Seuraa Sony Finland.

Sony Xperia 1 II nyt tilattavissa ennakkoon ja kaupoissa kesäkuun loppupuolella – Kuvausominaisuudet ammattilaiskameran tasoa

Lehdistötiedote   •   Kesä 01, 2020 09:00 EEST

Xperia 1 II bundle deal
  • Kolmilinssikamera tukee edistyksellisiä kuvatekniikoita yhdessä erinomaisen ZEISS-optiikan kanssa, kalibroituna erityisesti Xperia 1 II:lle ja ZEISS T*-teknologialle.
  • Alan johtava automaatiotarkennustekniikka: jatkuva, jopa 20 fps[i]-sarjakuvaus, joka laskee AF/AE[ii] -automaattitarkennuksen ja valotuksen jopa 60 kertaa sekunnissa. Myös Real-time Eye AF -ominaisuus eläinten ja ihmisten kuvaamiseen[iii]
  • Cinema Pro “powered by CineAlta” -sovelluksella voi tallentaa videoita useilla ruutunopeuksilla ja muokata elokuvia ammattilaisten tavoin[iv]
  • Huippuluokan äänenlaatu yhteistyössä Sony Music Entertainmentin kanssa, etupuolen stereokaiuttimet sekä uusi 360 Reality Audio -teknologia optimaalisen 360-asteisen kuuntelukokemuksen saavuttamiseksi.[xiii]
  • 21:9 CinemaWide 6,5-tuuman 4K HDR OLED -näyttö toistaa värit ennennäkemättömällä tarkkuudella.[v]
  • Uuden sukupolven 5G-yhteys sekä Qualcomm® Snapdragon™ 865 5G Mobile Platform -prosessori yhdistettynä suureen 4000mAh:n akkuun, jonka voi ladata myös langattomasti.

Sonyn uusi Xperia 1 II -puhelin on nyt tilattavissa ennakkoon. Uutuuspuhelin perustuu nopeuteen kaikilla osa-alueilla: siinä on erittäin nopea 5G-yhteys, kolmelinssikamera sekä Sony Alpha-kameroista tutut viimeisimmät kuvausteknologiainnovaatiot.

Xperia 1 II onkin erityisesti valokuvauksesta kiinnostuneille suunnattu puhelinmalli. Sonyn Alpha-sarjan peilittömistä täyden koon järjestelmäkameroista tuttu 20 fps ja 60 kertaa sekunnissa AF/AE -automaattitarkennus [ii] tarkoittaa, että Xperia 1 II on markkinoiden ensimmäinen älypuhelin, jossa on 20 fps -sarjakuvaustoiminto [i]. Puhelimella voi laadukkaasti kuvata esimerkiksi urheilusuorituksia, luontoa, vilkkaita lapsia ja ylipäätään kohteita, jotka eivät pysy paikoillaan.

ZEISSin erityisesti Xperia 1 II:a varten kehitetyn optiikan lisäksi puhelimen kamerassa on Sony Alpha -sarjan palkittu Eye AF -tekniikka, joka kohdistaa suoraan objektin silmään [iii] jopa liikkeessä. Kamera tarjoaa erinomaisen monipuolisuuden kolmella terävyysalueella: 16mm, 24mm ja 70mm.

Uusi Photography Pro “technology from Alpha” -sovellus tuo Xperia 1 II:een Alpha-kameroista tutun käyttöliittymän, jossa on muun muassa manuaalisäätimet ISO:lle, valotusajalle sekä raakamuotoisten kuvien hallinnointi. Kaksoiskuvadiodikenno[vi], automaattitarkennusjärjestelmä, joka kattaa noin 70 prosenttia anturista[vii], 3D iToF-sensori[viii]sekä uusi 1/1.7” Exmor RS™ -sensori tekevät Xperia 1 II:sta 1,5x herkemmän kuin edellisessä mallissa, mikä edesauttaa aiempaa nopeampaa ja tarkempaa kuvaamista hämärässä.

Xperia 1 II:n Cinematography Pro -applikaatio on “powered by CineAlta” ja tukee 2K 120 fps -tason 10-bitin HDR -kuvaamista[ix]ja 4K HDR -videotallennusta 24, 25, 30 ja 60 fps-nopeudella.[x]Sonyn ainutlaatuinen älykäs tuulisuodatintekniikka vähentää melua ja tuulen häiriöitä selkeän äänitallennuksen aikaansaamiseksi.

Imaging Edge for Mobile yhdistää Xperia 1 II:n Sonyn Alpha -kameraan, minkä ansiosta puhelinta voi käyttää korkealaatuisena ulkoisena näyttönä ja hallintalaitteena. Tämän avulla käyttäjä voi myös siirtää Alphassa otettuja kuvia Xperia 1 II:een värien ja sävyjen tarkistamiseksi ammattitason tarkkuudella.[xi]

Sony Music Entertainment puolestaan on antanut panoksensa siihen, että Xperia 1 II:n käyttö tarjoaa erityisen laadukkaan kuuntelukokemuksen musiikin parissa. Musiikista voi nauttia etustereokaiuttimista, yhdistettynä langallisiin kuulokkeisiin, joissa on 3,5 mm:n liitin, tai langattomista kuulokkeista. 360 Reality Audio[xii]optimoi äänenlaadun TIDALista kuunneltuna[xiii]. Xperia 1 II esittelee myös DSEE Ultimate -sovelluksen. Tämä uusi tekniikka hyödyntää tekoälyä ja parantaa äänen taajuutta ja bittinopeutta automaattisesti reaaliajassa nostaen jokaisen kappaleen mahdollisimman lähelle korkearesoluutioista ääntä.

Pelaamisen ja elokuvista nauttimisen kannalta merkittävä ominaisuus Xperia 1 II:ssa on 21:9 CinemaWide 6,5-tuuman 4K HDR OLED -näyttö. Laite tukee myös DUALSHOCK®4[xiv]-ohjainta. Game Enhancer -ominaisuus antaa pelaajille mahdollisuuden keskittyä peliin. Sen asetusten myötä voi esimerkiksi poistaa käytöstä pelin tarpeettomat toiminnot toimintahäiriöiden estämiseksi, ja näytön kosketusalueen asetukset.

Kaikki tämä on mahdollista Qualcomm® Snapdragon™ 865 5G Mobile Platformin ja Snapdragon X55 5G Modem-RF -järjestelmän ansiosta. Xperia 1 II:n suoritin- sekä grafiikkaprosessori on 25% nopeampi kuin Xperia 1:ssä. Xperia 1 II on IP65/68 -standardin mukaisesti vedenkestävä[xv] ja sen molemmat puolet on on suojattu Corning® Gorilla® Glass 6 -lasilla. Iso 4000mAh:n akku latautuu nopeasti[xvi]ja langattomasti kiireisenkin päivän aikana.

Xperia 1 II on nyt tilattavissa ennakkoon suositushintaan 1199 euroa. Kauppoihin laite tulee 22. kesäkuuta.

21. kesäkuuta mennessä tehtyjen ennakkotilausten yhteydessä on mahdollista saada kehutut Sonyn langattomat WH-1000XM3 -vastamelukuulokkeet erikoishintaan.

Lisätietoa teknisistä ominaisuudesta löytyy Sonyn verkkosivuilta.

[i]Fps-maksimi riippuu kuvausympäristöstä ja asetuksista. 20fps-sarjakuvaus AF/AE:llä on mahdollinen 24mm-kameralla. 16mm- ja 70mm-kamerassa maksimi on 10fps AF/AE. Tämä toiminto voidaan ottaa "Photography Pro" -sovelluksella. Pätee "Hi"-tilassa. Tehokas, kun valotusaika on 1/100 sekuntia tai nopeampi. Se voi vaihdella kuvausympäristöstä riippuen.

[ii]Käytettäessä monipuolista 24 mmobjektiivia. Tämä toiminto voidaan ottaa "Photography Pro" -sovelluksella. Käytössä, kun valotusaika on 1/60 sekuntia tai nopeampi. Se voi vaihdella kuvausympäristöstä riippuen.AF:Auto Focus, AE:Auto Exposure

[iii] Tarkkaa tarkennusta ei ehkä saavuteta tietyillä kohteilla tietyissä tilanteissa eikä kaikkia eläimiä kuvattaessa.

[iv] 120fps-tasolla kuvattu video tallennetaan ja toistetaan hidastetusti. Hidastusefekti vaihtelee fps-tasosta riippuen x2 x4 x4.8 x5.

[v] Näyttösuhteet voivat vaihdella sisällön mukaan.

[vi]Kaksoiskuvadiodikenno 16mm ja 24mm kameroissa.

[vii] 24mm kamerassa

[viii]5m etäisyydelle. Videoissa 3D iToF -sensori toimii 70mm asti.

[ix]120fps-tasolla kuvattu video tallennetaan ja toistetaan hidastetusti. Hidastusefekti vaihtelee fps-tasosta riippuen x2 x4 x4.8 x5.

[x] Tallennusaikarajoituksia sovelletaan. Toiston laatu riippuen alustan ja laitteen näytön ominaisuuksista.

[xi]Sonyn verkkosivuilta luettelo yhteensopivista kameroista.

[xii].Xperia 1 II:ssä on 360 Reality Audio -laitteiston dekoodaus. Laitteiden dekoodaus toimii TIDALin kanssa. Kolmansien osapuolien ehdot, ehdot, tilit ja maksut voivat olla voimassa. Palvelun saatavuus voi vaihdella markkinoiden mukaan. Vahvistettu Strategy Analyticsin SpecTRAX-palvelun yli 16 000 älypuhelimen nykyisillä äänispesifikaatioilla 23. helmikuuta 2020 alkaen.

[xiii] 360 Reality Audio vaatii tilauksen yhteensopivalle verkkomusiikkipalvelulle, ja kolmansien osapuolien, ehdot, tilit ja maksut voivat olla voimassa.

[xiv] DUALSHOCK®4 ja XD myydään erikseen. Yhteensopivuus pelien kanssa voi vaihdella.

[xv] Laite on vedenkestävä ja suojattu pölyltä, joten ei kannata huolestua sateesta tai pienen lian poistamisesta vedellä, mutta kaikkien liitäntöjen ja kansien pitää olla tiukasti suljetut tai suojatut. Laitetta ei tule laittaa kokonaan veden alle, altistaa merivedelle, suolavedelle, klooratulle vedellä tai juomille. Laitteen väärinkäyttö ja virheellinen käyttö mitätöi takuun. Laite on testattu suojausluokalla IP65 / 68. Lisätietoja on osoitteessa https://support.sonymobile.com/global-en/dm/waterresistant/. Xperia 1 II:ssä on aukoton USB-portti kytkemistä ja lataamista varten. USB-portin on oltava täysin kuiva ennen lataamista.

[xvi] Latautuu puolilleen vain 30 minuutissa (kun käytetään 21W PD-laturia, joka myydään erikseen)

Tietoja Sony Corporationista

Sony Corporation on luova viihdealan yritys, joka perustaa liiketoimintansa vankkaan teknologiaosaamiseen. Peli- ja verkkopalveluista musiikkiin, valokuvaukseen, elektroniikkaan ja rahoituspalveluihin – Sonyn tarkoituksena on tuoda maailmaan tunnetta luovuuden ja teknologian kautta. Lisätietoja osoitteessa http://www.sony.net/