Seuraa Sony Finland.

Sonyn uudet A8 4K HDR OLED -televisiot ovat nyt kaupoissa

Lehdistötiedote   •   Touko 11, 2020 14:45 EEST

OLED-paneelin kahdeksan miljoonaa itsevalaisupikseliä sekä erittäin pitkälle hiotut liike- ja ääniominaisuudet antavat huippuluokan katselukokemuksen.

Sony on tuonut kauppoihin A8 4K HDR OLED -televisiomallin myös Suomessa. A8 antaa katselijalle monipuolisesti Sonyn innovaatioita kuvan- ja äänenlaatuun liittyen sekä tuttua kiitettyä laatua.

Picture Processor X1™ Ultimate -ominaisuus on A8-televisioiden ydin, sillä se analysoi tarkasti kuvan tiedot tuoden esiin OLED-televisioiden voimakkaan kontrastin, puhtaan mustan ja huippukirkkauden sekä realistisen kuvanlaadun. Pixel Contrast Booster -ominaisuuden ansiosta katsoja voi nauttia eloisista sävyistä, syvyydestä, hienorakenteisista yksityiskohdista ja syvistä mustan sävyistä, joihin vain OLED-tekniikka pystyy. Lisäksi A8 sisältää ensimmäistä kertaa OLED-televisioissa Sonyn oman X-Motion Clarity™ -teknologian, joka varmistaa, että totuudenmukainen kuvanlaatu ja kirkkaus säilyvät nopealiikkeisissä kohtauksissa.

A8-televisioista löytyy jo tuttu Acoustic Surface Audio, joka syventää äänistä nauttimista muuttamalla television näytön kaiuttimeksi: ääni tulee ruudulta paikasta, jossa toiminta tapahtuu – esimerkiksi dialogi hahmoista ja moottorin melu autosta. Näytön takana sijaitsee kaksi bassokaiutinta luoden dynaamisemman äänen, joka on omiaan rikkaan äänimaiseman elokuvista ja musiikista nauttimiseen.

A8:ssa on myös myös Netflix Calibrated Mode eli Netflix-tuotantoja voi katsoa juuri sillä tasolla kuin ne on tehtäessä visioitu. Lisäksi IMAX® Enhanced™ -ominaisuus takaa korkealaatuisen värin, kontrastin, kuvatarkkuuden ja äänen tuoden immersiivisen viihdekokemuksen myös kotioloihin.

Ambient Optimization -tekniikka puolestaan optimoi kuvan ja äänen laadun missä tahansa ympäristössä. Se säätää kuvan kirkkauden automaattisesti huoneen valoon, lisäten kirkkautta valoisissa huoneissa ja vähentäen pimeissä juuri sopivan tasapainon saavuttamiseksi.

A8:ssa on Android TV™ sisäänrakennetun Google Assistantin1, Google Play Storen ja Chromecastin kanssa, eli sillä pääsee käsiksi sisältöihin, palveluihin ja muihin laitteisiin. Myös Sonyn alkuperäisiä käyttöliittymävalikoita ja ääniohjauksia on parannettu parempaan päivittäiseen käyttöön sopivaksi.

Google Assistant-2 ja Amazon Alexa3 -yhteensopivien laitteiden avulla voi toistaa ja hallita videoita YouTubesta sekä vaihtaa kanavaa tai äänenvoimakkuutta Amazon Alexa -yhteensopivilla laitteilla. Apple® AirPlay® 2 -käyttäjät voivat katsoa ja kuunnella sekä pelata sisältöjä toisesta laitteesta, kuten iPhonesta®, iPadistä® tai Mac®-tietokoneelta. Apple HomeKit™ -tarjoaa kontrollointimahdollisuuden Applen laitteista4.

Hinnat ja saatavuus

A8 4K HDR OLED -televisiot ovat nyt kaupoissa seuraavin hinnoin:

55”: 2100,00 euroa

65”: 3100,00 euroa

A8 (65” ja 55”) 4K OLED TV

  • Picture Processor X1™ Ultimate tarjoaa parhaan mahdollisen
  • 4K HDR -kokemuksen seuraavilla tekniikoilla: Object-based Super Resolution, Object-based HDR remaster, Super Bit Mapping™ 4K HDR sekä Dual database -prosessointi.
  • Pixel Contrast Boosterin avulla kahdeksan miljoonaa itsevalaisupikseliä ja Sonyn alkuperäinen OLED parantavat visuaalista kokemusta tuoden esille aiempaa syvemmänkin mustan, aidot värit ja laajan katselukulman.
  • Suuren suosion saanut Sonyn X-Motion Clarity -teknologia nyt myös OLED-televisioissa. Se näyttää esimerkiksi nopeatempoiset urheilutapahtumat ruudulla selkeämmin ja sujuvammin kuin koskaan aikaisemmin.
  • Kaksi bassokaiutinta parantavat ja lisäävät Acoustic Surface Audio™ -äänenlaatua.
  • Dolby Vision- ja Dolby Atmos -yhteensopivuus.
  • Uusi Ambient Optimization -ominaisuus optimoi kuvan ja äänen laadun missä tahansa ympäristössä. Se säätää kuvan kirkkauden automaattisesti huoneen valoon, lisäten kirkkautta valoisissa huoneissa ja vähentäen pimeissä täydellisen tasapainon saavuttamiseksi.
  • Helppo yhdistää monenlaisten laitteiden, kuten Apple AirPlay 2:n, HomeKitin ja Amazon Alexan, sekä älykaiuttimien kanssa.
  • Android™ TV ansiosta monet palvelut ja laitteet ovat nopeasti otettavissa käyttöön. 

1 Ominaisuuksien saatavuus riippuu maasta ja yhteensopivien tuotteiden saatavuudesta. 

2 Google Home -laite (myydään erikseen), joka on yhteensopiva Sony Android TV -laitteiden kanssa. Edellyttää yhteensopivia laitteita, jotka on kytketty samaan langattomaan kotiverkkoon. Lataa Google Home -sovellus iPhone App Storesta tai Google Playsta. Käyttäjän on linkitettävä yhteensopivat laitteet toiminnan ohjaamiseksi. Kun lataus on valmis, Google Home -ominaisuus voidaan kytkeä Sony-laitteeseen ääniohjaustoiminnon käyttämiseksi. 

3 Amazon Alexa -yhteensopivat laitteet (myydään erikseen), jotka ovat yhteensopivia Sony Android TV -laitteiden kanssa. Amazon-tili vaaditaan. Tilauksia saatetaan tarvita tietyn sisällön käyttämiseksi. Sekä Sony TV että Alexa -laitteet vaativat Internet-yhteyden. Amazon, Echo, Alexa ja kaikki niihin liittyvät logot ovat Amazon.com, Inc: n tai sen tytäryhtiöiden tavaramerkkejä.

4 Apple® AirPlay® 2 ja HomeKit™ -ominaisuudet ovat saatavana malleissa FY19 ZF9, AF9, ZG9, AG9, XG95 ja XG85 (85”, 75”, 65” ja 55”) sekä FY20 -malleissa ZH8, A9, A8, XH95, XH90, XH85, XH81 ja XH80. AirPlay 2 ja HomeKit -ominaisuudet vaativat iOS-laitteen, jossa on iOS 12.3 tai uudempi, tai Macin, jossa on macOS 10.14.5. Apple, AirPlay, HomeKit, iPhone, iPad, Mac, ja macOS ovat Apple Inc. -yhtiön tavaramerkkejä, jotka on rekisteröity Yhdysvalloissa ja muissa maissa. Laiteohjelmiston päivitys vaaditaan verkon kautta.

Tietoja Sony Corporationista

Sony Corporation on luova viihdealan yritys, joka perustaa liiketoimintansa vankkaan teknologiaosaamiseen. Peli- ja verkkopalveluista musiikkiin, valokuvaukseen, elektroniikkaan ja rahoituspalveluihin – Sonyn tarkoituksena on tuoda maailmaan tunnetta luovuuden ja teknologian kautta. Lisätietoja osoitteessa http://www.sony.net/