentuntuinen ja vaikuttava 4K HDR -kuva ja -ääni sekä viimeisin Dolby Atmos® -äänenlaatu Sonyn UBP-X800 Blu-ray™ -soittimella ja HT-ST5000 Soundbarilla.

Messuilla esitellään myös LF-S50G, Sonyn ensimmäinen sisäänrakennetulla Google Assistant -ominaisuudella varustettu langaton kaiutin. Kaiutin tulee markkinoille toistaiseksi Yhdysvalloissa, Isossa-Britanniassa, Saksassa ja Ranskassa. Kaiuttimella voi nauttia Hi-Fi-tason musiikista ja 360-asteen äänestä kaikkialla huoneessa. Gesture Control -toiminnon avulla voi säätää kaiuttimen äänenvoimakkuutta ja siirtyä seuraavaan kappaleeseen yksinkertaisesti heilauttamalla kättä kaiuttimen lähellä lainkaan koskettamatta kaiutinta. Kaiuttimella on JIS-mukainen IPX33-luokitus, joka tarkoittaa, että kaiutin on roiskesuojattu ja näin ollen sitä voi käyttää huoletta esimerkiksi keittiössä. Myös BRAVIA-mallistoon4 on tulossa vuoden loppuun5 mennessä päivitys, jonka myötä niihin tulee sisäänrakennettu Google Assistant -toiminto. LF-S50G- ja BRAVIA-laitteilla voi Assistant-toiminnon kautta käynnistää videon- tai musiikintoiston puhekomennoilla, seurata viimeisimpiä uutisia, hallita äänentoistolaitteita, valoja ja muita Wi-Fi-yhteydellä kytkettyjä Assistant-yhteensopivia IoT-laitteita6.

Sony esittelee osastollaan älykotia, jonka keskiössä ovat Sonyn toisiinsa yhdistetyt äänentoisto- ja videotuotteet. Lisäksi osastolla esitellään eri tapoja käyttää LF-S50G-kaiutinta, BRAVIA-televisioita ja muita Sony-tuotteita muiden valmistajien yhteensopivien tuotteiden kanssa. Osastolla esitellään esimerkiksi musiikin multi-room-toistoa samaan aikaan olohuoneessa ja keittiössä sekä reseptin ja ravintolan hakua ja näyttöä BRAVIA-televisiosta.

1 Tilanne 31.8.2017 perustuen Sony Corporationin selvitykseen, jossa mittauksissa on käytetty JEITA-yhteensopivaa ohjeistusta. Koskee sangallisten, niskan takaa kulkevien ja täysin langattomien vastamelukuulokkeiden markkinoita.

2 Tilanne 31.8.2017 perustuen Sony Corporationin selvitykseen

3 IPX3-luokituksen mukaan laite kestää vesisuihkun 60-asteen kulmaan asti pystysuorasta lähtien.

4 Vuosien 2016 (osittain) ja 2017 Android TVTM BRAVIA -mallit.

5 Päivityksen odotetaan saapuvan vuoden 2017 puolella.

6 Laitteet, jotka pystyvät hallitsemaan sisäänrakennettuja Chromecast-kaiuttimia, kotiteatterijärjestelmiä ja integroituja monikanavaisia vahvistimia.

Xperia™-älypuhelimet

Sony Mobile Communications julkistaa kolme uutta älypuhelinmallia: lippulaivamallit Xperia XZ1 ja Xperia XZ1 Compact sekä parempaan keskihintaluokkaan kuuluvan Xperia XA1 Plus -älypuhelimen. Mallit tulevat myyntiin syksyllä 20177.

Xperia XZ1 -älypuhelimessa on kaikki premium-tason ominaisuudet, kuten viimeisin Motion Eye™ -kamerajärjestelmä, HDR 5.2’’ Full HD -näyttö ja Hi-Res Audio -ominaisuus.

Uraauurtavana ominaisuutena lippulaivamalleissa on 3D Creator, joka on Sony Mobilen oma innovaatio kolmiulotteisten asioiden nopeaan ja helppoon skannaukseen. 3D Creator -sovellus tarjoaa monia hauskoja käyttötapoja, kuten mahdollisuuden luoda oma avatar käyttöön kameran lisätyn todellisuuden AR-ominaisuuksien kanssa, asettaa live-taustakuva, 3D-tarrojen jakomahdollisuuden sosiaalisessa mediassa tai tulostaa teos 3D-tulostimella oikeaksi esineeksi.

Xperia XZ1 Compact -älypuhelimessa on kaikki premium- tason ominaisuudet kätevän pienessä kokonaisuudessa. Mallissa on 4,6-tuuman näyttö ja huippuominaisuudet, kuten Motion Eye -kamera, Hi Res Audio, 3D Creator sekä lisäksi uusi huippulaajakulmakamera edessä, jonka kuvakenttä kattaa jopa 120-astetta.

Molemmissa Xperia XZ1- ja Xperia XZ1 Compact -lippulaivamalleissa on voimanlähteenä uusin Qualcomm Snapdragon 835 Mobile Platforms -prosessori, joka antaa täyden tehon nopeista internetyhteyksistä8 sekä nopean ja tehokkaan suorituskyvyn.

Uudessa Xperia XA 1 Plus -mallissa on ensiluokkainen 23 megapikselin takakamera, 5,5-tuumainen Full HD -näyttö sekä vaikuttava äänentoistokyky. Lisäksi 3430 mAh -akku kestää hyvin koko päivän.

7 Saatavuus vaihtelee maittain tai alueittain

8 Xperia XZ1 antaa jopa 1 Gbps perustuen Gigabit Class LTE Cat16 -luokkaan, XZ1 Compact antaa jopa 800Mbps perustuen Cat15-luokkaan. Riippuu saatavuudesta ja yhteensopivista verkoista.

4K-kotiteatteriprojektorit

Sony laajentaa 4K HDR -yhteensopivien kotiteatteriprojektoriensa mallistoa kolmella uudella mallilla, jotka ovat varustettu ainutlaatuisilla alkuperäisillä 4K SXRD -paneeleilla9. Kompaktisti muotoillussa10 VPL-VW760ES-projektorissa on sisäänrakennettu laservalonlähde, ja laite heijastaa HI-FI-tasoista suuren kontrastin kuvaa, joka mahdollistaa sävähdyttävästä 4K HDR -laadusta nauttimisen jopa kirkkaimmissa ja pimeimmissä kohtauksissa.

Messuilla julkaistaan myös VPL-VW360ES-projektori, jossa on kuvanlaadun säätämisen mahdollistava toiminto, jotta laadun saa säädettyä eri sisältöjen mukaan. Lisäksi esitellään suorituskykyinen VPL-VW260ES-malli, joka toistaa aitoa 4K HDR -kuvaa.

9 Alkuperäinen 4K SXRD -paneelit viittaavat orgaanisiin 8.85 megapikselin (4 096 vaaka X 2160 pysty) paneeleihin

10 VPL VW760ES-projektorin mitat (leveys x korkeus x syvyys) 560 x 223 x 496 mm (ei sisällä ulkonevia osia.)

Seed Acceleration Program

Sony esittelee useita tuotteita ja palveluita, jotka ovat lähtöisin yrityksen Seed Acceleration Program (SAP) -hankkeesta. Näitä ovat esimerkiksi toio™ -lelusovellusalusta ja Nimway-älytoimistoratkaisut, jotka ovat ensimmäiset SAP Europen10 julkaisema tuotteet. Nimway hyödyntää Sonyn ainutlaatuista sisätilojen paikannustekniikkaa. Nimwayn avulla Bluetooth-älypuhelimensa etukäteen rekisteröineet käyttäjät näkevät seuraavan tapaamisen sijainnin menemällä vain kokoushuoneen lattialla olevan näytön vierelle. Lisäksi sovelluksen avulla näkee kokoushuoneiden varaustilanteen ja kollegoiden sijainnin. Tulevaisuudessa tämä tehoa ja tuottavuutta lisäävä palvelu laajenee koko Eurooppaan.

11 SAP Europe tarkoittaa huhtikuussa 2014 perustetun Sonyn työntekijöiden uusien liikeidoiden toteuttamiseksi perustetun Seed Acceleration Programin Eurooppan toimintoja. SAP Europe käynnistettiin huhtikuussa 2016 ja sen pääkonttori on Lundissa Ruotsissa. Elokuun 2017 loppuun mennessä on toteutettu kaksi auditointia.

Peli- ja verkkopalvelut

PlayStation®VR (PS VR) on virtuaalitodellisuusjärjestelmä, joka vie PlayStation®4 -konsolin käyttäjän entistä syvemmälle pelimaailmaan. Sonyn messuosastolla pääsee kokeilemaan VR-sisältöä esimerkiksi Farpoint-pelissä, jossa pelaaja käyttää aseenkaltaista PS VR Aim Controller -ohjainta maapallon ulkopuolisessa maailmassa taistelussa vihamielistä vihollista vastaan tavoitteena löytää takaisin kotiin.

* Kaikki mainitut tuotenimet ovat joko Sony Corportationin tai kunkin merkin omistajien tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä.

* Google, Google Assistant, Android TV, Chromecast built-in ja muut vastaavat merkit ja logot ovat Google, Incin tavaramerkkejä.

Uutuus RX-sarjaan: RX0 (Englanniksi)

The RX0 is a new digital camera that continues to feature the high-quality imaging capabilities that Sony has achieved overyears with the RX series, while also boasting a robust1,2,3 and waterproof3,4 design -- all in an ultra-compact body. This enables users to capture high-quality photos and videos in any shooting conditions including the rain, underwater, in sandy or dusty environments or in a scene where impact force is applied to a camera body. It also has the super slow motion recording capability5 to capture and replay fleeting moments of action in an impressive way.

The RX0 opens up entirely new imaging possibilities, and inspires an unprecedented scope of expression from all who take it in hand.

In addition to using it as a single camera, multiple units can be combined to allow for multi-angle shooting. Multiple-unit solutions, that stimulate creators’ imaginations, can be realised using wireless connectivity6 for a high degree of freedom, or wired connectivity7 for even greater reliability.

The RX0 features 1.0-type stacked 15.3 MP (approximate effective megapixels) Exmor RSTM CMOS image sensor, and a ZEISS® Tessar T* 24mm F4 fixed wide-angle lens, enabling high resolution images to be captured. It is waterproof in depths of up to 10 metres3,4, shockproof for heights up to 2.0 metres1,3, and can withstand a 200kgf/2000N load2, 3.

Sony is also showcasing its other latest digital imaging products at the venue, including the α9, α6500, RX10 III, RX100 V, the G MasterTM brand FE 100mm F2.8 STF GM OSS mid-telephoto prime lens and FE 70-200mm F2.8 GM OSS telephoto zoom lens, each of which were honored at Europe’s renowned EISA Awards 2017-2018.

*1 Capable of withstanding a fall of 2.0 metres from MIL-STD-810G C1 Method 516.7-Shock compliant 5 cm plywood (based on Sony tests).

*2 Capable of withstanding a load of 200kgf /2000N (based on Sony tests).

*3 It is not guaranteed that the product will not experience breakage or damage or remain waterproof in all situations.

*4 Compliant with JIS/IEC protection levels (based on Sony tests). Shooting in depths of up to 10 metres is possible for up to 60 minutes

(JIS: Japan Industrial Standards; IEC: International Electrotechnical Commission).

*5 Up to 1000fps super slow motion can be recorded. Image quality approaches Full HD quality at 250fps in Quality Priority mode. Sound cannot be recorded when shooting slow motion and setting conditions of focus, zoom, exposure, focus area, frame rate and other settings are fixed when start shooting. Micro SDHC/ Micro SDXC memory card of Class 10 or higher is required.

*6 Maximum of five units can be connected together with “PlayMemories Mobile” application.

Further units can be connected and controlled when an access point is used. Firmware update is necessary to connect multiple units, which is scheduled in January, 2018. Depending on the specifications of an access point, smartphone or tablet to be used as well as the radio wave environment of the installation location, the number of devices that can be connected will vary.

*7 Optional " Camera Control Box" for wired connectivity (Shipment timing is schedule in January, 2018) is currently under development.

The name is subject to change.

Lisätietoja:

Lene Aagaard, PR communications Manager, Sony Nordiclene.aagaard@eu.sony.com / +45 43 55 72 92

Tai (myös tuotenäytepyynnöt):Jukka-Pekka Hares, Viestintätoimisto Manifestosony@manifesto.fi/ +358 50 371 5364

Sony on johtava sekä kuluttajille että ammattilaisille suunnattujen audio-, video-, valokuvaus-, peli- ja viestintä-, key device- ja tietotekniikkatuotteiden valmistaja. Sony on Music-, Pictures-, Computer Entertainment- ja Online-liiketoiminnoillaan maailman johtava elektroniikka- ja viihdeyritys. Sonyn yhteenlaskettu myynti edellisenä, 31.3.2017 päättyneenä tilivuonna oli noin 76 miljardia Yhdysvaltain dollaria. Lisätietoja, Sony Global -verkkosivut: www.sony.net

Liitetiedostot

PDF-tiedosto