Seuraa Sony Finland.

Sonylta maailman pienin matkakamera tehokkaalla zoomilla, 4K-videolla ja parannetulla kuvaprosessorilla

Lehdistötiedote   •   Elo 30, 2018 14:15 EEST

DSC-HX99
  • Tehokkaasti suurentava zoom ja korkean kuvanlaadun antava ZEISS® Vario-Sonnar T* 24-720mmi-objektiivi kompaktissa rungossa.
  • Vaikuttava 4Kii-laatuinen videokuva, jossa jokainen pikseli on luettu ilman niiden yhdistämistä
  • BIONZ X™ -kuvaprosessori ja uusi alkupään LSI-ominaisuus vaikuttaviin valokuviin.
  • Monipuoliset käyttö- ja kuvausominaisuudet: RAW-kuvaus, Eye AF, EVF-etsin, Control Ringiii-hallintarengas, Touch Focus -tarkennus/Touch Shutteriii-suljin, kääntyvä LCD-näyttö ja paljon muita ominaisuuksia monipuoliseen kuvaukseen.

Sonyn Cyber-Shot® -malliston uutuudet DSC-HX99 ja DSC-HX95 ovat erinomaisia kameroita matkoille mukaan otettaviksi. Kamerat ovat kevyitä kantaa mukana, niiden runko on kooltaan maailman pieniniv ominaisuuksiltaan vastaavien kameroiden sarjassa. Kameroiden zoomausalue on huomattavan kattava ulottuen 24mmi aina 720 mmi super-telefoto-lukemiin. Molemmat mallit kuvaavat 4K-videotaii ja kummankin kameran ytimessä on tehokas BIONZ X -kuvaprosessori, johon on yhdistetty alkupään LSI mahdollistaen nopean jatkuvan kuvauksen 10 fps kuvataajuudella ja jopa 155 kuvanv puskurointiraja-arvolla. Lisäksi malleissa on nopea 0,09vi sekunnin AF-automaattitarkennus.

ZEISS® Vario-Sonnar T* 24-720mm –superzoom objektiivi korkealla kuvanlaadulla

Uutuusmallien suuri zoomausalue tekee niistä erinomaisia matkakameroita taltioimaan päivittäistä elämää. Kameroissa on Optical SteadyShot™ -kuvanvakain, joka tehokkaasti vähentää tärinän aiheuttamaa epätarkkuutta, jota tulee helposti kuvattaessa käsivaralla ja pitkällä zoomilla. Zoomin apuna kameroissa on Zoom Assistant -toiminto, jolla kuvaaja voi välissä katsoa laajemmin kuvausaluetta.

Prosessorivoimaa

HX99 ja HX95 -mallit kuvaavat 4K-tarkkuudella täydellä pikselilukemalla yhdistämättä pikseleitä. Näin ollen kuvan yksityiskohdat ovat kauniisti renderöityjä ja moiré-ilmiö sekä karkeus loistavat poissaolollaan. Kamerat kykenevät kuvaamaan nopeasti liikkuvia kohteita korkealla kuvataajuudella HDviii-laatuisina jopa 100 fpsix-kehysnopeudella, jolloin editoidessa voi tehdä näyttäviä hidastuksia.

Uutuuskamerat ovat omiaan myös henkilökuvauksessa, sillä niissä on α™ -sarjan järjestelmäkameroista tuttu kehuja saanut Eye AF -teknologia. Lisäksi kameroilla voi kuvata RAW-muodossa. Kameroiden herkkyys ulottuu aina ISO6400xi-arvoon saakka.

Intuitiivinen käyttöliittymä

HX90-sarjan kameroista tulleen palautteen pohjalta HX99-mallissa on Touch Focus ja Touch Shutter -toiminnot. Kohteen voi helposti valita ja kameran laukaista kosketusnäytöltä. Touch Pad -toiminnolla tarkennuspistettä voi helposti siirtää uudelleen jäljittävää OLED Tru-Finder -etsintä käyttäessä. HX99-mallissa hallintarenkaan toiminnot saa muokattua oman maun mukaan. Molemmissa kameroissa on räätälöitävä valikko.

Uutuusmalleissa on 180-astetta kääntyvä lcd-näyttö, jolla selfiet ja ryhmäkuvat on helppo ottaa. Otekahvaax on parannettu, jotta kamera pysyy kädessä tukevasti. Kamerat voivat tallentaa sijaintitiedot Bluetooth-yhteydellä mobiililaitteestavii (location Information Link) ja pienikokoinen proxy-tallennus mahdollistaa sisällön helpon siirron älypuhelimeen tai latauksen nettiin, jolloin kuvat voi jakaa nopeasti.

HX99: https://www.sony.fi/electronics/cyber-shot-kompaktikamerat/dsc-hx99

HX95:https://www.sony.fi/electronics/cyber-shot-kompaktikamerat/dsc-hx95

Suositushinnat:
HX95, 520 euroa
HX99, 540 euroa

i katsontakulma (35 mm muotoa vastaava)

ii 3840 x 2160 pikseliä. Jatkuva tallennusaika on suunnilleen 5 minuuttia ja se voi vaihdella ympäristöstä riippuen.

iii vain DSC-HX99

iv Kiinteäobjektiivisten, sisäänrakennetulla etsimellä ja 700 mm tai pidemmälle ulottuvalla telefotozooomilla (katsontakulma vastaa 35 mm) varustettujen digitaalikameroiden sarjassa.

v Jatkuvan kuvauksen tilassa: “Speed Priority Continuous Shooting" ja kuvanlaatu: “Fine”

vi CIPA-standardi, sisäinen mittaus seuraavilla arvoilla: f=4.25mm (wide-end), EV8.5, Program Auto, AF area: Wide, NTSC-tila.

vii Voidaan yhdistää Bluetoothilla älypuhelimiin, joissa on (tilanne elokuun 2018 lehdistötiedotteessa): Android-puhelimet: Android 5.0 tai uudempi ja Bluetooth 4.0 tai uudempi yhteensopiva.

iPhone/iPad: iPhone 4S tai uudempi/iPad 3rd generation tai uudempi.

viii XAVC STM -muodossa tallennukseen tarvitaan Luokan 10 (tai nopeampi) micro SDHC/SDXC -muistikortti. UHS-I (U3) vaaditaan 100 Mbps tallennuksessa.

ix PAL. 120fps NTSC:llä

x Verrattuna DSC-HX90-sarjaan

xi Kun laajennettu ISO-herkkyys on mahdollinen.

Lisätietoja:

Sofie Bay, PR Coordinator, Sony Nordic sofie.bay@sony.com / + 45 28 92 89 40

Tai (myös tuotenäytepyynnöt):
Jukka-Pekka Hares, Viestintätoimisto Manifesto sony@manifesto.fi/ +358 50 371 5364

Sony on johtava sekä kuluttajille että ammattilaisille suunnattujen audio-, video-, valokuvaus-, peli- ja viestintä-, key device- ja tietotekniikkatuotteiden valmistaja. Sony on music-, pictures-, interactive entertainment- ja online-liiketoiminnoillaan maailman johtava elektroniikka- ja viihdeyritys. Sonyn yhteenlaskettu myynti edellisenä, 31.3.2018 päättyneenä tilivuonna oli noin 77 miljardia Yhdysvaltain dollaria. Lisätietoja, Sony Global -verkkosivut: www.sony.net