Seuraa Sony Finland.

Sonylta maailman ensimmäinen1 Dolby Atmos® soundbar, joka tuottaa virtuaalisen kolmiulotteisen surround-äänen

Lehdistötiedote   •   Tammi 09, 2018 03:00 EET

  • Maailman ensimmäinen2 Dolby Atmos soundbar, joka tuottaa virtuaalisen kolmiulotteisen, huoneen täyttävän surround-äänen. Kaikki kolmikaiuttimisella subwooferin sisältävällä soundbarilla.
  • Sonyn Vertical Surround Engine -ominaisuuden ansiosta äänet tulevat myös yläpuolelta ilman kattoheijastusta tai lisäkaiuttimia.
  • Suunniteltu sopimaan yhteen täydellisesti vuoden 2018 Sony BRAVIA -televisiomalliston kanssa.

Sonyn virtuaaliteknologialla ja Dolby Atmos -ominaisuudella varustettu huippuluokan HT-ZF9-soundbar tuo kotiin uuden tasoisen inspiroivan ja elokuvamaisen äänentoiston.

Sony julkistaa myös kaksikanavaisilla etukaiuttimilla varustetun HT-XF9000-soundbarin, jonka muotokieli sointuu television kanssa hienostuneesti yhteen. Tässä 2.1-kanavaisessa mallissa on vähemmän kaiuttimia, mutta siinä on kuitenkin ZF9-mallin tavoin Dolby Atmos ja Vertical Sound Engine -ominaisuudet.

Pätevät ominaisuudet ja pätevä kokoHT-ZF9-soundbar tuottaa kokonaisvaltaisen kuulijan joka puolelta ympäröivän audioelämyksen Dolby Atmos ja DTS:X™ -tukien ansiosta.

HT-ZF9-soundbarin Vertical Surround Engine -ominaisuus saa äänen leijumaan katsojan yllä, eli esimerkiksi ylilentävän helikopterin ääni tuntuu hyvin todelliselta. Tähän lisättynä etupuolen surround-äänikenttää parantava S-Force Pro Front Surround -tekniikka aiheuttaa sen, että kuulijan on vaikea uskoa, että ääni tulee kokonaan 3.1-kanavaisesta soundbarista. Soundbarilla voi nauttia virtuaalisesta kolmiulotteisesta äänestä jopa ilman Dolby Atmos- ja DTS:X-sisältöjä Sonyn teknologialla ja kaukosäätimen Vertical S. -painikkeella, jotka muokkaavat kaksikanavaista stereosisältöä jopa 7.1.2-kanavaisen tilaäänen kuuloiseksi.

Vaihtoehtona on täydentää kokonaisuutta SA-Z9R-takakaiutinparilla, jotka on suunniteltu erityisesti yhteensopimaan HT-ZF9-soundbarin kanssa. Kaiuttimien avulla voi laajentaa surround-äänikokemusta entisestään.

HT-ZF9 tukee 4K HDR ja Dolby Vision™ -läpikulkua, joten alkuperäinen kuvanlaatu viedään suoraan soundbarin läpi televisioon, jolloin kuvanlaatu, värit, selkeys tai kirkkaus eivät kärsi häviötä. Äänipuolella HT-ZF9 tukee Hi-Res Audio -tiedostomuotoja mukaan lukien toistomahdollisuuden USB-lähteestä. Vaihtoehtoisesti soundbarilla voi nauttia mistä vain puhelimessa olevista musiikkitiedostoista lähes Hi-Res-tasoisena Bluetooth-yhteyden kautta DSEE HX™ (Digital Sound Enhancement Engine HX technology) -tekniikan ansiosta.

Unelmaliitto

Sekä HT-ZF9- että HT-XF9000-soundbarit on suunniteltu erityisesti sopimaan yhteen uuden BRAVIA®-televisiomalliston kanssa. Yhdistelmä toimii sekä ulkonäkönsä että tekniikkaansa puolesta saumattomasti.

Molempien soundbarien muotoilu sopii saumattomasti minimalistisen kauniiseen sisustukseen. HT-XF9000-soundbarin reunat on tehty viistoiksi, joten se sopii täydellisesti KD-XF90-television jalkojen väliin.

Kummatkin mallit ovat langattomia ja yhdistyvät televisioon Bluetooth-yhteydellä. HT-ZF9-mallissa on myös WiFi-yhteys ja se on varustettu myös Spotify Connect5 -palvelulla, joten kaikki tarvittava on vain napsautuksen päässä. Lisäksi uudistettu intuitiivinen käyttöliittymä tekee asentamisesta ja käyttämisestä mukavan helppoa.

HT-ZF9-soundbarissa on kaksi HDMI-sisääntuloa ja yksi ulostulo, joten laitteeseen on helppo yhdistää useita laitteita. Molemmissa uutuus-soundbareissa on Bluetooth®-yhteys sekä USB-portteja, joten musiikkia voi kuunnella mobiililaitteista tai USB-muistilta.

HT-ZF9 ja HT-XF9000 tulevat myyntiin Suomessa keväällä 2018 ja suositushinnat ovat:

HT-ZF9:   n. 800 euroa

HT-XF9000:   n. 500 euroa.

Lisätietoja soundbar-uutuuksista on saatavilla tuotesivuilta: HT-ZF9 ja HT-XF9000.

  • 1)Tilanne 8.1.2018 Sony Corporationin selvityksen mukaan.
  • 2)Tilanne 8.1.2018 Sony Corporationin selvityksen mukaan.
  • 3)Bluetooth®-yhteydelle, Bluetooth®-yhteyttä tukeva BRAVIA® A2DP (A2DP (Advanced Audio Distribution Profile)) tarvitaan. ZF9 soundbarille ominaisuus tulee tulevan firmware-päivityksen mukana.
  • 4)Ominaisuus on tulossa firmware-päivityksen mukana.
  • 5)Ominaisuus on tulossa firmware-päivityksen mukana.

Lisätietoja:

Lene Aagaard, PR communications Manager, Sony Nordic lene.aagaard@eu.sony.com / +45 43 55 72 92

Tai (myös tuotenäytepyynnöt):Jukka-Pekka Hares, Viestintätoimisto Manifesto sony@manifesto.fi/ +358 50 371 5364

Sony lyhyesti:

Sony on johtava sekä kuluttajille että ammattilaisille suunnattujen audio-, video-, valokuvaus-, peli- ja viestintä-, key device- ja tietotekniikkatuotteiden valmistaja. Sony on Music-, Pictures-, Computer Entertainment- ja Online-liiketoiminnoillaan maailman johtava elektroniikka- ja viihdeyritys. Sonyn yhteenlaskettu myynti edellisenä, 31.3.2017 päättyneenä tilivuonna oli noin 76 miljardia Yhdysvaltain dollaria. Lisätietoja, Sony Global -verkkosivut: www.sony.net

Sony on johtava sekä kuluttajille että ammattilaisille suunnattujen audio-, video-, valokuvaus-, peli- ja viestintä-, key device- ja tietotekniikkatuotteiden valmistaja. Sony on Music-, Pictures-, Computer Entertainment- ja Online-liiketoiminnoillaan maailman johtava elektroniikka- ja viihdeyritys. Sonyn yhteenlaskettu myynti edellisenä, 31.3.2017 päättyneenä tilivuonna oli noin 76 miljardia Yhdysvaltain dollaria. Lisätietoja, Sony Global -verkkosivut: www.sony.net