Seuraa Sony Finland.

Sony Xperia PRO lanseerataan Euroopassa ensimmäisenä älypuhelimena, jossa on erillinen HDMI -sisääntulo

Lehdistötiedote   •   Touko 06, 2021 10:30 EEST

HDMI-sisääntulolla varustettu Xperia PRO tarjoaa 5G-nopeuden ja tehokkaan työnkulun sisällöntuottajille ja ammattikuvaajille.

6. toukokuuta 2021 – Sony Europe lanseerasi tänään Xperia PRO -älypuhelimen Euroopan markkinoille. Kyseessä on ammattikäyttöön suunniteltu 5G-viestintälaite, jolla sisällöntuottajat, videokuvaajat ja ammattivalokuvaajat voivat työskennellä nopeammin ja älykkäämmin kuin koskaan aiemmin. Xperia PRO lanseerattiin menestyksekkäästi tammikuussa sekä Yhdysvalloissa että Japanissa, ja nyt se tuodaan Britannian, Saksan ja Pohjoismaiden markkinoille[1].

Maailman ensimmäinen älypuhelin HDMI-sisääntulolla

Xperia PRO on maailman ensimmäinen erillisellä HDMI-sisääntulolla varustettu älypuhelin. Työnkulkua voi parantaa kytkemällä laite Sony Alpha -kameraan tai mihin tahansa muuhun HDMI-lähdöllä varustettuun kameraan, jolloin Xperia PROn 5G-yhteyttä[2] voi käyttää livelähetyksen reaaliaikaiseen jakamiseen. Käyttämällä yhteensopivaa kolmannen osapuolen suoratoistopalvelua[3] Xperia PRO voi suoratoistaa videosisältöä kamerasta, joka on kytketty laitteeseen HDMI-sisääntulolla RTMP-palvelimeen tai esimerkiksi suoraan valittuun sosiaalisen median -palveluun.

Xperia PRO:n HDMI-sisääntulo myös tekee laitteesta korkealaatuisen 6,5 tuuman 4K OLED-kameranäytön[4]. Esiasennetussa External Monitor -ominaisuudessa on näytön lukitustoiminto, kirkkauden säätö, zoomaustoiminto, säädettävät apuviivat ja paljon muuta.

Vakaa ja nopea tiedonsiirto takaa saumattoman työnkulun

Kiinteä Ethernet[5]- tai USB-liitäntä parantaa tiedostojen siirtonopeutta ja vakautta päätelaitteen ja kameran välillä. Käyttäjän on vain yhdistettävä Alpha-sarjan kamera Xperia PRO -älypuhelimeen kiinteällä Ethernet- tai USB-liitännällä ja still-kuvat siirtyvät automaattisesti FTP-palvelimelle. Kun manuaalinen siirtäminen jää pois, sisällöntuottajille vapautuu enemmän aikaa parhaiden mahdollisten kuvien ottamiseen[6].

Optimoitu suunnittelu luotettavaa tiedonsiirtoa varten

Xperia PRO:lle kehitetty Network Visualiser -ominaisuus tarjoaa helposti ymmärrettävän visualisoinnin signaalin laadusta, tiedonsiirtomenetelmästä ja tiedonsiirtonopeudesta. Tällä varmistetaan, että kameran käyttäjä löytää parhaan mahdollisen kuvauspaikan suoria lähetyksiä varten[7]. Network Visualiser näyttää signaalin laadun, ilmaisee 5G-signaalin vastaanottotilan ja kertoo täsmällisen tiedonsiirtonopeuden. Xperia PRO:n sivussa sijaitseva pikavalintanäppäin voidaan määrittää käynnistämään esimerkiksi useimmin käytettävä toiminto, mukaan lukien Network Visualiser.

Erinomainen kuvausteknologia sisällöntuottajille

Xperia PRO:ssa on sama kamerateknologia kuin Xperia 1II -älypuhelimessa, joten se toimii myös itsenäisesti tehokkaana valokuvaamisen ja videosisällön tuottamisen työkaluna. Koska Xperia PRO on aina mukana matkassa, ammattilaiset ja sisällöntuottajat eivät koskaan menetä mahdollisuutta luoda korkealaatuista, ammattitason sisältöä tai sen jakamista reaaliajassa – jopa ilman ammattitason kameraa.

Yhdessä Sony Alpha -kamerainsinöörien kanssa kehitetty Xperia PRO sisältää integroitua tekniikkaa, kuten Real-time AF-toiminnon, joka osaa automaattisesti tarkentaa ihmisiin sekä eläimiin. Xperia PRO:ssa on myös käyttöliittymä, joka on suunniteltu vastaamaan ammattivalokuvaajien tarpeita. Mukana on monipuoliset manuaaliset säätömahdollisuudet, RAW-tuki ja kuvia voi ottaa peräti 20 fps-nopeudella 60 kertaa sekunnissa tarkentavalla AF/AE-ominaisuudella[8].

Xperia PRO:hon on ammennettu osaamista Sonyn Digital Cinema Camera -insinööreiltä, ja siinä on kattava valikoima työkaluja elokuvanteon parantamiseksi. Käyttäjät voivat heittäytyä luoviksi Look- värihallinnan pre-set-asetuksilla, 21:9-kuvasuhteen videotallennuksella, 4K HDR 24p, 30p, 60p -kuva-asetuksilla ja 120 fps -hidastuskuvalla[9]. Mukana on myös älykäs tuulensuodatin. Laitteen 6,5 tuuman 4K HDR OLED -näytössä on 21:9 CinemaWide-kuvasuhde ja se tukee BT.2020-väriavaruutta[10].

Creator Mode -tilan “powered by CineAlta” ja näytön kalibroidulla D65-valkopisteellä pyritään Sonyn ammattivärimonitorien tasoiseen värintoistoon.

Mallissa on ZEISS™-optiikka, joka on kalibroitu erityisesti Xperia-älypuhelimia varten. ZEISS T* -pinnoite parantaa erinomaista piirtojälkeä ja kontrastia vähentämällä heijastuksia. Xperia PRO:ssa on kolmoiskamera, jossa on 16 mm ultralaajakulmaobjektiivi, 24 mm laajakulmaobjektiivi ja 70 mm teleobjektiivi, jotka yhdessä vapauttavat todellisen luovuuden.

Luotettava suorituskyky

Xperia PRO on IP65/68-standardien mukaisesti vedenkestävä ja pölytiivis[11] ja sen molemmat puolet on suojattu Corning Gorilla Glass 6® -lasilla.

Qualcomm® Snapdragon™ 865 5G Mobile Platform sekä Snapdragon X55 5G -modeemi-RF-järjestelmä tarjoavat mahdollisuuden pelata, kuvata ja hoitaa useita toimintoja samanaikaisesti nopeammin kuin koskaan ennen. Suoritin- sekä grafiikkaprosessori on 25 prosenttia nopeampi kuin Xperia 1:ssä.

Pitkäkestoisen 4 000 mAh akun ansiosta Xperia PRO:lla työt hoituvat. Kun akku tarvitsee nopeaa piristystä, sen voi ladata lisävarusteena saatavalla UCH32C-pikalaturilla. Se hyödyntää myös kahta akkutekniikkaa, jotka pitävät akun terveempänä pidempään: Battery Care estää puhelinta ylilatautumasta ja Xperia Adaptive Charging valvoo puhelinta latauksen aikana.

“Onnistuneiden Yhdysvaltojen ja Japanin lanseerausten myötä olemme iloisia voidessamme tuoda Xperia PRO:n tärkeimmille markkinoille Euroopassa. Xperia PRO avaa sisällöntuottajille mahdollisuuksia, jotka eivät yksinkertaisesti olleet aiemmin mahdollisia. Jatkamme innovointia hyödyntämällä Sonyn Alpha-sarjan ominaisuuksia, joita olemme sisällyttäneet tähän tehokkaaseen viestintälaitteeseen, joka on suunniteltu erityisesti sisällöntuottajille, valokuvaajille ja videokuvaajille. Yhteydet ja nopeus ovat avainasemassa 5G-tekniikan ja HDMI-sisääntulon ansiosta. Xperia PRO on suunniteltu mahdollistamaan erittäin tehokas työnkulku ja reaaliaikainen sisällön lähetys ja jakelu. Olemme luoneet ja tuoneet käyttöön kannettavan ja ammattimaisen ratkaisun sisällöntuottajille markkinoilla, jotka ottavat asteittain käyttöön 5G-yhteyden”, Sony Europen mobiilituotemarkkinoinnin johtaja Tsutomu Sato kertoo.

Saatavuus

Uusi Xperia PRO 5G -laite on ennakkotilattavissa 6. toukokuuta 2021 alkaen. Laitteen myynti alkaa valituilla jälleenmyyjillä toukokuun puolivälissä. Suositushinta: 2.499€.

Lisää Xperia PRO -tuotetietoja osoitteessa: https://electronics.sony.com/mobile/PROfessional-smartphones/p/xqaq62-b

Xperia PRO:n tuotevideon voit katsoa täältä: https://youtu.be/voZliZ6eJLk

---

[1] Pohjoismaiden saatavuus kattaa Suomen, Ruotsin, Norjan ja Tanskan.

[2] Verkko- / operaattoripalvelua, kolmannen osapuolen palveluntarjoajia ja tekniikkaa ei taata. Mainittu palveluntarjoaja voi muuttaa tai lopettaa tekniikan tukemisen, jolloin puhelinta ei tueta nyt tai tulevaisuudessa. Ostajan on varmistettava yhteensopivuus kolmansien osapuolten tarjoajien kanssa.

[3] Kolmansien osapuolten ehdot ja rajoitukset voivat olla voimassa

[4] Kuvasuhteet voivat vaihdella näytettävän sisällön kuvasuhteen mukaisesti.

[5] USB-yhteyden lisäksi Ethernet-yhteys on tuettuna Android 11:llä, joka on saatavana Xperia PRO:n EU -versiolle julkaisusta alkaen.

[6] Alpha 1 ja Alpha 7S III tukevat sekä still- että videotiedostojen FTP-siirtoa. Alpha 9 / Alpha 9 II ei tue videotiedostojen FTP-siirtoa. Yhteensopivat Xperia-älypuhelimet tukevat Power Delivery -toimintoa..

[7] Tätä ominaisuutta tuetaan ohjelmistopäivityksen myötä. Ohjelmistojen käyttöönotto on vaiheittainen PROsessi. Sen ajoitus ja saatavuus vaihtelevat markkinoittain ja operaattoreittain. .

[8] Xperia 1 II -kamera pystyy ottamaan peräti 20 kuvaa sekunnissa AF/AE automaattitarkennuksella ja -seurannalla. Xperia 1 II tuottaa tarkennetut valokuvat jopa 20 kuvaa sekunnissa laskemalla jatkuvasti tarkennuksen / valotuksen jopa 60 kertaa sekunnissa.

[9] Tallennusaikarajoitukset ovat voimassa. 4K HDR 120fps toimii Cinematography PRO -kameratilassa 24 mm -laajakulmalinssillä.

[10] Xperia PRO:n näytön värintoisto ei kata BT.2020-väriavaruutta kokonaan.

[11] Ei 100 % taattu.

Sony Corporation is responsible for the Electronics Products & Solutions (EP&S) business in the Sony Group. With the vision of "continuing to deliver Kando and Anshin to people and society across the world through the pursuit of technology and new challenges," Sony will create products and services in areas such as home entertainment & sound, imaging, and mobile communications. For more information, visit: http://www.sony.net/