Seuraa Sony Finland.

Suomalainen Sofia Jern voitti maailman suurimman Sony World Photography Awards -valokuvakilpailun opiskelijasarjan

Lehdistötiedote   •   Huhti 22, 2016 08:13 EEST

  • Suomalainen kolmannen vuoden valokuvauksen opiskelija Sofia Jern, 23, voitti kansainvälisen Sony World Photography Awards -valokuvakilpailun opiskelijasarjan ja kuittasi koululleen 30 000 euron arvoisen Sonyn valokuvauskalustopaketin
  • Voittajien ja finalistien valokuvat ovat esillä Somerset Housessa, Lontoossa, 22.4.–8.5.2016.
  • Kuvat ovat ladattavissa osoitteesta press.worldphoto.org tai Image.net

Lontoo, 21. toukokuuta 2016 – Maailman suurimman valokuvakilpailun Sony World Photography Awardsin tuomaristo on tänään julkistanut kilpailun voittajat. Suomalainen Sofia Jern valittiin opiskelijasarjan voittajaksi kymmenen finalistin joukosta. Opiskelijasarjaan osallistui yli 400 oppilaitosta ympäri maailman. Kaiken kaikkiaan kilpailuun lähetettiin tänä vuonna ennätyksellinen määrä töitä: 230 103 kilpailutyötä 186 eri maasta.

23-vuotias Sofia Jern, kolmannen vuoden valokuvauksen opiskelija Vaasan Novia-ammattikorkeakoulussa, voitti opiskelijasarjan valokuvasarjallaan ”The Glue Boys”. Palkintona voitosta Jern vastaanotti Sonyn 30 000 euron arvoisen valokuvauskalustopaketin hänen koululleen.

Helmikuussa 2016 Sofia Jernin kuvaama voitokas valokuvasarja "The Glue Boys" kertoo Kitalen kaduilla Keniassa asuvista lapsista, jotka turvautuvat liiman haisteluun unohtaakseen elämän karun todellisuuden.

– Onni, suru ja toivo ovat kaikki suhteessa meidän omaan ympäristöömme. Kitalen kaatopaikalla monet lapset viettävät päivänsä etsien ruokaa. Osalla heistä on vanhemmat, jotka eivät kykene huolehtimaan heistä ja osa on kokonaan orpoja. Moni heistä viettää kylmät yöt nukkuen muovipalan alla. Unohtaakseen kylmän ja nälän he turvautuvat liiman haisteluun, joka tarjoaa heille pakokeinon todellisuudesta, kertoo Jern.

Sofia Jernillä on vahva sekä henkilökohtainen että valokuvauksellinen side Afrikkaan vietettyään lapsuutensa Kenian maalaisseudulla. Valokuvaaminen tarjoaakin hänelle keinon ilmaista ja tutkia erilaisia kulttuureja ja valottaa maailmaa toisenlaisesta näkökulmasta.

Näiden lasten maailma on täysin erilainen kuin omani. Lasten täytyy kasvaa liian nopeasti aikuisiksi oppiakseen, miten selviytyä kovassa maailmassa. Lapset kadulla muodostavat henkilökohtaisia ja vahvoja siteitä keskenään, koska he eivät ole koskaan kokeneet ulkopuolisen maailman rakkautta. Vaikka joku lapsista onnistuisikin pääsemään pois kadulta, rakkaus taakse jääneitä lapsia kohtaan ei koskaan häviä. He palaavat aina takaisin huolehtimaan kavereistaan, jatkaa Jern.

Koska kasvoin Keniassa, sain kokea parhaat puolet molemmista maista. Keskellä sitä, mitä me Suomessa kutsuisimme kurjuudeksi, näin pelkästään iloa, enkä voinut olla ajattelematta, kuinka monella meistä olisi niin paljon opittavaa Kenian katulapsilta.

Kilpailun finalistit valitsi tuomaristo, joka koostuu vaikuttavista valokuvauksen ammattilaisista, kuten Simon Bainbridge, toimittaja, British Journal of Photography (UK), Mark Murrmann, valokuvatoimittaja, Mother Jones, ja Matthew Tucker, valokuvatoimittaja, BuzzFeed UK.

World Photography Organisation -järjestön vuosittain järjestämä Sony World Photography Awards palkitsee vuoden parhaat valokuvaajat. Kilpailulla on vakiintunut ja arvostettu asema valokuvaajien keskuudessa ja kilpailussa menestyminen on merkittävä etappi myös ammattilaiskuvaajien uran kannalta. Opiskelijasarja on lunastanut paikkansa merkittävänä ponnahduslautana nuorille valokuvaajille tehdä itseään tunnetuksi valokuvauksen alalla sekä mahdollisuutena saada kansainvälistä huomiota valokuvilleen.

Sofia Jernin työ on nähtävillä osana Sony World Photography Award 2016 -näyttelyä Somerset Housessa, Lontoossa 22.4.–8.5.2016. Työt julkaistaan myös vuoden 2016 kilpailukirjassa, joka on mahdollista ostaa osoitteesta www.worldphoto.org.

Linkkejä:

Voittajakuvat ovat ladattavissa osoitteesta press.worldphoto.org

Lisätietoja kaikista voittajista löytyy osoitteesta www.worldphoto.org

Mikäli kuvia julkaistaan sosiaalisessa mediassa, pyydämme merkitsemään ne tunnisteilla #SWPA sekä @WorldPhotoOrg

Lisätietoja tuomariston jäsenistä löytyy osoitteesta http://bit.ly/1pUIKgL

Lisätieto- ja haastattelupyynnöt:

Jill Cotton, PR Director / Kristine Bjørge, PR Manager

press@worldphoto.org / +44 (0) 20 7886 3043

Tai

Lene Aagaard, PR communications Manager, Sony Nordic

lene.aagaard@eu.sony.com/ +45 43 55 72 92

Toimittajille:

  • Sony World Photography Awards 2016 -kilpailuun lähetettiin yhteensä 230 103 kuvaa: 127 098 ammattilaissarjassa, 103 005 avoimessa ja opiskelijasarjassa.
  • Kilpailuun on osallistunut yhteensä yli miljoona kuvaa kilpailun perustamisen vuonna 2007 jälkeen

World Photography Organisationista (WPO) lyhyesti

WPO on järjestö, joka arvostaa valokuvausta ja tunnustaa valokuvataiteen. World Photography Organization tekee yhteistyötä yhtä lailla ammattilaisten, innokkaiden harrastajien sekä opiskelijakuvaajien kanssa. Järjestö tarjoaa kansainvälisen verkoston koko valokuvateollisuuden laajuudelta. Järjestö ei ainoastaan herätä keskustelua valokuvauksen ympärillä, vaan myös lisää tietoisuutta valokuvauksesta ja arvostusta tätä taidemuotoa kohtaan. WPO isännöi ympäri vuoden järjestettäviä valokuva-alan tapahtumia ja julkisia tapahtumia. Näitä ovat muun muassa maailman suurin valokuvakilpailu Sony World Photography Awards sekä kansainväliset taidemessut, jotka on omistettu valokuvaukselle Photo Shanghai ja Photo San Francisco. Lisätietoja on saatavilla osoitteesta http://www.worldphoto.org

Sony on johtava sekä kuluttajille että ammattilaisille suunnattujen audio-, video-, valokuvaus-, peli- ja viestintä-, key device- ja tietotekniikkatuotteiden valmistaja. Sony on Music-, Pictures-, Computer Entertainment- ja Online-liiketoiminnoillaan maailman johtava elektroniikka- ja viihdeyritys. Sonyn yhteenlaskettu myynti edellisenä, 31.3.2015 päättyneenä tilivuonna oli noin 68 miljardia Yhdysvaltain dollaria. Lisätietoja, Sony Global -verkkosivut: www.sony.net

Liitetiedostot

PDF-tiedosto