Seuraa Sony Finland.

Sony vie uutuustuotteillaan potin IFA-messuilla 2018

Lehdistötiedote   •   Elo 30, 2018 14:15 EEST

Sony julkaisee joukon uutuustuotteita Berliinissä 31.8.2018 käynnistyvillä IFA-messuilla. Edeltävän päivän lehdistötilaisuudessa Sony Corporationin pääjohtaja Keichiro Yoshida kertoi, että Sony aikaa siirtyä yrityksenä lähemmäksi ihmisiä ja parantaa sekä yrityksen luovan puolen että kuluttajien osallistamista tuotekehityksessä. Lisäksi Yoshida sanoi, että Sonyn tavoitteena on todellisuuden taltioinnin lisäksi se, että yrityksen tulee tarjota myös reaaliaikaista lisäarvoa, eli korostaa elämää juuri siinä hetkessä. Sony Mobile Communications -osaston pääjohtaja Mitsuya Kishida puolestaan kertoi Sony Mobilen kulkevan Sonyn 5G-hankkeiden eturintamassa matkapuhelinverkkoteknologiassa tuoden kuluttajat ja tuottavat tahot entistä lähemmäksi toisiaan välittämällä sisällön juuri sellaisena kuin sen tuottajat ovat tarkoittaneet.

Lehdistötilaisuuden suoratoistotallenne on katsottavissa osoitteesta:

https://www.sony.fi/electronics/ifa

Tärkeimmät messuilla esitellyt tuotteet (liitteenä on täydelliset tuotetiedotteet sekä paljon kuvia):

Kodin viihde-elektroniikka ja äänentoisto

Uusissa WH-1000XM3-vastamelukuulokkeissa on markkinoiden johtava vastameluteknologia1, jonka keskiössä on uusi HD Noise Cancelling Processor QN1 -prosessori, joka vaimentaa vastamelun suurin piirtein neljä kertaa edeltäjäänsä tehokkaammin. Uusi komponentti vaimentaa alaäänialueen melua lentokoneessa ja myös sen lisäksi keski- ja ylä-äänialueen melua, kuten katumelua ja ihmisten ääniä. Kuulokkeissa on korkealaatuinen kuulokevahvistin, joka tekee äänestä korkealuokkaisen.

Sony julkaisi myös toiset langattomat kuulokkeet, urheiluun tarkoitetut täysin langattomat WF-SP900-nappikuulokkeet. Veden2- ja pölynkestävillä3 WF-SP900-urheilukuulokkeilla voi nauttia musiikista täysin langattomasti sekä myös ilman älypuhelinta – jopa meressä uidessa.

Sonyn Signature-sarjan tuotteissa äänenlaatu on hiottu huippuunsa ja se edustaa parasta, mitä Sonylla on tarjota. Signature-sarjan tuotteet edustavat Sonyn vuosikymmenien ajan kartuttamaa kokemusta äänentoistosta ja sarjan uudet tuotteet jättävät kaikki edeltäjät taakseen. Signature-sarjaan uusin lisäys on IER-Z1R-nappikuulokkeet, joissa on jopa 100 kHz asti ulottuva taajuusvaste.

Sony julkaisee syksyllä myös Yhdysvaltain ja Aasian4 markkinoilla nappimalliset monitorikuulokkeet, jotka antavat artistille keikan aikana hyvän äänenlaadun, äänieristyksen ja tukevan istuvuuden.

Sony julkaisi messuilla myös uusien BRAVIA® MASTER -sarjan malliensa saatavuuden. Uutuudet tulevat myyntiin syyskuussa. Mallit ovat AF9 4K OLED TV ja ZF9 4K LCD TV, joissa kummassakin on seuraavan sukupolven Picture Processor X1™ Ultimate -kuvaprosessori. Prosessorissa on kaksinkertainen reaaliaikainen prosessointiteho verrattuna aiempiin premium-malleihin.

AF9-sarjan televisiossa on Pixel Contrast Booster -ominaisuus, joka toistaa varmasti kuvan syvimmät mustat sekä korkean valotiheyden. Ainutlaatuinen Acoustic Surface Audio+ -äänentoistoteknologia tekee katseluelämyksestä immersiivisen näytön keskelle sijoitetun toimilaitteen avulla. Lisäksi TV Center Speaker Mode5 -äänitilalla ääni tulee suoraan näytön keskeltä.

Paikan päällä messuilla Sony esittelee myös äänikomennoilla toimivia AV-laitteita, jotka toistavat musiikkia, uutisia ja muuta tietoa. Lisäksi hallitsevat IoT-laitteita, kuten huoneen valaistusta.

Esittelydemossa ovat mukana myös langattomat WH-1000XM3-vastamelukuulokkeet sekä muita tuotteita. Sonyn ääniohjausyhteensopiva mallisto esitellään sekä erilaisissa ulko- että sisäolosuhteissa.

1) Tilanne 30.8.2018 Sony Corporationin tekemän tutkimuksen mukaan. Mittaukset on toteutettu JEITA-yhteensovan ohjeistuksen mukaisesti. Sangallisten vastamelukuulokkeiden markkinoilla.

2) Vedeltä suojattu suulakkeella, joka suojaa kaikkiin suuntiin, joten uimatulppia käytettäessä (IPX5) vahinkoa ei tapahdu. Lisäksi kuulokkeet kestävät veteen upottamisen jopa kahden metrin syvyyteen koreintaan 30 minuutin ajaksi.

3) Kuulokkeet on testattu kestämään pölyä sekoittamalla 8 tuntia testilaitteessa pölyhiukkasten kanssa uimatulppien ollessa kiinnitettyinä.

4) myyntiintulo Euroopassa täsmentyy myöhemmin

5) Tämä ominaisuus edellyttää erikseen hankitun kotiteatterijärjestelmän.

6) Tukee tällä hetkellä englannin, japanin, espanjan, ranskan, italian ja saksan kieliä.

XperiaTM-älypuhelimet

Sony Mobile julkisti IFA 2018 -messuilla Xperia XZ3 -älypuhelimen. Uusi lippulaiva perustuu Sonyn televisio-, kuvankäsittely- ja peliosaamiseen, ja se on ilmeeltään elegantin moderni.

Xperia XZ3 -älypuhelimessa on 6 tuuman QHD+ HDR OLED -näyttö, jossa hyödynnetään Sonyn BRAVIA®OLED TV -teknologiaa. Näyttö tarjoaa syvän mustan, erinomaisen kontrastin, veitsenterävän tarkkuuden ja elävät värit. Näin voit nauttia lempielokuvistasi, sarjoista ja videoista parhaalla mahdollisella tavalla. X-Reality™ for mobile -toiminto parantaa SDR-sisällön lähestulkoon HDR (High Dynamic Range) -tasoiseksi mahdollistaen suuremman resoluution, laajemman väriavaruuden ja paremman kontrastin – myös suoratoistosisällössä.

Xperia XZ3 -älypuhelimessa on myös uusi helppokäyttöinen Side sense -käyttöliittymä. Tekoälyn avulla pääset vaivattomasti kaikkiin suosikkisovelluksiisi: Kaksoisnapsauttamalla Xperia XZ3 -älypuhelimesi sivua, laitteen näyttöön ilmestyvät eniten käyttämäsi sovellukset – näin ne ovat helposti saatavillasi, eikä sinun tarvitse vierittää näyttöä. Side sense on suunniteltu suuria näyttöjä varten, ja se on suunniteltu käytettäväksi yhdellä kädellä.

Uusi tekoälyllä varustettu Smart launch -toiminto valmistelee kameran heti, kun nostat puhelimen vaakasuorassa asennossa, joten kuvaustilanteet eivät enää mene sivu suun. Smart launch ja puhelimen sisältämät tekoälytoiminnot – Superior Auto, Predictive Capture, Predictive Autofocus ja Smile Shutter – varmistavat, että Xperia XZ3 -älypuhelin tarjoaa aina parhaat edellytykset täydellisten kuvien ottamiselle. Sonyn Motion Eye™ -kamerassa on myös 4K HDR -videotallennus. 960 fps:n Full HD -tasoinen Super slow motion -toiminto auttaa sinua luomaan dramaattisia videoita.

Edistyksellinen Qualcomm® Snapdragon™ 845 -mobiilialusta takaa Xperia XZ3 -käyttäjille maailman nopeimman maksimitiedonsiirtonopeuden, joka on jopa 1,2 Gbit/s[i]. Puhelimessa on älykkäät akkutoiminnot, kuten Smart Stamina, STAMINA-tila, Battery Care[ii] ja Qnovo Adaptive Charging -tekniikka.

Xperia XZ3 -älypuhelimen myynti alkaa 5. lokakuuta. Sen suositeltu vähittäishinta on 799 €, ja se on ensimmäisiä puhelimia, jotka toimitetaan varustettuna Android™ 9 Pie -käyttöjärjestelmällä.

http://blogs.sonymobile.com/press_release/sonys-new-xperia-xz3-flagship-smartphone-brings-seamless-design-immersive-viewing-experience

[i]Maksiminopeus 1,2 Gbit/s, määräytyy markkinan ja verkon mukaan.

[ii]Battery Care lataa puhelimesi 90 %:iin asti ja odottaa sen jälkeen normaalia heräämisaikaasi, jolloin se lataa akun 100 %:iin asti.

Digitaalinen valokuvaus

Sony esittelee messuilla Cyber-shot-mallistonsa uusimmat tuotteensa, DSC-HX99- ja DSC-HX95-kompaktikamerat. Cyber-Shot® -malliston uutuudet ovat erinomaisia ja keveitä kameroita matkoille mukaan otettaviksi. Niiden runko on kooltaan maailman pienin9 ominaisuuksiltaan vastaavien kameroiden sarjassa. Kameroiden zoomausalue on huomattavan kattava ulottuen 24mm aina 720 mm10 super-telefoto-lukemiin. Molemmat mallit kuvaavat 4K-videota11 ja kummankin kameran ytimessä on tehokas BIONZ X -kuvaprosessori, johon on yhdistetty alkupään LSI mahdollistaen nopean jatkuvan kuvauksen 10 fps12 kuvataajuudella ja jopa 140 kuvanpuskurointiraja-arvolla. Lisäksi malleissa on nopea 0,09 sekunnin AF-automaattitarkennus. Muita avainominaisuuksia ovat: RAW-kuvaus, Eye AF, EVF-etsin, Control Ringiii-hallintarengas, Touch Focus -tarkennus/Touch Shutter13-suljin, kääntyvä LCD-näyttö ja lisäksi kamerat tukevat sijainninmääritystä14 Bluetooth®-yhteyden kautta älylaitteesta.

9) Kiinteäobjektiivisten, sisäänrakennetulla etsimellä ja 700 mm tai pidemmälle ulottuvalla telefotozooomilla (katsontakulma vastaa 35 mm) varustettujen digitaalikameroiden sarjassa.

10) katsontakulma (35 mm muotoa vastaava)

11) XAVC STM -muodossa tallennukseen tarvitaan Luokan 10 (tai nopeampi) micro SDHC/SDXC -muistikortti. UHS-I (U3) vaaditaan 100 Mbps tallennuksessa.

12) Jatkuvan kuvauksen tilassa: “Speed Priority Continuous Shooting" ja kuvanlaatu: “Fine”

13) Vain DSC-HX99-mallissa

14) Voidaan yhdistää Bluetoothilla älypuhelimiin (tilanne 30.8.2018), joissa on (tilanne elokuun 2018 lehdistötiedotteessa): Android-puhelimet: Android 5.0 tai uudempi ja Bluetooth 4.0 tai uudempi yhteensopiva. iPhone/iPad: iPhone 4S tai uudempi/iPad 3rd generation tai uudempi.

Seed Acceleration Program (SAP)

FES Watch U -kello syntyi Sonyn Seed Acceleration Programin (SAP) avulla. Hanke luo startup-projekteja ja tukee näiden liiketoimintaa. Laite on saatavilla Saksasta, Yhdistyneestä Kuningaskunnasta, Ranskasta, Italiasta ja Espanjasta syyskuun puolivälistä lähtien. FES Watch U on muotikello, jossa on käytetty e-paperia kellotaulussa ja rannekkeessa. Käyttäjät voivat vaihtaa kellon ulkoasua vain nappia painamalla. Sony esittelee muodin ja teknologian yhteismahdollisuuksia konseptikenkien muodossa. Kenkien pohjamallina on käytetty New Balancen 247v2 -kenkiä. Kenkien ulkopohjan ja N-logon ulkoasun voi vaihtaa.

FES Watch U -kellon virallinen sivu: http://www.sony.co.uk/electronics/fes-watch-u-collection/fes-wa1

Konseptikenkien verkkosivu: https://fashion-entertainments.com/nb247/en/

AI x Robotics

Sony esittelee messuilla ensimmäistä kertaa Euroopassa Aibo-viihderobottinsa. Tammikuussa 2018 olleen Japanin lanseerauksen jälkeen Aiboa on valmistettu ja toimitettu yli 20 000 kappaletta. Aibo julkaistaan Yhdysvalloissa syyskuussa 2018. Sonyn projektit AI:n (tekoälyn) ja robotiikan parissa edistyvät tasaisesti. Sony jatkaa uusien ideoiden esittelyä elektroniikan suomien mahdollisuuksien osalta, kun yhdistetään Sonyn valokuvaus- ja äänentoistoteknologia, anturit, mekatroniikka AI:lla varustettuna, mobiiliteknologian ja monet muut.

*Kaikki tiedotteessa esitellyt tuotenimet ovat Sony Corporationin tai niiden vastaavien omistajien tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä.

* Google on Google LLC:n tavaramerkki

Lisätietoja:

Sofie Bay, PR Coordinator, Sony Nordic, sofie.bay@sony.com / + 45 28 92 89 40

Tai (myös tuotenäytepyynnöt):
Jukka-Pekka Hares, Viestintätoimisto Manifesto, sony@manifesto.fi / +358 50 371 5364

Sony on johtava sekä kuluttajille että ammattilaisille suunnattujen audio-, video-, valokuvaus-, peli- ja viestintä-, key device- ja tietotekniikkatuotteiden valmistaja. Sony on music-, pictures-, interactive entertainment- ja online-liiketoiminnoillaan maailman johtava elektroniikka- ja viihdeyritys. Sonyn yhteenlaskettu myynti edellisenä, 31.3.2018 päättyneenä tilivuonna oli noin 77 miljardia Yhdysvaltain dollaria. Lisätietoja, Sony Global -verkkosivut: www.sony.net