Seuraa Sony Finland.

Yksityiskohdista ei voi erehtyä: Sony esittelee kaksi uutta korkean resoluution kaiutinjärjestelmää

Lehdistötiedote   •   Syys 03, 2014 17:45 EEST

  • SS-AC3: Kuudella kaiutinelementillä varustettu 3-tielattiakaiutin
  • SS-AC5: Neljällä kaiutinelementillä varustettu kompakti 2-tiehyllykaiutin

Korkean resoluution kaiutinjärjestelmä välittää musiikin sellaisena kuin se on tarkoitettu kuultavaksi – erityisen selkeänä ja välittämällä aidon tunteen alkuperäisen artistin esityksestä. Sonyn kaksi uutta kaiutinta antavat musiikin ystäville mahdollisuuden kokea korkean resoluution äänenlaatu kotona – jäljittelemällä konserttisalin äänenlaatua ilman yleisötungosta. Kolmikanavaiset SS-AC3 ja kaksikanavaiset SS-AC5 -kaiuttimet on suunniteltu lähtökohtana tuottaa tinkimättömän luonnollinen ja musiikillisesti koskettava äänenlaatu nykypäivän korkean resoluution äänilähteistä.

Molemmat kaiutinmallit tarjoavat audiophile-luokan kuuntelukokemuksen, ja sisältävät useita suunnitteluinnovaatioita tunnustusta saaneista Sony AR ja NA ES -sarjan kaiuttimista.

Kuudella kaiutinelementillä varustettu SS-AC3 3-tielattiakaiutin

Intiimistä jazz-esityksestä satajäsenisen orkesterin pauhuun – kuuntelija arvostaa musiikkielämyksen jokaista hetkeä SS-AC4-kaiuttimista kuunneltuna. Lattialla seisova kolmikanavainen malli pitää sisällään erittäin vahvan 30 mm välilevyn, johon on tiukasti yhdistetty kaiuttimen takakotelo, mikä vähentää sisäistä värähtelyä ja minimoi ei-haluttua musiikin värittymistä. 

Tiiviistä ja jylhästi soivasta bassosta kuuluu kiitos vastikään kehitetylle 130 mm matalataajuuselementille, jossa värähtelee jäykkä alumiininen kalvo. Keskiäänikaiutin sisältää prässätyn paperikalvon, jossa on kierteinen uritus, joka pienentää resonanssia ja auttaa tuottamaan erittäin tasaisen äänenlaadun – erityisesti kriittisillä keski- ja korkean tason taajuuksilla.

Keskitaajuus- ja diskantti-yksiköt ovat omassa akustisesti eriytetyssä kotelossaan, joka on erotettu bassoelementin kaappitilasta omaan refleksikoteloonsa. Tämä kaksiosainen muotoilu vähentää matalataajuuselementin aiheuttaman ilmanpaineen vaikutuksia, joka voi häiritä tärkeiden keski- ja korkeantaajuuden äänien toistamista.

Sonyn innovatiivinen I-ARRAY™-järjestelmä täydentää 25 mm pehmeällä kalotilla varustettua päädiskanttikaiutinta kahdella 19 mm pehmeäkalottisella apudiskanttikaiuttimella. Tämä kolmen korkean taajuuden elementin yhdistelmä parantaa yksityiskohtaisten korkeiden taajuuksien hajontaa ja laajentaa näin ihanteellista "sweet spot" -kuuntelualuetta, jolloin kaikkialla huoneessa olevat kuulijat voivat nauttia tinkimättömästä musiikkiesityksestä.

Neljällä kaiutinelementillä varustettu kompakti SS-AC5 2-tiehyllykaiutin

SS-AC5 2-tiehyllykaiuttimen kompakti koko voi antaa virheellisen kuvan sen mahtavasta äänialasta. Kuten suuremmassa SS-AC3-mallissa, kaiuttimesta löytyy erikoismuotoiltu välilevy, joka vaimentaa tärinää ja resonanssia tarjoten erityisen puhtaan, värittymättömän äänen.

 

Kaiuttimen 130 mm bassoelementin tukena on Sonyn kolminkertainen I-ARRAY-diskanttijärjestelmä, jossa on yhteensä neljä kaiutinelementtiä tilaa säästävässä koteloinnissa, joka ei nielaise neliöitä olohuoneesta.

Kaksi taaksepäin suunnattua bassorefleksikoteloa lisäävät matalien taajuuksien tehoa ja selkeyttä tyydyttävän laaja-alaisen ja tarkan matalan äänen tuottamiseksi.

Sonyn uudet SS-AC3 ja SS-AC5 korkean resoluution kaiutinjärjestelmät ovat saatavilla Suomessa lokakuussa 2014.

Suositushinnat:

SS-AC3: noin 1250 euroa

SS-AC5: noin 750 euroa

Painokelpoisia kuvia löytyy osoitteesta: https://www.sonynordicimages.net/high-resolution-audio

SS-AC3/SS-AC5 High-Resolution Speaker Systems

SS-AC3

SS-AC5

Speaker system

3-way, 6-driver

2-way, 4-driver

Speaker units

Woofer 130mm cone type (2)

Midrange 130mm cone type (1)

Tweeter 25mm dome type (1)

Assist tweeter 19mm dome type (2)

Woofer 130mm cone type (1)

Tweeter 25mm dome type (1)

Assist tweeter 19mm dome type (2)

Rated impedance

Power (max)

100W

65W

Speaker type

Passive

Passive

Sensitivity

86dB/2.83V/m

84dB/2.83V/m

Frequency range

45Hz-40kHz

45Hz-40kHz

Dimensions

197 x 960 x 295mm

186 x 350 x 295mm

Mass

Approx. 18.5kg

Approx. 7.6kg


Sony on yksi maailman johtavista sekä kuluttajille että ammattilaisille suunnattujen audio-, video-, viestintä- ja tietotekniikkatuotteiden innovoijista. Sony on tunnettu sen audiovisuaalisista tuotteista kuten 4K Ultra HD ja Full HD LED BRAVIA™ -televisioista, Cyber-shot™-digitaalikameroista, Handycam®-videokameroista, “α”-mallin (lausutaan Alpha) digitaalisista SLR-kameroista, Sony-tableteista ja Walkman®-MP3-soittimista sekä VAIO™-tietokoneista ja ammattilaisten broadcast-tuotantolaitteista.

Lisätietoja Sony Europesta osoitteessa: www.sony-europe.com. Lisätietoja Sony Corporationista osoitteessa: www.sony.net.

Sony, WALKMAN, VAIO, Cyber-shot, Handycam, α, Exmor, BRAVIA and XDCAM ovat Sony Corporationin rekisteröityjä tavaramerkkejä. Kaikki muut tavaramerkit ovat niiden yritysten omistamia joille kyseiset tavaramerkit ovat rekisteröity.

Liitetiedostot

PDF-tiedosto