Seuraa Sony Finland.

Xperia 5 II, kompaktein 5G-yhteydellinen Xperia-malli, vie valokuvauksen, pelaamisen ja viihteen aivan uudelle tasolle

Lehdistötiedote   •   Syys 17, 2020 10:00 EEST

  • Nopea kamera, joka on suunniteltu hyödyntäen Sonyn Alpha-kameroiden palkittua teknologiaa. Reaaliaikaisen Eye AF1 -automaattitarkennuksen ansiosta ihmisistä ja eläimistä saa täydellisiä kuvia joka otoksella, ja jopa 20 fps2:n sarjakuvaus jatkuvalla, 60 kertaa sekunnissa3 AF / AE -laskentanopeutta suorittavalla AutoFocus-tarkennuksella takaa, että unohtumattomat hetket ikuistuvat aina terävinä.

  • Maailman ensimmäinen älypuhelimesta löytyvä4 4K HDR 120fps hidastus elokuvallista tallennusta varten voi tallentaa ja toistaa jopa viisinkertaisesti hidastettua videota, kun se on kuvattu 24 fps:llä, avartaen elokuvallisen ilmaisun mahdollisuuksia entisestään.

  • Immersiivinen 21:9 CinemaWide™ 6.1” FHD+ HDR OLED -näyttö5 tarjoaa ennennäkemättömän väritarkkuuden Creator Mode “powered by CineAlta” -tilalla.
  • Suunniteltu pelaamista varten: 120Hz virkistystaajuusnäyttö6, 240Hz Motion blur reduction -tekniikka7 liikkeen hämärtymisen vähentämiseksi ja pelaamisen sujuvoittamiseksi, 240Hz kosketusskannaustaajuus5 ja noin 35 % parannus kosketuksen vasteaikaan6 verrattuna aiempaan malliin (Xperia 5) pelitoimintojen tarkkuuden ja nopeuden lisäämiseksi.
  • Uuden sukupolven 5G-yhteysvalmius8, Qualcomm® Snapdragon™ 865 5G -mobiilialusta ja tehokas 4 000 mAh:n akku nopean latauksen ominaisuudella optimaalista nopeutta ja suorituskykyä varten.

  • Täydelliseen kokoon paketoitu kattaus Sonyn uusinta teknologiaa, mukaan lukien 5G:n tehoa, kompaktiksi ja ergonomiseksi suunnitellussa (W68mm x D8mm) kokonaisuudessa, joka mahtuu vaivatta käteen tai taskuun.

17. syyskuuta 2020, Xperia 5 II on uusin lisäys vaikuttavaan Xperia-mallistoon. Se on Sonyn toinen 5G-yhteydellinen älypuhelin, joka tarjoaa kompaktin muotoilun suorituskyvyssä tinkimättä.

Xperia 5 II:ssa on monia Xperia 1 II:n johtavista ominaisuuksista, kuten kolmilinssikamera, jonka tekniset ominaisuudet on yhdistetty erityisesti Xperia 5 II:lle kalibroituun ZEISS®-optiikkaan. Mukana on myös Photography Pro -sovellus, joka tarjoaa Sonyn Alpha-kameroista tuttuun teknologiaan perustuvan nopean ja tarkan AF/AE -automaattitarkennuksen sekä Cinematography Pro “powered by CineAlta” -ohjelman, jolla väriasetukset ja muut parametrit voi säätää samoin kuin elokuvauksen ammattilaisille tarkoitetuissa laitteissa, ja 21:9 CinemaWide-näyttö ensiluokkaiseen katselukokemukseen. Erinomaisiin ääniominaisuuksiin sisältyvät High-Resolution Audio -ominaisuus, 3,5 mm:n liitin, etustereokaiuttimet sekä Qualcomm® Snapdragon™ 865 5G -mobiilialusta, jotka on kaikki paketoitu kompaktiin ja kauniin solakkaan muotoiluun, joka mahtuu kätevästi taskuun. Lisäominaisuuksina on 120Hz virkistystaajuusnäyttö ja 240Hz kosketusskannaustaajuus sujuvan ja tarkan pelikokemuksen mahdollistamiseksi.

“Sony-perinteen juuret ovat teknologiassa ja insinöörityössä, ja valikoimamme on laajentunut viihteen saralle, muun muassa musiikkiin, elokuviin ja pelaamiseen”, sanoo Sony Mobile Communicationsin toimitusjohtaja Mitsuya Kishida. ”Tämän ainutlaatuisen historian ansiosta Xperia-älypuhelimien ominaisuudet ovat täynnä Sonyn kehittynyttä teknologiaa paketoituna pieneen kokoon. Meillä on loppumaton intohimo rikkoa mahdolliselle asetettuja rajoja.”

Taltioi täydellisiä otoksia ja unohtumattomia hetkiä, aina terävinä

Kuten edeltäjänsä Xperia 1 II, Xperia 5 II on suunniteltu Sonyn Alpha-kameroiden teknologialla veitsenteräviä lopputuloksia varten. Täydellisiä kuvia varten ei aina ehdi poseeraamaan, ja reaaliaikainen Eye AF -toiminto onkin omimmillaan, kun haluaa ikuistaa spontaaneja tilanteita tarkasti. Kuvasit sitten nopeasti liikkuvia ihmisiä tai eläimiä1, reaaliaikainen Eye AF -toiminto varmistaa, että keskiössä on tunnetilaa ilmaisevat kasvot – silloinkin kun toinen silmä on peitettynä tai kun kohde on vauhdikkaassa liikkeessä.

Xperia 5 II taltioi hetkiä, joiden et halua menevän sivu suun, tarjoamalla jatkuvan AutoFocuksen, jossa on jopa 60 kertaa sekunnissa AF / AE -laskentaa suorittava tarkennustoiminto. Sen avulla voit kuvata ja varastoida 20 kuvaa (20fps) suurella tarkkuudella, tarkalla fokuksella ja optimoidulla valotuksella.

Monipuolinen kolmilinssikamera kolmella terävyysalueella (16mm/24mm/70mm) vangitsee niin kauniit maisemat kuin kasvokuvatkin. ZEISS-optiikka on kalibroitu erityisesti Xperia 5 II:lle, ja heijastamaton ZEISS T*-pinnoite takaa huippulaadukkaan kontrastin ja kuvarenderöinnin. Laadukkaita kuvia saa hämärässäkin suuren 1/1,7 tuuman kennon ansiosta, ja kohinaa torjuva Bionz X™ ”for Mobile engine” takaa selkeän äänitallennuksen.

Lisäksi Cinematography Pro “powered by CineAlta” -ohjelma suo nyt aiempaa enemmän mahdollisuuksia mukaansatempaavalle tarinankerronnalle ja dramaattiselle elokuvailmaisulle hidastusten keinoin. Se on maailman ensimmäinen älypuhelimeen suunniteltu 4K HDR 120fps slow motion -elokuvatallennusohjelma. 24/25/30/60fps -tallennus 21:9-suhteella parantaa elokuvanteon ilmaisuvoimaa. Sonyn ainutlaatuinen älykäs tuulisuodatintekniikka käyttää palkittua äänenerotteluteknologiaa vähentääkseen melua ja tuulen häiriöitä selkeän äänitallennuksen aikaansaamiseksi.

Pelaamista tien päällä

Xperia 5 II:n huipputason viihdeominaisuuksien yhdistelmä tarkoittaa, että puhelin on mobiilipelaamiseen ihanteellisesti soveltuva tehoyksikkö. Se vie pelaajan toiminnan ytimeen immersiivisellä 21:9-näytöllään – ja Game enhancer -ominaisuus, huippunopea suorituskyky, 120Hz:n virkistystaajuusnäyttö ja tarkka 240Hz:n kosketusskannaustaajuus tarkoittavat, että Xperia 5 II parantaa mahdollisuuksiasi pelissä menestymiseen.

21:9-näyttö on tavanomaista leveämpi ja auttaa näkemään kokonaisvaltaisesti, mitä pelissä tapahtuu – nyt näet vihollisesi ennen kuin he näkevät sinut. 120Hz:n virkistystaajuusnäytöllä pysyt kärryillä ympärilläsi tapahtuvasta toiminnasta aiempaa rajoittamattomammin ja nopeasti liikkuvat asiat renderöityvät selkeästi, minkä tuloksena pelattavuus on äärimmäisen sulavaa. Xperia 5 II ei kuitenkaan tyydy pelkästään tähän –näyttö päivittää kuvaa uskomattomat 240 kertaa sekunnissa ja 240Hz näkyy liikkeen hämärtymisen vähentymisenä.

Tietyt pelit edellyttävät vikkelää kosketustoimintoa, ja Xperia 5 II tukee 240Hz kosketusskannaustaajuutta, joka on neljä kertaa nopeampi kuin edellisessä mallissa10 – näin toiminto tapahtuu juuri silloin kun haluat ja pelin hallinta on koko ajan näpeissäsi.

Game enhancer -toiminto tarjoaa laajan valikoiman eri ominaisuuksia ja asetuksia, joiden avulla voit parantaa pelattavuutta ja saavuttaa lisävoittoja Competition setillä. Voit myös jakaa parhaat hetket kuvakaappauksia, ääntä ja videoklippejä hyödyntämällä. HS Power Control -toiminnolla voit pelata aiempaa pidempään vailla pelkoa laitteen ylikuumentumisesta.

Viedäksesi pelaamisen seuraavalle tasolle, liitä laitteeseen PlayStation®4:n langaton DUALSHOCK®411 -ohjain ja pelaa Android-pelejä autenttisen pelikokemuksen saavuttamiseksi. Xperia on Call of Duty®: Mobile World Championship Tournament 2020 -maailmanmestaruusturnauksen virallinen älypuhelin ja Xperia 5 II on valmiina taistoon. Pelasit sitten huviksesi tai tavoittelet mestaruutta tosissasi, Xperia 5 II tarjoaa huippulaadukkaan ja optimoidun pelikokemuksen Qualcomm® Snapdragon Elite Gaming™-yhteistyön mahdollistaman ainutlaatuisen tuunauksensa ansiosta.

Viihdettä taskujen täydeltä

Xperia 5 II on lovettomalla 21:9 CinemaWide 6,1-tuuman FHD+ HDR OLED-näytöllään elokuvafanien unelma. 5G-yhteysvalmiudella voit lisäksi ladata ja striimata sisältöä nopeammin kuin koskaan. Värien toistossa inspiraation lähde on johtavien Hollywood-studiotuotantojen käyttämä Sonyn ammattiteknologia, ja Creator Mode “powered by CineAlta” -tila elävöittää sisällön juuri kuten olit suunnitellut. Minkä tahansa sisällön kontrastia, värejä ja selkeyttä parantava X1™ -kuvaprosessori mobiililaitteille tuo BRAVIA HDR remaster-teknologian kaikkeen, mitä katsot. Samalla 120Hz:n virkistystaajuus varmistaa sujuvan verkkoselailun.

Xperia on jo synonyymi ensiluokkaiselle äänentoistolle, eikä tämä muutu Xperia 5 II:n myötä. Elokuvaa voi katsoa Dolby Atmos® -äänellä, joka on viritetty yhdessä Sony Pictures Entertainmentin asiantuntijoiden kanssa. Myös musiikki kuulostaa paremmalta Sony Pictures Entertainmentin kanssa viritetyllä äänellä, jonka kautta saavuttaa aidosti autenttisen kuuntelukokemuksen. 360 Reality Audio -teknologia optimoi äänenlaadun kuunnellessasi musiikkia maailmanlaajuisella musiikki- ja viihdealustalla TIDALilla12. Ostaessaan Xperia 5 II13 -puhelimen uudet TIDAL-tilaajat saavat ilmaiseksi kolme kuukautta TIDAL Hi-Fi-aikaa, mukaan lukien 360 Reality Audio -elämyksen.

Korkealaatuisesta musiikista voi nauttia etustereokaiuttimista, yhdistettynä langallisiin kuulokkeisiin, joissa on 3,5 mm:n liitin, tai langattomista kuulokkeista. Audiovirityksen ansiosta musiikin yli kuuluvaa ääntä on vähennetty jopa 20 desibelin tasolle – yli 90 prosenttia matalammaksi kuin USB-C-kuulokeliitännöillä.

High-Resolution- sekä High-Resolution Wireless Audio14 -ominaisuuksien lisäksi Xperia 5 II tarjoaa DSEE Ultimate -sovelluksen, joka parantaa digitaalisen musiikin laatua tekoälyä hyödyntämällä.

Kompakti mutta tehokas

Vain 68 mm:n leveytensä ja 8 mm:n syvyytensä ansiosta Xperia 5 II on räätälöity yhden käden käyttöä varten.

Lisäksi Xperia 5 II:ssa on tehokas 4 000 mAh:n akku ja nopean latauksen ominaisuus, joka lataa akun jopa puolilleen vain 30 minuutissa15.

Nopeaksi rakennetun Xperia 5 II:n voi yhdistää super-nopeisiin 5G-verkkoihin, minkä ansiosta voit turvallisesti nauttia korkealaatuisista latauksista ja sujuvasta striimaamisesta. Qualcomm® Snapdragon ™ 865 5G -mobiilialusta sekä Snapdragon X55 5G -modeemi-RF-järjestelmä tarjoavat mahdollisuuden pelata, kuvata, yhdistää ja hoitaa useita toimintoja samanaikaisesti nopeammin kuin koskaan ennen hyödyntäen useiden gigabittien 5G-nopeuksia. Laitteen suoritin- sekä grafiikkaprosessori on 25% nopeampi kuin aiemmassa mallissa.

Kompaktiuden lisäksi se suo mielenrauhaa: laite on IP65/68 -standardien mukaisesti vedenkestävä17 ja sen molemmat puolet on suojattu Corning® Gorilla® Glass 6 -lasilla. Laite on siis paitsi upeasti muotoiltu, myös kestävä.

Saatavuus

Xperia 5 II AndroidTM 10 -käyttöjärjestelmällä on saatavilla kaupoissa mustana, sinisenä ja harmaana 20. lokakuuta 202018 hintaan 899 euroa.

“SONY” ja “Xperia” ovat Sony Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä. Muut mainitut tavaramerkit on rekisteröity omille omistajilleen.

“PlayStation” on Sony Interactive Entertainment Inc:n tavaramerkki tai rekisteröity tavaramerkki.

“DUALSHOCK” on Sony Interactive Entertainment Inc:n tavaramerkki tai rekisteröity tavaramerkki.

Android on Google Inc:n tavaramerkki.

Qualcomm ja Snapdragon ovat Qualcomm Incorporated:n tavaramerkkejä, jotka on rekisteröity Yhdysvalloissa ja muissa maissa. Snapdragon Elite Gaming on Qualcomm Incorporated:n tavaramerkki. Qualcomm Snapdragon ja Qualcomm Snapdragon Elite Gaming ovat Qualcomm Technologies, Inc:n ja/tai sen tytäryhtiöiden tuotteita.

Dolby, Dolby Atmos, ja tupla-D-symboli ovat Dolby Laboratories, Inc.:n rekisteröityjen ja rekisteröimättömien tavaramerkkien joukossa Yhdysvalloissa ja/tai muissa maissa.

© 2020 Activision Publishing, Inc. ACTIVISION ja CALL OF DUTY ovat Activision Publishing, Inc.:n tavaramerkkejä. 

© 1998 - 2020 Tencent. Kaikki oikeudet pidätetään.

Tencent ja Tencent Games ovat Tencent Holdings Limitedin tavaramerkkejä.

1 Täydellistä tarkennusta ei välttämättä saavuteta kaikkiin kohteisiin kaikissa tilanteissa eikä kaikkia eläimiä kuvattaessa.

2 Fps-maksimi riippuu kuvausympäristöstä ja asetuksista. 20fps-sarjakuvaus AF/AE:llä on mahdollinen 24mm-kameralla. 16mm- ja 70mm-kamerassa maksimi on 10fps AF/AE.

3 Voimassa monipuolisella 24 mm:n objektiivilla. Toiminnon voi tehdä “Photography Pro”:lla. Voimassa kun suljinaika on 1/60 sekuntia tai nopeampi. Se voi vaihdella riippuen kuvausympäristöstä.

4 Xperia 5 II:n pääkameran ominaisuus 4K HDR 120fps slow motion -elokuvatallennus. Strategic Analytics´ SpecTRAX Servicen varmentama yli 17 500 älypuhelimen julkaistuissa teknisissä tiedoissa. Paikkansapitävä 17.9.2020 alkaen. Tallennusaikarajoituksia sovelletaan. 4K HDR 120fps saatavilla Cinematography Pro:lla 24 mm:n kamerassa.

5 Sisällön omat asetukset voivat määrittää kuvasuhteen.

6 Ominaisuus saattaa vaihdella sisällön, pelin saatavuuden ja yhteensopivuuden perusteella.

7 Liikkeen hämärtymistä vähentävä 240Hz Motion blur reduction on Game enhancer -ominaisuus. 120Hz:n näytön virkistystaajuutta käyttämällä se lisää mustan ruudun jokaisen ruudun väliin saavuttaakseen 240Hz:n virkistystaajuutta vastaavan visuaalisen efektin. Tuloksena on tarkka kuva minimaalisesti vähentyneellä kirkkaudella. Ominaisuus saattaa vaihdella sisällön, pelin saatavuuden ja yhteensopivuuden perusteella.

8 5G-verkko riippuu alueesta ja operaattorista.

9 Tallennusaikarajoituksia sovelletaan.

10 Aiempi malli: Xperia 5

11 DUALSHOCK®4 ja XD-kiinnitys myydään erikseen. Yhteensopivuus pelinimikkeiden kanssa voi vaihdella.

12 Kolmansien osapuolien ehdot, tilit ja maksut voivat olla voimassa. Palvelun saatavuus voi vaihdella alueittain.

13 Tämä tarjous saattaa vaihdella yksilökohtaisten ehtojen mukaisesti; sitä voidaan muuttaa tai se voidaan keskeyttää tai lopettaa milloin tahansa; lisäksi se voi vaatia maksuja, rekisteröitymistä tai luottokorttitietojen antamista. Vain yksi tarjous henkilöä kohden. Vaatii tuotteen yhdistämistä langattomaan verkkoon.

14 High-resolution Audio sekä High-Resolution Audio Wireless vaativat yhteensopivat kuulokkeet.

15 Latautuu puolilleen vain 30 minuutissa (kun käytetään 21W USB PD-laturia, joka myydään erikseen).

16 Sony Mobile Communications Inc.:n simuloitu tulos, joka perustuu todenmukaiseen käyttöprofiiliin samantyyppisen akun käytössä. Akun käyttöikä riippuu käyttötilanteesta.

17 Laite on vedenkestävä ja suojattu pölyltä. Kaikkien liitäntöjen ja kansien pitää olla tiukasti suljetut. Laitetta ei tule laittaa kokonaan veden alle, altistaa merivedelle, suolavedelle, klooratulle vedelle tai juomille. Laitteen väärinkäyttö ja virheellinen käyttö mitätöi takuun. Laite on testattu suojausluokalla IP65 / 68. Sonyn laitteet, jotka testataan vedenkestävyysominaisuuksiltaan, asetetaan varovasti hanavedellä täytettyyn astiaan ja upotetaan 1,5 metrin syvyyteen. 30 minuutin jälkeen laite otetaan varovasti pois säiliöstä ja sen toiminnot ja ominaisuudet testataan. Huomioi, että tässä mallissa on aukoton USB-portti kytkemistä ja lataamista varten. USB-portin tulee olla täysin kuiva ennen lataamista.

18 Aikamääre ja saatavuus vaihtelee maittain.

Tietoja Sony Corporationista

Sony Corporation on luova viihdealan yritys, joka perustaa liiketoimintansa vankkaan teknologiaosaamiseen. Peli- ja verkkopalveluista musiikkiin, valokuvaukseen, elektroniikkaan ja rahoituspalveluihin – Sonyn tarkoituksena on tuoda maailmaan tunnetta luovuuden ja teknologian kautta. Lisätietoja osoitteessa http://www.sony.net/