Seuraa Sony Finland.

Vuoden 2019 Sony World Photography Awards -valokuvakilpailu alkaa – mukana uusia kilpailukategorioita. Myös Sony Grant -stipendiaatit julki

Lehdistötiedote   •   Kesä 05, 2018 11:00 EEST

Uudet kilpailukategoriat tänä vuonna: Dokumentti (Documentary), tehtävä (Brief)ja luova (Creative)

Seitsemän 2018 Sony Grant -stipendiaattia julkistettu

Uudet kuvat ovat saatavilla osoitteesta press.worldphoto.org

5.6.2018: World Photography Organisation julistaa tänään järjestyksessään 12. Sony World Photography Awards -valokuvakilpailun avatuksi. Tänä vuonna kilpailuun tulee kolme uutta kategoriaa ja samalla julkistetaan viime vuoden voittajien keskuudesta valitut Sony Grant -stipendiaatit. Ilmoittautuminen on maksutonta ja kilpailu on kaikille avoin. Ilmoittautua voi osoitteessa: www.worldphoto.org.

Uudet kategoriat

Sony World Photography Awards -valokuvakilpailussa on neljä kilpailusarjaa: Ammattilaissarja Professional, johon osallistutaan 5–10 valokuvan kokonaisuudella jossain kymmenestä kategoriasta. Avoin sarja, Open, palkitsee parhaat yksittäiset kuvat kymmenessä eri kategoriassa. Nuorille tarkoitettu Youth-sarja palkitsee parhaan 12–19-vuotiaan kuvaajan. Student-opiskelijasarja on tarkoitettu valokuvauksen opiskelijoille. Jokaisen maan kansallisen sarjan voittajat palkitaan myös.

Tänä vuonna kilpailuun on otettu mukaan kolme uutta kategoriaa. Professional-ammattilaissarjassa kilpaillaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa Brief- ja Documentary-kategorioissa. Brief-kategoriassa kootaan kuvasarja tietyn teeman ympärille. Kategorian avausteemana on ”Identity”, eli identiteetti. Documentary-dokumenttikategoria haastaa kilpailijat dokumentaariseen kuvaukseen jostain tämän päivän ilmiöstä tai uutisesta. Kolmas uutuus, eli luovaan kuvaukseen kannustava Creative-kategoria on valittavissa avoimen Open-sarjan puolella. Creative-kategoriassa yhteistyökumppaneina toimivat Culture Trip ja Eurostar.

Sony Grant

Vuodesta 2016 asti myönnetyt Sony Grant -stipendit myönnetään edellisen Sony World Photography Awards -valokuvakilpailun sarjojen voittajille. Stipendin myötä voittajille halutaan tarjota mahdollisuus kehittää taitojaan ja esitellä teoksiaan sekä aloittaa jatkuva yhteistyö Sonyn kanssa kilpailun jälkeen. Sony* valitsee stipendiaatit Professional- ja Student-sarjojen loppukilpailijoiden ja voittajien keskuudesta.

Vuoden 2018 stipendiaatit ammattilaispuolelta on nyt valittu ja he ovat: Alys Tomlinson (Yhdistyneet kuningaskunnat), Luca Locatelli (Italia), Tom Oldham (Yhdistyneet kuningaskunnat) and Balazs Gardi (Unkari). Stipendiaatit saavat 7000 Yhdysvaltain dollaria seuraavalle vuodelle valokuvaprojektiin, jonka lopputuloksena valokuvista kootaan näyttely Lontoossa Someset Housessa järjestettävän 2019 Sony World Photography Awards -valokuvanäyttelyn yhteyteen.

Student-opiskelijasarjan stipendiaatit puolestaan ovat Morgan Mulholland (Etelä-Afrikka), Anshul Mehrotra (Intia) and Cao Hongmei (Kiina). Heistä jokainen saa 3500 Yhdysvaltain dollaria seuraavalle vuodelle valokuvaprojektiin, jonka lopputuloksena valokuvista kootaan näyttely Lontoossa Someset Housessa järjestettävän 2019 Sony World Photography Awards -valokuvanäyttelyn yhteyteen.

Vuoden 2017 stipendiaattien – ammattisarjan Frederik Buyckx, George Mayer, Yuan PengWill Burrard-Lucas sekä opiskelijasarjan Sarah Schrimpf, Tatsuki Katayama ja Shravya Kag –uusimmat valokuvat ovat saatavilla osoitteessa www.worldphoto.org/press.

*Sony Imaging Products & Solutions Inc

2019 palkinnot ja aikataulut:

Student-opiskelijasarjaan voi ilmoittautua 30.11.2018 saakka ja avoimeen Open-sarjaan sekä nuorten Youth-sarjaan 4.1.2019 saakka. Ammattilaisten Professional-sarjaan voi ilmoittautua 11.1.2019 asti. Tarkat kilpailu- ja kategoriaohjeet on luettavissa osoitteessa www.worldphoto.org/swpa.

Professional-, Open-, Youth- ja Student-sarjojen kaikki kategoriavoittajat palkitaan Sonyn valokuvauskalustolla. Lisäksi Vuoden valokuvaaja -tittelin voittaja palkitaan 25 000 Yhdysvaltain dollarin rahapalkinnolla ja avoimen Open-sarjan kokonaisvoittaja palkitaan 5 000 Yhdysvaltain dollarin rahapalkinnolla. Kaikki voittajien ja loppukilpailuun edenneiden valokuvaajien kuvat pääsevät esille vuotuisessa kilpailukuvista kootussa Sony World Photography Awards Exhibition -valokuvanäyttelyssä Lontoossa. Lisäksi näyttely kiertää kansainvälisesti eri maissa. Voittajakuvat julkaistaan myös kilpailukuvista tehtävän valokuvakirjan tämän vuoden painoksessa.

Lisätietoja:

Press Department, World Photography Organisation press@worldphoto.org / +44 (0) 20 7886 3043

Tai

Jukka-Pekka Hares, Viestintätoimisto Manifestosony@manifesto.fi/ +358 50 371 5364

World Photography Organisationista (WPO) lyhyesti:

WPO on järjestö, joka tarjoaa kansainvälisen kumppanin valokuvaukseen liittyville hankkeille. Järjestö toimii jopa 180 eri maassa ja sen tavoitteena on herättää keskustelua valokuvauksen tiimoilta antamalla arvoa ja tuomalla esiin maailman parhaita valokuvia ja valokuvaajia. Rakennamme ylpeydellä kestäviä suhteita sekä yksittäisten valokuvaajien että alan johtavien yhteistyökumppaniemme kanssa. WPO isännöi ympäri vuoden järjestettäviä tapahtumia. Näitä ovat muun muassa maailman suurin valokuvakilpailu Sony World Photography Awards, joka juhlii kymmenenvuotista taivaltaan 2017, erilaisia paikallisia kokouksia ympäri vuoden, valokuvanäyttelyitä ja kansainvälisiä valokuvataidenäyttelyitä Shanghaissa ja San Fransiscossa. Lisätietoja www.worldphoto.org

Sony Imaging Products & Solutions Inc. on Sony Corporationin kokonaan omistama tytäryhtiö, joka vastaa Sonyn valokuvaustuotteista ja -ratkaisuliiketoiminnasta. Kuluttajakameroista ammattikäyttöön ja -lähetykseen sopivaan kalustoon ja lääketieteellisiin kameroihin.

Yhteistyökumppanit Open-sarjan kategorioissa

Tämän vuoden kilpailun Open-sarjan kahdessa kategoriassa on ensimmäistä kertaa kilpailun historiassa yhteistyökumppanit. Culture Trip toimii yhteistyökumppanina kulttuuriin keskittyvässä Culture-kategoriassa ja Eurostar on yhteistyökumppanina matkustusaiheisessa Travel-kategoriassa.

Culture Trip on startup-yritys, joka innoittaa ihmisiä tutustumaan eri kulttuureihin luovasti innovatiivisten teknologioiden avulla ja sekä paikalliskontaktienglobaalin verkoston kautta.

Eurostar tarjoaa ihanteellisen tavan matkustaa Lontoon ja manner-Euroopan välillä. Yhtiö tarjoaa saumatoman siirtymisen kaupungin keskustasta keskustaan. Lisäksi matkaanlähtö sisäänkirjautumisineen on nopeaa ja mukavaa, eikä matkatavaramäärissä ole tiukkoja rajoituksia. Eurostar tarjoaa vaivattoman tavan matkustaa Sony World Photography Awards -kaupunkien, Lontoon, Pariisin ja Brysselin välillä.


Sony on johtava sekä kuluttajille että ammattilaisille suunnattujen audio-, video-, valokuvaus-, peli- ja viestintä-, key device- ja tietotekniikkatuotteiden valmistaja. Sony on music-, pictures-, interactive entertainment- ja online-liiketoiminnoillaan maailman johtava elektroniikka- ja viihdeyritys. Sonyn yhteenlaskettu myynti edellisenä, 31.3.2018 päättyneenä tilivuonna oli noin 77 miljardia Yhdysvaltain dollaria. Lisätietoja, Sony Global -verkkosivut: www.sony.net

Liitetiedostot

PDF-tiedosto