Seuraa Sony Finland.

Suomalaisen Tuomas Uusheimon teos ”Paimio Sanatorium” ehdolla ammattilaissarjassa vuoden 2019 Sony World Photography Awards -tilaisuudessa

Lehdistötiedote   •   Maalis 26, 2019 08:00 EET

Tämän vuoden viimeinen ehdokasjulkistus sisältää erityislaatuisia teoksia ympäri maailmaa. Vuoden valokuvaajan ja kymmenen ammattilaiskategorian voittajat ovat selvillä 17. huhtikuuta.

Johtava valokuvausjärjestö World Photography Organisation on tänään julkistanut ehdokkaat opiskelija- sekä ammattilaissarjassa vuoden 2019 Sony World Photography Awards -tilaisuuteen. Mukana ammattilaissarjassa on suomalainen taiteilija Tuomas Uusheimo. Hän on ehdolla arkkitehtuurikategoriassa teoksellaan Paimio Sanatorium, joka dokumentoi Varsinais-Suomessa sijaitsevaa Paimion tuberkuloosiparantolaa, jota pidetään yhtenä Alvar Aallon merkittävimmistä luomuksista ja maailmanlaajuisesti hienoimmista funktionalismin edustajista. Vuonna 1933 valmistunut rakennus on myynnissä ja Alvar Aallon säätiö pyrkii suojelemaan sitä.

Ehdokkuus on merkittävä, koska se tarjoaa valokuvaajalle ainutlaatuisen mahdollisuuden esitellä taidettaan maailmanlaajuiselle yleisölle. Kaikki ammattilaissarjojen ehdokkaat kilpailevat sekä kategoriansa voitosta että Vuoden valokuvaajan tittelistä. Voittajat julkistetaan 17. huhtikuuta Lontoossa.

– Paimion parantola edustaa Aallon uran "modernistista" ajanjaksoa ja seurasi monia Le Corbusierin modernistisen arkkitehtuurin uraauurtavia ideoita. Rakennusta pidetään yhtenä Aallon tärkeimmistä töistä, ja se on nimetty UNESCOn maailmanperintöluetteloon. Haluan valokuvallani osoittaa, miten rakennukset kuljettavat menneisyyttään mukanaan. Minua kiehtoo luonnollinen ja ihmisen aiheuttama muutos, mutta tunnen myös olevani vastuussa, että ihmisten tietoisuus ainutlaatuisesta arkkitehtuurista kasvaa, Uusheimo kertoo.

Tuomas Uusheimo on helsinkiläinen valokuvaaja, joka työskentelee sekä henkilökohtaisten projektien että kaupallisten yhteistöiden parissa. Hän keskittyy töissään usein arkkitehtuuriin, rakennettuun ympäristöön, sisustuksiin sekä esineisiin.

Tuomaristo, palkinnot sekä näyttely

Eri valokuvaustaiteen aloilla työskentelevien arvovaltaisentuomariston jäsenten valitsemat ammattilaissarjojen ehdokkaat esittävät Tuomariston valitsemat ehdokasteokset tarjoavat yleisölle kiehtovia tarinoita ihmiskunnasta ja nykymaailmasta.

Tänä vuonna ammattilaissarjojen tuomaristoa johti brittiläinen toimittaja, valokuvaaja ja konsultti Mike Trow.

– Tämän vuoden ammattilaissarjojen ehdokkaat herättivät paljon keskustelua ja kiinnostusta tuomariston keskuudessa. Mielenkiintoiset konseptoinnit ja kuvien rinnakkainen sijoittaminen kerronnan uudistamiseksi ovat tulleet selvästi perinteisen tarinankerronnan rinnalle. On hienoa, että valokuvaamisen rajoja pystytään rikkomaan ja haastamaan ja antamaan tilaa uusille näkemyksille, Trow sanoo.

Vuoden valokuvaaja palkitaan 25 000 dollarin shekillä sekä viimeisimmällä Sonyn kuvauskalustolla. Lisäksi kaikki palkitut työt julkaistaan vuoden 2019 Sony World Photography Awards -kirjassa. Kaikki ehdokasteokset sekä voittajat ovat esillä 2019 Sony World Photography Awards Exhibition -näyttelyssä Lontoossa 18.4.–6.5., minkä jälkeen ne voi nähdä myös Japanissa, Italiassa ja Saksassa.
Ennätysmäärä töitä vuoden 2019 Sony World Photography AwardseihinMaailmanlaajuisesti merkittävimmän valokuvaajaorganisaation World Photography Organisationin järjestämä, kansainvälisesti arvostettu Sony World Photography Awards on vuoden kohokohtia. Sony sponsoroi tapahtumaa nyt 12. vuotta. Mukana on neljä eri sarjaa: ammattilaissarja (työkokonaisuudet), avoin sarja (yksittäiset kuvat), opiskelijasarja (akateemisille oppilaitoksille) sekä nuorten sarja (12–19-vuotiaille). Kaikkiaan 326 997 työtä 195 maasta lähetettiin ehdolle vuoden 2019 palkintoihin, mikä on enemmän kuin koskaan ennen.

Kaikki ehdokaskuvat ovat ladattavissa median käyttöön osoitteesta: www.worldphoto.org/press

Tietoja World Photography Organizationista

World Photography Organization on valokuvaamisen parissa työskentelevien maailmanlaajuinen foorumi. Toimimme jopa 180 maassa, ja tavoitteenamme on lisätä valokuvauskeskustelun tasoa juhlistamalla parhaita kuvia ja valokuvaajia. Olemme ylpeitä siitä, että olemme rakentaneet kestäviä suhteita sekä yksittäisiin valokuvaajiin että alan johtaviin yhteistyökumppaneihimme ympäri maailmaa. Maailman valokuvausjärjestö järjestää erilaisia tapahtumia, kuten arvostetun Sony World Photography Awardsin, yhden maailman johtavista valokuvauskilpailuista, ja PHOTOFAIRS-messut, jotka on omistettu taidevalokuville. Lisätietoja on osoitteessa www.worldphoto.org

Sony on johtava sekä kuluttajille että ammattilaisille suunnattujen audio-, video-, valokuvaus-, peli- ja viestintä-, key device- ja tietotekniikkatuotteiden valmistaja. Sony on music-, pictures-, interactive entertainment- ja online-liiketoiminnoillaan maailman johtava elektroniikka- ja viihdeyritys. Sonyn yhteenlaskettu myynti edellisenä, 31.3.2018 päättyneenä tilivuonna oli noin 77 miljardia Yhdysvaltain dollaria. Lisätietoja, Sony Global -verkkosivut: www.sony.net