Seuraa Sony Finland.

Sonyn uutuuskamerat RX100 IV ja RX10 II tuovat ammattimaisen kuvausotteen Cyber-shot -kameroiden RX-sarjaan

Lehdistötiedote   •   Kesä 12, 2015 20:43 EEST

Uutuuskamerat RX100 IV ja RX10 II edustavat maailman ensimmäisiä kasatun 1.0-tyypin CMOS-kennolla varustettuja kompaktikameroita, joista löytyy esimerkiksi DRAM-muistisiru, 40-kertainen Super Slow Motion Capture hidastetun liikkeen kuvaustoiminto, 4K-videokuvaus ja huippunopea vääristymiä estävä suljin.

Sonyn kaksi Cyber-shot –kamerauutuutta, kompaktikamera RX100 IV (malli DSC-RX100M4) ja superzoom-kamera RX10 II (malli DSC-RX10M2), päihittävät edeltäjänsä monipuolisuudellaan.

Molemmat mallit edustavat maailman ensimmäisiä kameroita, jotka on varustettu 1.0-tyypin kasatulla Exmor RS CMOS –kuvakennollai sisältäen edistyneen signaaliprosessoinnin ja DRAM-muistisirun. Huippunopea signaaliprosessointija DRAM-muistisiru takaavat yhdessä yli viisi kertaa nopeamman kuvadatanii käsittelyn. Ne myös tuovat uutuuskameroihin edistyksellisiä ominaisuuksia, jotka ovat aikaisemmin löytyneet vain muutamista ammattitason videokameroista. Näihin uutuusominaisuuksiin kuuluvat esimerkiksi 40-kertaisesti hidastetun liikkeen tallentaminen jopa 1000 kuvaa sekunnissa kuvataajuudellaiii,iV, huippunopea 1/32000 sekunnin maksiminopeudella toimiva vääristymiä estävä suljin sekä korkean resoluution 4K-videokuvausv.

Jopa 40-kertainen hidastetun liikkeen tallentaminen

RX100 IV ja RX10 II ovat ensimmäiset harrastajakamerat, jotka mahdollistavat hidastetun videokuvan tallentamisen jopa 40 kertaa standardinopeutta hitaammin. Nyt on siis mahdollista tavoittaa myös hetkessä ohikiitävät tilanteet ja elää ne myöhemmin uudelleen yksityiskohtaisesti ja kirkkaasti. Videokuvauksessa kuvataajuudeksi on mahdollista valita 1000, 500 tai 250 kuvaa sekunnissa ja toistomuodoksiiii, iv 50p tai 25pvi, mikä mahdollistaa tallennuksen sovittamisen ihanteellisesti kuvauskohteen nopeuteen. Tallentaminen on mahdollista optimoida parhaiten liikkuvan kuvauskohteen nopeuteen käyttämällä videon tallennusnappia joko ”käynnistyslaukaisijana”, jolloin tallennus käynnistyy yhdestä painalluksesta tai ”lopetuslaukaisijana”, jolloin kuvaus jatkuu siihen asti, kunnes nappia on painettu. ”Lopetuslaukaisija”-ominaisuus mahdollistaa kuvauksen aloittamisen kahdesta neljään sekuntia aikaisemmin kuin videonappia on painettu ja takaa, että tärkein hetki taltioituu paljon yhtenäisemmin ja virheettömämmin. Esimerkiksi kahden sekunnin kuvamateriaali kuvattuna kuvataajuudella 1000 kuvaa sekunnissa ja toistomuodolla 25 p kestäisi noin 80 sekuntia uudelleentoistettuna.

Huippunopea suljin, huippunopeaa kuvaamista

Erinomaisen nopea ja tehokas 1.0 –tyypin kasatun Exmor RS CMOS –kuvakenno DRAM-sirulla varustettuna takaa että RX100 IV ja RX10 II esiintyvät edukseen taltioidessaan huippunopeasti liikkuvia kuvauskohteita.

Kamerat kykenevät hyvin nopeaan prosessointiin. RX100 IV –kameralla se mahdollistaa jatkuvan kuvausnopeuden kuvatessa jopa kuvataajuudella 16 kuvaa sekunnissa ja RX10 II -kameralla 14 kuvaa sekunnissa pidennetyllä ajanjaksolla.

Lisäksi kuvasensorin huippunopea lukema takaa erityisen nopean sulkimen, joka estää vääristymät (maksiminopeus 1/32000 sekunnissa). Nopean sulkimen ansiosta uutuuskamerat taltioivat teräviä, yksityiskohtaisia kuvia hyvin laajalla aukolla ja valotusarvon yltäessä jopa tasolle EV19vii. Se myös minimoi ”rolling shutter” –vaikutelman, joka usein esiintyy kuvatessa nopeasti liikkuvia kohteita. Tämä mahdollistaa yksityiskohtaisen tarkentamisen subjektiin ja taustan kauniin häivyttämisen niin video- kuin still-kuvauksessa jopa kaikista vaikeimmassa olosuhteessa, nimittäin kirkkaassa valossa.

Huipputarkkuutta 4K-videotallentamisella

Uudet RX100 IV ja RX10 II –mallit ovat ensimmäiset Cyber-shot -kamerat, jotka tarjoavat mahdollisuuden 4K-videokuvan (QFHD 3840 x 2160) tallentamiseenv. Kamerat pystyvät lukemaan kaikki pikselit ilman pikselivääristymiä ja varmistavat näin, että kaikki 4K-videon hienot yksityiskohdat tallentuvat mahdollisimman vähäisellä moiré-vaikutuksella ja kuvan nykimisellä. Nämä laadukkaat tulokset saavutetaan käyttämällä XAVC S –kodekkia, joka tallentaa videota 100 Mbps bittinodeudella tallentaessa 4K-kuvaa ja 50 Mbps bittinopeudella tallentaessa Full HD –kuvaa.v

Kameroiden kyvyissä tallentaa 4K-kuvaa on kuitenkin eroa. Ammattimaisempaan käyttöön suunniteltu RX10 II tallentaa 4K-videota pidennetyllä ajanjaksolla (jopa 29 minuuttia Euroopassa). Harrastajatasoisempi, taskuystävällinen RX100 IV taas tallentaa 4K-kuvaa viiden minuutin kestoisesti. Ammattitason lisäyksinä molemmat mallit sisältävät myös Picture Profilen ja S-Log2/S-Gamut sekä paljon muuta.

Molemmista uutuuskameroista löytyy edistyksellinen kaksiosainen videon tallennusominaisuus, joka mahdollistaa 16,8 megapikselin still-kuvien taltioinnin samalla kun tallentaa 4K-videota missä tahansa yhdestätoista eri luovakuvaustilasta yksinkertaisesti painamalla suljinta videokuvauksen lomassa.

Monipuolinen suunnittelu, huippunopea AF

Uusi RX100 IV on muotoilultaan kompakti ja taskukokoinen, johon on totuttu RX100-tuoteperheen malleissa ja se on varustettu ZEISS® Vario-Sonnar T* 24-70 mm (vastaava kuin 35 mm objektiivi) F1.8-F2.8 objektiivilla. RX10 II –mallin muotoilu on sama kuin edeltävässä RX10-mallissa ja siinä on ZEISS® Vario-Sonnar T* 24-200mm F2.8 objektiivi (vastaava kuin 35 mm objektiivi).

Molemmat kamerat on varustettu uudella huippukontrastin XGA OLED Tru -etsimellä™. Siitä löytyy noin 2.35 miljoonaa resoluutiopistettä, jotka takaavat kuvauskohteen realistisen näkymän kuvia sommitellessa ja katsellessa. RX100 IV –mallissa on RX100 III –mallista tuttu kätevä sisäänpainettava elektroninen etsin, jossa on ZEISS® T* -päällyste.

Molemmista uutuusmalleista löytyy päivitetty Fast Intelligent AF –automaattitarkennus, joka mahdollistaa liikkuvien kohteiden äärimmäisen nopean ja tarkan yksityiskohtien tallentamisen jopa 0,09 sekunnissaviii. Sonyn kehittämän alkuperäisen AF-algoritmin ansiosta kuvauskohteen tunnistaminen ja lukitseminen onnistuu paljon entisiä malleja tehokkaammin yksinkertaisesti painamalla suljin puoliksi pohjaan. Uudet kamerat ovat myös Wi-Fi® ja NFC™ yhteensopivia ja niiden kautta on pääsy laajentuvaan valikoimaan PlayMemories-sovelluksia. Lisätietoja löytyy osoitteesta www.sony.net/pmca.

Molempien kameroiden muotoilussa on otettu huomioon käyttäjien yksilölliset tarpeet, jolloin säädöt ja napit ovat muutettavissa käyttäjän mieltymysten mukaan. RX10 II on lisäksi pöly- ja kosteussuojattu. Kaikkiin RX100-tuoteperheen kameroihin, mukaan lukien uutuusmalliin RX100 IV, on nyt saatavilla myös laadukas nahkainen LCS-RXG-mallinen kantolaukku. Se on suunniteltu erityisesti täydentämään RX100-tuoteperheen tyylikästä ulkoasua.

Kamerauutuudet tulevat myyntiin kesällä 2015 ja mallien suositushinnat ovat seuraavat:

DSC-RX100 IV:n. 1230 euroa.

DSC-RX10 II:n. 1665 euroa.

i Maailman ensimmäinen 1.0-tyypin kenno varustettuna muistiominaisuudella. Tilanne julkaisupäivänä, Tieto perustuu Sonyn tutkimukseen.

ii Verrattuna edellisiin RX100 III- ja RX10-malleihin. Perustuu saman elektronisen sulkimen jäljittelyyn 1/32000 sekunnissa saakka. Yhdistetty Exmor R CMOS –kennoon, jota käytetty yhdessä RX10 ja RX100 III

iii Ääniä ei voi tallentaa, kun kuvataan hidastetusti. Vaatii 10 luokan tai korkeamman SDXC-muistikortin

IV PAL. PAL/NTSC on vaihdettavissa menu-valikosta.

V SDXC-muistikortti 10-luokassa tai korkeammassa on vaadittu XAVC S tallentamiseen ja UHS-nopeusluokka 3 on vaadittu tallentamaan 100 Mbps bittinopeudella

Vi 960fps, 480 fps ja 240 fps, toistomuodoilla 60p, 30p ja 24p käytettäessä NTSC-ominaisuutta

Vii Käytettäessä sisäänrakennettua ND-filtteriä

Viii Mitattu RX10 II –mallilla, CIPA standardi, sisäinen mittaus, 8.8 mm:llä (Wide), EV7.0, Program Auto, AF alue: Wide, NTSC-modessa

Teknisiä tietoja erillisenä liitteenä (englanniksi).

Painokelpoisia kuvia tuotteista on saatavilla osoitteesta: https://www.sonynordicimages.net/cyber-shot

Lisätietoja:

Hung Tang, Nordic Product Specialist

hung.tang@eu.sony.com / +45 51 59 60 09

Tai

Lene Aagaard, PR communications Manager, Sony Nordiclene.aagaard@eu.sony.com / +45 43 55 72 92

Tai (myös tuotenäytepyynnöt):

Jukka-Pekka Hares, Viestintätoimisto Manifestosony@manifesto.fi / 050 371 5364

Sony on johtava sekä kuluttajille että ammattilaisille suunnattujen audio-, video-, viestintä- ja tietotekniikkatuotteiden valmistaja. Sony on Music-, Pictures-, Computer entertainment- ja Online-liiketoiminnoillaan maailman johtava elektroniikka- ja viihdeyritykseksi. Sonyn yhteenlaskettu myynti edellisenä, 31.3.2015 päättyneenä tilivuonna oli noin 68 miljardia Yhdysvaltain dollaria.

Lisätietoja Sony Corporationista osoitteessa: www.sony.net.

Sony, WALKMAN, Cyber-shot, Handycam, α, Exmor, BRAVIA and XDCAM ovat Sony Corporationin rekisteröityjä tavaramerkkejä. Kaikki muut tavaramerkit ovat niiden yritysten omistamia joille kyseiset tavaramerkit ovat rekisteröity

Liitetiedostot

PDF-tiedosto