Seuraa Sony Finland.

Sony viitoittaa tietä vuodelle 2018 CES-messuilla julkistetuilla tuoteuutuuksillaan

Lehdistötiedote   •   Tammi 09, 2018 03:00 EET

Sony julkaisi uudet tuotteensa vuodelle 2018 CES-messuilla Las Vegasissa Yhdysvalloissa. Julkaistuja uutuustuotteita ovat muun muassa uudet 4K OLED-televisiot ja urheilukäyttöön sopivat langattomat vastamelukuulokkeet. Todellista tulevaisuuden teknologiaa edustavat autoissa käytettävät kuvakennot, jotka osaltaan edistävät itseohjautuvien autojen kehitystä. Lisäksi messuilla esitellään keinotodellisuuden (AI) ja robotiikan ratkaisuja (AI x Robotics), kuten hiljattain Japanissa julkistettu Aibo™-viihderobotti, joka on esillä ensimmäistä kertaa nousevan auringon maan ulkopuolella.

Tuote- tai tuoteryhmäkohtaiset lehdistötiedotteet ovat tämän tiedotteen liitteenä.

Lehdistötilaisuutta voi seurata suoratoistona täältä: http://www.sony.com/ces2018pr

Katsaus julkaistuihin tuotteisiin:

Kodin viihde-elektroniikka ja äänentoisto

Uudessa 4K OLED BRAVIA® AF8 -televisiomallistossa on 4K HDR X1™ Extreme -kuvaprosessori ja Sonyn ainutlaatuinen Acoustic Surface™ -kaiutintekniikka, joka tarkoittaa, että koko näyttöpinta toimii kaiuttimena. Tämä kaiutintekniikkaa julkaistiin ensimmäistä kertaa vuoden 2017 kiitosta niittäneessä A1-televisiomallistossa. AF8-malliston muotoilu on suunniteltu vähemmän tilaa vaativaksi, joten koko rajoittaa entistä vähemmän television sijoitusmahdollisuuksia.

Messujen toinen Sonyn uutuustelevisiomallisto, XF90, täydentää Sonyn BRAVIA 4K LCD TV -sarjaa. XF90-malliston televisioissa on X1™ Extreme -kuvaprosessori. Uusi X-Motion Clarity -tekniikka hallitsee liikkuvaa kuvaa ja minimoi epätarkkuuden nopeissa kohtauksissa säilyttäen kuvan kirkkaana. Suurilla, jopa 75-tuuman1, näytöillä voi nauttia nopeasta toiminnasta, kuten urheilusta ja toimintaelokuvista tarkkana ja korkealaatuisena.

Messuilla pääsee lisäksi ihastelemaan Sonyn prototyyppiä seuraavan sukupolven X1™ Ultimate -kuvaprosessorista. Huippu-uutuudella on kaksinkertainen reaaliaikainen prosessointiteho nykyiseen X1 Extreme -kuvaprosessoriin verrattuna. Yhdistämällä sekä LCD- että OLED-paneelien parhaat puolet uudella kuvaprosessorilla on tarkoitus saavuttaa paras kuvanlaatu BRAVIAN historiassa. Samalla esitellään myös 8K-näyttö X1 Ultimate -kuvaprosessorilla. Prototyypissä on Sonyn ainutlaatuinen taustavalotekniikka ja 8K-näytön näyttelykappaleella havainnollistetaan 8K HDR -sisällön reaaliaikaista kuvan prosessointia sekä 10 000 nitin huippukirkkautta, joka on korkein, mitä HDR-muodolla voi saavuttaa.

HT-ZF9 ja HT-XF9000 ovat sulavalinjaisia soundbar-kaiuttimia, jotka sopivat saumattomasti yhteen BRAVIA-televisiomalliston kanssa. Kummatkin soundbarit tukevat uusimpia Dolby Atmos®- ja DTS:X™-äänimuotoja. Uraauurtavalla Vertical Sound Engine -teknologialla kummankin mallin etukaiuttimet kykenevät luomaan itsenäisesti kolmiulotteisen äänimaiseman. HT-ZF9 on maailman ensimmäinen 3.1-kanavainen soundbar, jossa on Dolby Atmos -tuki2. Yhdistämällä soundbarit Dolby Vision™ -yhteensopivien3 AF8- ja XF90-sarjan televisioiden sekä UBP-X700 4K Ultra HD Blu-Ray™ -soittimen kanssa saadaan aikaan todella kokonaisvaltainen elämys, joka yhdistää 4K HDR -kuvanlaadun ja uusimmat äänimuodot.

Kuulokepuolella uudet langattomat WF-SP700N-vastamelukuulokkeet tuovat huippuäänenlaadun urheiluun sopiviin kuulokkeisiin. Kuulokkeet ovat maailman ensimmäiset4 vastamelutoiminnolla varustetut ja roiskeenkestävät (IPX4)5 aidosti langattomat kuulokkeet. WF-SP700N-kuulokkeiden kanssa voi keskittyä sataprosenttisesti suoritukseen ja suosikkimusiikkiin tarvitsematta huolehtia ulkopuolisesta metelistä, hiestä tai sateesta. Ambient Sound -tilalla saa kuuluviin halutut ulkopuoliset äänet treenatessa musiikin pauhatessa. Sony julkaisi samalla myös toisen kuulokemallin, WI-SP600N, joka on urheiluun tarkoitettu niskan taakse kiinnittyvä langaton kuulokemalli.

Lisäksi Sony järjestää ääniapunäytöksen paikan päällä messuilla- Näytös pidetään messuille rakennetussa olohuoneessa ja keittiössä, joihin on sijoiteltu Sonyn kuvan- ja äänentoistotuotteita.

  • 1)Koot vaihtelevat alueittain.
  • 2)Tilanne 8.1.2018 Sony Corporationin selvityksen perusteella.
  • 3)Dolby Vision on tulossa Firmware-päivityksen mukana,
  • 4)Tilanne 8.1.2018 vähintään IPX4-luokituksella varustettujen langattomien kuulokkeiden markkinoilla Sony Corporationin mukaan.
  • 5)JIS-vedenpitävyysluokitus IPX4 tarkoittaa, että kuulokkeiden päällistä vasten tulevat roiskeet mistä tahansa suunnasta eivät aiheuta vaurioita.
  • 6)Yhteensopivuus tulee yksittäisten ohjelmistopäivitysten mukana 1000X-sarjalle ja WH-H900N h.ear on™ 2 Wireless NC -kuulokkeille (jo saatavilla) sekä WF-SP700N-, WI-SP600N- ja uusille WH-CH700N-kuulokkeille.
  • 7)Yhteensopivuus saatavilla tällä hetkellä vain Yhdysvalloissa.
  • 8)Google Assistant ei ole saatavilla vielä Pohjoismaisille kielille.

Xperia™-älypuhelimetSony Mobile julkistaa Xperia XA2 -älypuhelimen, jossa on 5.2-tuumainen Full HD -näyttö sekä 3 300 mAh akku.

Xperia XA2 -älypuhelimessa on 23 megapikselin korkean resoluution pääkamera, jolla voi kuvata 4K-tarkkuudella videoita sekä käyttää valokuvatessa jopa ISO 12800 -herkkyyttä. Lisäksi Xperia-uutuudessa onkahdeksan megapikselin etukamera, jolla saa huippulaajakulmaisia 120-asteen kuvia.

Xperia XA2 -älypuhelimen suorituskyky on sulavaa Qualcomm® Snapdragon™ 630 Mobile Platform -prosessorin ansiosta. Puhelimessa on myös sormenjälkitunnistin takana. Puhelimella on komea metallinen ulkomuoto anodisoitujen alumiinireunuksien ansiota. Muotoilu noudattelee saumatonta linjaa ja näyttö ulottuu reunoille saakka.

Xperia XA2 -älypuhelin tulee saataville Pohjoismaissa helmikuun alkupuolella 20189.

  • 9)Saatavuus vaihtelee alueittain.

Life Space UXLife Space UX -tuotteet mahdollistavat tilan muuttamiseen ja uusien kokemusten luomiseen. Uusi LSPX-A1 4K Ultra Short Throw -ultralyhyen heijastusetäisyyden projektori julkaistaan Yhdysvaltain markkinoilla keväällä 2018. Keinomarmoria, kiiltävää alumiinia ja puuta yhdistelevä muotoilu on tyylikäs lisä olohuoneessa. Projektorilla voi katsoa 4K HDR -kuvaa jopa 120-tuuman kokoisena läheltä seinää heijastettuna. Projektorin Advanced Vertical Drive Technology -yhteensopiva10 diskanttikaiutin tuottaa äänen, joka resonoi koko tilan laajuisesti. Laitteessa on myös subwoofer-bassokaiutin, joka tehostaa matalien taajuuksien toistoa.

Messuilla havainnollistetaan esityksellä uutta ”It’s all here” -konseptia, joka hyödyntää AI-yhteensopivaa sisältöanalyysia sekä kartoitusta näyttämään suurta määrää musiikkia, elokuvia ja kirjoja, jotta jokainen voisi löytää itseä kiinnostavaa sisältöä.

  • 10)Sonyn uniikki kaiutinajuriteknologia. Värinäalustojen päihin kiinnitetyt laitteet, jotka lähettävät vertikaalia värinää äänen ulostulosuuntaan lähettäen ääniaaltoja tuottamaan selkeitä äänteitä.

Pelit ja verkkopalvelut

Koe uusi PlayStation®VR -virtuaalitodellisuus The Last Guardian -pelin kautta. Peli kuvaa nuoren pojan ja suuren salaperäisen Trico-nimisen olion yhteyttä.

Konsepti autojen kuvakennoista

Sonyn suorituskykyiset kuvakennot antavat autoille näkemisen lahjan hankkeessa, joka tukee itseohjautuvien autojen kehitystä. Autoteollisuudessa on kasvava kysyntä teknologialle, joka havainnoi auton ympäristöä 360-asteen laajuudelta ajon aikana. Sonyn edistynyt kuvakennotekniikka kerää tietoa ympäristöstä nopeammin, tarkemmin ja huolellisemmin, kuin mitä ihmissilmä havaitsee.

AI x Robotics

Sony tiedotti kesäkuussa 2016 pidetyn yritysstrategiakokouksensa yhteydessä, että yhtiö pyrkii yhdistämään olemassa olevat vahvuutensa, kuten video- ja äänentoistoteknologian, kuvakennot ja mekatroniikan keinotodellisuuden (AI), robotiikan, viestintäteknologian ja muut elementit tarjotakseen uusia ratkaisuja. Siitä lähtien Sony on tasaisesti edistänyt useita projekteja tällä alueella. Itsenäinen Aibo-viihderobotti on esimerkki tällaisesta projektista. Robotti on CES-messuilla esillä ensimmäistä kertaa Japanin ulkopuolella.

*Luetellut tuotteet ovat Sonyn tai tytäryhtiöiden tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä.

*Google, Google Home sekä muut näihin liittyvät merkit ja logot ovat Google LLC:n tavaramerkkejä.

Lisätietoja:

Lene Aagaard, PR communications Manager, Sony Nordic lene.aagaard@eu.sony.com / +45 43 55 72 92

Tai (myös tuotenäytepyynnöt):Jukka-Pekka Hares, Viestintätoimisto Manifesto sony@manifesto.fi/ +358 50 371 5364

Sony lyhyesti:

Sony on johtava sekä kuluttajille että ammattilaisille suunnattujen audio-, video-, valokuvaus-, peli- ja viestintä-, key device- ja tietotekniikkatuotteiden valmistaja. Sony on Music-, Pictures-, Computer Entertainment- ja Online-liiketoiminnoillaan maailman johtava elektroniikka- ja viihdeyritys. Sonyn yhteenlaskettu myynti edellisenä, 31.3.2017 päättyneenä tilivuonna oli noin 76 miljardia Yhdysvaltain dollaria. Lisätietoja, Sony Global -verkkosivut: www.sony.net

Sony on johtava sekä kuluttajille että ammattilaisille suunnattujen audio-, video-, valokuvaus-, peli- ja viestintä-, key device- ja tietotekniikkatuotteiden valmistaja. Sony on Music-, Pictures-, Computer Entertainment- ja Online-liiketoiminnoillaan maailman johtava elektroniikka- ja viihdeyritys. Sonyn yhteenlaskettu myynti edellisenä, 31.3.2017 päättyneenä tilivuonna oli noin 76 miljardia Yhdysvaltain dollaria. Lisätietoja, Sony Global -verkkosivut: www.sony.net