Seuraa Sony Finland.

Sonyn lippulaivamalliston uusi Xperia 5 – Luovia viihdekokemuksia yhdistettynä tyylikkääseen ja kompaktiin muotoiluun

Lehdistötiedote   •   Syys 05, 2019 14:15 EEST

  • Tyylikäs muotoilu ja taskuunsopiva koko
  • Parannellut peliominaisuudet: pelaamisen voi tallentaa sekä ääntä muuttaa
  • 21:9 CinemaWide™ 6,1 tuuman Full HD+ OLED -näyttö ja Dolby Atmos® -äänellä takaavat huippuluokan värientoiston ja äänenlaadun
  • Kolmilinssinen kamera, jossa arvostettu Eye AF -automaattitarkennus Sony Alpha™ -kameroista, sekä jatkuva burst -kuvaus 10 fps -nopeudella AF/AE -seurantatekniikalla (Auto Focus and Auto Exposure) ja AF/AE -laskelmia jopa 30 fps asti. 

Sony jatkaa älypuhelinten kehittämistä esittelemällä lippulaivamallistonsa tuoreimman tulokkaan Xperia 5: joka yhdistää Xperia 1:n avainteknologiat edistyksellisen kompaktiin ja tyylikkääseen puhelinmuotoiluun.

“Pienikokoiseen Xperia 5:een on tuotu kaikki käyttäjien rakastamat ominaisuudet Xperia 1:stä sekä myös uusia Sonyn palkittuja teknologiainnovaatioita,” sanoo Sony Mobile Communicationsin johtaja Mitsuya Kishida. "Xperia 5 tarkoittaa puhelimen tinkimätöntä suorituskykyä ja erityislaatuisia kokemuksia, jotka ovat mahdollisia vain Sonyn kehitystyön avulla."

Viimeisin tekniikka tyylikkäässä ja pienikokoisessa muodossa

Xperia 5 sisältää Xperia 1:n parhaat puolet pienempänä, mutta mukana on yhä 21:9-suhteinen CinemaWide-näyttö. Tyylikäs metallikehys on suojattu kestävällä Corning® Gorilla® Glass 6:llä edessä ja takana ja IP65 / IP68-sertifioitu vedenkestävyys takaa suojan komponenteille.

21:9-suhteinen CinemaWide -näyttö sopii erinomaisesti kahden sovelluksen yhtäaikaiseen käyttöön. Jaetun näytön voi napauttaa päälle nopeasti ja helposti Side sense -sovelluksella, tai äänikomennolla.

Kolme kameraa, kolme linssiä, loputtomat mahdollisuudet

Xperia 5 sisältää puhelimeen optimoidun BIONZ X™ :n sekä kolmen linssin kameran, jossa on 12MP-sensori sekä Optical SteadyShot™ -kuvanvakaaja.16mm linssillä voi ottaa laajakuvia, 26mm ja 52mm linssillä potrettikuvia sekä telelinssillä (35mm vastaava) ihan mitä tahansa kuvia missä tahansa tilanteessa.

Xperia 1 esitteli maailmalle Eye AF[i]-teknologian puhelimessa ensimmäistä kertaa ja nyt Xperia 5:een on tuotu lisää Sony Alpha -sarjan kameroista tuttuja ominaisuuksia. Xperia 5:llä voi ottaa jopa kymmenen ruutua sekunnissa AF/AE -seurannalla (Auto Focus ja Auto Exposure). Tämän lisäksi, kamera kykenee laskemaan jopa 30fps AF/AE -laskelmia mahdollistaen liikkuvien kohteiden kuvaamisen äärimmäisellä tarkkuudella.

Mikäli käytössä on vähän valoa, F1.6-linssi, laaja 1.4μm pikselitarkkuus sekä Dual Photo Diode -ominaisuus yhdistettynä RAW-kuvan kohinaa vähentävään teknologiaan takaavat kauniiden ja tarkkojen kuvien ottamisen.

Xperia 5 vie Xperia 1:ssä esiteltyjen elokuvaominaisuuksien siirtämistä seuraavalle tasolle Sonyn digitaalisten elokuvakameroiden kehityksestä vastaavien insinöörien tuella. CineAltan Cinema Pro -ominaisuutta on edelleen parannettu. Käyttäjä voi luoda useita eri projekteja, joilla on eri asetukset, ja laitteessa on myös enemmän joustavuutta valkotasapainon, manuaalisen tarkennuksen ja äänitallennustasojen säätämisessä. Nyt laitteella voi myös leikata yksittäisiä leikkeitä ja yhdistää ne elokuvaksi liikkeellä ollessa.

Xperia 5:n uutuus on ‘Photography advice’ , joka auttaa ylittämään valokuvauksen yleisimmät karikot, kuten sormen linssin edessä tai huomauttamalla, jos kuvauskohteella on esimerkiksi silmät kiinni.

Xperia 5 on myös yhteensopiva Sonyn ‘Imaging Edge™ Mobile’[ii]-sovelluksen kanssa. Sen ansiosta voi kuvia siirtää Alpha tai Cyber-shot™ -kamerasta helposti, jolloin niiden laadun tarkastaminen ja jakaminen esimerkiksi sosiaalisessa mediassa on vaivatonta.

21:9-suhteinen CinemaWide-näyttö ja Dolby Atmos -ääni upottavat viihteen maailmaan

Xperia 5 tuo elokuvallisen 21:9-suhteen puhelimeen, minkä ansiosta kuvaa voi katsoa mahdollisimman laadukkaassa muodossa kuten videoiden, elokuvien tai sarjojen tekijät ovat tarkoittaneet.

6,1 tuuman 21:9 CinemaWide Full HD+ OLED -näyttö perustuu Sonyn palkittuihin BRAVIA® -TV-teknologioihin. Siinä on älypuhelimiin tarkoitettu X1™-ominaisuus sekä HDR (High Dynamic Range) -remasterointiteknologiat, joiden ansiosta näytön kontrasti, väriten toisto sekä selkeys ovat huipputasoa.

Xperia 5 sisältää lisäksi Cine Altan kehittämän ja Master Monitorin innoittaman Creator-tilan, jossa esimerkiksi värit näkyvät täysin oikein. Kuten Xperia 1:ssä, uudessa Xperia 5:ssä on kymmenbittinen tonal gradation -ominaisuus esimerkiksi syvien mustan sävyjien esittämiseen. Näyttö tukee ITU-R BT.2020:a, sekä DCI-P3:a ja Illuminant D65:ä.

Dolby Atmos on viritetty huippuunsa yhteistyössä Sony Pictures Entertainmentin kanssa, lisäten katselu- ja kuuntelukokemuksen realismia kuulokkeita tai Xperia 5:n sisäänrakennettuja stereokaiuttimia käytettäessä. Sonyn audioteknologiset innovaatiot, kuten Hi-Res Audio sekä langattomana että langallisena[iii], DSEE HX sekä stereokaiuttimet tuovat korviin äänen puhtaimmassa muodossaan.

Pelaamiskokemusta voi täydentää parannetulla Game Enhancer -toiminnolla, joka esimerkiksi tallentaa pelistä 20 kuvaa sekunnissa ja syntetisoi ääntä äänenmuokkausohjelman avulla.

Jatkuvasti yhteydessä muihin ja viihteen parissa

Xperia 5 sisältää ‘Smart connectivity’ -toiminnon varmistaaksesi, että laite on yhdistetty verkkoon. Se analysoi Wi-Fi-signaaleja ja ennustaa mahdollisia lähitulevaisuuden yhteysongelmia Sonyn Neural Network Libraries -toiminnon avulla. Älykäs yhteys kytkeytyy automaattisesti LTE:hen, kun Wi-Fi-yhteys on epävarma.

Xperia 5:ssa on uusin Qualcomm® Snapdragon ™ 855 -käyttöympäristö integroidulla X24 LTE -modeemilla, joka parantaa suorituskykyä jopa gigabitin LTE-yhteydellä. Se sisältää 4 x 4 MIMO -teknologiaa, joka tukee kaikkia LTE-kaistoja, ainutlaatuisesti myös matalataajuisia, joten yhteys säilyy jopa paikoissa, joissa signaalin peittoalue on heikko.

Xperia 5 sisältää myös Smart Stamina, USB PD -nopean latauksen ominaisuuden sekä 3140mAh akun, jotta puhelinta voi käyttää huoletta koko päivän.

Xperia 5 tulee myyntiin neljässä elegantissa värissä: sinisenä, punaisena, mustana ja harmaana. Kaikista väreistä on myös saatavana kotelot. Style Cover View’n ansiosta notifikaatiot voi nähdä vaikka kansi olisikin kiinni eka) ja Style Cover Back auttaa suojamaan puhelinta vahingoilta. Lisäksi saatavilla on uusi Style Cover Leather.

Saatavuus

Xperia 5:ssa on Android™ 9 -käyttöjärjestelmä ja se on saatavilla kaupoissa lokakuussa 2019 suositushintaan 799 euroa. Ennakkotilauksia Xperia 5:sta voi tehdä ensi viikosta alkaen paketoituna yhteen palkittujen WF-1000XM3-vastamelukuulokkeiden kanssa. 

Täydelliset tiedot ominaisuuksista voi lukea täältä: https://www.sonymobile.com/products/phones/xperia-5/features/

Lisätietoa Sonyn tuotteista: https://presscentre.sony.eu/

Legal

1) Facts and features may vary depending on local variant. 2) Operational times are affected by network preferences, type of SIM card, connected accessories and various activities e.g. playing games. Kit contents and colour options may differ from market to market. The full range of accessories may not be available in every market. 3) Icons displayed are for illustrative purposes only. The home screen may appear different in your product. Some features may not be available in your country or area.

“SONY” and “Xperia” are trademarks or registered trademarks of Sony Corporation. All other trademarks or registered trademarks are the property of their respective owners. Additional information regarding trademarks may be located on our website at: www.sonymobile.com/global-en/legal/trademarks-and-copyright

Android is a trademark of Google LLC.;

Qualcomm and Snapdragon are trademarks of Qualcomm Incorporated, registered in the United States and other countries.
Qualcomm Snapdragon is a product of Qualcomm Technologies, Inc. and/or its subsidiaries.

[i]Xperia 1’s camera features Eye AF (autofocus) capable of identifying and keeping a human eye in focus. Verified by Strategy Analytics' SpecTRAXService against the published camera specifications for over 14,000 smartphones. Correct as of the 16th May 2019 .

[ii] A successor application of PlayMemories Mobile. Existing PlayMemories Mobile users can use this by updating PlayMemories Mobile

[iii] at the maximum transfer rate of 990 kbps

Tietoja Sony Corporationista

Sony Corporation on luova viihdealan yritys, joka perustaa liiketoimintansa vankkaan teknologiaosaamiseen. Peli- ja verkkopalveluista musiikkiin, valokuvaukseen, elektroniikkaan ja rahoituspalveluihin – Sonyn tarkoituksena on tuoda maailmaan tunnetta luovuuden ja teknologian kautta. Lisätietoja osoitteessa http://www.sony.net/