Seuraa Sony Finland.

Sonyn kompaktit, suorituskykyiset ja hyvin zoomaavat kamerauutuudet ovat kepeää matkaseuraa

Lehdistötiedote   •   Huhti 14, 2015 09:41 EEST

  • Kameroissa ovat ensiluokkaiset, 30-kertaisella optisella zoomilla varustetut ZEISS® Vario-Sonnar T* -objektiivit ja viimeisimmät ominaisuudet
  • Cyber-shot™ HX90Vi -kamerassa on OLED-etsin ja hallintarengas ammattimaiseen hallintaan ja lopputuloksiin
  • Cyber-shot™ HX90V ja Cyber-shotWX500 -kameroissa on seuraavat ominaisuudet: ZEISS® Vario-Sonnar T* -objektiivi 30-kertaisella zoomilla, 18.2 megapikselinii Exmor R™ -kenno; BIONZ X -kuvaprosessori, Full HD -tarkkuuden videokuvaus, Fast Intelligent AF –automaattitarkennus, Optical SteadyShot® -kuvanvakain viisi akselisella vakauttajalla ja 180-astetta kääntyvä LCD-näyttö selfieiden täydelliseen sommitteluun

Vähemmän kannettavaa ja enemmän kuvattavaa: Sonyn kaksi matkustusystävällistä kompaktikamerauutuutta tuo upeat lomakuvat entistä paremmin saataville tänä kesänä. Omassa luokassaaniii maailman kompakteimmat kamerat, Cyber-shot DSC-WX500 ja DSC-HX90V, ovat kuvanlaadultaan erinomaisia ja kameroissa on lisäksi useita helppokäyttöisiä ammattimaisia toimintoja.

Kameroissa on runsaasti teknologiaa, jonka ansiosta kuvanlaatu on erinomainen ja nämä kaksi mallia tarjoavat yksilöllisen vaihtoehdon valokuvaajille, ketkä tarvitsevat kompaktia kameraa tehokkaalla zoomilla. Molemmat mallit on rakennettu äärimmäisen laadukkaan optiikan ympärille. Molemmissa kameroissa on ZEISSin Vario-Sonnar T* -objektiivi 30-kertaisella zoomilla ja tehokas 18.2 megapikselinii Exmor R™ CMOS -kuvakenno ja BIONZ X™ -kuvaprosessori. Perinteisiä valokuvaajia ajatellen HX90V-kamerassa on esiin ponnahtava OLED-etsin ja hallintarengas, johon voi asettaa säädeltäviä toimintoja, kuten käsisäätöisen tarkennuksen tai vaiheittaisen zoomin. HX90V-kameran hallittavuutta parantaa myös uusi ergonominen kädensija, joka on mukava kaikissa tilanteissa. Sekä HX90V- ja WX500-mallissa on selfie-omakuvia ottaville valokuvaajille 180-astetta kääntyvä LCD-näyttö, josta näkee helposti, millainen kuvasta tulee.

Vaikka kummatkin mallit ovat taskukokoisia mitoiltaan, molemmissa kameroissa on viisiakselinen kuvanvakainiv, joka takaa terävät kuvat jopa kuvattaessa videota zoom-alueen ääripäässä.

ZEISS Vario-Sonnar T* -objektiivi 30-kertaisella optisella zoomilla/60-kertaisella Clear Image Zoom –ominaisuudella

Kompaktiin kameran runkoon rakennettu suurella 30-kertaisella optisella zoomilla varustettu ZEISS Vario-Sonnar T* -objektiivi tuo kaverit, perheen, villieläimet ja etäiset kohteet lähemmäksi. Edistyksellinen muotoilu takaa vaikuttavan terävät ja vääristymättömät kuvat, jopa voimakkaasti zoomatuissa otoksissa, joissa halpaoptiikat eivät kykene säilyttämään kirkkautta ja tarkkuutta. Jos kaipaa edelleen zoomausta, Clear Image Zoom -ominaisuus lisää suurennusta jopa 60-kertaiseksi. Optical SteadyShot –ominaisuus ja viisi akselisen kuvanvakainiv pitävät käsivaralla kuvattaeessa heilahtelut kurissa ja Full HD –tason videot terävinä.

18.2 megapikselin Exmor R™ CMOS –kuvakenno ja BIONZ X™ -kuvaprosessori

Herkimmätkin yksityiskohdat taltioituvat vaivattomasti joka kuvaustilanteessa, kuten kuunvalaisemat rannat ja hämyisten kahviloiden sisustukset, takaa valaistulla 18.2 tehokkaan megapikselin Exmor R CMOS –kuvakennolla. Sonyn edistyksellinen BIONZ X –kuvaprosessori takaa uskomattomat värit, kylläisyyden ja todenmukaisuuden valokuviin ja Full HD –videoihin.

Tarkka OLED Tru-Finder™ -elektroninen etsin

HX90V-mallista löytyvä, tarvittaessa esiin nousevan OLED Tru-Finder –elektronisen etsimen avulla kuvien sommittelu aurinkoisella säällä on ilo. Kuvat ovat kirkkaita, teräviä, selkeitä, kontrastiltaan hyviä ja eläväisillä väreillä höystettyjä. Huippuluokan selfie-kuvat onnistuvat 3.0-tyypin LCD-näytöllä, joka kääntyy 180-astetta ja on omiaan käsivarren mitan päästä kuvattuihin muotokuviin. Korkean resoluution (921k pistettä) näyttö on myös kätevä ajatellen kuvien muokkausta ja ehostusta kameran sisäänrakennetuilla Photo Creativity- ja Beauty Effect -toiminnoilla.

Fast Intelligent Auto Focus –automaattitarkennus

Uutuusmalleissa oleva Fast Intelligent AF –automaattitarkennusjärjestelmä tulee perintönä Sonyn palkituilta α7-sarjan kameroilta. Parannettu avaruudellinen kohteentunnistusalgoritmi käsittää kohteet optimoidummin ja tarkemmin, joten automaattitarkennus on taltioi helposti vinhasti ohi kiitävät hetket.

Totisemmat valokuvaajat arvostavat laajennettuja hallintamahdollisuuksia: Memory Recall –toimintoa ja hallintarengastav, johon voidaan asettaa toimintoja, kuten käsivaratarkennus tai vaiheittainen zoom.

Paremman näköiset videot onnistuvat Full HD –tarkkuudella, 60p/50pvi kuvataajuudella, XAVC SVii –kuvamuodolla ja 50 mbps kuvanopeudella kuvatessa. Kuva on kohinatonta ja häiriötöntä jopa filmatessa liikkeissään sähäköitä lapsia, lemmikkejä tai vaikka vesijettejä. P/A/S/M-tilat antavat lisää tilaa luovuudelle videokuvauksessa, kun Intelligent Active Mode –toiminto viisi akselisella kuvanvakaajallaivvakauttaa kuvan heilahtelut liikkuvia kohteita seuratessa.

Kameroissa on sisäänrakennettu salama tukemaan valokuvausta hämärässä valossa ja WiFi- ja NFC-yhteydet One-touch yhden kosketuksen kuvien jakamista puhelimelle tai tabletille.

GPS-toiminnolla varustettu Cyber-shot HX90V

Cyber-shot™ HX90V –kamera on varustettu GPS-toiminnolla, joka automaattisesti merkkaa kuviin ja videoihin sijaintitiedot, joita voi katsella kartasta PlayMemories Home –sovelluksen kautta.

PlayMemories-kamerasovellukset

Molempien kameroiden kuvausominaisuuksia on mahdollista laajentaa milloin vain PlayMemories Camera Apps™ -kamerasovelluksilla, Sonyn koko ajan kasvavalla valikoimalla luovia työkaluja ja välineitä. Lisätietoja koko yhteensopivien sovellusten valikoimasta on saatavilla osoitteesta playmemoriescameraapps.com.

LCJ-HWA-kotelo

Mustana, ruskeana tai vaalean ruskeana värisenä lisävarusteena saatava nahkainen LCJ-HWA-kotelo ilnssinsuojuksella ja olkahihnalla varustettuna suojaa kameraa ja antaa hyvän pidon. Älykään muotoilun ansiosta kamera on helposti otettavissa käyttöön liikkeellä ollessa. Kuvaus, LCD-näytön kulman säätö ja USB-liittimen käyttö onnistuu ilman, että kameraa tarvitsee ottaa pois kotelosta.

Uudet Sonyn kompaktit matkakamerat HX90V ja WX500 tehokkaalla zoomilla ovat ennakkotilattavissa Sony-verkkokaupasta. Kameroiden suositushinnat ovat:

DSC-WX500:n. 420 euroa

DSC-HX90V:n. 490 euroa

Alla kameroiden teknisiä tietoa (englanniksi):

DSC-HX90V DSC-WX500
Lens ZEISS Vario-Sonnar T* Lens ZEISS Vario-Sonnar T* Lens
Optical zoom (35mm format equivalent) 30x (25-750mm) 30x (25-750mm)
Maximum aperture F3.5 (W) - 6.4 (T) F3.5 (W) - 6.4 (T)
Image sensor / effective megapixels Exmor R CMOS 18.2MP Exmor R CMOS 18.2MP
Image processor BIONZ X BIONZ X
Image stabilisation Standard; Active/Intelligent Active mode (for movies) Standard; Active/Intelligent Active mode (for movies)
HD movie (Active Mode for movies only) Full HD 60p/50pvi Full HD 60p/50pvi
Viewfinder 0.2-type electronic viewfinder (OLED) -
ISO sensitivity (still image)
Monitor Type 7.5cm (3.0type) (4:3) / 921,600 dots / Xtra Fine / TFT LCD 7.5cm (3.0type) (4:3) / 921,600 dots / Xtra Fine / TFT LCD
Monitor Adjustable angle Up by approx. 180 degrees Up by approx. 180 degrees
Advanced Flash - -
Party Mode - -
Beauty Effect Yes Yes
Picture Effect Yes (still: 13 modes/ movie: 7 modes) Yes (still: 13 modes/ movie: 7 modes)
Wi-Fi/NFC Yes Yes
GPS Yes -
PlayMemories Camera Apps Yes Yes
4K still image output (HDMI) Yes Yes
TRILUMINOS Colour Yes Yes
Shooting stamina Monitor:Approx. 390 still images, ViewFinder:Approx. 360 still images (CIPA standard) Approx. 400 still images (CIPA standard)
Dimensions (WxHxD) 102.0mm x 58.1mm x 35.5mm 101.6mm x 58.1mm x 35.5mm
Weight (Battery and Memory Stick DUO are included) Approx. 245g Approx. 236g
Battery NP-BX1 NP-BX1
Battery Life Monitor: Approx. 390 still images, ViewFinder: Approx. 360 still images (CIPA standard Approx. 400 still images (CIPA standard)
Available colours Black Black, white, red

ii Tehokkaita megapikseleitä

iii DSC-HX90V: kompaktikameroissa, joissa on sisäänrakennettu etisin ja vähintään 30-kertainen optinen zoomobjektiivi julkaisupäivänä. DSC-WX500: kompaktikameroissa, joissa on vähintään 30-kertainen zoom-objektiivi julkaisupäivänä. Tiedot perustuvat Sonyn tietoihin.

iv yhdistettynä elektroniseen kuvanvakaimeen

v Ainoastaan HX90V

vi PAL ja NTSC ovat vaihdettavissa valikon kautta

vii XAVC S –muodon tallentamiseen vaaditaan 10-luokan SDXC-muistikortti tai nopeampi

viii Saavutetaan käyttämällä ”By Pixel Super Resolution” –tekniikkaa ja päällekkäistä sarjakuvaustoimintoa.

Painokelpoisia kuvia tuotteista on saatavilla osoitteesta: https://www.sonynordicimages.net/cyber-shot

Lisätietoja:

Belinda Hansen, Nordic Marketing Manager, Cyber-shot

belinda.hansen@eu.sony.com / +45 43 55 70 57

Tai

Lene Aagaard, PR communications Manager, Sony Nordiclene.aagaard@eu.sony.com / +45 43 55 72 92

Tai (myös tuotenäytepyynnöt):

Jukka-Pekka Hares, Viestintätoimisto Manifestosony@manifesto.fi / 050 371 5364

Sony on yksi maailman johtavista sekä kuluttajille että ammattilaisille suunnattujen audio-, video-, viestintä- ja tietotekniikkatuotteiden innovoijista. Sony on tunnettu sen audiovisuaalisista tuotteista kuten 4K Ultra HD ja Full HD LED BRAVIA™ -televisioista, Cyber-shot™-digitaalikameroista, Handycam®-videokameroista, “α”-mallin (lausutaan Alpha) digitaalisista SLR-kameroista, Sony-tableteista ja Walkman®-MP3-soittimista sekä VAIO™-tietokoneista ja ammattilaisten broadcast-tuotantolaitteista.

Lisätietoja Sony Europesta osoitteessa: www.sony-europe.com. Lisätietoja Sony Corporationista osoitteessa: www.sony.net.

Sony, WALKMAN, VAIO, Cyber-shot, Handycam, α, Exmor, BRAVIA and XDCAM ovat Sony Corporationin rekisteröityjä tavaramerkkejä. Kaikki muut tavaramerkit ovat niiden yritysten omistamia joille kyseiset tavaramerkit ovat rekisteröity.

Liitetiedostot

PDF-tiedosto