Seuraa Sony Finland.

Sonyn Signature-lippulaivasarjaan uudet kuulokkeet

Lehdistötiedote   •   Elo 30, 2018 14:15 EEST

Sonyn Signature-lippulaivasarja täydentyy poikkeuksellisen laadukkailla korkean resoluution äänenlaatua toistavilla IER-Z1R-nappikuulokkeilla.

Sonyn Signature-sarjan tuotteissa äänenlaatu on hiottu huippuunsa ja se edustaa parasta, mitä Sonylla on tarjota. Signature-sarjan tuotteet edustavat Sonyn vuosikymmenien ajan kartuttamaa kokemusta äänentoistosta ja sarjan uudet tuotteet jättävät kaikki edeltäjät taakseen. Signature-sarja tavoittelee täydellisyyttä.

IER-Z1R Signature-sarjan -nappikuulokkeet

  • HD-hybridikaiutinelementtijärjestelmä käsittää 5 mm:n dynaamisen kaiutinelementin, 12 mm:n dynaamisen magnesiumseoksinen kaiutinelementin ja magnesiumseoksisen tasapainotetun magneettisydämisen kaiutinelementin.
  • Jalostettu faasirakenne tarkkaan äänentoistoon.
  • Kotelon rakenne on suunniteltu erityisen mukavaksi. Siinä on huippuunsa muotoiltu korvanappi ja laaja valikoima tulppia.
  • Zirkoniumseoksinen ulkokotelointi helmikuvioidulla koristelulla.
  • Tuote on tarkkuudella suunniteltu ja koottu Japanissa parhaita materiaaleja käyttäen, jotta lopputuloksena saavutettaisiin todellinen äänentoiston mestariteos.

Jalostettu äänenlaatu ja ensiluokkainen istuvuus

IER-Z1R tarjoaa mukaansatempaavan musiikkikokemuksen. Kuulokkeissa on HD-hybridikaiutinelementti, joka koostuu kolmesta Sonyn uudesta kuuloke-elementistä. Kuulokkeiden 5mm:n dynaaminen kaiutinelementti pitää sisällään uuden alumiinipinnoitetun nestekidepolymeerikalvon (LCP) ja ulkoisen magneettikierron mahdollistaen ihanteellisen taajuusvasteen jopa 100 kHz saakka. 5 mm:n dynaamisen kaiutinelementin strateginen sijoittaminen strategisesti koaksiaalisesti äänipolkua vasten välittää superdiskantin äänen suoraan kuuntelijan korvakanavaan. Jopa 100 kHz:n ulottuva taajuusvaste tarjoaa elävän musiikin tunnelmaa missä vain ja milloin vain.

Kuulokkeiden 12 mm:n dynaamisessa kaiutinelementissä on magnesiumseoksinen kalotti, joka on kevyt ja huippuvakaa. Kalotin reuna on tehty alumiinipinnoitetusta LCP:stä, mikä tuo joustavuutta optimaaliseen bassotoistoon ja korkeaan sisäiseen häviöön. Lisäksi tasapainotetun magneettisydämisen yksikön kalvo on tehty magnesiumseoksesta, joka mahdollistaa laajan ääniskaalan toistamisen. Nämä yhdessä uuden hopeapäällysteisen kuparikelan ja kultapäällysteisten liittimen kanssa toistavat äänen kitkattomasti mukaan lukien pienimmätkin alatason signaalit.

IER-Z1R hallinnoi akustiikkaa täydellisesti jalostetun faasirakenteensa ansiosta. Rakenne käsittää magnesiumseoksisen sisäkoteloinnin, joka toistaa tarkasti kuvannetun luonnollisen äänen, jollaista ei ole kuunaan koettu. Kaikki kolme kaiutinelementtiä on sisäänrakennettu sisäiseen koteloon, joka toimii täydellisenä äänipolkuna. Jokaisesta elementistä tuleva ääni on yhdistetty ihanteellisesti äänipolulle, joka takaa optimaalisen vaihevasteen ja selkeän erottelun. Magnesiumseos poistaa tarpeettoman värinän hyvin jäykän rakenteensa sekä sisäisen poistuman ansiosta.

Hienostuneeseen ilmavirran hallintaan kaiutinelementtien takana on käytetty kehittynyttä äänialueen hallinnan teknologiaa. Ilmanvaihtoa ohjataan tarkasti liittämällä akustinen putki kaiutinelementin takana olevaan laajennettuun akustiseen onteloon. Edellä mainittu Sonyn ainutlaatuinen äänenhallintamenetelmä toistaa sujuvasti laajan äänialan täyteläisellä ja luonnollisella keskialueella ja tasapainoisella taajuusvasteella alataajuuksilta aina ylimpiin taajuuksiin asti.

Korkealuokkaisista osista tehty verkkopiiri

IER-Z1-kuulokkeissa on käytetty Sonyn erityistä audiolaatuista kalvokondensaattoria crossover-verkkopiireille, joka tuottaa hienostuneen äänen alhaisella vääristymällä. Kalvokondensaattorin kehittämisessä ei testitunteja säästelty. Lisäksi Sonyn kehittämä hifitason juotos auttaa myös minimoimaan signaalihävikkiä.

Ensiluokkainen tasapainotettu liitäntä

Korkealaatuinen tasapainotettu liitäntä saavutetaan viisisauvaisella 4,4 mm standardikaapelilla tai vaihtoehtoisia kaapeleita käyttämällä. Mukana toimitettavassa kaapelissa on käytetty hopeapinnoitettua hapetonta kuparia (OFC). Sony on kehittänyt liitinkohtaan pinnoiterakenteen, jossa antimagneettisella materiaalilla pinnoitettu ydin on pinnoitettu kullalla. Näin signaalivirta ei häiriinny.

Mukavuutta ei ole unohdettu

Kuulokkeet on suunniteltu mukaviksi vuosikymmenten aikana kerätyn korvan muotojen tutkimusaineiston perusteella. Sen ansiosta koteloinnin muotoilu on korvan kannalta ihanteellinen, 13 erilaista tulppaa ja esimuotoiltu korvanappi takaavat istuvuuden. Kuulokeisiin kestävyyttä tuo zirkoniumseoksinen ulkoinen kotelointi. Kuulokkeiden ulkokuori on helmikuvioitu, joka luo yksilöllisen ilmeen.

Lisätietoja:

Sofie Bay, PR Coordinator, Sony Nordic sofie.bay@sony.com / + 45 28 92 89 40

Tai (myös tuotenäytepyynnöt):
Jukka-Pekka Hares, Viestintätoimisto Manifesto sony@manifesto.fi/ +358 50 371 5364

Sony on johtava sekä kuluttajille että ammattilaisille suunnattujen audio-, video-, valokuvaus-, peli- ja viestintä-, key device- ja tietotekniikkatuotteiden valmistaja. Sony on music-, pictures-, interactive entertainment- ja online-liiketoiminnoillaan maailman johtava elektroniikka- ja viihdeyritys. Sonyn yhteenlaskettu myynti edellisenä, 31.3.2018 päättyneenä tilivuonna oli noin 77 miljardia Yhdysvaltain dollaria. Lisätietoja, Sony Global -verkkosivut: www.sony.net